Spring naar bijdragen

Droppie

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    50
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Gewonnen dagen

    1

Profile Information

  • Geslacht
    Vrouw
  • Interesses
    Gestopt sinds 21 juni 2016

Droppie's Achievements

Forummer

Forummer (2/4)

  1. Droppie

    Jaarpact

    Ik heb zojuist Bob gevraagd mij van het jaarpact af te halen, op mijn eigen draadje is te lezen waarom.
  2. Droppie

    Even voorstellen

    En toen was er 1 jaar voorbij Het gaat heel goed met mij. Een jaar waarin veel gebeurd is, wat ik niet met het forum heb gedeeld en ook niet ga delen. Een jaar geleden ben ik gestopt met alcohol gebruiken omdat het absoluut niet de goede kant op ging. Helemaal stoppen was de beste optie. In dat jaar heb ik de problemen aangepakt die de oorzaak waren van mijn zelfdestructieve ontwikkeling en ik kan zeggen dat ik daar goed ben uitgekomen. Maand na maand ging alcoholvrij voorbij en ging ik steeds sterker in mijn schoenen staan. Op enig moment liet ik de flessen weer toe in mijn huis, zonder dat ik ook maar enige behoefte had om te gaan drinken. Ook werd het steeds makkelijker om bij mensen in gezelschap te zijn die (veel) dronken. Ik wilde en wil niet meer terug naar hoe het er een jaar geleden met me voorstond. Gaande het jaar kreeg ik het idee dat ik wellicht voldoende zou hebben aan, wat ik regelmatig voorbij zag komen, minimaal 1 jaar om een soort van ontgiften en her programmeren van mezelf te bereiken. Het plan groeide om te proberen na 1 jaar te kijken of het mij zou lukken alleen bij speciale gelegenheden te drinken en het dan maximaal bij 3 glazen te kunnen houden. Door omstandigheden was die gelegenheid er gisterenavond, dus wel op de 20e. Tijdens een diner met partner hebben wij een goede fles wijn bij het eten genomen. En wat ik verwachtte, lukte me ook. Ik vond het lekker, maar had na 2 glazen meer dan genoeg. Totaal niet de behoefte meer te willen. Vanochtend niet vervelend wakker geworden, sterker nog ik voelde me goed over het feit dat ik dit dus kan. Voorlopig zijn er geen speciale gelegenheden in het verschiet, maar ik zal dus nu niet meer altijd "droog" blijven. Ik heb Bob daarom ook verzocht mij van het jaarpact af te halen. Wat ik nog wel heel graag kwijt wil is dat ik heel veel gehad heb aan dit forum en aan alle goede tips en adviezen. Wellicht dat ik over een tijdje nog eens kom schrijven hoe het met me gaat. Ik ga er van uit, gezien de situatie waar ik nu in zit en hoe ik me nu voel, dat het goed blijft gaan. Ik wens een ieder, die ik door toch iedere dag even te lezen, zo goed heb leren kennen heel veel sterkte, liefde, succes en alle goeds voor de toekomst! Het gaat jullie allen goed en wellicht tot over een tijdje! Liefs van mij
  3. Droppie

    Jaarpact

    Droppie nog steeds geen druppie
  4. Droppie

    Jaarpact

    Dank je wel Jan voor het opschuiven
  5. Droppie

    Even voorstellen

    Ik vraag me af hoe vaak ik me hier tegen zal moeten wapenen? Zijn er straks meerdere die denken dat "die onzin" lang genoeg heeft geduurd en ik wel weer "normaal" met de rest mee kan doen?!? Was dit een eerste voorval en zulken er meer volgen? In ieder geval ben ik hier nu wel op voorbereid de volgende keer!
  6. Droppie

    Even voorstellen

    De kerst alcoholvrij gevierd! Maar toch nog een vervelend moment, waar ik achteraf eigenlijk wel boos over was maar ook trots op mezelf. Voorafgaand aan het kerstdiner met onze grote familie in een restaurant, hadden we een borrel bij één van de deelnemers thuis. Ik aan de Spa rood, sta ik tegenover een familielid die weet dat ik geen alcohol meer drink, maar dat blijkbaar vergeten is. Hij begint te vertellen hoe heerlijk zijn gin-tonic is die hij in zijn hand heeft en hoe lekker (gezond?) je dit kan maken door toevoeging van allerlei kruiden en fruit. Heel hip ook! Al die jongelui drinken dat! (Houd trouwens mijn hart vast als die generatie onze leeftijd heeft bereikt, maar dit terzijde). Zegt hij dwingend "Het is heel lekker hoor, hier néém een slok," Ik: " nee dank je, ik drink geen alcohol, weet je nog?" Hij (verbaasde blik) "oh, maar neem nou een slok" glas iets dichter bij. Ik "nee dank je, ik drink geen alcohol, al 6 maanden niet" Hij " neem nou, hier je ruikt niet eens dat er alcohol in zit" en houdt glas onder mijn neus. Nou ik rook echt wel alcohol, maar omdat hij het niet meer ruikt, zou ik het wel kunnen drinken??? Ik, nu maar duidelijk en ietwat boos " NEE, IK DRINK NIET!! Glimlach, vuurspuwende ogen (kan ik heel goed
  7. Droppie

    Jaarpact

    De kerst droog doorgekomen en ben zo trots op mijn 6 maanden + ! Maar ik blijf maar onder het kopje 3 maanden staan...
  8. Droppie

    Even voorstellen

    Mooi Droppie! Ik heb juist een groter jurkje gekocht voor de kerst Heb je nog tips ? De beste tip die ik ooit heb gekregen is Koolhydraat arm en veel groente eten
  9. Droppie

