Spring naar bijdragen

IJsvogel


IJsvogel

Aanbevolen berichten

Al 36 dagen denk ik vandaag niet!! Ik heb meegelezen en meld me nu aan omdat ik graag leer van ieder zijn ervaringen op deze wonderlijke reis, want zo ervaar ik het wel. Met ups en downs.....

Mijn doel is 2018 helder beleven want 1 drankje bestaat niet voor mij.  Vandaag had ik een mindere dag omdat ik gefrustreerd raakte omdat ik zo enorm moe ben.  Ik heb denk ik teveel in het rood geleefd met dagelijks 1a2 flessen wijn en korte nachten. Nu slaap ik 10 uur per nacht als ik niet oppas. Maar goed, dit zal wel weer over gaan en de voordelen zijn overduidelijk. 

bewerkt door IJsvogel
Titel aangepast
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Welkom IJsvogel. 
Je houdt het al een aardig poosje vol zo, petje af hoor. 
En ja, jouw lichaam krijgt nu eindelijk de rust die het zo'n poos heeft moeten ontberen, 
gewoon lekker aan toegeven. 
En mocht je er behoefte aan hebben: we hebben onder het kopje 'Ditjes, datjes & dagdraad' elke dag 
een nieuw draadje dat als een virtuele huiskamer dient en waar iedereen zijn/haar ei kwijt kan op welke manier dan ook.... 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank jullie wel! Zo far so good, ik ben nog nooit zo serieus gestopt. Altijd kop in  het zand, nu lijkt het anders. Maar ik weet hoe verraderijk het is en merk dat ik het nodig heb om er aan te blijven werken om te doorgronden hoe het bij mij werkt, deze verslaving. Zodat ik niet ineens in de supermarkt sta, zogenaamd voor iets en dan met wijn vertrek.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goed bezig Ijsvogel, we zitten bij elkaar in de buurt qua stop datum. Ik zit op dag 35 vandaag. Slapen gaat bij mij juist wat minder lekker nu. Hopelijk gaat je vermoeidheid snel over. Je kan even een aanvulling in de vitamine B's slikken. Door het alcoholgebruik hebben we makkelijk een tekort aan B1. Een vitamine B complex wat hoger gedoseerd, vult die aan en kan ook bij vermoeidheid helpen. 

Succes:rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik heb hulp, individueel en groepsgsprekken. Daarnaast inderdaad al het een en ander aan boeken gelezen wat zeker behulpzaam is. Ik merk ook dat door de tijjd, en misschien wel het hoofd wat helderder wordt dat ik steeds nieuwe inzichten kriig. Soms pijnlijk en confronterend. Eenzaamheid, bij mij ook een grote trigger voel ik soms intenser, maar het is ook een drogreden merk ik, nu het me soms lukt om in verbinding te komen met mensen als ik me eenzaam voel. Zelfmedelijden is zo gevaarlijk. En heel wat anders dan lief zijn voor jezelf en goed voor jezelf zorgen leer ik nu.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi IJsvogel.
Ik zag net op het jaarpact dat we dezelfde stopdatum hebben. Niet wat het jaar betreft, maar 13 december.
Dat vind ik leuk. Meer niet eigenlijk... maar 13 december zit zó in m'n geheugen gegrift als 'verjaardag' dat het
me opviel toen jij je aanmeldde om een jaar niet te drinken.
Ik hoop dat je het een jaar gaat doen, dat niet-drinken. Kunnen we samen onze verjaardag vieren tegen het eind van het jaar.
Als je het gisteren kon dan kun je het vandaag waarschijnlijk ook wel. Zo dag voor dag ben je, voor je het in de gaten hebt, zomaar
een jaar verder. Alle triggers die je onderweg tegenkomt zijn te herkennen aan de (soms flits-snelle) gedachte aan één slokje.. als je dat
in de smiezen hebt en er voor jezelf van overtuigd bent dat je niet meer wilt drinken, dan heb je de basis van een nuchter leven gelegd.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Kohtje,

