Spring naar bijdragen

Donderdag 27 december 2018


Lars

Aanbevolen berichten

Oef, dokter aan de lijn. Pancreas waardes zijn terug heel goed aan het herstellen, bijna terug binnen referentiewaarden dus nu volhouden en dan is hij over een week of zo helemaal hersteld. Tijdelijke stijging was dus, zo goed als zeker, gevolg van het kettingroken. Stijging van witte bloedcellen kan aan van alles liggen, wellicht onschuldig.

Een broodnodig lichtpuntje dit, met een goede fysieke gezondheid kan ik er weer tegen aan. Het belang van fysieke gezondheid is me pas de laatste maanden duidelijk geworden. Het cliché klopt echt, je beseft het pas ten volle als je echt heel erg ziek geweest bent. En ik ben wat het fysieke betreft werkelijk onkruid tot hiertoe.

 

Voor mezelf zorgen, houdt momenteel in:

Niet drinken.

Niet roken (die is hėėl moeilijk).

Eten (ook héél moeilijk).

Sefffens gaan wandelen.

Afleiding zoeken, macabere gedachtemolen proberen uit te schakelen.

Straks slaappil nemen.

 

Ik hoop op wijsheid en moed, @Jannigje

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik heb sinds 8 oktober (toen belandde ik in het ziekenhuis) nogal gemakkelijk moeilijke situaties qua triggers om te drinken kunnen vermijden. Eén trouwfeest vond ik erg lastig. Ik dans al niet en wist begot met mezelf geen blijf.

Had er niet bij stil gestaan tot hiertoe, maar kerstfeest bij schoonfamilie zou wat dat betreft een ramp geweest zijn. Wellicht had ik een excuus verzonnen om niet te gaan.

bewerkt door Jen
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nee, dat is eigenlijk niet wat ik bedoel. Als ik ergens voor het eerst ben, bemerk ik al het mooie, maar komen er ook wel enorm veel prikkels op me af, waardoor mijn ervaringen toch enigszins belemmerd worden. Als ik ergens voor de tweede keer kom, dan brengt het niet-nieuwe mij minder prikkels, waardoor ik veel meer open kan staan voor andere, " echtere " ervaringen. Dat bedoel ik met feest der herkenning, het herkennen belemmert me minder. Zoiets.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

19 uur geleden zei Smaragd:

Goedemiddag,

Zo slapen, mijn laatste nachtje vanavond. Echt veel gewerkt maar daardoor bijna geheel januari vrij. Daar doe ik het voor, moet altijd aan Jopie denken als ik plan want ja met minder uren kan ik plannen net zoals het mij uitkomt heerlijk!

Jim, ondanks.....sommige dingen in de kerstviering die niet fijn waren las ik toch iets super leuks, het vriendje van jouw neefje, genoot ervan. Dank voor het delen.

Ik mag gecontroleerd drinken maar heb het bewust niet gedaan tijdens kerst/werkperiode, zo vaak mis gegaan. Nu voelt het heel goed, dat is de controle die ik wil blijven ervaren.

Afgelopen nacht een voor nu geslaagde reanimatie. Maakt altijd diepe indruk op mij. Op het moment handel ik nadien sidder ik/shaken. Vandaar het ook even bijkomen nu, had ik echt nodig. Lieve dame met parkinson van 46 met reanimatie wens. Lijkt er goed uit te komen/prognose omdat ik erbij was toen ze de hartstilstand kreeg. Ze heeft 2 kleine kids van 9 en 11. Daar doe je het dan toch ook voor.

Sterkte Jen en goed dat je hier blijft delen! Belangrijk zodat jezelf niet explodeert en super knap van je dat je niet drinkt! 

Fijne dag allen.

Dit is ook heel goed nieuws “ik mag gecontroleerd drinken maar heb het niet gedaan” sterk!! :) 

En terwijl wij lagen te ronken heb je ff een leven gered, dat is echt wel een felicitatie waard!! :rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...