Spring naar bijdragen

Opdefles

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    14
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

Opdefles's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. Opdefles

    Nieuw hier

    Wat fijn om te horen @kruidenthee67 dat je de weg weer lijkt te hebben gevonden. Ik vroeg het me regelmatig af. Ga zo door! Inderdaad weer een stukje verder en wijzer
  2. Goedemorgen, het weekend is weer welkom! DAGPACT Beatrix Freekie Fonny Mariann Pytje
  3. Hé, dat is grappig! Ik had problemen met mijn wachtwoord, maar nu komt een andere titel van een draadje bovendrijven. Hoe dat nu weer kan... Maar ik ben het: Pytje. En ik doe vandaag weer mee. Mijn laptop is gecrasht, maar mijn quit-drinking app gaf aan dat ik inmiddels 489 euro had bespaard op alcohol (ik heb de M&M's die ik plaatsvervangend heb gegeten niet van dit bedrag afgetrokken), dus heb ik mijzelf getrakteerd op de aanschaf van een gloednieuwe tablet met toetsenbordje.
  4. DAGPACT: Beatrix Mariann Prana Chrisjelief Fonny Quinn Yvonne Toos zbb Chrisjelief Spirit Pytje
  5. Opdefles

    3 maanden

    Ja, zo is het! Terug naar start:). Wat goed Bob, een jaar! En geen behoefte meer. Eigenlijk had ik ook niet zoveel behoefte, maar een heel vervelend duiveltje begint dan toch in mijn oor te fluisteren dat ik best wel eens.....En eerst was dat nog fluisteren, maar het werd steeds meer schreeuwen. Duiveltje is nu wel weer weg....dat scheelt! Maar hoe laat ik hem nu niet meer opnieuw toe?
  6. Opdefles

    3 maanden

    Na drie maanden geen alcohol dacht ik afgelopen weekend dat het wel weer eens kon. Naief!! Ik begrijp nu helemaal wat Els Noorlander uitlegt in haar lezing. Intussen wel weer dingen gezegd waar ik spijt van heb, want, daar waar ik na twee glaasjes nog wat vrolijker word, blijkt ear na vier glazen een heel onplezierig randje aan mij te zitten, grrrrr.... vandaag weer terug in de droogstand!
  7. Opdefles

    Jeuk......

    Hallo allemaal, Ben afgelopen maandag mijn zevende alcoholvrije week ingegaan. Langzaamaan ook aan wat vrienden verteld dat ik niet meer drink (en dat dat komt doordat ik teveel dronk). Gisteren was een moeilijke dag, zo'n dag waarop je de hele tijd denkt aan de alcohol die je niet gaat drinken. Het is een soort jeuk bedacht ik me. Dat had ik ook toen ik stopte met roken. Heel lang een soort jeuk. Heel nodig moeten krabben, maar je weet dat je dat niet moet doen, omdat de jeuk dan erger wordt. NIet weer een sigaret om het ongemak op korte termijn op te heffen. Zo is het nu ook met alcohol. Ik weet dat de jeuk ook wel weer verdwijnt, maar hij kan zo overheersend zijn. Erger eraan vind ik nog dat het me langzaam doet inzien dat over een tijdje weer eens een glas voor de gezelligheid er waarschijnlijk niet inzit. Bij het roken duurde het ongeveer drie jaar, eerdat ik " geen jeuk meer had". Het zal, ben ik bang, nu niet anders zijn..... Het tot me door laten dringen dat het dan misschien " nooit meer alcohol" zal worden geeft me angst en verdriet. Op dagelijkse basis is mijn leven eigenlijk niet zo erg veranderd (ik werk nog steeds, zie nog steeds mijn vrienden, heb nog steeds lief), maar het gevoel dat dat op lange termijn allemaal heel anders wordtwel gaat niet weg. Het niet kunnen overzien hoe een toekomst zonder alcohol eruitziet, terwijl ik iedere dag ervaar dat een dag zonder alcohol goed te doen is. Raar hoor!
  8. Opdefles

    hoi

    Hoi BJ, ik herken veel in wat je schrijft. De gewoonte wordt allesbepalend. Je zegt dat je nu ook weer niet zoveel drinkt dat je lichamelijk aan de grond zit. Maar emotioneel had het niet veel gescheeld vorig jaar.... Hoever zou je dan nog willen gaan met je zelfdestructie? Mijn ervaring, na vijfenhalve week, is dat het echt gemakkelijker wordt. Ik denk al niet meer in termen van "de vijf zit in de klok, dus het mag". Gek genoeg worden de avonden tijdlozer, omdat ze niet ingevuld zijn door een fles, die leeg gaat en, o jee, het is nog zo vroeg, nou dan nog maar een fles.... Wat een ruimte geeft dat! Heel veel succes!!
  9. Opdefles

    Wat dan wel?

