Spring naar bijdragen

tuvalu1958

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    220
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Profile Information

  • Geslacht
    Vrouw

Recente profielbezoeken

614 profielweergaven

tuvalu1958's Achievements

Forummer

Forummer (2/4)

  1. Litse moet natuurlijk Lytse zijn ......!
  2. Ff mosterd na de maaltijd doen . Nancy en Litse bedankt voor jullie felicitaties! Ik ben hier niet zo vaak meer, want alles gaat gewoon goed. Geen terugvallen, uitglijders oid. En ben eigenlijk niet meer zo bezig met niet-drinken. Ik was al niet zo'n verteller op de dagdraad, ja en dan gaan er zo een paar maanden voorbij. Gisteren een hele leuke dag gehad! Ben nu 55 dus een echte senior :-D Nogmaals bedankt!!!
  3. tuvalu1958

    Ritalin

    Even een update, het gaat goed! Ik voel me goed, en heb nog steeds geen trek in drank. Ik slaap uitstekend, en ben in ons huis aan het klussen geslagen. Alles was verwaarloosd, en nu kan ik overzien wat er moet gebeuren. Stukje voor stukje pak ik aan. Word ik met bijna 55+ een echte Bob de Bouwster! Mijn man houdt he-le-maal niet van klussen, dus ga ik het doen. Ritalin werkt voor mij, ik ben gefocuster, geconcentreerder, de chaos is weg, ik heb het naar mijn zin. Nog steeds iedere week naar mijn kleinzoontje, en daar geniet ik toch van. Alle cliché's zijn waar! Oma zijn is geweldig!
  4. Moeilijk moeilijk Spud. Ik zou hem gewoon laten gaan, denk ik. Niet behandelen door de DA dus. Al lijkt het me wel vreselijk om al die wonden te zien. Je hebt al heel wat overwogen en dat zijn allemaal redelijke argumenten om hem NIET te behandelen. En als je hem naar de DA zou brengen, krijgt hij mss de komende winter weer allerlei wonden. En dan weer twijfelen. Hij heeft niet echt last ervan, blijkt, en dat is ook belangrijk.
  5. Wat een lieve schatjes! En wat liggen ze gezellig bij elkaar!
  6. tuvalu1958

    Ritalin

    Ja Marika, het gaat goed. Ik aarzelde een beetje om dit onder de aandacht te brengen. Ik vertelde de mensen van de AA dat ik ADD had, en er werd door sommigen wat geschamperd, zo van ge....., je moet het niet met een pilletje willen oplossen. Ik trek me dan gelijk terug, ga twijfelen, ben ik een aanstelster etc etc Maar ja, het feit blijft dat ik al mijn hele volwassen bezig ben met zoeken wat er nu eigenlijk aan de hand is met me, waarom drink ik te veel, waarom altijd zo depressief, waarom altijd zo moeilijk.(Brigitte Kaandorp Van yoga tot mindfullnes, van cognitieve therapie naar haptonomie, mediteren, veel sporten etc etc Nu lijkt het op zijn plaats te vallen, en ben 54 jaar. Nou ja beter laat dan nooit.
  7. tuvalu1958

    Ritalin

    Enkele maanden is bij mij door mensen van de verslavingszorg ADD vastgesteld. Ik dacht meteen: weer eens wat anders dan depressie of psychose. Dit kan er ook nog wel bij. ADD is een aandachtsstoornis, veel drukte in je hoofd. Bij verslaafden komt het veel vaker voor dan bij niet-verslaafden. Het gaat vaak gepaard met depressies. Alcohol word in dit geval vaak als een soort zelf-medicatie gebruikt. Ik herkende wel veel symptomen, en mijn familie en vrienden keken hier helemaal niet van op. Nu ben ik al een aantal weken aan de Ritalin, en het gaat heel goed. De zucht naar drank is verdwenen, en ik voel me opgeruimder en blijer. Ik blijf wel een beetje voorzichtig, zo van:nu gaat het goed en straks niet meer.. Ik wil dit met jullie delen, niet omdat iedereen aan de Ritalin zou moeten, nee alsjeblieft zeg, maar gewoon dat ADD ook een oorzaak van te veel drinken kan zijn. Ik ben 1 anti-depressivum aan het afbouwen, want dat kan. Jullie horen nog wel hoe het in de loop van de tijd verder met me gaat!
  8. tuvalu1958

    Hobby draadje

    Wat een prachtige deken Marika! Ik haakte en breide vroeger ook, maar dat doe ik niet meer. Ik kreeg te veel last van met name mijn rechterhand. Ik vond het altijd heel rustgevend, en tegelijk luisteren naar de radio of met de kinderen kletsen, gezellig was dat altijd! Nou, als dat je eerste deken is, heb je veel talent.
  9. @zonnetje: ik ben in 2005 ook verhuisd naar het buitenland, net over de grens bij Kerkrade. In het begin viel het ook niet mee, ik woonde daarvoor samen met mijn dochter, ze studeerde toen nog, en ieder weekend ging ik naar mijn man in Limburg. Toen vond hij Het Huisje met Megatuin, en ja toen ben ik toch gegaan. Nadeel van ver bij je kinderen wonen: ze wonen zo ver weg Voordeel, als ze komen blijven ze gelijk een paar dagen, ik heb veel tripjes met ze gemaakt, supergezellig. Voor de (overigens erg aardige) Duitse buren bleef ik 'Die Holländerin', maar dat gaf niet. Ik heb die tijd erg genoten, alles nieuw en anders. Maar ja, toen overleed mijn man, en toen werd het minder. Ik miste Nederland, en de Duitse en Limburgse mensen bleken toch stugger dan ik verwachtte. Kortom in 2009 weer terug in Nederland, joepie! Wat ik zeggen wil: ik had er nog steeds tot volle tevredenheid gewoond, als mijn man niet was overleden. En in het begin vond ik het ook moeilijk, maar gaandeweg werd het beter!
  10. Dune, als ik jou was, zou ik helemaal niet afbouwen met Seroxat. Gewoon weer terug naar de dosis van 30 mg, alcohol verzwakt de werking. Probeer je motivatie om te stoppen met drinken weer heel sterk naar voren te halen. Het is geen puinhoop, je bent even van het padje af. Je zult zien, dat als je dit uitzit, zonder alcohol, dat het beter gaat. Je voelt je nu waarschijnlijk heel rot, en dat wordt alleen maar erger als je blijft drinken. Meis, sterkte en ik denk aan je!
  11. Nou Spud, volgens mij is er geen beter dieren baasje dan jij! Ja erg Had, het is zo verschrikkelijk leuk om diertjes om je heen te hebben, maar o wat is het ook verschrikkelijk verdrietig als ze dood gaan... Bella vind ik een hele leuke naam! Ik kreeg een kat van mijn stiefzoon, die had hem Killer genoemd, hij werd dus heel snel Winnie gedoopt.
  12. Ha ha Spud! Nu is het wel bij mij zo, dat ik mensen die huisdieren hebben meteen aardig vind. Ik weet niet waar dat aan ligt, maar om de een of andere reden hebben ze een streepje voor. @Jopie, dank je wel!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...