Spring naar bijdragen

Stoppen


Gast Lars

Aanbevolen berichten

Als die eigen kamer groot genoeg is om ook een zithoek en TV in te hebben is het toch redelijk privé lijkt me. Even wennen aan het idee, je hoeft niet meteen te beslissen toch?

Waar je onder valt is misschien minder essentieel. Weet ik niet veel van.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik wil het niet kleiner maken dan het is, maar iedereen krijgt met het klimmen van de leeftijd te maken met zowel fysieke als mentale functies die afnemen en alsmaar minder worden. Vroeger of later, en met of zonder een aanwijsbare oorzaak die al of niet vermijdbaar was geweest.

Ik had zelf meerdere gebreken waarvan ik verwacht had dat ze zouden verdwijnen als ik niet meer zo vaak dronk. Maar een aantal daarvan zijn er nog steeds ook al ben ik inmiddels al een jaar gestopt. Blijvende schade van het overmatig drinken dus, of misschien toch gewoon ouderdom of wie weet nog andere oorzaken? Eigenlijk maakt dat in feite niet zoveel uit. Ik zal er hoe dan ook mee moeten dealen.

Leuk is het niet wat je beschrijft, maar de wijsheid en ervaring die je inmiddels bezit geven je ook gereedschap om er in te kunnen berusten, hoop ik. Je gezonde tegendraadsheid en humor, die ik toch telkens weer de kop zie opsteken in je schrijfsels, helpen hopelijk ook, als je ze constructief weet in te zetten.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

We gaan morgen een afspraak maken bij een woonvorm. Het is klein ze hebben nu 2 locaties en een derde word in september geopend daar is nog plek. Je hebt je eigen zit slaapkamer en douche en wc. Ze hebben een eigen dagbesteding en 24 uur hulp. Er wonen 8 of 10 op een locatie. Er mag veel. Partner mag er bij wonen en een huisdier ook. Er is een gezamenlijke huiskamer en er worden activiteiten gedaan. Het is een hele stap nog weer meer dan begeleid wonen omdat hier meer zorg is. Je moet dan ook niet naar de gemeente voor indicatie maar naar de sis voor zorg indicatie. Maar ik wil een plek waar ik blijven kan. Niet volgend jaar weer moeten verhuizen omdat er meer zorg nodig is. Heb er hoofdpijn van. Eerst maar eens kijken of het wat is. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het is ondertussen wel 2 stappen terug dan wat ik een tijdje geleden in gedachten had. Maar dan is dat maar zo. Wat ik er van gelezen heb lijkt het me wel fijn om daar te gaan wonen. Regie in eigen handen houden is hun motto. En ik hoef niet meteen alle hulp te hebben maar het is wel fijn om te weten dat het er is als het nodig is. Ik ben best een beetje positief en dat is al heel wat voor mij ;)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Er komt heel wat op je af Lars, maar respect hoe je alles wat op je afkomt steeds weer positief weet te benaderen.

en het feit dat er zorg voor handen zal zijn indien nodig maakt ook dat je zo veel mogelijk en zo lang mogelijk de regie in handen hebt. En dus ook je zelfstandigheid waar kan behoudt Ik heb helaas ook zelf meegemaakt dat door plotselinge calamiteit ik op zo'n moment ineens enorm afhankelijk van anderen was. ( plotse operaties, hartfalen etcetc) daardoor hulp nodig voor hondje etc. Voor praktische zaken. Etc .Het scheelt nu al enorm dat ik nu in een 3 kamerappartementje woon, bijna alles weer zelf kan en dingen geregeld heb voor het hondje indien nodig, vervoersregeling regiotaxi en valys als het ff niet gaat etc. Dat voelt goed.

Lars, sterkte met alles. Je doet het zo goed. 

bewerkt door Mazzelaartje
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lieve Lars, wat een reis leg jij af! Elke keer kom je weer voor nieuwe dingen te staan en elke keer vergt dat weer opnieuw (be)denken, doorvoelen en beslissen. Hoe akelig ik het ook voor je vind dat je een permanente hersenbeschadiging heb, het geeft eindelijk hopelijk ook duidelijkheid en een goede richting om verder te gaan. Maar er wordt wel veel van je gevraagd zo door dit hele gebeuren heen.

Ik hoop van harte dat je een plek vindt met goede begeleiding! Een plek die je thuis kunt noemen en waar je je ook zo zult voelen. Ik duim voor je :heart:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik word hier wel heel blij van! Je hoeft niet per se alleen te wonen voor als je de liefde van je leven ontmoet. Dan kan die persoon bij jou komen wonen. En je mag er een huisdier houden! Had jij niet een hond? Het klinkt bere-goed! Kom je een beetje midden in het land te wonen? Ik vind het wel een fijn idee dat je zorg bij de hand hebt voor als je daar meer behoefte aan hebt. Ik ben ZO blij voor je, ook al ben jij nog maar een beetje voorzichtig positief :D

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja Jannigje het geeft rust. Niemand kon de vinger erop leggen. Ik ging zelf dingen verzwijgen. Opluchting nu dat het erkend word en nu durf ik langzaam aan wat meer aan te geven. Reacher betekent dat dat je met me mee gaat? Wat gezellig. Vasja dan ook maar? Nee blijf in Brabant wonen wel stukje meer naar midden toe. Ik ben voorzichtig omdat ik er wel moet passen en zo. Ja heb een hond maar dat moeten we maar zien. Is een grote hond. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja ik voelde mij vaak onbegrepen. In paniek als ik wat moet doen. Het is niet zo dat het nu allemaal maar makkelijk gaat. Vind het zeer lastig om hulp te accepteren. Alleen al douchen en aankleden kost mij zoveel moeite. Ik draai dingen om vergeet dingen. Nu krijg ik hulp om de dag ga ik douchen nu. Ik doe alles zelf mankeer niks aan mijn handen maar wel met hulp wat ik moet doen. Eerste keer was moeilijk nu went het en is het fijn dat ik de hulp krijg en niet alleen aan moet modderen. Alleen is hier te weinig tijd er voor. Hoor ik met deze problemen niet. Ben ik de enige hier mee. Als ik ergens anders ben waar mensen ook hulp krijgen is het niet meer zo raar. Bob nee in de groep eten. Je hebt ook geen keuken in je kamer. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Jongens ik zit er nog niet. Ik ga van de week heen om te kijken en kennis maken en dan zal er een indicatie moeten komen. Nu zal dat wel mogelijk zijn. Lieve ik zit nu nog in psychiatrie. ALS ik naar deze woonvorm toe zal gaan zal dat in principe tot mijn dood kunnen. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...