Spring naar bijdragen

Eef123

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    196
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Profile Information

  • Geslacht
    Vrouw

Recente profielbezoeken

1.051 profielweergaven

Eef123's Achievements

Forummer

Forummer (2/4)

  1. Dag Eef,

    Ik ben helaas weer terug op het forum, na een mislukte stoppoging vorig jaar. In die tijd was jij ook actief en voelde ik me een beetje met je verbonden (gelijkwaardig verhaal). Ik lees dat het met jou de goede kant op is gegaan deze zomer, goed van je! Ik hoop dat je af en toe hier terugkomt om te melden hoe het met je gaat en dat ik dan kan zeggen dat ik je goede voorbeeld heb gevolgd!

    Succes en bedankt voor het delen van je ervaringen! Ik ga me in het boek interesseren....

  2. Eef123

    Voorstellen

    Hoi Harp. En, heb je iets aan het boek? Mij heeft het enorm geholpen. Best wel amerikaans he. Annie heeft goeie youtubefilmpjes trouwens.
  3. Eef123

    Voorstellen

    Ha Thee, ja dat klopt. Ik heb 'm trouwens als E-book gekocht bij Bol. Gelezen op m'n mobiel. En geen zorg over het Engels. Ten eerste is het Amerikaans, dat is wat minder formeel en lekker uitvoerig :-) Ten tweede, wordt alles wat erin staat diverse malen herhaald. Je leest dus vaak weer hetzelfde maar op een andere manier. Daar zegt Annie Grace ook iets over: bewust gedaan zodat de boodschap in je onderbewuste gaat settelen. Dat pakte ook zo uit voor mij, op een gegeven moment begint het echt door te dringen. Fascinerend proces is dat. En tot slot, met Google translate kun je de echt onbekende woorden opzoeken. Kortom, voor de gemiddelde nederlander is het goed te lezen.
  4. Eef123

    Voorstellen

    Hoi Lika en allen, het gaat goed. En ik hoop met jullie ook natuurlijk! De afgelopen week heb ik het boek 'This Naked Mind' van Annie Grace 2x gelezen. Achter elkaar, in 1 ruk uit. Dit was wat ik nodig had. En sindsdien geen druppel meer en er ook geen behoefte aan, dus zonder inzet van wilskracht. Het weer zwichten voor een glas, maakte dat ik dit boek ging lezen. Nu op dag 7, zonder problemen. Ja, hoe is het mogelijk. Dit boek was precies wat ik nodig had, het is de spijker op z'n kop. Ik was er aan toe om op een fundamenteel niveau de switch te maken, in plaats van maar steeds overleven/proberen/marchanderen/m'n best doen..... Dank aan deze schrijver, die ervaringsdeskundige is. Nu dus al een week helder. Ik mag nu mijn werkelijke problemen gaan aanpaken, ipv ze te verdoven. Zoals stress, werk, familie. Dus nog het nodige voor de boeg. Maar met een helder hoofd. Deze week voelde ik me moe, duizelig, maar ik weet dat het signalen zijn van herstel. Voel me blij en trots en vooral heel erg opgelucht.
  5. Eef123

    Voorstellen

    Dank Bob voor je reactie, fijn en ook helpend. Hoe zou ik het stap-voor-stap kunnen toepassen in stoppen met drinken? Of is stoppen met drinken, 1 stap? Die ene stap vind ik dus al moeilijk. Heb nu begeleiding van VoorbijAlcohol. Dat helpt, ben alweer op dag 3 (tja, het is een kleine overwinning, ik weet het).
  6. Eef123

    Voorstellen

    Qua drinken is het dus niet goed gegaan. Heel heel naar. Daar ging mijn Help!-bericht over. Nu gaat het weer beter. Dag 3...
  7. Eef123

    Voorstellen

    Hey allemaal. Dank voor jullie berichten. Ja, dit alles weet ik natuurlijk wel. Ik weet wel dat het niet iets persoonlijks is. Maar wilde ook gewoon maar eens mijn gevoel uiten, zonder teveel na te denken over de correcte boodschap. Het raakte me, ondanks alle rationele argumenten, dat ik weinig reactie kreeg. En ik denk dat er wel degelijk een soort incrowd is, na een tijd hier actief te zijn geweest. Geen complotdenken hoor ;-) en het is dus niet dat ik denk dat het tegen mij is (dat voelde even zo, maar nu niet meer) maar wel dat er een soort vaste kern is die bij elkaar betrokken is.
  8. Eef123

    Voorstellen

    Af en toe kijk ik op het forum. Ik merk dat niemand me mist, geen bericht. Op mijn help!-bericht van 1 mei is 1 reactie gekomen. Verder niets. Heel eerlijk: ik begrijp er niks van. Ik dacht dat er hier op het forum iets van een verbondenheid werd aangegaan en ik dacht zelfs dat ik daar ook onderdeel van was. Heb vaak gereageerd op anderen, mensen gesteund, maar voor mij valt het stil. Dat raakt me wel. Ik begrijp het ook echt niet. Is er een incrowd, een groep waar ik niet bijhoor?
  9. Eef123

