Spring naar bijdragen

Sophie60

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    125
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Gewonnen dagen

    1

Alles door Sophie60 geplaatst

  1. Cold turkey is wel heel knap als dat kan lukken hoor maar waarom zou je het jezelf niet iets makkelijker maken door pleisters, nicotinekauwgom of de zuigtabletjes te gebruiken? Het gaat er uiteindelijk om dat je niet rookt. En als ik zo vrij mag zijn, ik zag dat je het al heel heftig vindt om te stoppen met alcohol dus joh, als je óók nog wil stoppen met roken wees dan zo lief mogelijk voor jezelf. Wist je dat hulpmiddelen om te stoppen met roken 1 x per jaar vergoed worden door je zorgverzekeraar?
  2. Hoi Zbb, Gaat vrij goed! Twee maanden nu en qua hulpmiddelen alleen nicotine-zuigtabletjes lage dosering. Heb 2 keer een peukje gerookt in die 2 maanden. Hoe ga jij het aanpakken?
  3. Ik ben nu ruim 6 weken gestopt met roken en hoopte hier iets te vinden qua medestrijders maar er gebeurt hier nauwelijks iets helaas. Jammer.
  4. Goedemorgen op deze stormachtige dag!
  5. Hier ben je zeker welkom hoor, je zult veel herkenning vinden als je hier gaat lezen!
  6. Goedemorgen op deze zachte herfstochtend. Lars veel beterschap en toi toi toi voor de mensen die stoppen met roken.
  7. Goedemiddag, wat een druilerig weertje. Al een drukke ochtend achter de rug en nu even werken. Fijne dag allen!
  8. Sophie60

    Boekendraadje

    Oh @Anne01, je had het van mij kunnen krijgen!
  9. @Anne01wat akelig om je zo te voelen, ik weet wat het is maar het zijn golven. Als de golf op zijn hoogst is, zakt het daarna ook weer af. Laat het maar even over je komen en accepteer dat je het even heel moeilijk hebt. Het zakt echt weer af. Wat helpt is even je tanden te poetsen :-)
  10. Sophie60

    Zat van het mezelf zat zijn.

    Renate, je hoeft je echt niet te schamen om naar je huisarts te gaan joh, misschien kan je dan refusal krijgen waardoor het makkelijker is om niet te gaan drinken. Gun jezelf hulp!!
  11. Ach ja, dat is ook zo. Renate stopte tegelijk met Ajna dacht ik.
  12. Hoi @renate, welkom hier, misschien wil je je wel even voorstellen bij "Wie is wie", is niet verplicht hoor. Ik heb zelf geen ervaring met de AA dus ik kan je daar niet op antwoorden.
  13. Goedemorgen trouwens iedereen.
  14. @Sowhatbij heftige gebeurtenissen uit het verleden helpt EMDR heel goed. Is een heel kortdurende therapie, werd gebruikt bij oorlogsslachtoffers, google er maar eens op.
  15. Sophie60

    Geus meldt zich...

    Welkom Geus! De eerste stap is het erkennen van je probleem, heel goed dat je je hier hebt aangemeld. Heb je een plan van aanpak, wil je helemaal stoppen met alcohol of wil je alleen minderen? Ben je al gestopt of heb je een datum in je hoofd? Veel mensen hebben baat bij medicatie zoals bijvoorbeeld refusal. Ik heb er geen ervaring mee maar het zorgt ervoor dat je misselijk wordt als je dan toch gaat drinken. Misschien een idee? Je bent al eens gestopt met blowen, dan gaat dit je vast ook lukken! Op de dagdraad kan je je aanmelden als je dat leuk vindt, daar wordt per dag de belofte aan jezelf gedaan dat je die dag niet drinkt. Zo blijft het overzichtelijk voor jezelf.
  16. Sophie60

    Zat van het mezelf zat zijn.

    Uithuilen en overnieuw beginnen
  17. Sophie60

    hoi

    Hoi! Allereerst een hartelijk welkom hier, goed dat je hier terecht bent gekomen. Net als jij wil ik ook alleen in het weekend een wijntje drinken uiteindelijk maar daarvoor denk ik dat ik eerst eens even een tijdje helemaal met alcohol moet stoppen. Om even die knop in mijn hoofd om te draaien. Ook ik dronk niet belachelijk veel maar wél elke dag. Ik hoop voor je dat het je lukt op deze manier, succes!!
  18. Sophie60

    Zat van het mezelf zat zijn.

    Ging het ff mis @Ajna ?
  19. Sophie60

    Wat dan wel?

    Je gaat goed dus! Super! Zelf wil ik geen alcoholvrije wijn drinken, dat triggert me teveel. Maar prima als het jou bevalt! Ik drink thee, water en soms neem ik een glas Orangina, wel veel suiker maar ach, 1 glas per dag.
  20. Goedemorgen allen en deze is voor Sowhat.
  21. @Sowhat, natuurlijk moet je gewoon net zoveel blijven praten als je wilt, als het hier niet kan, waar dan?? Daar is dit forum toch voor?!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...