Spring naar bijdragen

Ik ben Nomy


Nomy

Aanbevolen berichten

Hallo allemaal,

Ik wil me hier graag voorstellen als Nomy, 49 jaar, moeder, lat-relatie. Ik ben sinds ruim 10 jaar steeds meer gaan drinken. Soms wel 3 flessen wijn op een dag. Om allerlei reden, maar nooit een excuus natuurlijk. Een paar weken geleden kreeg ik in bed een paniek aanval, hartkloppingen, bang. Toen heb ik besloten om te stoppen met drinken, omdat ik vermoed dat minderen een utopie is. Intake gehad, medisch onderzoek, gesprekken gericht op cognitieve gedragstherapie. Half september word ik opgenomen voor detox. Mijn baan raak ik kwijt, contract eindigt eerdaags. Heb wel een hypotheek te belalen met nog een kind thuis. Ik slaap slecht, en ik ben na mijn intake eigenlijk nog meer gaan drinken, voel zoveel druk. En ik heb als ik niet drink gewoon lichamelijke verschijnselen (transpireren, trillen, onrustig). Ik verheug me gewoon op de opname (maar toch ook zenuwachtig hierover), geen zorgen overdag over mijn jongste kind. Mijn moeder gaat op haar passen. Helemaal op mezelf richten, even voor niemand zorgen. Egoïstisch, maar zo ontzettend nodig. Mijn vriend ziet het probleem niet zo helaas, drinkt zelf ook veel. Mijn omgeving ook. Dat wordt stevige schoenen aantrekken.

Nou ja, ik hoop hier steun te vinden. En veel informatie. Genoeg te lezen hier. 

Hartelijke groet,

Nomy

Link naar opmerking
Deel via andere websites

welkom Nomy,

een stevig verhaal, een stevige drinker, tijd voor een nieuwe toekomst dus.
Het zal niet gemakkelijk worden denk ik, maar de stap hierheen en richting opname
kunnen jouw leven wel die wending geven die nodig is om weer blij met jezelf te gaan worden.
Belangrijk is wel je vriend aan je zijde te weten zodat hij je kan steunen en niet via jou zijn eigen drinken niet oinder ogen durft zien.
Lukt dat niet, dan wordt het een extra uitdaging, maar er gingen je meer mensen hier voor, dus ook dat kan. Meestal zijn drinkers ook sterke mensen
al lijkt drinken zelf een teken van zwakte. Denk maar eens aan de energie die het kost om ondanks dat drinken te blijven funktioneren en wat daar
allemaal bij komt kijken. Die energie kun je nu aan gaan wenden om helder door het leven te gaan, je gezondheid op te pimpen en straks de overgang
nuchter aan te gaan. Die zal minder problematisch verlopen wanneer je niet drinkt nl en dat scheelt echt een slok op een borrel. Kom maar vaak hier!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Welkom Nomy! Wat een stappen heb je al gemaakt. Petje af. Ik kan me voorstellen dat je er naar uit kijkt.

Vervelend voor jou (en je kindje) dat het nu direct wel tot meer drinken leidt. Half september is nog twee weken. Moet je werken, heb je een idee/plan om de 2 weken door te komen?

Sterkte:rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Welkom Nomy. Goed dat je het met professionele begeleiding aanpakt, en alvast succes gewenst bij de detox en de periode daarna.

Voor de komende weken tot die detox begint zou ik aanraden alvast minder te gaan drinken zonder het als een compleet fiasco op te vatten mocht dat niet goed lukken. Niet alleen voor het lichamelijke aspect - minder zware overgang straks - maar ook een van de veel voorkomende mechanismen van alcoholverslaving niet nog meer kans te geven. Ik doel op het mechanisme dat je je succes of falen aan anderen toeschrijft en niet zelf de primaire verantwoordelijkheid ervoor wilt nemen.
 

bewerkt door Bob
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank jullie voor de reacties. Ik heb een kladblokje op tafel liggen en schrijf nu alles op. Wat ik wil, doelen, wat ik niet wil, hoe ik me voel, hoe ik me wil voelen. Ik heb me voorgenomen vanaf morgen niet meer overdag te drinken (erg he....zit sinds deze week ziek thuis, geen afleiding, niet best). En vandaag heb ik al meer gedaan als afgelopen tijd. Ik wil inderdaad uit deze ..... cirkel. Ik ga er voor. Bank schoongemaakt (wijnvlekken als ik weer eens in slaap op de bank ben gevallen). Vanavond komt mijn oudste zoon van 20 eten, hartige taart gemaakt. Alles ook gelijk opgeruimd. Normale dingen, maar laatste tijd niet meer gedaan. Ik twijfel of ik hem vertel, aan de andere kant.... hij weet van mijn probleem. Ik heb heel erg slecht contact met zijn vader, ben bang dat hij het hem vertelt en dat zijn vader het tegen mij gaat gebruiken (hij zoekt altijd naar redenen, ook een heel verhaal). Maar goed, stap voor stap in de mist, wordt het vanzelf helder :) 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Welkom Nomy, en wat een wijze woorden gebruik je!! Stap voor stap de mist in, word het vanzelf helder.

Je zit wel in een moeilijke situatie, respect dat je het op deze manier oppakt!

