Spring naar bijdragen

Voorstellen


Eef123

Aanbevolen berichten

Ik drink nu al 3,5 week niet, met 1 uitglijder tussendoor (waar ik helemaal overstuur van was, overmand door zelfveroordeling en schaamte, maar achteraf bezien me veel heeft geleerd). En ik voel me veel beter. Frisser, rustiger, gezonder. Heb minder emotioneel controleverlies, en voel me energieker. Dat laatste is voor m'n werk ook heel erg fijn. En toch blijft het moeilijk. Ik mis de gezelligheid, het speciale gevoel van een glas wijn. Ik merk dat ik moet uitkijken niet terecht te komen in 'volhouden, doorzetten'. Want this is for life. Volhouden hou ik niet mijn leven lang vol. Ik heb gekozen voor een andere manier van leven, namelijk een gezond leven. En t zo bezien geeft me wat meer ruimte, dan wanneer ik het bekijk als levenslang m'n tanden op elkaar zetten.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hee Eef, zie je enthousiasme over Petra Moes. Heb zelf ook de online trainingen gedaan, en haar benadering spreekt me erg aan.  Leuk mens ook lijkt me. 

 

Ken je het boek van Erik Stofferis, de Grote verdoving?  Daar haalt Petra haar mosterd vandaan;-). Ik vond het een heel goed boek. 

Ha Etty, dat leek me ook al, leuk mens die Petra. De grote verdoving ken ik maar heb ik niet gelezen. Momenteel lees ik 'Het nu, van moment tot moment' van A.H. Almaas. Het schijnt dat Erik Stofferis daar zijn inspiratie weer vandaan heeft gehaald. Erik werkt voor het Centrum Zijnsorientatie in Zeist, daar ben ik een paar keer geweest. Geleerd hoe je een zgn bodyscan doet. Dat was behulpzaam voor deze workaholic en doorbijter die maar slecht naar haar lichaam luistert.

 

Dank voor de tip, ik ga 'm lezen!

bewerkt door Eef123
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Eef, je kent Petra al van de online cursus waar je op het draadje van Basta over schreef.

Leuk, allemaal met hetzelfde bezig. Voor mij is deze aanpak heel goed. Ik was eerder 5 1/2 jaar gestopt, maar leefde eigenlijk nog het zelfde als voor ik gestopt was, inplaats van alcohol gaf ik meer aan andere verslavingen toe, b.v uren achter de p.c, moeilijk in actie komen.

Ik weet nog niet of ik over de training ga schrijven hier. Ik heb op het Themadraadje een Tip gegeven naar de weblog van Anja Meulenbelt. Zij schrijft daar in 5 delen heel uitgebreid hierover, mooier dan ik het kan. Onder de kop: De Blije Geheelonthouder.

bewerkt door Kore
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nee, volhouden houd je niet je hele leven vol. Dat is overleven tijdens levenslang en daar word je echt niet blij van, geloof me. Maar bezig zijn met een heel andere levensstijl aanleren en je plezier, rust en bevrediging uit andere dingen halen, dat is een heel ander verhaal. Goed bezig Eef.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik ga kijken of ik Almaas kan vinden.

Ik ben fan van 'de kracht van wilskracht' van Kelly mc Gonigal.

Zij buigt 'volhouden, kiezen op elkaar, doorzetten' om naar 'niet meer hoeven, leven zoals je (op de lange termijn) wilt.'

Met goeie practische oefeningen.

Ik dacht: hoe kent zij mij??

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Bedankt voor de tip van  'de kracht van wilskracht' van Kelly mc Gonigal, basta. Dat ga ik ook lezen.

 

Eef, ik bewonder je instelling. Daar zit een toekomstvisie in waar je naar toe kunt groeien, ondanks eventuele twijfels of tegenslagen onderweg. Lijkt me een goede en kansrijke aanpak.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zij zegt bijvoorbeeld:

Op de menukaart van de mcDonalds staan meerdere salades. De reden daarvoor is dat mensen dan denken: de volgende keer neem ik die. Zodat hun keus voor een vette burger een beetje gedekt is.

Dat herken ik wel. Op het moment dat ik tegen beter weten inschenk, stromen mijn goeie voornemens voluit.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi allemaal. Hoop dat het goed gaat met iedereen. Weet niet goed of dit thuishoort op dit draadje, de dagdraad voelt niet als mijn plek op dit moment, dan maar even hier. Met mij gaat het goed, nog steeds blij met de helderheid. Gisteren fijn gewandeld, in een heel mooi natuurgebied, het voelt goed om dat soort dingen te doen. Dagelijks verlokkingen om er toch één te nemen, het valt niet mee, maar ik neem er geen. Af en toe lichte paniek: hoe moet dat nou - help - duurt dit mijn hele leven - kerst - vakantie - enzovoorts..... Het beste gaat maar om dag voor dag m'n visie voor ogen te houden: ik wil gezond zijn, oud worden samen met mijn lieve vriend en samen een fijn leven hebben, ik wil goed zijn voor anderen. Drank zorgt ervoor dat ik dat leven niet kan leiden. Daarom drink ik niet.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat goed Eef om voor ogen te houden wat je wilt én dat drank daar niet bij past! Super. Ik las op een ander draadje dat die gedachten gedachten zijn, die wel blijven komen maar niet 'jou' vertegenwoordigen. Jij bent die gedachten niet.

 

En daar kan ik persoonlijk wel wat mee. Misschien jij ook: Jij bent Eef, jij wilt gezond zijn, oud worden samen met je ieve vriend en samen een fijn leven hebben, en je wilt goed zijn voor anderen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dit is een goed en lekker simpel motto van je, Eef:

 

maar ik neem er geen.

 

Punt.

 

Ik heb het idee dat het heel goed gaat, klopt dat? Je bent standvastig en niemand zei dat het simpel zal zijn voor ons.

Ik doe mee hoor. Het valt niet mee, inderdaad, maar daar is dan ook alles mee gezegd.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...