Spring naar bijdragen

Maja

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    2.068
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Gewonnen dagen

    11

Waarderingsactiviteit

  1. Like
    Maja reageerde op Zbb in pactdraadje voor baclofen, Refusal en Antabusgebruikers   
    Je hebt gelijk alleen niet het smoezenboek 
    ik heb het heel druk en ja meestal voor anderen dat wel. 
     
    god wat een moeilijke beslissing ik vind het zo erg om mensen te moeten laten zitten
    maar ik je berichtje zeker nog eens grondig doorlezen want je heb ook wel gelijk
    bedankt voor je wijze woorden. 
  2. Like
    Maja ontving een reactie van Quinn in Zondag 19 mei 2024   
    Goedemorgen allemaal!
    Heerlijk aankliederdagje voor de boeg. Eerst de tuin in, dan verhuisdozen halen bij de bouwmarkt, rondje bos, eten (Griekse salade) in de tuin. 
    Fijne dag allemaal! 
    @Zbb, @Quinnen @Prana🌻🌹🪻

    DAGPACT:
    Elonwyn
    Yvonne 
    Dune
    Prana
    Fonny
    Maja
  3. Like
    Maja ontving een reactie van lady jane in pactdraadje voor baclofen, Refusal en Antabusgebruikers   
    @Zbb bingen en daarna toewerken naar weer droog staan is een hel. Daar weet ik ook alles van. Maar je bent er nu bijna. Houd vol en neem na 12-24 uur droogstaan de antabuse. Ik snap jouw spagaatdenken over opname. Maar horen de hindernissen die je ziet en voelt niet op een bepaalde manier thuis in het smoezenboek? En los daarvan: kun je de taken niet veel beter uitvoeren als je veel sterker in je schoenen staat na opname? In jouw takenlijstje staan bijna alleen dingen die je wilt/moet doen voor anderen. Maar waar sta je zelf? Zet, zeker nu, jezelf op 1. Anders dondert alles als dominostenen om. Zonder baan en steun van jouw baas ben je nergens. Zoals je nu bent ben je ook niet in staat goed te functioneren en jouw taken, ook voor jouw vader en dochter, uit te voeren. Nu word je ook gemist, net als tijdens opname. Dus hoe eng ook, grijp de kans en laat je opnemen. Zelf lukt het je niet, val je keer op keer terug. Voel het niet als dwang, maar als een (onvermijdelijk) goed dat op jouw pad gekomen is. 
     
  4. Like
    Maja reageerde op Lonster1 in Zaterdag 18 mei 2024🌞   
    Bedoel je dan in een rivier of meertje Lika? Brrr knap hoor. Ik heb op vakantie in een buitenzwembad gezwommen, dat was ook fris. Maar je word er wel blij van. 
    Vanmorgen heb ik met een vriendin gewandeld waarmee ik eerder standaard op vrijdagavond ging borrelen. Het blijkt dat we net zo door kunnen draven en filosoferen over het leven op een cappuccino met een koekje. Geen alcohol voor nodig, wat wij eerder toch echt dachten. Zo blij dat zij ook van de blauwe knoop is tegenwoordig.
    Het omdraaien van de sociale contacten bevalt me heel goed. In de ochtend in plaats van de avond.
  5. Like
    Maja reageerde op JamesM in 140 dagen gestopt maar krijg het steeds moeilijker   
    Zelf voelde ik ergens al waarmee ik aan de gang moest. Ook door mijn burn-out en de vele gesprekken met mijn psycholoog kwam ik stukje bij beetje verder. Door mediteren ontstond er ook een stuk innerlijke rust en bewustwording.
    Ik geloof dat iedereen wel min of meer aanvoelt wat zijn of haar mogelijke issues zijn. Vaak heeft dat zijn oorsprong uit je opvoeding en jeugd. Ik meen dat Gabor Mate (arts/schrijver) zelfs beweert dat iedereen met een verslaving ook onderliggende trauma’s heeft. Ga zelf op zoek zou ik zeggen. En lees je in via internet. Als je er niet uitkomt kan je altijd hulp inschakelen van psycholoog, haptonoom, coach etc. En stap voor stap.
    Geef het ook de tijd, dat is hierboven ook al gezegd. En leg de verantwoordelijkheid voor jouw plezier niet bij anderen en de drank neer. Je vraagt ook of het de zg ‘wall’ is. Die somberte herken ik inderdaad wel uit die periode. Aan de andere kant moet je je ook realiseren dat je nieuwe doelen moet gaan stellen. Stoppen met drinken en daar niets voor in de plaats zetten dat levert alleen maar frustratie op en zucht naar drank. 
  6. Like
    Maja ontving een reactie van Fonny in pactdraadje voor baclofen, Refusal en Antabusgebruikers   
    Ik heb ook vanochtend de bus genomen! Alleen nog niet gepost ☺️
     
