Spring naar bijdragen

Even voorstellen


Droppie

Aanbevolen berichten

En toen was er 1 jaar voorbij

Het gaat heel goed met mij. Een jaar waarin veel gebeurd is, wat ik niet met het forum heb gedeeld en ook niet ga delen. Een jaar geleden ben ik gestopt met alcohol gebruiken omdat het absoluut niet de goede kant op ging. Helemaal stoppen was de beste optie. In dat jaar heb ik de problemen aangepakt die de oorzaak waren van mijn zelfdestructieve ontwikkeling en ik kan zeggen dat ik daar goed ben uitgekomen. Maand na maand ging alcoholvrij voorbij en ging ik steeds sterker in mijn schoenen staan. Op enig moment liet ik de flessen weer toe in mijn huis, zonder dat ik ook maar enige behoefte had om te gaan drinken. Ook werd het steeds makkelijker om bij mensen in gezelschap te zijn die (veel) dronken. Ik wilde en wil niet meer terug naar hoe het er een jaar geleden met me voorstond.

Gaande het jaar kreeg ik het idee dat ik wellicht voldoende zou hebben aan, wat ik regelmatig voorbij zag komen, minimaal 1 jaar om een soort van ontgiften en her programmeren van mezelf te bereiken. Het plan groeide om te proberen na 1 jaar te kijken of het mij zou lukken alleen bij speciale gelegenheden te drinken en het dan maximaal bij  3 glazen te kunnen houden. Door omstandigheden was die gelegenheid er gisterenavond, dus wel op de 20e. Tijdens een diner met partner hebben wij een goede fles wijn bij het eten genomen. En wat ik verwachtte, lukte me ook. Ik vond het lekker, maar had na 2 glazen meer dan genoeg. Totaal niet de behoefte meer te willen. Vanochtend niet vervelend wakker geworden, sterker nog ik voelde me goed over het feit dat ik dit dus kan. Voorlopig zijn er geen speciale gelegenheden in het verschiet, maar ik zal dus nu niet meer altijd "droog" blijven. Ik heb Bob daarom ook verzocht mij van het jaarpact af te halen.

Wat ik nog wel heel graag kwijt wil is dat ik heel veel gehad heb aan dit forum en aan alle goede tips en adviezen.

Wellicht dat ik over een tijdje nog eens kom schrijven hoe het met me gaat. Ik ga er van uit, gezien de situatie waar ik nu in zit en hoe ik me nu voel, dat het goed blijft gaan.

Ik wens een ieder, die ik door toch iedere dag even te lezen, zo goed heb leren kennen heel veel sterkte, liefde, succes en alle goeds voor de toekomst! Het gaat jullie allen goed en wellicht tot over een tijdje! Liefs van mij:heart:

 

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik heb net je draadje nog eens vanaf het begin doorgenomen, Droppie. Mooi om te lezen hoe vastberaden je te werk ging, ook al was het in het begin af en toe best wel lastig. Maar je hebt zelfbewust de maatregelen genomen die nodig waren om geheel van die ingeslopen dwangmatige drinkgewoonte af te komen en bent daar kennelijk goed in geslaagd. Mooi om te lezen. Het ga je goed verder!

bewerkt door Bob
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Droppie, gefeliciteerd dat het goed met je gaat nu.
Maar ik vind het tóch een beetje jammer van dat op één dag na een jaar...
Goed.. dat vind ik dan. Ik wens je hoe dan ook een lang, gelukkig en gezond verder leven.
En dat je in elk geval géén probleem met alcohol meer hoeft te hebben. Blijf standvastig.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...