Spring naar bijdragen

Even voorstellen Myle


Myle

Aanbevolen berichten

Dit forum zou er niet zíjn als.iedereen het maar gewoon gelijk goed deed. Het benoemen hier, aangeven en hulp.vragen zijn grote stappen.

Keulen en Aken zijn niet op 1 dag gebouwd. Als.je de moed maar niet verliest. Ik denk dat je sterk genoeg bent en het zelf kunt. Zonder drank. Nu jij nog. 

Laat tijd je vriend worden.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Jullie reacties zijn heel waardevol en bemoedigend. Erg bedankt. :heart:

Ik sleep me nogal door de dagen maar ik drink niet. Doe wat ik moet doen, maar ik voel me niet zo goed. Vermoeidheid speelt een grote rol en mijn stemming is ver beneden peil. Ik "doe" naar buiten alsof het prima gaat. En het moment sleept me dan ook wel zo nu en dan mee in het positieve om me heen. Eenmaal weer thuis voel ik me afgesloten van de wereld. Ik ben wel weer boeken aan het lezen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik merk het. Het is ook gewoon een droevige bedoeling buiten. Tijd voor de omschakeling van lekker in de zon zitten naar binnen en.. ja wat? Kaarsjes aan probeer ik voorzichtig. Bang dat mijn halve kitten-kat ze in een dolle bui niet ziet. Ik wil hier wel warm zitten maar mijn appartement hoeft geen brandhaard te worden of in de fik te vliegen.

Ik heb van die zakjes cappuccino en chocokoffie in huis. Dat draagt wel bij aan het 'knus' voelen. Vooral met een paar blokjes zwitserse pure chocola met sinaasappel ernaast. En dan onder een kleedje op de bank. Want die verwarming hier....

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Vandaag een beetje positief. Hoewel, pril. Ik heb last van mijn nek na een keer een paar uur achter elkaar te hebben geslapen. Zonder medicatie of alcohol. 

Het is ergens voor mezelf heel erg logisch diazepam te nemen tegen de spierpijn. Maar ik doe het niet. Nu niet in elk geval. 

Ik ga zometeen heel even naar het ontmoetingscentrum en daarna fitness. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Bob Zonder pillen is het minder geworden. Het had alleen een halve dag ofzo nodig. Geen probleem.

Ik heb net een gesprek gehad met de begeleiding. En ik heb aangegeven dat sinds mijn 'ritme' van elke nacht mezelf van de wereld drinken, ik steeds vaker overdag trek heb. 

Sinds ik begon met stop(pogingen) voel ik geen euforie. Ik voel me lichamelijk en geestelijk gewoon waardeloos. Het enige positieve is zo'n beetje dat ik niet elke dag hoef te bedenken hoe ik mezelf in *naam naar de slijter kan bewegen.

Intussen merk ik hoe luid mijn kat is 's nachts. Nooit wat van gemerkt:blush:. En hoe alles piept en kraakt, en alles keihard binnenkomt in mijn hoofd. 

En het maakt dat ik soms denk dat alles me gestolen kan worden. Dat ik gewoon overdag wil drinken. En die gedachte maakt me best wel bang. Ik dacht dat ik rock bottom wel had bereikt. Moet het nu dan nog 'erger' worden, voordat er een rechtstreeks keerpunt is?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik denk toch dat dat de verslaving is die je probeert over te halen om in je oude patroon te blijven. Lekker makkelijk, lekker veilig en bekend. Terwijl je er eigenlijk heel hard aan wil werken om daar nu juist uit te komen om verder te gaan met je leven. Je hersenen worden verdoofd door alcohol (en pillen) en stellen zich daar ook op in. Als de verdoving uitblijft staan ze dus 150% 'aan' en komt alles veel harder binnen. Dat is een periode waar je doorheen moet. Niet leuk en kan ook best lang duren. En elke keer dat er toch weer alcohol komt, schieten je hersenen weer opnieuw in de stress en blokkeren ze de boel weer. Ik zeg het allemaal heel simpel, omdat ik dat voor mezelf zo ook op die manier onthou en spiegel, simpel in Jip en Janneke taal. Gelukkig zijn er anderen die dit wel gewoon op een onderbouwde manier kunnen overbrengen...

Ik ben nu bijna 5 maanden gestopt en kan je vertellen dat ik (helaas) die euforie ook nog steeds niet voel. Ik ben moe, futloos, heb negatieve gedachten, twijfel aan mijn hele leven en sleep me door de dagen heen. Ik lees hier allerlei positieve berichten, maar zelf voel ik dat niet. En dat maakt me verdrietig en soms hopeloos gefrustreerd. Waar doe ik het voor? 

En toch, en toch.... ik weet zeker dat het uiteindelijk beter wordt. Ik probeer aan mezelf en mijn leven te werken en hang me op aan de woorden van Kruidenthee : tijd is je vriend. 