  7. Like
    Maja ontving een reactie van Dune in pactdraadje voor baclofen, Refusal en Antabusgebruikers   
    Ik heb ook vanochtend de bus genomen! Alleen nog niet gepost ☺️
     
  8. Like
    Maja reageerde op ikkanhet in Donderdag 16 mei 2024🌞   
    Even een korte update van mijn ziekenhuis bezoek.Zit met uitzaaiingen maar alleen in de longen dus al met al nog een opluchting hebben nog niet alles binnen hoor over 2 weken hoe verder. Voor nu best goed nieuws. 
  9. Like
    Maja reageerde op Lonster1 in Dinsdag 14 mei 2024   
    Jij was onlangs toch ook bezorgd om een van je dochters BJ? was dat dan ook debiliserend?
    Ik lees er betrokkenheid in en vind het aan de geadresseerde om er geïrriteerd of liefdevol op te reageren. Voor het gemak  uitgaan van de goede bedoelingen lijkt mij een goede strategie. En ik vind het sterk van LJ dat ze er niet op reageert. 
  10. Like
    Maja reageerde op Etty in Dinsdag 14 mei 2024   
    Ho ho.
    Als iemand zegt: ik was bezorgd om je: dan zou je kunnen horen: ik had moeite met de stilte.  ik zou graag meer informatie willen over hoe het met je gaat.  Ik ben graag betrokken bij je. Het is een uitnodiging.  Of een vraag: ben ik belangrijk genoeg voor jou om te laten weten hoe het met je gaat? Ben je ook betrokken bij mij? 
    Dat kan prima gaan tussen twee gelijke volwassenen, waar hier sprake van is: Quinn is niet het kind van Ladyjane. 
    Het is wat anders als je moeder dit tegen je zegt.  Daar is hier geen sprake van. 
     
     
  11. Like
    Maja reageerde op Prana in Maandag 13 mei 2024   
    Naar mijn - bescheiden - mening, ben jij helemaal niet dom. Maar domme en stomme dingen doen we allemaal.
    Dus lekker weer door waar je gebleven was. Dat vind ik ook zo mooi aan de zonsopgang, net of we elke dag weer een nieuwe kans krijgen 😊
    Zet 'm op vandaag!
  12. Like
    Maja reageerde op Lika in Zondag 12 mei 2024   
    Ik heb lange tijd ook geworsteld met leven. Maar hoe meer ik de blik van mezelf (mijn eigen navel:-) afwend en probeer bij te dragen aan iets beter maken, vriendelijkheid, iets aardigs voor een ander doen op de één of andere manier onze gezamenlijke ellende in dit tranendal wat draaglijker te maken EN naar buiten ga, het groen in, de zon voel en de vogels tracht te horen; hoe makkelijker het gaat. En dan wordt het warempel soms nog lollig ook!
  13. Like
    Maja reageerde op lady jane in Zondag 12 mei 2024   
    goeiemooiemorgen frummers
    ook hier zelf mn beschuitjes gesmeerd hoor
    en ze smaken net zo lekker  als andere dagen
    een mooiemensendag dus voor allen!
     
  14. Like
    Maja ontving een reactie van lady jane in Zaterdag 11 mei 2024   
    @lady janeZwaai je even als je in Clingendael bent? Ik maak zo ook een rondje in het park. Als het terras van de theeschenkerij vol is: iets verderop, in de Van Hoytemastraat zijn 3 uitspanningen met terras. 
    Lastige dag vandaag. De eerste verjaardag van mijn moeder dat ze er niet meer is. En dan morgen ook nog moederdag. Kreeg lief voorstel van vriendin om vanavond bij haar een kop thee te drinken en morgenochtend te wandelen. Dat pak ik met beide handen aan.
    Mooie dag allemaal en @Yvonne: ik hoop dat bij jou de zon gauw doorbreekt. Hier schijnt de zon al volop!
    dagpact 
    Maja
  15. Like
    Maja reageerde op karin123 in RABI5609   
    Top Rabi!
    Altijd werk te vinden in de zorg. Het ga jullie ook goed.
  16. Like
    Maja reageerde op lady jane in RABI5609   
    Jammer hoe dit gegaan is. Nooit voor 1 persoon weg gaan is mijn advies ook aan mezelf. Maar ik begrijp dat je je ook welkom wilt voelen ook en juist hier. Ik wens jullie toe dat de weg naar heling van je zoon positief blijft verlopen
  17. Thanks
    Maja reageerde op Lika in Zaterdag 11 mei 2024   
    Wat een lieve vriendinnen @Maja. Mag ook wel voor zo’n lieverd als jij. 
     

