Spring naar bijdragen

Vragen en verhalen over je huisdieren.


bolletje

Aanbevolen berichten

Ik baal ervan en tevens zet ik het door, ik ben zo in de ontwikkelingsfase van mezelf geschoten, de mens die ik op aarde wil zijn.

En dat geeft mijn katten dus stress, ik ben het baasje niet meer waarover je mag lopen. :s

Ik heb nu een gedragstherpeut ingeschakeld, doet wel vrij pijn voor mijn ego, maar zelfs voor mijn katten wil ik dat aan de kant zetten als het op mijn eentje niet meer lukt. En een droom dat iedereen zo zou denken en niet eigenwijs blijft. ;)

Mijn hart voor dieren overtreft de boel toch wel heel erg, nog steeds. :D

Maar benoem me nooit meer als een kattenspecialist of dierenspecialist, want dat doet me pijn, ik heb flink gestudeert om ze te kennen maar ik weet dus ook niet alles, ik spreek alleen uit ervaring.

Met deze actie hoop ik stiekem ook dat anderen hun ego aan de kant durven zetten en dat al die dierenwelzijnswerkers hier in Belgiƫ, gaan samenwerken ipv elkaar bekochelen met de kennis die ze opgedaan hebben. Toen ik op het asiel werkte lukte het me niet, misschien lukt het me wel als ik met mijn billen bloot ga wat betreft ik fout doe met mijn katten. :D

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gisteren een aanvaring gehad op de dierenamb.

We hadden een hele kleine pup opgehaald die gevonden was van ongeveer 5-6 weken. Echt een poepie. Een iniminie J. Russel. Ik zei, als de baas niet komt opdagen wil ik het diertje graag kopen.

Nu kan ik geen dieren meer kopen daar. Rede. Ik zou dieren gekocht hebben in het verleden en die weer terug gegeven hebben.

Ik heb ooit twee katten gekocht, 8 jaar geleden en die heb ik nog steeds.

Ik ben hier zo kwaad over geworden en heb gezegd dat ik vertrek op de basis, als dit idee niet veranderd. Ik kan niet werken met het idee dat ik zo'n naam heb daar.

Dus heb ik van de week een gesprek met iemand van het bestuur. Zal eens even flink uit gaan pakken, want ik denk dat ik nu aan de beurt ben om weg gewerkt te worden. En als ik dan vraag, wat ik gekocht en terug gebracht heb, kunnen ze me daar geen antwoord op geven. Wel weet ik wie het gezegd heeft, en als ik die persoon zie, dan krijgt die van mij de wind van voren. Ze kunnen veel van me zeggen maar zeggen dat ik zo met dieren omga, niet. Daar word ik heel kwaad om.

Moest steeds tegen mezelf zeggen "houd het klein" de zin die Jopske hier heel vaak geschreven heeft. En das gelukt, heb vannacht goed geslapen.:)

Het lijkt nu net of ik door iedere keer die zin te herhalen in gedachte, ik het veel makkelijker kan bekijken en niet s'avonds in bed lig te malen, en het op te blazen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat een merkwaardig verhaal bolletje. Wanneer mij zoiets zou overkomen zou ik ook hemel en aarde bewegen om de onderste steen boven te krijgen. Niet alleen voor wat betreft het feit op zich, maar ook de achtergrond ervan. Zoiets komt normaal gesproken niet zo maar uit de lucht vallen.

Bedenk daarbij: Dreigen met opstappen is dan, in eerste instantie in elk geval, niet helpend. Dit zou zelfs een eventuele tegenpartij in de kaart kunnen spelen.

In dit soort situaties is het vaak belangrijk niet meteen het achterste van je tong te laten zien en wat kaarten achter de hand te houden.

Benieuwd naar het vervolg.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik heb niet het gevoel gedreigd te hebben Dylan, meer duidelijkheid gegeven dat ik daardoor niet prettig werk bij de d.a. en wil vertrekken als er geen duidelijkheid komt.

Maar natuurlijk zal ik verslag doen zodra iemand van het bestuur hier is geweest.:)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik loop met plannen in mijn hoofd rond en zou eens willen peilen of er Ć¼berhaubt animo voor is? En waar kan ik dat het beste doen als bij dierenliefhebbers en huisdierbezitters, want daar zijn mijn plannen op gericht. :D

OkƩ, waar ik dus over zit te denken, is een service op te richten die dieren aan huis verzorgd als de baasjes op vakantie gaan en ook meteen de brievenbus leeg maakt. Nu moet ik er wel bij zeggen, ik richt mijn pijlen op alle dieren behalve honden omdat deze meestal al onder te brengen zijn in pensions en ik meestal ruzie heb met honden omdat ik een kattenmens ben. Dus ook een beetje voor mijn eigen veiligheid ;)

Wat is jullie eerste indruk bij dit idee? En zouden jullie dat fijn vinden.