    Hallo allemaal, ik drink nu vijf weken geen alcohol. Inmiddels al verschillende moeilijke momenten gehad. Vooral na intensieve gebeurtenissen gaan mijn gedachten automatisch naar de flessen wijn, die nog gewoon in de kast staan. Of etentjes, waar iedereen vooral door de drank heeeel lang natafelt... Ik ben nog al een prutser, dus soms pak ik een bolletje klei of desnoods een breiwerkje om mijn handen iets te doen te geven. Waarschijnlijk zal iedereen, die stopt met drinken ook iets vervangends zoeken om naar binnen te gieten...thee, sap, water. Voor mij was dat tomatensap de eerste weken. Vorige week kwam ik op een receptie en kreeg een glas champagne aangeboden. Schrik!!!!! Maar, hoe leuk, hij bleek alcoholvrij. En was zowaar erg lekker! Heb gelijk een doos besteld voor de bijzondere momenten. Dus wil je eens wat anders: kijk eens op tijdvooralcoholvrij: sohnlein sparkling rose (en nee, ik heb geen aandelen:) Proost!
  10. Vier weken en twee dagen zonder alcohol. Op de meeste dagen is het goed te doen, maar soms..... Na een dag hard werken geen cooldownslokje (nou ja...flesje). Gelukkig weet ik nog goed hoe wisselend de dagen waren toen ik stopte met roken. Soms wilde ik naar de snackbar kruipen, maar iets zorgde ervoor dat ik het niet deed. Zo gaat het totnutoe ook. Heb het filmpje van Els Noorlander gekeken. Heel inzichtgevend. Een aanrader! n.
  11. Hallo allemaal, vandaag ga ik mijn tweede week zonder alcohol in. Er zullen nog veel valkuilen op mijn weg komen, maar tot nu toe gaat het goed. Daar voel ik me heel prettig onder...
  12. Opdefles

    Vandefles

    Ja, inmiddels 5 dagen. Vandaag wat lastiger. Drukke dag, receptie. Maar goed gegaan. Ik moet zorgen dat ik op tijd mijn rustmomenten pak, zodat ik weer even doorvoel waar ik sta en wat ik wil.
  13. Opdefles

    Vandefles

    Dankjulliewel. Ik moet me hier nog even oriënteren. Begrijp de opbouw van deze site nog niet zo goed. Kan iemand me een paar tips voor de eerste kennismaking geven?
  14. Opdefles

    Vandefles

    Hallo allen, hier ben ik dan: vrouw van 56 die ook haar hele leven al drinkt. Steeds een beetje vaker en steeds een beetje meer. Nu gemiddelde van fles wijn per dag. Samen met partner (dus 2 flessen samen) omdat we dat zo gewend zijn, het heerlijk vinden om 's avonds thuis te komen na een drukke dag, lekker te eten en dan nog wat na te bomen of TV te kijken. Niets mis mee, als het wat minder kon, maar dat lukt dus niet. Het is een gewoonte geworden, waar vooral ik niet meer buiten kan. Vijf jaar geleden ben ik, na nogal wat pogingen, gestopt met roken. Misschien is het drinken toen nog belangrijker voor me geworden. Mijn verslavingsgevoeligheid is errug groot. Stuur me naar het casino en ik ga ook om....(gelukkig stuurt niemand me:) Ik heb al eerder alcoholvrije dagen en weken gehad. Voel me er dan best goed bij. Maar er is altijd wel een gelegenheid om weer te beginnen. Ik heb nu sinds afgelopen zondag niet meer gedronken. En ook nu voel ik me goed. Maar ik weet maar al te goed dat er zo weer een knopje om kan gaan. Ik heb me nu voorgenomen om het per dag te doen. 'S Ochtends zeg ik tegen mezelf: "vandaag drink ik niet". Daarmee is de druk van "nooit meer" er een beetje af. Ik ben erg impulsief en nogal zwart/wit denkend en voelend. Daar moet ik het mee doen..... Ik vind het heerlijk om 's Ochtends wakker te worden en me te realiseren dat ik niet brak ben, dan ik een fijne avond heb gehad (want ik ben veel actiever) en (ook nog eens) heerlijk heb geslapen. Dat gevoel had ik ook als ik me kon beperken tot 2 glaasjes, maar helaas, dat lukte dus meestal niet. Morgen dag 4! Opdefles
×
×
  • Nieuwe aanmaken...