    dagpact 
    Maja
    Lika
  18. Like
    Maja ontving een reactie van Lika in Zaterdag 11 mei 2024   
    @lady janeZwaai je even als je in Clingendael bent? Ik maak zo ook een rondje in het park. Als het terras van de theeschenkerij vol is: iets verderop, in de Van Hoytemastraat zijn 3 uitspanningen met terras. 
    Lastige dag vandaag. De eerste verjaardag van mijn moeder dat ze er niet meer is. En dan morgen ook nog moederdag. Kreeg lief voorstel van vriendin om vanavond bij haar een kop thee te drinken en morgenochtend te wandelen. Dat pak ik met beide handen aan.
    Mooie dag allemaal en @Yvonne: ik hoop dat bij jou de zon gauw doorbreekt. Hier schijnt de zon al volop!
    dagpact 
    Maja
  19. Like
    Maja reageerde op Freekie in Vrijdag 10 mei 2024   
    Droge afmelding, vanavond weer een stuk gewandeld en daarna een terrasje. Ik heb besteld, iemand anders heeft betaald  cola, weizener en voor mij ein alcoholfrei bier. Ik krijg de smaak te pakken.
    Ja ik ben grappig vind ik zelf.
    Dank voor alle lieve berichten. 
    @Smaragdieik ben trots op je dat je een weg hebt gevonden om op het ingeslagen pad te blijven, vergeet niet waar je vandaan komt en hoe het toen was. Dat houdt mij iig op het alcoholfreie been.
    Weltrusten allen! 
  20. Like
    Maja reageerde op Prana in Levercirrose C & Hepatorenaal syndroom   
    Hoi @Arno89 wat moeilijk.
    Mijn moeder is hieraan overleden, dus ik begrijp de wanhoop en frustratie. Wij hebben alles geprobeerd om een levertransplantatie erdoor te krijgen (zelfs met mijn broer als donor), maar ze was te zwak voor zo'n zware operatie, vonden ze. En er is ook een risico voor de levende donor uiteraard.
    Ze heeft het nog een tijdje volgehouden, maar ik zal niet liegen: het is een ernstige situatie. Maar bij mijn moeder deden ze ook geen dialyse meer, dus je vader's situatie is positiever. Ik kan je verder niet helpen, maar wil je heel veel sterkte toewensen. En inderdaad, probeer alles wat je kan, zolang het voor je vader haalbaar is uiteraard. Sterkte!
  21. Like
    Maja ontving een reactie van Dune in pactdraadje voor baclofen, Refusal en Antabusgebruikers   
    Toppie! En @Zbb ik mis jou ook…
  22. Like
    Maja ontving een reactie van Fonny in pactdraadje voor baclofen, Refusal en Antabusgebruikers   
    Toppie! En @Zbb ik mis jou ook…
  23. Like
    Maja ontving een reactie van Fonny in pactdraadje voor baclofen, Refusal en Antabusgebruikers   
    Gisteravond (vrijdag 26 april) antabus genomen. 
  24. Like
    Maja ontving een reactie van Fonny in pactdraadje voor baclofen, Refusal en Antabusgebruikers   
    @Dune Je drinkt niet. Dat is jouw winst. Als de telling jou van slag maakt, laat het van je afglijden. Je hebt de antabus ingenomen en je gaat verder op het adb-pad. Op de app alcoholvrijheid kun je dacht ik ook de tijd voor en na een uitglijder vastleggen. En wees trots op droog staan.
  25. Like
    Maja ontving een reactie van Fonny in pactdraadje voor baclofen, Refusal en Antabusgebruikers   
    Hier ook de bus genomen 😀
×
×
  • Nieuwe aanmaken...