Spring naar bijdragen

Woensdag 18 januari


Vasja

Aanbevolen berichten

Jannigje kijk eens wat ik heb gevonden. Alsjeblieft voor jou

animaatjes-mannen-68464.gifNou nog eentje voor mezelf,momentje...... 00005352.gif

                                                                                      Ik kon ff niets anders vinden.

bewerkt door bolletje
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hahahaha Bol, komisch... t blijft nog bescheiden..

Trouwens Eric, ik vind dat jij met hele goede uitspraken komt. Dat van regie overnemen herken ik thuis ook. Ik liet dat vaak toe maar ik kwam er later achter dat ik dat helemaal niet fijn vind. Het is sowieso mijn valkuil.

Ben een beetje laat maar ben clean. Ik was gisteravond naar NA bijeenkomst geweest maar kwam er een beetje met een kater uit. Deze keer beetje te druk en overweldigend. k vind het toch fijner als de groepen wat kleiner zijn. Dus nog beetje aan het zoeken. Morgen voor het eerst werken op de zorgboerderij, spannend en zin in tegelijk.

Gister wat onenigheid met mijn man. k Vind nog lastig om een weg te zoeken met het gezin erin nu ik bezig met eruit te komen. Hoe bedoel ik dat. Misschien wel wat Eric bedoeld, mannen die oplossingsgericht denken, het van je over willen nemen. Maar ik heb liever dat hij er is of dat ik mijn gevoelens kan delen of wat knuffelen ofzo. Maar zo n man is het niet. Hij is lief, praktisch en vrij stabiel. Maar de confrontatie met de groep waarin mannen eerlijk uitkomen over hun sneue dingen en moeilijkheden en huilen enzo en dan al die knuffels die je krijgt.. Ik moet dat allemaal even verwerken en een plekje geven.

Ben ik nu vaag of zijn er meer die er tegenaan lopen??

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Jannigje

 

Wat heel goed van je dat je jezelf naar cursus sleept. Gewoon stug blijven doen.

 

En probeer te voorkomen dat je gaat denken het lukt me niet. Dat is een bevestiging van falen en daar doe je jezelf zo tekort mee! Echt je hebt niks gemist aan de draad van afgelopen dagen. Ik herinner me jou likes en reactie in mijn draad. Had je plots maanden terug zitten lezen en dat valt vast niet mee met mijn ellelange verhalen die over heel veel dingen gaan. En ik had je niet eens bedankt eigenlijk...... maar verzuip niet in die draadjes allemaal. Hoe is jou verhaal, wat voor cursus volg je? Schrijf je nog wel eens van die mooie verhalen zoals je eerst deed op je eigen draad?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Stekker

Het is een onderwerp waar ik veel mee bezig geweest ben. Had iemand leren kennen die heel ziek was en daar had ik die help neiging erg en practisch wat willen betekenen en dat heb ik afgeleerd omdat het niet werkt. En ik zie op mijn werk in de zorg hoe dingen gaan en vroeger hoe het thuis ging. Ik ben zo iemand bij wie vrouwen wel vaak hun verhaal doen en hoor zo vaak van mijn man die doet.....en dan een waslijst praktische dingen. Ik denk op een meeting of in contact met mannen die wel makkelijk praten over gevoelens vooral aan mijn vader. Die is ook practisch heel stabiel en ergens ook heel lief. Maar echt met hem praten.....dat niet. Hij dronk ook hij is stiekem gestopt en heeft het nooit een seconde gehad over dat hij het lastig, of jammer of .... vond....

 

Nee je bent niet vaag Stekker.....je geeft je verlangens heel duidelijk weer wat je wil en eigenlijk niet wil. Wie weet er toch een keer met je man over hebben en kijken wat eruit komt. Wie weet is het voor hem juist wel fijn als je duidelijk bent.

 

Verandering binnen een sociaal netwerk zoals een gezin.....wij veranderen maar de omgeving veranderd niet meteen mee. Die moeten we af en toe meenemen in het proces lijkt me.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ach ja. Dat gebeurt. Misschien had je dat ooit heel erg nodig, moeilijk om zo'n patroon om te buigen ja.

Hier thuis ook. Hoor. Op andere gebieden zijn de rollen totaal omgedraaid ten opzichte van toen wij elkaar leerdn kennen. Ik vind het nog altijd een wonder dat we elkaar nog begrijpen. Maar dat is toch zo. Meestal;-)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Eric, al geprobeerd maar ik weet blijkbaar de juiste snaar iet te vinden. Zoals Lika zegt patronen ombuigen duurt even denk ik.

Na een week worden een paar leden al belangrijk als steun. In de groep of aan de telefoon hoef ik een half woord te zeggen en het wordt begrepen. We zullen onze weg erin moeten vinden. Iemand zijn partner weleens naar een groep gegaan voor partners van verslaafden?

Droog trouwens.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...