Als ik het zo lees kun je het beter wel tegen je oudste zoon vertellen. Hij weet er al van, dus dan is het toch juist goed dat je er iets aan gaat doen? Die angst dat hij het zijn vader gaat vertellen begrijp ik, maar ik denk dat je zoon het heel erg waardeert als je eerlijk alles verteld. Maar ik weet niet of je veel aan mijn reactie hebt, zelf heb ik geen kinderen en ben vrijgezel. Totaal andere situatie dus. In ieder geval alle kracht toegewenst!! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik heb het hem verteld.... hij was (denk ik) wel trots. A. is vlak. Hij blowt. Hij is een fantast. Geen verhaal wat hij vertelt kan ik als waarheid ervaren, maar dat doe ik wel natuurlijk. Ik geloof hem graag. Hij woont op kamers, onder begeleiding. Wil graag leren koken. Heb met hem afgesproken dat na mijn detox ik hem iedere maand kookles ga geven (= samen koken). Hij was blij. Daar doe ik het voor. Mijn gezin samenbrengen voor mijn 100e ;) .

Hij heeft lekker gegeten (hartige preitaart). Alle restjes meegenomen. Mijn zoon van 20. Hij gaat het (ooit) wel redden.

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nomy, misschien is het ook wel een voordeel dat die baan afloopt. Je krijgt wel wat meer tijd voor therapie en voor jezelf, om alles weer op een rijtje te zetten. Heb zelf nooit langdurig in de ww gezeten dus ik weet helemaal niet hoe dat werkt, en of je misschien vanuit deze baan eerst in de ziektewet kunt blijven via het uwv.

Voor de rest knap dat je het je zoon verteld hebt! Zal wel een opluchting zijn.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Nomy, welkom hier!

Blijf hier lezen en schrijven.....
Soms lijken we een clubje wat elkaar goed kent, maar het is aan jou om er tussen te springen en er deel van te gaan uitmaken.
Je zou b.v. naar de dagdraad kunnen komen.

Ik wens je hoe-dan-ook veel succes!

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Mmmm dit weekend verraste mijn vriend mij met een onverwacht weekendje weg naar Antwerpen. Leuk, gezellig, maar ja..... teveel gedronken. En het eindigde ook niet echt leuk. Hij had een aanval van jaloersheid toen hij afscheid van mij nam en ik een buurman gedag zei. Nee, ik ben dus niet gestopt, maar de afleiding overdag (winkelen, bezienswaardigheiden, het lopen enz) helpen wel. Dat is een goede om te onthouden. Bewegen helpt. Mijn plannen voor de komende week: maandagmiddag bedrijfsarts: vertellen wat er speelt. Bedenken of ik weer ga er werken; bewegen: fietsen en wandelen. Boeken kopen voor mijn opname (literatuur ter ontspanning). Dagboek bijhouden (sinds vanmiddag). Plannen blijven maken en deze op mijn krijtbord schrijven (anders vergeet ik het). Hier blijven schrijven en lezen. Fijn!

Fijn dat jullie er zijn xx

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het is extra moeilijk met mijn lief.... hij belt...hij apt....negatief....ik ben fout...ik flirt met....wat natuurlijk niet zo is.  Echt niet. Ik heb hem geblokkeerd, maar moeilijk en verdrietig. Wil zo graag bewijzen dat ik lief ben...maar weet dat dat toch niet helpt. Moet ik even doorheen. Drink rosé.  Ga zo slapen, maar ben bang vroeg wakker te worden. Maar morgen weer een nieuwe dag, nieuwe ronde nieuwe kansen...toch...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hij kwam gisteravond onverwachts terug (we latten) en hij heeft nare dingen gezegd. Vanmorgen werd ik wakker, ik was het vergeten. Hij belde, doet hij altijd 's morgens voordat hij gaat werken, vroeg wat er nou precies met mijn dochter was. Ik was ook dat vergeten. Maar ze heeft gisteren met mij gepraat, verdrietig, ik weet alleen maar flarden. Net zoals ik maar flarden weet van gisteravond en lief. Vanmorgen gaf dochter aan dat ze gehoord heeft wat lief allemaal heeft gezegd, nare dingen, ook over haar en mijn andere kinderen. En ik weet het gewoon niet meer. Ze heeft gisteren aangegeven dat ze graag met iemand wil praten, dat weet ik dan weer wel. Vanmorgen de huisarts gebeld, woensdagochtend een afspraak. Mijn god, wat is het nodig dat ik stop. Vanmiddag een afspraak met de bedrijfsarts. Geen idee wat ik ga vertellen. Fijn dat ik hier mijn verhaal kan doen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik heb zojuist met mijn moeder gebeld. Zij gaat 2 weken voor mijn dochter zorgen. Dus ga ik de detox met een week verlengen. Ondertussen ben ik ook aan het solliciteren. Uitgenodigd voor een gesprek, volgende week woensdag. Spannend. En er kwam nog een andere interessante vacature voorbij. Net op gesolliciteerd. Alles gericht op de toekomst.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

N

Niet echt Bor, ik wel wel, maar ik doe het niet. Daar moet ik nog even over nadenken....waarom doe ik wat ik doe. Want wil ik fris en fruitig overkomen tijdens het sollicitatiegesprek moet ik wel maatregelen nemen, mezelf een schop onder de kont geven. Fijn je feedback....en je kritische vraag. Ik kom hierop terug xx

Geen idee wat ik zojuist heb gedaan, raar berichtje zo pff

 

bewerkt door Nomy
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...