Spring naar bijdragen

Stoppen


Gast Lars

Aanbevolen berichten

Ik moest er in eerste instantie om lachen 'als drinker ben je stabieler'

En vanochtend wilde ik met een grap reageren. Maar het is helemaal niet grappig.

Je denkt dat je stabieler bent, maar niets is minder waar. Je houdt jezelf enorm voor de gek en je bent een onbetrouwbaar persoon voor jezelf en je omgeving. Je denken en waarneming zijn troebel. Sorry Lars. Dat is zoals ik het zie. Ja, de drank in je lijf laat je geloven dat je stabiel bent...zo n waas van ach wat maakt het me uit? Maar o, wat een schijn. Nuchter komt alles heftig binnen, zwart wit, goed fout, fijn pijn...maar wel echt. En daar moet je mee leren dealen. Verstoppen, vermijden of uit de weg gaan is geen oplossing die werkt voor de lange termijn. Net als drinken geen oplossing biedt..behalve verstoppen, uit de weg gaan of vermijden...Lars...je bent goed bezig nuchter :heart:

En nee, dat is niet simpel, vind ik ook nie.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik ging op een avond van intens gelukkig naar tot tranen toe verdrietig via boos en ontroerd door drank. Ik werd er moe van. Als je juist weinig of niets voelde met drank op kan ik me voorstellen dat je daar dan wel eens terug naar kunt verlangen in deze situatie, nu je zoveel voelt.

Maar wie wil er met een emotieloos persoon omgaan? Wat moeten je kleinkinderen met een opa die van de wereld is?

Beter om zoals Quinn zegt jezelf opnieuw te leren kennen en vanuit jezelf die emoties leren beteugelen. En dan met familie en vrienden om je heen.

Ugh! Ik heb gezegd! 

bewerkt door Reacher
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hey Lars...je kunt nog steeds 'aan de bar zitten'...alleen bestel jij een non alcoholische versnapering.

Da's nie makkelijk...I know...heb over een maand of wat weer zo'n reisje naar exotisch oord, voor hubbies werk in het verschiet. Kei-leuk, maar iedereen gaat aan de cocktails, en ik krijg vragen en zo...bestel toch maar een theetje...of een 'virgin' cocktail. Wat ik wil zeggen Lars....alcohol voegt niks toe. Voor jou. Alleen maar ellende. Het is een gedachte, een patroon, een gewoonte....je kunt prima met je schoonzoon aan de bar zitten, hij met een biertje...jij met een av of een frisje...dat doet niks af aan het moment...sterker nog....dat jij nuchter bent voegt iets toe...mindset Lars...en geniet van het gezelschap man! Hoe mooi?!  Och Lars...al zo lang nuchter....dat is toch winst?!

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ach gewoon gezellig in goed gezelschap dat jou bijzonder lief heeft. Je maakt nieuwe geschiedenis met elkaar. dat is waardevol. misschien kun je foto's maken en boekje bij de Hema (ofzo) laten maken. Heb je een mooie bijdrage geleverd en voor je dochter ook leuk.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...