Spring naar bijdragen

Maandag, 26 juni 2017


jowan

Aanbevolen berichten

9 minuten geleden zei Lars:

Nee zeer beroerd. 

In de zin van kwalitatief of kwantitatief onder de maat of in de zin van nare ervaringen?
Dat eerste valt nog wel te verhelpen door straks een uurtje ' op de bank'  te tukken. Het andere vergt een andere aanpak, denk ik.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik sliep/slaap ook slecht en veel te weinig. Ik probeer wat bij te rusten wanneer ik kan. Gistermiddag nog een drie kwartier op een bankje in het bos bij de beek.....
Sinds ik me er niet meer al te druk over maak en de medicatie (melatonine) weg heb gedaan en me dus focus op positieve dingen, heb ik er niet zo'n last meer van.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen. Of doe eens een kinderfeestje met slapen in de buitenlucht. Ik heb geslapen als een blok, doe ik normaal gesproken ook niet. Zo diep. Moet om half negen op mijn traject zijn. Dat is uitdaging nummer 1. 

Nu 5 minuten mediteren. En dan hup!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen frummers. 
Het lijkt er op dat we een zonnig dagje krijgen. 
Maar eerst maar een bakje thee ( of koffie natuurlijk) 

post-1140-0-21437600-1389158804_thumb.jpgpost-1140-0-39715400-1457161005_thumb.jpgpost-1140-0-54836100-1460092413_thumb.jpg

Hier trouwens ook belabberd geslapen, vanmiddag misschien even 
nog een uiltje knappen in de tuin of op de bank... 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Net terug. Morgen biopt en dan in principe donderdag eind v d middag uitslag. Effe bijkomen met een soepie en broodje. 

 

Jannigje , weet je nu wanneer jij iets hoort? Is het nu verzet? 

bewerkt door Mazzelaartje
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Jazeker wel Bor. Is academisch ziekenhuis. Maar ik kom bij diverse disciplines. Ligt wat gecompliceerd. Dus naast oncoloog, endocrinoloog, cardioloog , chirurg, reva arts  ook longarts en klinisch geneticus.  Dit is nu echt de kortste route. Ik had al 3 x eerder versch. Kanker vandaar. En de rest dan. 

Is ook rot dat wachten. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Heel veel sterkte Mazzelaartje en ook Jannigje

Mijn zoon is weer voor een week opgenomen in het ziekenhuis om te kijken of alles bij operatie goed is verlopen en nu goed functioneert.

Het gaat met mij zelf de afgelopen dagen niet zo heel goed. Angsten spelen weer op en weet ze niet goed de baas te worden. Daarbij komt nog dat er weinig of geen begeleiding hier aanwezig is.

bewerkt door Suikertje
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Sterkte Jannigje, Suikertje, Bor. En Lars en wie ik nu vergeet die het ook zo nodig heeft. 

Tja, het leven is niet altijd jolijt enzo.

dus maar droog houden met zijn allen, maakt het in elk geval minder gecompliceerd. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nee het leven is inderdaad niet altijd jolijt, Mazzelaartje. (Je hebt uitgelegd waarom je deze naam hebt gekozen, maar als ik dan weer lees wat je vandaag hebt geschreven, al die specialisten, dan klinkt het toch niet erg mazzel-achtig. Maar dat weet jij zelf het beste). Het is zonnig buiten, vanbinnen wil dat nog erg lukken.

Ik heb vanmorgen meteen gebeld om de afspraak te verzetten, ik weet niet of dat is gelukt. Ze zou de arts vragen mij later te bellen, maar of dat kan, kon ze niet zeggen, dus dat wordt afwachten. 

Vandaag was ik bij de psychiater om de medicatie te bespreken. Ik ga nu verder afbouwen tot nul en vervolgens eerst bezien wat er verder gaat gebeuren, wel of geen operatie. Daarna opnieuw bekijken of AD nodig is en zo ja welke. 

Mazzelaartje: sterkte

Lars, ben je een beetje bijgekomen?

