Spring naar bijdragen

Maandag 16 april


Gast

Aanbevolen berichten

Hoi Nancy,

goed en niet goed thnx;

Net terug van 3 dagen Drenthe met volleyweekend dat ik mee hielp oragniseren; waren heerlijke dagen met veel activiteiten, liefde/vriendschap en beweging en lekker eten☺
En thuis meteen omschakelen naar het voorbereiden van de tigste rechtszaak om het laatste beetje alimentatie dat ik krijg te behouden. Dat roept juist het tegenovergestelde op.
Vanuit liefde en gezin, 10 jaar lang knokken op waar ik recht op heb volgens de wet; dat te zien afbrokkelen jaar na jaar, en dan 2 jaar voor mijn AOW dat misschien op 0,= en bijstand te zien eindigen, naast de emotionele schade die steeds weer wordt aangewakkerd, is echt teleurstellend. Maar hee, ik ben een geboren survivor, heb geen relatiestress meer, mijn echte vrienden leren kennen en vooral mijn eigen beste vriend geworden, dat heeft me zoveel gebracht dat het de ellende bijna waard is;). En dat allemaal (juist) zonder drank gekund.

Uitstekend dus eigenlijk:)

bewerkt door lady jane
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Jeetje Jane, nog steeds bezig met rechtszaken dus. En dat al 10 jaar, wat zwaar voor je. Tja zelfs in een rechtsstaat krijg je niet altijd waar je recht op hebt, zooooo frustrerend. En zoiets vreet energie. Ook geen leuk vooruitzicht,  de bijstand. Gek genoeg dacht ik dat ik een jaar geleden of zo van je gelezen had dat je het pleit al gewonnen had? Niet dus, pff.. Sterkte Jane. En dan lees ik vervolgens dat je vooral dankbaar bent voor datgene wat je hebt herontdekt en wat je bezit, jezelf en je vrienden. Dankbaarheid is een van de sleutels tot tevredenheid en geluk,  ik wens je het beide toe. :heart:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Toch maar een antwoord voordat "ik" je hele productieve middag aan gort help....
Ik heb niet echt de indruk dat berichten hier op de dagdraad een bedoeling, laat staan een diepere bedoeling moeten hebben. Gelukkig zijn er vaak wel bij die dat wel hebben en daar ben ik dankbaar voor. Het is iets zoals met ijsjes: er moet eerst een wikkel vanaf voordat je bij het lekkers komt..  
Je zou het kunnen lezen en daarna zien wat het je doet, wat je er mee kunt. Wat jouw ervaringen er mee zijn. Desnoods op reageren; voel je vrij.

Ik zet hier maar zeer zelden zaken neer waar ik niet achter sta. Je mag er van uit gaan dat ik het er mee eens ben, over het algemeen.
Verder spreekt het inhoudelijk toch voor zichzelf, naar ik aanneem?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

46 minuten geleden zei jowan:

Gevonden:
''Je maakt nooit twee keer dezelfde fout. De tweede keer is het een keuze.''

Mits je bij de eerste keer wist dat je fout zat. Zo niet, dan is het gewoon een herhaling van zetten en geen keuze dat je brengt tot hetzelfde resultaat. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

2 uur geleden zei Bor:

Goedemiddag..

@Quinn Je was vannacht in m"n dromen, dat je dat maar weet. Haha!:lol:

O? Wat zul jij beroerd geslapen hebben :P

2 uur geleden zei Bor:

Nou @nancy Hij is heel erg aardig in het echt en hij ziet er supergoed uit!

Een aantrekkelijke, sexy man.

Oh ja, hij is bij me thuis geweest, jaja!

Aww, dank je :sun:

Best een aardige dag hier. Vriendin op reis en ik heb beloofd (en onthouden) vanavond voor de huishouding te koken. Vind ik zelf ook best lief ja. 

@nancy leven = leren

bewerkt door Quinn
Toevoeging
Link naar opmerking
Deel via andere websites

1 minuut geleden zei jowan:

@Bob:  Hoe vaak wil je dan van dezelfde fout steeds opnieuw leren?

Willen en kunnen is niet hetzelfde. Ik ben ook maar een mens. Hoe vaak ik fouten maakte met de tafel van 9 voordat ik hem goed kon opzeggen weet ik niet meer, maar het ging in elk geval niet meteen al bij de tweede keer goed. Maat houden met ijsjes en chocolade heb ik nog steeds niet echt onder de knie.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

jowan, ik geloof ook niet dat het stomme beesten zijn, ik vind geen enkel dier stom. Ik vind alleen dat als je je gestoten hebt aan een steen je dat rustig nog eens mag/kan laten gebeuren. Soms moet iets je meerdere keren overkomen voordat je je je bedenkt dat je het misschien anders wilt. In die zin vind ik dat mensen niet zo streng voor zichzelf zouden moeten zijn, fouten maken mag en zelfs meerdere keren. Het leereffect na 1 keer klinkt meteen zo streng en afstraffend. Zo van: je zou toch beter moeten weten. Inzicht is iets wat groeit.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

7 minuten geleden zei Bor:

Juist.

Maar bijvoorbeeld terugvallen en uitglijders zijn toch ook niet per definitie fout?

Daar groei je/ ik van, krijg je/ ik inzichten van, leer je/ ik van. Al hoe waanzinnig het ook lijkt om toch weer naar de fles te grijpen...fout vind ik het niet, het hoort erbij om verder te kunnen komen en dat heeft tijd nodig met uitglijders en terugvallen om te kunnen leren.

Vind ik.

Uitermate slim en goed is het niet. Maar de meeste mensen leren nou  eenmaal langzaam en maken na 'die eerste' fout nou eenmaal meerdere malen
de verkeerde 'keuze'. Met bij alles in het achterhoofd: 'ik ga nog eens precies hetzelfde doen en hoop op een andere afloop'.
Ikzelf ben geen uitzondering. Sterker nog, ik denk dat ik één van de langzaamste leerlingen ben.
Ezels zijn niet stom, heb je ze wel eens gehoord... kilometers ver... goudvissen zijn stom.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...