Ja, ik heb me opgegeven voor het jaarpact want dit is voor mij de enige manier. Niet drinken. Geen einddatum want dan wordt het iets wat ik moet "volhouden" in plaats van iets wat ik zelf graag wil. Ik ging eerst nog heel erg veel roken, in plaats van drinken. Nu ben ik met behulp van pleisters ook ruim 3 weken gestopt met roken. Dat scheelt wel, want ik werd er somber van. Nu voel ik me meestal goed, soms wel prikkelbaar, maar vooral sterker en stabieler. Ik ben nog aan het zoeken hoe ik dit gevoel vast kan houden want ik lees hier, en hoor in mijn groep toch dat mensen terugvallen. Ook mensen die heel veel vertrouwen hadden. Daar schrik ik wel van. Dus ik blijf maar praten en lezen en leren hoe het in elkaar zit.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het rustige gevoel wat ik had is nu even weg. Ik ben geïrriteerd en heb nergens zin in. Vannacht om half 3 wakker en toen ook gestressed gevoel. Ik ben er maar uit gegaan en een uurtje beneden tennis gekeken. Maar terwijl ik dit nu typ vind ik het ook wel weer bijzonder dat ik me hier druk om maak terwijl ik me toen ik nog dronk voortdurend slecht voelde.

Ik ga maar eens van de bank af, iets doen, misschien ga ik me dan iets beter voelen.

*Woord anders geformuleerd door moderator

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Je gaat goed ijsvogel.  Blijf hier lezen en schrijven en ook zeker net als nu , nu het wat minder gaat . Jaarpact , sterk doel . Je bent een bikkel, ik durf dat nog niet . Wees lief voor jezelf en ben trots op jezelf want het is verdorie niet niks. Alles is nu bijna geoorloofd alleen mag je de eerste niet nemen.

Deze stap om voor eens en voor altijd zo ontzettend klaar  te zijn met al je verslavingen is  gruwelijk belangrijk . Je hebt beslist om je leven terug te nemen en wel hier en nu . Kanjer 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 3 weeks later...

Hey Amethist, het gaat goed! Richting de 2 maanden net als jij :-) Heb wel sombere momenten en nu met griep erbij voel ik me slecht.  Ik wacht nog op wat blijheid en energie. Maar voorlopig doe ik iets wat ik nog nooit gedaan heb en ik weet dat ik geduld moet hebben. Hoe gaat het met jou?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Met mij ook goed, maar net als jij wat aan het kwakkelen met griep/verkoudheid. Ben in de winter nooit het zonnetje van de dag, heb een hekel aan kou en grijze dagen. Ik bloei weer op in de lente en zit de winter uit. Probeer er wel wat van te maken hoor. Fijn dat we nog lekker samen op gaan, dat helpt! Bijna 60 dagen in onze zak! Wanneer het bij jou zover is dump ik 60 rozen hier, berg je maar vast!! :D:P;)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 1 month later...

 Iemang gaf aan dat drinken hielp bij de sociale contacten. Ik besef wel dat dat niet zo is, maar nu ik niet meer drink zijn de contacten wel veel minder geworden. Soms vliegt me dat aan en voel ik me zielig. Soms besef ik dat ik de rust blijkbaar nodig heb. Ik probeer daarin mijn gevoel te volgen. Terugkomend van een burn out en met hsp kenmerken is dit een hele zoektocht. Eenzaamheid ligt op de loer en soms ben ik daar bang voor. Maar de onechtheid van de gezelligheid met alcohol wil ik ook niet meer.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

:rose:

Nieuw evenwicht...ik bleek ook veel minder naar buitengericht dan ik altijd dacht (te moeten zijn).

Maar juist vanuit 'rust', af en toe naar binnen keren, met mezelf kunnen en mogen zijn (oja..ik weet dat het allemaal wat zweverig overkomt, maar voor mij is het hartstikke concreet) kan ik veel authentieker naar buiten zijn. Dat is ook 'eng'. Angst is een slechte raadgever gebleken, en nu blijkt...ook onnodig...er was tijd en zelfreflectie voor nodig. Je doet het goed....

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...