Spring naar bijdragen

Hallo. Doodeng.


Lika

Aanbevolen berichten

Dank! En Etty, klopt. Ik probeer dat ook. Weer werken wordt een uitdaging op zijn zachtst gezegd. Maar ook op die weg neem ik nu stappen om het beter voor mezelf in te richten. Daar ben ik heel blij mee dat ik het nu in ieder geval kan zien. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

En hoppa , zo'n ongelofelijke rotdag vandaag. Daar was ie. Werken is een uitdaging, maar op vakantie met veel mensen ook. Ik ben de enige die niet drinkt. Dat ook. Heel moeilijk om bij mezelf te blijven. Te weten wat ik nodig heb. Bah, bah, bah. Nou ja.

Dit was het moment dat je wist dat zou komen;-) Zonder forum en jaarpact zou ik nu in ieder geval niet nuchter zitten te typen hier. Maar het zou me niet hebben geholpen. De schaamte die ik over mijn uitbarsting van vandaag voel zou niet minder zijn. Integendeel. Er zou schaamte bij komen. Ik zou nu even niet voelen, maar morgen des te meer. Negatief. Nu kan ik morgen een nieuwe start maken en mezelf recht aankijken. Daar houd ik me maar even aan vast. Is misschien al heel veel eigenlijk.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

laat dat woordje eigenlijk maar weg Lika, das zo'n typisch vrouwenwoordje. Het is al heel veel (basta!).

Niemand zei dat het gemakkelijk zou worden en jij gaat het moeilijke deel aan en komt er nuchter door,
de rotgevoelens en trotse gevoelens mogen er beiden zijn (en de trotse gaan zich vermenigvuldigen, wedden?)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Uitbarsting? 

Ik begrijp dat je ondanks van alles niet hebt gedronken, volgens mij kun je daar morgen heel blij over zijn! En trots! En ik zou me nergens over schamen, ik vermoed dat er mensen vanavond beschamendere dingen hebben gedaan, onder invloed van alcohol. 

Ik volg je op de voet, ik ga vrijdag op "kamp"...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ach, zo gehuild. Hoop drama gemaakt. Voor het oog van heel de nette buurt, zeg maar. Laat dat maar aan mij over! 

Het moeilijkste vind ik om niet de hele tijd bezig te zijn met wat ik denk dat anderen willen. Daar word ik zo ongelukkig van dat ik barst. En nu ik nog herstellend van burn-out ben, heb ik vaak nog te laat in de gaten dat ik mezelf moet blijven. En opeens gaat het mis. Dan is er een hoop drama en paniek. 

Maar ik ga het wel leren. Heb dit nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan. ( vrij naar: Pippi Langkous)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ha Lika, hoe is tie? Al weer klaar met vakantie of 'moet' je nog even?

Ik mag zelf morgen een weekend met veel mensen op stap, een weekend dat alleen maar om eten en drinken draait. Dat eten zit ik niet zo mee, maar dat drinken is wel een dingetje... Ik heb het al een paar keer doorgenomen, ik heb wel een beetje een plan. Er niet te veel van verwachten, goed bedenken wat ik nu wel kan en anders niet (bijvoorbeeld aandacht voor de kinderen hebben of 's ochtends (redelijk) enthousiast en fit zijn). Ik vind het ook wel een beetje stoer dat ik zelfs op zo'n weekend niet drink. Beetje recalcitrant ook. Mij zal ook wel gevraagd worden eea uit te leggen, ik zie het wel.

Ben dus ook wel benieuwd naar jouw ervaringen!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ha Pelle,

Ik ben nog t/m zondag weg. Het gaat goed, maar er is geen moment dat ik me niet bewust ben dat ik de enige ben die niet drinkt. Ik heb gisteren een stuk op de dagdraad geschreven. Het gezelschap waar ik mee op pad ben gaat van het ene eet en drinkmoment naar het andere. Ik vind het moeilijk en zonder jaarpact, had ik nu zeker WTF momenten gehad en meegedaan. 

Ik had me tot de tanden toe bewapend toen ik hiernaar toe ging. Vooral het jaarpact blijkt dus mijn houvast. Wat sommigen met een dag hebben, heb ik met een jaar. In november maak ik heroverweging. Nu niet. 

Een weekend: is dat 2 nachten? Ik ben gewoon heel resoluut in mijn weigering. Voor elk moment dat ik zie aankomen maak ik een scenario. Champagne? wel het glas, maar dan met spa. Borreltijd, spa met citroen. Feest!! (hahaha)

Je schrijft: 'ik zie het wel'. Dat lijkt me gevaarlijk. dek je in, maak een plan, schrijf je verhaal. Mijn uitleg is: ik doe het een jaar niet. En dat is ook zo.

Ik ben daarnaast aan een dieet begonnen, want zoals je op de kilokiller kunt zien begon er wel erg veel Lika te zijn. Daar voel ik me uiteindelijk niet goed bij. Het dieet vind ik niet vervelend, maar het is hier wel een grote opgave om constant nee te zeggen. Want, zoals gezegd, er is hier een overdaad een eten en eetmomenten. 

Het is voor mij dus best een lange week. Veel mensen om mij heen vind ik sowieso niet gemakkelijk. Ik zie het als oefenweek voor mezelf, maar zonder me ook regelmatig even af. 

Succes! enne....veel plezier ook. 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goed bezig, Lika! En bedankt voor het delen, daar heb ik wat aan.

Ik ga maar twee nachten. En er wordt alleen maar gegeten en gedronken. Verder niets. Het drinken begint in de loop vd middag en gaat door tot diep in de nacht. Ik vond dat altijd zeer overzichtelijk en relaxed. 

Ik heb mij stellig voorgenomen niet te drinken. Ik ga er dan ook van uit dat ik dat niet doe.
Dat gaat ongetwijfeld gesprekken opleveren. Als ik schrijf "ik zie wel" gaat dat daar over, niet over wel of niet drinken. Die keuze heb ik nu al gemaakt. Geen wtf-momenten!

Jij ook succes de laatste dagen....en veel plezier ook!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

En wat is jouw conclusie van afgelopen week?? 

Jouw ervaringen hebben mij ook zeker weer geholpen bij de voorbereiding op mijn weekend! Enige voorbereiding werkt toch wel goed bij mij. Ik kan de discussie in mijn hoofd al van te voren voeren, en in alle rust De uitkomst neem ik mee. En daar hou ik me aan. Ik denk dat onvoorziene omstandigheden het gevaarlijkst zijn, momenten waarop ik impulsief kan zijn. Die wtf-momenten waren nu allemaal al lang doorgenomen en afgewezen!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Mijn conclusie is dat er een heleboel mensen zijn die kunnen genieten van een drankje . Ik behoor daar (nog?) niet toe.  En dat nog is gevaarlijk wellicht, maar wel goed om even te beseffen. Dat ik dat ergens nog in mijn hoofd heb. Maar dat is pas na november....

Kan me ook heel goed voorstellen dat ik denk , laat maar zitten die alcohol. I have been there, done That. Zo voelt het eigenlijk nu. Ik ben opgewonden over mijn nieuwe leven. Ik vind het heel spannend. Leuk ook. En ik krijg met de dag meer energie.

en ja... er zijn momenten, soms delen van dagen dat het helemaal niet gaat. Dat er paniek is, dat ik huil. Het zenuwstelsel is nog niet zonder stress. Het is opletten. Maar zoveel beter dan dat het was. Zoveel. Na 46 jaar ga ik eindelijk echt voor mezelf zorgen. En daarmee ook meer geven aan anderen.

zo ongeveer ?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...