Spring naar bijdragen

Even voorstellen dan maar


Garuda

Aanbevolen berichten

Juist vanwege die positieve post van een paar weken geleden bang om weer iets te plaatsen, omdat er van die positiviteit intern weinig over is.

Ik ben gezegend met complexe PTSS. 2 weken terug weer een trigger die alles in volle heftigheid liet losbarsten. 
Sindsdien probeer ik nog wel een beetje de broodnodige dingen te doen (huis schoonmaken valt daar kennelijk niet onder), maar vul ik m'n dagen grotendeels met drank en drugs, om de pijn maar niet te hoeven voelen. Ik zou wel weer kunnen gaan werken, maar zie er 't nut niet van in (geld heb ik nog wel)

Ik heb een vriendin met dezelfde aandoening. Ze is helaas nu 3 weken op vakantie, heb haar nog wel kort gesproken. Het luchtte op, voor eventjes.. de dag erna was ik alweer bezig de beste manier te vinden om me van kant te maken.  M'n testament is bijna klaar, nog een paar weken.

Ik voel me diep van binnen slap, een mislukking, lelijk, waardeloos, een freak. Zelfs nu nog zet ik zo m'n maskertje weer op, glimlach, ben gezellig en als ze 't vragen gaat 't uiteraard goed.

Een leven zonder tegenslagen bestaat niet, dat weet ik. Maar bij mij komt bijvoorbeeld een afwijzing 10x harder binnen dat bij een 'gezond' persoon. 
Een leven met alcohol heeft me altijd in een soort fragiel evenwicht gehouden, wat helaas niet langer houdbaar is.
Een leven zonder alcohol lijkt verder weg dan ooit..

Eindelijk bloed laten prikken. V/d week de uitslag, stiekem hoopte ik dat m'n lever beschadigd was beyond repair, maar nee.. alles was prima in orde. 

Sorry voor m'n zwartgallige verhaal, had even geen zin er mooie doekjes om te vinden..

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Is er in de buurt bij jou niet ergens een verslavingsinstelling waarbij je naar een kliniek kunt of zo? Zodat je even een tijdje uit je eigen omgeving bent en hulp hebt? 

In je eentje ga je hier niet uitkomen lijkt me, en een paar gesprekjes in de week zijn denk ik ook niet voldoende. Jij hebt heel veel aandacht, liefde en knuffeltjes nodig!

Deze zijn voor jou :rose::rose::rose:

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lieve mensen, bedankt voor alle bloempies en knuffels, hard nodig!

@Francoise EMDR heeft in een eerder traject 'de scherpe kantjes' er afgehaald. Dit werkt echter 't beste als je specifieke situaties kunt herinneren en voelen, terwijl 't bij mij meer een aaneenschakeling van vervelende gebeurtenissen is. We zijn op zoek naar andere technieken.

@Klaske Ik heb een rondleiding door de lokale verslavingskliniek gekregen, hier wil je niet terechtkomen, wat een blamage. Ik overweeg een traject in 't buitenland (bv Thailand),  want geloof 't of niet, ook voor een groot deel vergoed wordt door NL verzekeraars.. 

Zou morgen een lunchdate hebben met een bloedmooie dame. Helaas afgezegd op 't laatste moment, misschien ook maar beter, ben nou niet bepaald de beste versie van mezelf. 
Wel jammer.. mis de liefde! 

bewerkt door Garuda
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Herken het allemaal weer hier. Zelf ook EMDR gehad, heeft niet veel gedaan bij mij.

Zelf in 2014 naar zuid afrika geweest voor ook zo'n traject, heeft me toen heel veel geholpen, en het was me anders ook niet gelukt om nu de draad op te pakken.

Jammer van die lunchdate, maar liefde begint eerst bij jezelf. Zorg er maar voor dat je wel de beste versie van jezelf word, dan krijgen ze jou niet meer klein :)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik ben weer een beetje 't dal uitgeklommen.. De afgelopen week niet gedronken en helaas ook nauwelijks geslapen.
Gisteren een paar biertjes en een slaappil, eindelijk een paar uurtjes kunnen slapen. 

De shit heb ik grotendeels af kunnen sluiten, da's fijn.. 

De hoop en positiviteit die ik een maand geleden voelde is echter nog ver te zoeken. Ik begin me steeds beter te beseffen hoe ik al die tijd negatieve gevoelens heb weggedronken en dat ik daar nu toch echt op een gezonde manier mee moet gaan dealen.. Da's wel een beetje beangstigend..  

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dat klopt. Dat is beangstigend, want we weten niet hoe het moet. Maar dat kun je leren en het fijne dan is, dat er een soort vertrouwen in jezelf kan ontstaan waarop je altijd kunt terugvallen. Gewoon op jezelf.

:heart:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goed dat je je dat realiseert, Garuda. Ik vind dat zelf zo moeilijk. Ik (we?) zijn gewend om gelijk in de vluchtmodus te schieten. Zware dag op het werk? Grote problemen met mijn kind? Eenzaamheid? Verdriet? Met een fles wijn langzaam wegzakkend op de bank hoef je het allemaal even niet te voelen. Maar ja, het lost niets op. Ik ervaar dat ik nu echter ben, alles komt meer binnen. Dat ben ik niet gewend en het voelt k** met regelmaat. Maar als ik niet drink gaan die gevoelens ook vanzelf weer weg, ze blijven echt niet voor altijd. En doordat ik ze voelde kon ik er (soms) ook nog iets mee doen dat een beetje zin had. Ik begin langzaam te ontdekken dat nuchter echt beter is, ook (juist) op dat vlak. 

bewerkt door Beter
Typfoutje
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Garuda,

Je beseft dat het wegdrinken van al je shit, emoties, gevoelens, gedachten en wat nog niet meer, niet helpt. Hoe je dat dan nuchter aan zou moeten pakken weet je ook niet. En komt je beangstigend over. Wat Lika al zegt, dat kun je leren. De bewustwording dat alcohol, verdoven, niet helpt, een kortetermijnoplossing is, is stap 1.

In je introductie schreef je dat je ooit hulp hebt gehad maar dat je er toen niet 100% achter stond. Dat is ook een punt. Wanneer je bereid bent, heeft het stoppen met drinken, nuchter blijven, anders omgaan met je shit en emoties een grote kans van slagen. Die bereidheid zit in jou, dat moet je zelf doen. En verder is er dan veel hulp, op allerlei gebieden die je zeker kan helpen bij het uitvinden hoe om te gaan met dat alles wat je nu verdooft. En bij het nuchter blijven. 

Makkelijk? Neuh...soms best ingewikkeld. Waardevol? Zeker weten! Beangstigend? Niet meer...Waar was ik al die tijd eigenlijk bang voor?;)

Zelluf doen, niet alleen.  Ik wens je kalmte , moed en wijsheid.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nou ja, @Beter , precies zo dus..  onbewust vluchtgedrag.. Voorheen dan, ben me er nu pijnlijk van bewust. 

@Lika  ik moet hier inderdaad een les uit gaan trekken en van gaan leren. De eerste keer echt zware shit sinds ik iets aan m'n drankprobleem wil doen, en dit is hoe 't uitgepakt heeft.. niet goed, moet anders.. ;)  

@kruidenthee67 Dankjewel!  wijsheid komt met de jaren, daar wil ik wel op wachten..Kalmte en moed kan ik goed gebruiken!

Ik zie m'n behandelaar morgen.. wil hier dan zeker aandacht aan besteden.. 
Pfff, wat een gedoe zeg.. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...