Spring naar bijdragen

Stoppen


Gast Lars

Aanbevolen berichten

Lieve Lars,

Logisch dat je bang bent.

Bang voor het onbekende

Bang dat je niet voldoet aan verwachtingen

Bang dat je tegenvalt

Bang dat het tegenvalt

Bang dat....

 

En een beetje gezonde spanning is niet zo gek...dat mag heus.

Maar angst voor ...tja...voor wat je niet weet...probeer het te laten gebeuren Lars.

Zo mooi dat je dochters dit met je gaan ondernemen...Parijs..zucht...heerlijke stad.

 

Kalmte, moed en wijsheid.

 

Wat jij kunt doen om jezelf voor te bereiden kun je doen,

en voor de rest heb je geen controle. 

 

Geniet ervan, alvast een hele goeie reis!!!

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lieve Lars, ik sluit me helemaal aan bij Bob, Lika en Kruidenthee!!!! 
Ik snap ook heel goed dat je heel bang bent!!!!!! Maar die dochters van jou zijn volgens mij geweldige vrouwen en die doen dit omdat ze het zelf ook willen! Ik geloof namelijk niet dat je tegen je zin met iemand drie dagen naar Parijs gaat. Ergens op de thee omdat het niet anders kan, misschien wel.

Maar niet naar Parijs!!!! Ik hoop dat je kunt ontspannen en ervan kunt genieten. Gelukkig gaan jullie met de trein, dat is al een avontuur op zich!!!!!

:heart:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik ben vorig jaar ook met die trein geweest. Comfortabel zitten en mooi uitzicht. En er is niet alleen gratis wifi maar ook 220V zodat je je mobiel opgeladen kunt houden. Ik ben benieuwd naar je reisverslag, al of niet verweven in het arrensleepact-verhaal. Geniet ervan, Lars.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat een jaar wat een veranderingen. Eindelijk een goede diagnose. Geen fijne maar wel waar ik mee verder kan. Accepteren soms boos zijn en het niet begrijpen. Ik ga achteruit niet hard maar ik merk het wel. Waar eindigt het of eindigt het niet. Besloten om dan nu maar zoveel mogelijk te genieten. Blij met mijn woonplek ik heb het echt getroffen. Hulp accepteren wat was het moeilijk de eerste keren mij helpen om te douchen. Maar ik kan ook nog nuttig zijn. Help hier mee waar ik mee kan helpen dat geeft een voldaan gevoel. Opa geworden van een kleinzoon. Trots op beide kleinkinderen en op mijn dochters. De band word steeds sterker. Alcohol een aantal keer de fout in gegaan. Misschien had ik het nodig want ik kom er achter dat ik het juist niet nodig ben. De trek word steeds minder het leven zonder alcohol steeds gewoner. Ik hoef niet meer heb genoeg gehad. Vol goede moed ga ik naar 2018. Het komt zoals het komt. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja, heel mooi wat zich dit jaar heeft voltrokken, Lars. Je straalt ook meer rust uit in je teksten op dit forum en het is aan alles te merken dat de nieuwe woonomgeving een schot in de roos is geweest. Ik wens je ook de komende jaren nog veel plezier met je kinderen en kleinkinderen, je woonomgeving en alle andere dingen die je nog plezier gaan verschaffen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Toch moeten we ook wat te zeuren hebben. Ik heb veel moeite dat ik steeds afhankelijker word van hulp. Nu natuurlijk ook nog extra met die arm. Niet meer zelf de regie hebben. Wachten op hulp en niet zomaar even douchen als ik zin heb. Totaal geen privacy meer hebben. Kan het ook niet veranderen. Dat steekt enorm zal het dus moeten accepteren maar dat valt me niet mee. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 3 weeks later...

Het zijn rare weken geweest. Eerst met mijn dochters naar Parijs. Mooie dagen gehad goede gesprekken en gelachen. Vlak daarna kom ik te vallen en is mijn elleboog gebroken. Krijg ik een wondontsteking erbij. Weer eens de griep. Maar ach ik ben er nog en ik waardeer het leven steeds meer. Mijn huis is mijn thuis. Ik mag hier graag wonen en zijn. Met de feestdagen was er veel gezelligheid waar ik van heb kunnen genieten. Hulp accepteren word makkelijker. Omdat ik niet meer zo krampachtig ben gaat het ook allemaal wat makkelijker. Ik verheug mij op het voorjaar. Hoop dan toch weer wat meer zelfstandig de deur uit te gaan. Fietsen wandelen. Eigenlijk ben ik tevreden. Het niet drinken gaat van strijd naar vanzelfsprekendheid. Het enigste wat ik lastig vind op dit moment is homo zijn. Niet omdat ik een homo ben of spijt heb dat ik uit de kast gekomen ben. Maar ik kan er zo weinig mee. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Misschien komt dat ook nog wel Lars. Dat gevoel heb ik. Je wordt meer jezelf, je accepteert jezelf meer.  Maar het waren vele grote stappen deze afgelopen tijd. Misschien dat in deze nieuw gevonden rust ooit nog wel iets ontstaat. Het kan bijna niet anders zou je zeggen. Mooi mens. Ik ben zo blij dat jij er bent en hier schrijft. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hey Lars, na wat tegenslagen toch positief de draad weer oppakken , zonder drank , knap hoor.

Dat Homo zijn . Wat moet je er nu nog mee zeg je. Zijn er geen dating/ chat sites voor homo' s? Vast wel . Er zijn er genoeg die pas laat uit de kast komen. Mijn broer , ook alcoholist, had een vrouw en kind. Dit omdat  dat vroeger verteld werd , dat het dan wel "over" zou gaan.  Dat ging dus niet en hij kreeg een vriend . Mijn vader, streng katholiek , heeft zijn anders zijn nooit geaccepteerd.  Mijn broer is gestorven adgv alcoholisme in 1996 op 48 jarige leeftijd . Vreselijk dramatisch verhaal , maar ik wil eigenlijk zeggen.  Volg je ❤

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...