Mijn beeld over hoe ik het aan wil pakken is, dat ik voor een eerste contact gratis bij de mensen langskom, kunnen ze kijken of het klikt tussen mij en hen, maar ook met hun huisdier. Mochten ze het willen, dan stellen we een pakket op, wat wil je dat er allemaal gebeurd? Enkel de eerste levensbehoefte en aandacht? Of wil je ook dat het huis bijgehouden wordt ed. Als bijkomstigheid wil ik er ook bij aangeven, dat ik wel wat medische kennis van dieren heb, dus insuline prikken of iets anders moeten prikken is ook geen probleem voor mij en medicatie al helemaal niet.

Om een beetje een garantie te geven dat ik alle dagen kom, zou ik in het begin een schriftje neer willen leggen, waarin ik schrijf hoe laat ik kwam en hoe laat ik weer ging, wat ik gedaan heb en wat het dier deed. Ik bedoel, de buren zien het ook wel of ik kom of niet, maar zoĀ“n registratie van mijn uren geeft daar dan wel een stukje openheid in. (vermits de klok gelijk staat met de buren ;) )

Later, mocht het gaan lopen en er zijn centjes voor, via een dagdagelijkse sms. Nou ik ben heel benieuwd of het jullie interesse zou kunnen hebben?

En dat zou ik ook graag willen weten wat voor prijs je er voorover zou willen hebben?

Want hoewel ik het graag gratis aan zou willen bieden, moet ik er toch geld voor vragen om mijn koppie boven water te houden. ;) Vooraleerst ben ik het van plan om als bijberoep te doen, maar mocht het gaan lopen en het bevalt mij ook, mijn eigen bedrijfje te maken.

Dus ik ben heel erg benieuwd hoe jullie erover denken. En of er Ć¼berhaubt animo voor is?

Terwijl ik op antwoord wacht, ga ik eerst mijn Buuf een antwoord geven en daarna het draadje lezen hier en daarna me weer verdiepen in mijn ondernemersplan. ;)

Buuf, het gaat weer goed met me, heb heel veel last van deze aanhoudende winterse kou en weinig zonlicht. Maar die 3 prachtige dagen die hier geweest zijn, heb ik mijn batterij voor 3/4 mee op kunnen laden. :D En nu is het wel koud maar er is tenminste licht en daar ben ik heel blij mee. Ook met die sneeuw die er weer kwam, koud okƩ maar ondanks dat wel weer een oplader voor mij. Blijkbaar ben ik een behoeftig mens naar licht. :)

Laat de lente maar komen! :D

En? Hoe gaat het met de kat en de hond, heeft de kat inmiddels al een muis gevangen?

Mijn collega vraagt me er nooit achter, maar als ik dan iets deel wat jij mij gedeelt hebt, twinkelen zijn ogen wel. ;)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Of Spud zegt nog iets. :D

Wat vinden jullie nu van de hype van opgezette eendjes en kuikentjes voor de paas?

Alhoewel die afgedankte haantje en heneendjes wel beter aan hun eind komen las ik. Voorheen werden ze levend versnipperd, nu worden ze vergast om nog een centje op te leveren. Bizar, hoe mensen kunnen zijn.

( :Disgust; weggehaald omdat het een smily was, na aanpassing nog niet goed dus wrs zien jullie wel wat ik bedoel. ;) Is er een Tactive in zaal die dit aanpassen kan? )

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hey Buuf!!

In Japan bestaat er zoiets.

Maar dat is dan idd eerder wat Marika zegt dat die persoon twee (of wat dan ook) keer per dag gaat kijken en uitlaten ,eten geven enzo.

Ik denk wel dat er veel behoefte aan is.

Enige, ook weer wat Marika al zei, iemand die je van haar nog pluim kent bv twee weken in je huis laten wonen zeg maar???

Kijk als ik nu weg zou moeten, dan zou ik jou wel vertrouwen, maar ik ken je dan ook.

Andere kant, als je een bijlesjuf, nanny of zo voor je kids zoekt, opvangmoeder....

dan is het ook maar afwachten he.

Dan is het trial en error he.

Je probeert dat een keertje, een weekend ofzo en dan het vervolg....

Kwa prijskaartje?

Dat hangt er dan weer vanaf wat je verwacht he.

Is het alleen twee keer uitlaten en eten geven? Is het echt je hele huis onderhouden?......

Maar is er niks te regelen met dienstenchecks ofzo?

Maar ik hoor je nog.

Wil het er best wel eens over hebben!!

Liefs

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Mijn hond heeft een halve rol toilet papier op gegeten.

Is nu dus gisteren geconstipeerd.

Ze is vandaag wel al wat beter maar toch.....

zou ik de veearts bellen?

Ik heb haar al wel een lepel olie gegeven dus misschien toch nog even afwachten?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wel.............

haha dat IQ dat zal misschien nog wel meevallen (hoewel???)

maar heb dus de veterinair gebeld en die zei idd, olie!

of sardienen in olijfolie!!!

