Spring naar bijdragen

Augustus, zomernuchterheid


nancy

Aanbevolen berichten

@denise2en @Lieke7777 Yeeeyyy goed !!

Ik heb ze uit huis, maar wat was die laatste fase thuis lastig met puberkinderen, kan er een serie over schrijven. Die van hem en die van mij , zorgen dat je genoeg ME time hebt. krijg ik nu te horen dat ik teveel ME tijd had, terwijl ik er altijd voor ze was. Kon staand slapen. Zo moe was ik. wacht maar tot ze zelf pubers hebben, dan praat ik wel verder over hoe zij waren :D

houd vol !!! Nog even en ze zijn uit huis, krijg je andere zorgen :rolleyes:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

8 uur geleden zei denise2:

 Rare gedachtes als ik had beter wel kunnen drinken? Had het dan leuker geweest?

rare gedachtes en herkenbaar. Ik had dat ook toen ik jaren geleden een nuchtere vakantie had. Die vakantie viel tegen. Alles viel tegen, het leven viel tegen, ik ben een tijd daarna weer gaan drinken. maar dat viel pas echt tegen, want toen moest ik weer helemaal opnieuw beginnen en daar heb ik pas echt goed spijt van. Nu jaren later. 

Misschien valt het tegen, maar als je weer gaat drinken weet je wel wat er gebeurt. geef jezelf dat jaar, minstens, om alles een keer mee te maken en dan te beslissen of je wil drinken. niet over nadenken, je staat op de jaardraad en daar ga je dus niet van af. 

als iets tegenvalt, had je verwachtingen. verwachting is teleurstelling. laat je verwachting los, dan zal je niet meer teleurgesteld worden. vandaag is vandaag . Een dag tegelijk. vandaag drink je niet, vandaag drink ik niet, vandaag drinken we hier op deze draad allemaal niet. 

:heart:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@denise2 fijn dat de rugpijn bij je man is verminderd. 

Het blijft zo dat je geen invloed hebt op de omstandigheden  , wel hoe je er mee omgaat. 

Zie deze vakantie  niet als mislukt   , zie het ondanks  tegenvallers als een winst voor je zelf dat je geen alcohol  nodig gehad hebt ( al denkt je brein van wel  , zoals je er mee aan de speel gaat ) 

Je hebt een mooie les geleerd en die neemt niemand je meer af ,  straks kom je thuis en doe je fluitend de was . :rolleyes:

En dat je moe bent begrijp ik , je bent in herstel en dat heeft tijd nodig  en kost energie  .

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

6 uur geleden zei denise2:

Spannend lieke komt vast wel goed 

Dank je ,  ben niet zenuwachtig  of zo heb haar 1 keer kort online  gesproken   omdat ze behandeling  diagnose  moest  vaststellen  .

Vond het  een aardige vrouw  ,   ze zou mijn regie behandelaar  zijn maar door wegvallen  van behandelaar  schema  therapie  , krijg ik haar.

Hoe is het thuis bij je ?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het leven gaat weer verder @denise2 ook al was de vakantie niet wat je gehoopt had en wat je voor jezelf misschien aan  een  soort  verwachting gesteld had .

Het lijkt dan weer doelloos  zo zonder je alcohol  je sigaretten. 

Maar ik snap  het  gevoel   het heeft bij mij ook heel lang geduurd voordat ik zover was dat ik meer voordelen kon voelen ipv bijstellen  ,  bv wat je zegt de vakantie had mij dat kunnen geven   of als ik dit gegaan heb dan moet het  beter zijn. 

Ik riep altijd  eerst mijn kinderen thuis dat was mijn doel en dan zal alles weer goed zijn , alsof er opeens een toverstafje  zwaaide die riep hocus  pocus en alles is klaar  verdwenen en ik kan zonder zorgen verder .

Helaas werkt  dat bij mij niet en heb ik  ondanks dat de kinderen thuis zijn nog mijn eigen persoonlijkheid   niet goed onder controle en  zal ik hier verder aan moeten werken en daar mijn doelen uit halen.

Het gaat langzaam  tergend langzaam maar zeker weten komt het langzaam goed maar gun jezelf ook tijd om het te ondergaan  accepteren .

 

bewerkt door Lieke7777
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...