Het filmpje van Els Noorlander legt dat hele proces heel goed uit, maar ook een Engelstalig filmpje waarvan de link hier op het forum ergens geplaatst is...even zoeken...

Je bent al heel ver gekomen de afgelopen maanden, ik hoop voor je dat jouw rockbottom wel degelijk achter je ligt.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Om je even te laten weten dat je niet de enige bent...... bijna 2 maanden niet gedronken en voel me ook niet super happy de peppy.

Zie de verhalen hier ook langs komen.Komt in mijn geval ook door pittige overgangsklachten,waar ik al langere tijd mee moet dealen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dat denk ik ook @Moeps. Lekker veilig en bekend. Hoewel 'makkelijk' niet zozeer. Wat een hel om steeds alles maar te verbergen, te halen, stiekem ergens kwijt te kunnen. 

32 minuten geleden zei Moeps:

Je hersenen worden verdoofd door alcohol (en pillen) en stellen zich daar ook op in. Als de verdoving uitblijft staan ze dus 150% 'aan' en komt alles veel harder binnen. Dat is een periode waar je doorheen moet. Niet leuk en kan ook best lang duren

Ik geloof dat mijn hersenen nu inderdaad op highspeed draaien. Het is uitzitten. Afwachten. En nog meer uitzitten. Ik geloof wel dat het het waard is.

35 minuten geleden zei Moeps:

Gelukkig zijn er anderen die dit wel gewoon op een onderbouwde manier kunnen overbrengen...

Jij brengt de boodschap duidelijk over. 

 

En, tijd is -onze- vriend. Het mag voor jou na 5 maanden nog steeds niet gaan zoals je wilt. Voor mij na 1,5 week? (heb het niet bijgehouden deze keer) ook niet. Maar het komt. We doen dit niet voor niks. Die positieve verhalen, daar kun jij en misschien ik ooit een bijdrage aan leveren. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik denk dat het ook je lichaam is die wacht tot je weer drinkt. Net als mensen die vaak op dieet gaan, het jo-jo effect. Het is nu natuurlijk zo dat je steeds stopt voor een paar dagen en dan weer drinkt. Afgelopen weekend heb je je systeem beloond  door te drinken en nu je weer een paar dagen gestopt bent, schreeuwt het uit alle macht. Dat hielp eerder immers ook. Ik denk dat je daar doorheen moet proberen te breken.

Mijn euforie mbt tot stoppen komt voornamelijk omdat ik nu niet meer zo bang ben dat ik mijn lichaam aan het vernietigen ben. Ik merk dat het beter gaat met mijn maag, slokdarm, bloeddruk, hartslag en in mindere mate mijn darmen. Plus dat ik er nu ben voor mijn kinderen. Dat is allemaal een groot deel waardoor ik zo blij ben, euforisch zo je wilt. Voor anderen kunnen zulke dingen niet van belang zijn of helemaal niet gespeeld hebben. Dan zal de euforie idd minder zijn?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Penny bedankt. Je beschrijft alles goed. Ik merk wel dat mijn lichaam erop vooruit gaat als ik niet drink. Ik ben alleen de laatste tijd nog niet lang genoeg 'sober' geweest om het allemaal daadwerkelijk te merken. 

Ik zou er willen zijn voor mijn kind

*******

bewerkt door Myle
teveel informatie, persoonlijk
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Tijd is echt een helper. Houd jij een dagboekje bij?.Ik had veel aan een bulletjournal. Heb ik 2 jaar gedaan. nu doe.ik het nog een beetje. Ken je het? Ook leuk.om te doen en ik had aan het eind van de dag altijd dingen gedaan waar ik tevreden over was. dat zag ik terugkijkend pas.

Simpel en mindfull. 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik hou wel een dagboek bij . Nu is het alleen niks waard. Ik moet iets zien te eten. Ik weet alleen niet wat. Het voelt en lijkt alsof ik flink aan het drinken ben. Maar dat is niet zo. Kan het wel zoiets zijn als een terugkoppeling? Ik heb mijn lip kapotgebeten. En ik wil geen alcohol. Hoe krijg ik dit voor elkaar? f**k. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Moeps Ik heb crackers in huis en kipsate. Dat ga ik zo pakken. Ik slaap heel slecht, dus nu nog wat eten is niet verkeerd. Het is het eerste wat ik zou eten eigenlijk vandaag.

Voor de nacht hoop ik gewoon te luisteren naar de regen. Dat is meestal rustgevend. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

En je tomatensoep kun je ook nog nemen dan, als je die nog niet op hebt. Je moet wel eten natuurlijk! En daarna lekker naar de regen luisteren.... Vond ik vroeger altijd heerlijk, de regen op mijn dakraam...ooh nostalgie! Dat geluid was ik al bijna vergeten, leuk dat je me daar even aan herinnert! Ik hoop dat je een rustige nacht hebt!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...