    Even voorstellen

    Hier de gevraagde update Lady Jane En dan is het alweer een halfjaar geleden dat ik besloot geen alcohol meer te drinken. En ik kan melden dat het nog steeds goed gaat. Geen druppel! De afgelopen tijd een aantal verjaardagen, feestjes en diners fris en fruitig doorstaan. Hoewel doorstaan misschien niet het goede woord is, het kost me geen moeite. Ik leef al weer enige tijd in volle harmonie met een aantal flessen drank, geopend en ongeopend, maar de drang om te drinken is er niet. Ik zit momenteel dan ook weer goed in mijn vel. Het leuke jurkje dat ik zo graag aan wilde met de kerst is me eigenlijk al te groot geworden, ik ben in de 6 maanden ook nog eens 18 kg. afgevallen. Dat is natuurlijk niet alleen door het niet drinken gekomen, ik heb daar ook wel wat voor moeten doen. Ik ga met vol vertrouwen de komende feestdagen in en zie het nieuwe jaar met frisse blik tegemoet. Vandaag heb ik de alcoholvrije champagne in huis gehaald! Ik blijf wel iedere dag lezen op dit forum, er komen af en toe pareltjes van uitspraken voorbij, die me dan toch weer even bij de les houden, mijn dank voor al jullie reacties en goede raad! Ik hoop dat een ieder fijne (droge) feestdagen mag beleven en wens jullie alle goeds, liefde, begrip en sterkte in het komende jaar!
  10. Droppie

    Jaarpact

    Hahaha, geweldig Lady Jane
  11. Droppie

    Even voorstellen

    Ik moest even op zoek naar mijn eigen lijntje, zo lang geleden is het dat ik wat geschreven heb. Gisteren was het 17 weken en a.s. vrijdag alweer 4 maanden geleden dat ik die belangrijke beslissing nam: helemaal stoppen met alcohol. En vandaag kan ik zeggen dat ik de grootste uitdaging (in mijn gevoel dan) heb gehad en overwonnen! Ongeveer 2 maanden geleden heb ik de flessen (waaronder een aantal open en half gevuld) weer toe gelaten in mijn huis. Sterker nog, ik heb zelf een fles rood en een fles wit gekocht, voor het geval er visite zou komen. Niet in de verleiding gekomen, hoewel ik best veel alleen thuis ben. Afgelopen 3 dagen is mijn echtgenoot op zakenreis geweest en ben dus 3 dagen en 2 nachten helemaal alleen geweest en er is niets gebeurd! Wel heb ik veel op dit forum gelezen (ik kijk iedere dag) en weer heel veel aan de diverse gesprekken en zeker de aanmoedigingen of tips gehad. Maar geen enkel moment de behoefte gehad om dan toch maar eentje te nemen. Vanochtend heerlijk uitgerust en best wel trots op mezelf wakker geworden. Ondanks het rotweer vind ik dit nu al een prachtige dag worden!
  12. Droppie

    Even voorstellen

    En we hebben het weer overleefd, hoewel ik moet zeggen dat het op het laatst me vies tegenviel! Het begon natuurlijk 's middags met mooi en aangenaam weer. Het feest was buiten, dus dat ging goed. Maar nadat de zon weg was en het toch wel snel donker en veel kouder werd, ging ik me steeds onbehaaglijker voelen. Drank verdooft dan toch op dat soort momenten en je hebt het blijkbaar (gezien de rest van de gasten die vrolijk in hun korte broek en t-shirt bleven staan) toch minder snel koud als je een paar glazen achter de kiezen hebt. En drie blikjes fris werken ook niet mee. Ik was er op een gegeven moment dan ook klaar mee en wilde naar huis. Dat hebben we dan ook gedaan, gelukkig hadden we een excuus, we moesten vandaag zeer vroeg op! Bij thuiskomst meteen onder een hete douche gaan staan en met een kopje thee op de bank kwam ik weer wat bij. Ik heb nu verschillende uitdagingen gehad en het kreng kunnen weerstaan, voorlopig zijn er geen moeilijke momenten in het verschiet, maar ik moet alert blijven, zoveel is wel duidelijk!
  13. Droppie

    Even voorstellen

    Vandaag de volgende uitdaging; groot feest met héél veel mensen, waaronder velen die mij niet anders kennen dan aan de wijn. Het is zo'n feest van: "Jongens de drank staat daar en verderop de glazen, dus pak waar je zin in hebt en er mag gedanst worden" Er zal ongetwijfeld een aantal zijn die in het voorbij gaan zullen vragen "zal ik wat voor je meenemen, witte wijn toch?" Ik zal dan zeggen dat ik aan het fris ben en in sommige gevallen zal ik zeggen dat ik helemaal geen alcohol meer drink, ligt even aan de persoon en het contact. In ieder geval blijft het qua weer en ik droog vandaag!
  14. Droppie

    Jaarpact

    Bedankt voor alle leuke reacties!
  15. Droppie

    Even voorstellen

    Gisteren een heel gezellige dag gehad! Heerlijk buiten gezeten en lekker geluncht. Het fijne was, misschien ook omdat ik iedereen op de cc van de mail had gezet, dat ze allemaal aan de spa en de frisdrank zijn gebleven. Ze vonden het eigenlijk zo'n goed idee van mij, dat ze graag solidair waren. Had ik niet verwacht, maar zo leer je steeds weer mensen opnieuw kennen. Fijne ervaring en het sterkt me om voortaan open en eerlijk te zijn over het feit dat ik geen alcohol meer gebruik! Vrolijk de nieuwe dag begonnen, voel me heerlijk! Nogmaals dank aan een ieder op dit forum, die zo open en eerlijk zijn of haar verhaal doet en al die mensen die met goede raad, tips, harten onder de riem enz.(ook bij anderen) komen. Ben blij dat dit forum er is!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...