    Voorstellen

    Hey. Ben ik weer. Met enige schroom, want een tijdje weg geweest. Dus enigzins verlegen voeg ik me weer bij het gezelschap Allereerst: hoop dat het goed gaat met iedereen, of in elk geval de weg omhoog! Wat betreft mezelf: heb gemerkt dat ik zeer verslavingsgevoelig ben. Niet drinken werd eten. En computer. En mobieltje. En facebook. Heb een tracker op mn mobiel geinstalleerd die meet hoe vaak je op je telefoon zit. Uren dus. Terwijl ik fulltime werk, en een retedruk leven heb. Waar haal ik die tijd vandaan?!? Echt shocking. Voor ik het weet ben ik weer verslaafd aan iets anders. Stoppen met die dingen leidde weer tot 'een glaasje'. Een glaasje leidde tot dagelijks een glaasje. Niet meer zoveel als voorheen, geen fles. Maar op een gegeven moment weer elke dag, terwijl ik dacht dat elke dag een uitzondering was (alleen vandaag mag het...). Echt zo raar en zo vreselijk naar. Na twee weken tobben met de fles weer helemaal gestopt. Word ook letterlijk zo hondsmoe van alcohol. Ik kan ook geen drank voor anderen in huis hebben, alsof ik verder van huis ben dan ooit. Dat stelt me wel voor problemen trouwens, want mensen vragen om wijn soms. Wat moet ik doen? Kan hun toch niet een drankje onthouden? Maar als het er staat kan ik er niet vanaf blijven. Ik ben weer verder weg dan ooit lijkt het, hoewel ik dus weer droog ben. ZUCHT.
  10. Eef123

    Voorstellen

    Hoi Lika! Goed, dankjewel. Hoewel ik rare onverklaarbare spierpijn heb, in m'n benen. Alsof ik een marathon heb gerend, wat ik dus echt nooit zou kunnen. Maar het gekke is dat ik niets bijzonders heb gedaan en toch spierpijn. Vreemd. Zal de leeftijd wel zijn. Nu ik niet meer drink, begin in ineens te snaaien, toastjes met kaas enzo. Het is echt op dezelfde triggers als drinken: wanneer ik gespannen ben, wanneer ik me verveel, soort substituut voor drank. Niet fijn. Ben me er minder bewust van dan met alcohol en dacht dat ik er geen last van had maar ik merk dat het toch de kop heeft opgestoken. Ik had de mooie-kleding-kopen-verslaving al de kop ingedrukt, goed voor m'n portemonnaie ook, maar nu moet ik constateren dat deze snaai-verslaving toeneemt. Mag ik dat weer gaan aanpakken dus (knarsetand....)
  11. Eef123

    Basta

    Geheel geïnspireerd door dit idee heb ik maar weer eens het onvolprezen 'Bim bam' op youtube teruggekeken (zo'n soort bandje had ik voor ogen als ADB-huisorkest). Geheel in mijn eentje thuis op de bank schaterlachen. Nee, ik heb niet gedronken. Ook al verkies ik Andre van Duin boven Ramses Shaffy Goed, ik zal jullie niet langer vervelen met deze meligheid op Basta's draad nota bene. Sorry Basta
  12. Eef123

    Basta

    Hahahaha wat een goeie! Tranen biggelen over m'n wangen. Dit zie ik helemaal voor me. We gaan dat vreselijk pathetische overrated lied (sorry iedereen) herschrijven! Nu nog een goede naam voor ons gelegenheidskoor.
  13. Eef123

    Voorstellen

    Ja, gaat beter LJ, dank. De somberheid gaat in golven, en ik leer er wel wat beter mee te leven. Voor mij belangrijk de lat niet te hoog te leggen in de dingen. Het accepteren dat ik dingen soms niet helemaal goed aankan. En dan maar met dat ongemak daarvan leven. Zijn. En niet wegdrinken, of wegshoppen, of weginternetten, enzo. Het nuchtere leven is een wat gematigder leven in allerlei opzichten. Ook positief: minder emotionele uitbarstingen. Ik was nooit zo van de gelijkmatigheid. Ff wennen ook wel.
  14. Eef123

    Voorstellen

    Eefje die denkt dat alles goed gaat.....
  15. Eef123

    Voorstellen

    Hi guys. Alhier gaat het goed, zowaar. Er staat een halve fles wijn in de koelkast, van maandag toen een vriend van vriend kwam eten. Met geen vinger aangeraakt, victorie! En hij is nu niet meer goed Ik merk dat die fles me zelfs enige angst inboezemt. Van drinken -dat merkte ik ook na mijn uitglijder tijdje geleden- word ik zo doodmoe de dag erna. Kan dan bijna niet meer functioneren. Vreselijk naar gevoel. Ik heb lang gedronken. Misschien reageert m'n lijf er inmiddels zo slecht op, dat ik gelijk klachten krijg. Zijn er gewoon dingen niet meer in orde daar van binnen, zoals lever ofzo. Eng idee. Ben wel blij met de angst voor de fles. En weet bliksemsgoed dat als ik me toppie voel, de duivel weer aanschuift en me verleidt om er weer heel anders over te denken.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...