Bolletje, de darmen weer rustig? En een beetje zon in het hart?

Suikertje, sterkte met je zoon en met jezelf. Die ongrijpbare angsten vind ik vreselijk! Heb je met iemand kunnen praten?

ZZB: niet toegeven he!!

Asterix, doe jij niet aan ESP? Ik was verbaasd te lezen dat jij niet wist hoe het met mij ging?;)

Lika, lukt het met je traject? Ik heb alweer even niet je draadje gelezen. 

Bor, hoe is het eigenlijk met je dochter en met je vader?

Nu eerst maar eens een kopje thee. ( ik heb de appeltaart kunnen weerstaan bij de super, maar ja, nu wel aardbeien gekocht, met slagroom :blush:)

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Onder andere @smart: Ik wil nog even terugkomen op die opmerking die ik onlangs maakte over stoppen met roken.
Een feedback van Etty gaf me te denken. En het zegt inderdaad ook wat over mij.
De situatie is dat ik in een rijtjeshuis woon waarvan de woningen buur tot buur 5,5 meter breed zijn.
Buren aan de ene kant zijn zeer straffe rokers, ouders en  drie kinderen. Vijf in totaal. Hij is al zeker drie keer bij nacht en ontij door een ambulance aan huis opgehaald wegens akkefietjes die roken gerelateerd zijn. (Mijn invulling, gesteund door hun heel open FB deelgedrag.)
Onlangs hebben ze besloten binnen in huis niet meer te roken. Ze hebben een soort afdak achter het huis wat heel open is  en dat is hun rookruimte. Ze wonen 'bovenwinds' dus ik mag geheel gratis meeroken als ik buiten zit wat eigenlijk best vaak het geval is. Hoewel er een scherm tussenstaat wat oogcontact nauwelijks mogelijk maakt, zitten ze op maximaal drie meter van me vandaan volle bak te smoken. De een over de andere. 's Avonds komt daar een of andere gorgelende waterpijp bij en de onmiskenbare stank van een pretsigaret.
Ik ben er 's morgens op tijd uit en zeker met deze zomerse dagen wil ik mijn tuindeur graag open hebben. Maar tegen zevenen wordt de vrouw des huizes wakker en begint onder het afdakje aan haar dagelijkse zeer onsmakelijke ochtendritueel: het opstarten van het dagelijkse rookgedrag. Ik zal je de details besparen, maar het gegorgel, gekuch en gehoest en gespuug is niet van de lucht. Naast de nodige stankoverlast die mij  acht van de tien keer noopt mijn deuren en ramen te sluiten want ik wil die stanktroep niet binnen. Dat houdt elke morgen zeker een half uur aan. Ook bij mindere weersomstandigheden. En die auditieve begeleiding van haar rookgewoonten kunnen me ook niet bekoren, die hoor ik ook liever niet.
Moet je het commentaar eens horen als die groene kikker in mijn vijvertje eens een kwaak van zich geeft. Dan zal hij de windbuks er wel eens bijhalen....

Er stond in mijn oorspronkelijke bericht, wat ik later overschreven heb:" Gewoon op karakter door(d)gaan...." .  Misschien heb je nu een idee waarom ik die opmerking maakte, misschien wel met de buurtjes in gedachten. Je maakt mij niet wijs dat die mensen geen enkel besef hebben waar ze mee bezig zijn.

Ik vind (als ex-roker) dat roken asociaal is. Het bederft de lucht en de leefomgeving van anderen. Dat ze zichzelf langzaam aan gruwelijk om het leven brengen, daar ga ik inderdaad niet over. Maar ik heb er wel last van. Nog afgezien van mijn bijdrage an het gemeenschapsgeld als ik midden in de nacht weer wakker word van die ambulance voor de deur. Een dag of drie later smookt hij er weer vrolijk op los.

Bij deze spijt het me dus als ik op je lange rokerstenen ben gaan staan en dat ook anderen zich ernstig beroerd voelden maar ik sta nog steeds achter mijn opmerking.

bewerkt door jowan
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...