Desnoods mayonaise zelfs....

en dat hbeb ik nu dus gedaan he...

morgen zien we dan wel weer...............

Link naar opmerking
Deel via andere websites

hmmmmmm was dat maar waar!!!!

Dan zou ik in no time mijn oh zo grage 5 kilo s aankomen.

Maar ik ben es benieuwd, vannacht was ze toch nog heel onrustig.

Dus zodadelijk er nog maar es wat olie "inkappen".

Kan blijkbaar toch geen kwaad.

Die mayonaise za k ma laten denk ik he...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nien geef haar wonderolie meis. Alle andere soorten olie worden door het lichaam opgenomen. Dat heeft geen zin. Wonderolie doet dat niet. Dat gaat dan bij de ontlasting zitten en dan komt het er makkelijker uit.

En laat haar heel veel drinken. Desnoods bouillon of zo.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja kan je bij het kruidv. of Apotheek halen. En inderdaad geen eten geven, wel veel drinken omdat het w.c.papier absorbeert, anders droogt ze uit en krijgen haar nieren een flinke opdonder.

Snap trouwens niet dat de dierenarts niet gezegd heeft dat alle andere oliƫn niet helpen. Moeten ze weten.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Allereerst super dankjewel voor al jullie reacties op mijn plannetje! :)

Er zaten heel wat opmerkingen bij die bij mij ook de revue gepasseerd zijn en die ik uit moet werken, maar 2 sprongen er echt uit bij mij, en dat was de 2x daagse. Want daar had ik niet aan gedacht dat mensen dat zouden willen. En dat mensen niet graag een vreemde in huis laten. En eigenlijk nog een derde, landelijke mensen, mijn idee past inderdaad beter in een stad waar men geen ruimte meer heeft. :) Maar terug naar Eindhoven verhuizen heb ik toch geen goesting aan. ;) Maar ik vind het mooie en een beschermde opmerking die komt van iemand die ziet dat ik gedreven ben in zaken en dat ik een pas op de plaats soms nodig heb, om niet te gaan zweven. Thanks Haddock. ;)

De 2 daagse geeft mij echt heel veel denkstof omdat er maar 24 uur is in een dag. En ik me ookal bedacht heb dat als ik dit wil doen om boterhammen voor mijn katten en mij te verdienen, meer klanten moet zien te vinden. :-s Ik wilde het eigenlijk aanpakken zoals mijn mum en ik het in Nederland altijd gedaan hebben met onze dieren over en weer. En wat ik doe als ik zorg voor de dieren van vrienden. Je geeft ze voer, verschoond de kattenbak, maar besteedt ook tijd aan het dier door je aanwezigheid. Het werkt gewoon niet als je doelbewust die katten gaat benaderen, worden ze hoogstens ongemakkelijk van. Dus je doet klusjes in huis, de afwas die nog is blijven staan, stofzuigen. Maar je weet, jou aanwezigheid is al genoeg voor die kat, je geeft de boodschap het leven gaat door.

En de 2de, ik laat ook niet makkelijk een vreemde in mijn huis. Maar mensen laten hier wel mensen komen in hun huis om te poetsen en daar geven ze de sleutel wel makkelijk aan. Dienstenchecks doel ik op, in Nederland is dat niet, maar is te vergelijken met thuiszorg, alleen kies je er doelbewust voor en betaald er ook voor, maar is goedkoop omdat er een subsidie aan vast hangt. Eninbraak preventie, het leek mij als dagdagelijks iemand bij je huis komt men niet geneigd is om in te breken. En dat zou een extra service kunnen zijn, inbraak preventie.

@Buuf, geen advies, maar ik moet lachen, wellicht zag jou hond zichzelf als wc rolhouder ofzo, want ik krijg er een super grappig plaatje bij. :D

Nu ja, ik weet niet hoe het met hondendarmen zit, maar dan moet ik een geheimpje delen. Ik heb ook wel eens papier gegeten en wc papier ook, studenten en bluffen en niet onder willen doen. Kan je nog heel lang achtervolgen. In pijn in je darmen, heeft lang geduurd voordat iets wat ik gegeten had dat ik dit beter niet had kunnen doen. Inderdaad dan val je terug op olies, en uiteindelijk een klisma, gelukkig moest ik dat niet. Wrs ben ik voor de schrik, spontaan gaan kakken.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

hahahaha nu zie ik ook "plaatjes" hoor!!!

Buuf met een rol wc papier in de bek............

Nee maar het is alweer beter.

Nog grappige annecdote... de roxy gaat de Mush nadoen....

ik denk dat die kat ondertussen denkt dat ze een klein hondje is ofzo...

En ook de Mush zie da zo lijkt wel.

Als Mush andere katten ziet wordt ze helemaal gek maar de rocks is dan iets van "ons" ofzo en daar doet ze heel anders mee...

En ja dat plan he...

maar daar praten we nog wel es over in t kort...

als t weer wat beter is dan weer zilvermeer he....

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...