Spring naar bijdragen

Leen

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    170
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Leen

  1. @Flura, ik ben begonnen op 7 Mg en doen microtaper met 0,004mg per dag. 1 Mg per dag is voor mij veels te veel dan. Ik heb een keer een halve gedaan en daar werd ik goed ziek van. Ik ben nog wel benieuwd waarom het thuis bij jou niet lukte om af te bouwen en in opname wel?? En meestal mag je voor een lage dosis niet afbouwen in opname. Wel fijn dat jij dat wel mocht. Hoe kwam dat zo?? 

    En ga je nog steeds goed??

  2. @Fluraik ben diazepam aan het afbouwen. Deze is omgezet van lorazepam na 1 jaar gebruik. Ik bouw af via microtaper elke dag 3 of 4 Mg. Ik zit nu op 3,5 mg. Ik heb vooral last van onrust en hartkloppingen en snel overprikkeld. Ik heb zelf ook nog aan opname gedacht en psychiater heeft het ook nog voorgesteld maar toch besloten thuis rustig af te bouwen. Meestal bouwen ze niet af in een kliniek bij zulke lage doseringen. Ik had ook maar 2 Mg lora en bij de omzetting nog 1 Mg lora. Stemt hoopvol dat jij zo goed bent afgebouwd. 

  3. 37 minuten geleden zei mevrouwtje54:

    Lief dat je mee wilt denken Leen,maar deze klachten moeten gewoon slijten,kan ze niet eens allemaal omschrijven, weg trekkers in hoofd en ogen ,door de grond heen getrokken worden en alle kanten op duizelen, schokken, dubbel en wazig zien, slappe benen heb nog wel een hele lijst :wacko:

    Dan kan dr. Kukerol :D alleen maar zeggen dat ze het heel knap vindt dat je je staande houdt en vooral hier moet komen om effe te klagen en voor een knuffel:heart:

  4. 3 uur geleden zei Cyclad58:

    Goedemiddag @mevrouwtje54,

    Je hebt dus weer een kort nachtje achter de rug. Wat is dat toch vervelend. Allemaal klachten die bij het proces horen. 

    8 supplementen? Ik ken iemand die er nog veel meer heeft. Ik ben zelf eens gaan inventariseren:
    - magnesiumcitraat
    - vitamine D3
    - vitamine B12 (maar daar mag ik mee stoppen) 
    Valt dus nog mee. 

    Mijn nacht was ook weer knudde en dat is al de 3e keer in 7 dagen. Kon niet in slaap komen, ik denk dat ik pas rond 2 uur sliep. Werd vanmorgen erg onrustig en met hoofdpijn wakker en ben niet naar mijn werk gegaan. Hoofdpijn is nu gelukkig wel weg. 
    Ik ben nu 2 jaar bijna van de Lorazepam af, op zich heb ik geen verschijnselen meer, maar als ik uit mijn ritme ben of erg overprikkeld word merk ik dat mijn zenuwgestel nog niet helemaal geheeld is: gevolgen zijn slaapproblemen en onrust. Misschien is dat iets waarmee ik moet dealen voor de rest van mijn leven, misschien hertslet het zich definitief. Ik weet het niet. Ik ben ook de jongste niet meer (ben 61) en slik nog paroxetine en een heel lage dosering quetiapine. Ook daar kan het mee te maken hebben. 

    Als ik terugkijk op de afgelopen 2 jaar van Lorazepamvrij zijn gaat het wel steeds iets beter, ik had alleen de pech dat door onvoorziene omstandigheden ik dit voorjaar een enorme terugval kreeg, 3 weken Oxazepam (1e week 30 mg, 2e week 20 en 3e week 10, daarna 0)  kreeg en ik eigenlijk weer op 0 moest beginnen. Moest ook mijn werk toen tijdelijk staken en kon dat pas na een dikke maand weer opbouwen. Die terugval in het voorjaar had helemaal niets ben benzo ontwenning te maken. Voor die terugval werkte ik fulltime en ging het eigenlijk best goed. 
    Laat mijn verhaal dus niet exemplarisch zijn voor jullie. 
    Ik zeg ook bewust steeds dat ik 2 jaar Lorazepamvrij ben, de korte Oxazepamperiode probeer ik te negeren, maar het was er wel en zal ook best iets gedaan hebben tijdens het vervolg. 


     

     

    @Cyclad58 ja het blijft altijd zoeken naar balans, ook voor mensen die geen benzo ontwenning hebben meegemaakt maar wel een fikse burn-out of depressie. Laatst zei iemand tegen mij (ik denk @Kannietmeer) dat het gewoon ook een gezond signaal is van je lijf die zegt ho stop even pas op plaats. Ik denk hoe meer je in balans komt hoe minder je lijf dit zal doen. 

    Dus mogelijk kan je het ook zien als een mooi leerproces waarin je steeds beter leert afstemmen op jezelf. We moeten al zoveel tegenwoordig.... Ik geloof ook dat ons brein nog lang niet mee geëvolueerd is met de technologie en het kapitalisme  van deze tijd. 

    Haha, dit is wijsheid van dokter Kukerol:P

     

  5. 4 uur geleden zei mevrouwtje54:

    Goedemiddag allen......Hoe gaat het met iedereen, hier al sinds 3.30 in de weer heel veel last van lichamelijke klachten en een geheugen als een zeef,heb net weer een paar supplementen besteld ik heb het idee dat ik ze echt nodig heb anders komt het niet goed met dit mevrouwtje,heb net gecheckt dan heb ik er 8:o gaat wel weer over als het beter gaat.

    @mevrouwtje54 dat is een pittig dagje voor je als je vanaf 3:30 uur wakker bent. Welke lichamelijke klachten heb je, kunnen we misschien met je meedenken wat kan helpen om het draaglijk te maken. Daarvoor zijn we hier om elkaar er doorheen te trekken naar de eindstreep:heart:

  6. @Annie87 @mevrouwtje54 @Cyclad58 Bedankt voor jullie tips en ervaringen. Ik heb al eerder propanol gehad voor hoge hartslag waarschijnlijk achteraf voor tussentijdse ontwenning ;) maar ik werd daar niet blij van. Ik heb nog metropolol liggen maar ik slik liever niks meer extra zolang ik het zelf kan opvangen. De psychiater zei dat je van bètablokkers ook weer depressief kan worden. Ben juist blij dat deze juist net opgeklaard is met een kleine terugval daargelaten......ik doe nu veel meditatie en yoga om mijn lichaam rust te geven maar helpt ook niet altijd. Uitzitten denk ik...... maar we komen er!!!!

  7. Hi allemaal!! Hoe is het met iedereen? Lekker geslapen? @doorbijter, @mevrouwtje54, @Cyclad58 en alle andere

    Ik heb best redelijk geslapen. Tot 6:15 uur dat is voor bij best okay. Ik heb de laatste tijd op en af meer last van onrust. En ook een hoge hartslag. Herkennen jullie dat? Ik word er soms hoor en dol van. Maar we blijven stug door afbouwen en zoveel mogelijk mijn dingen te doen. Ik zit nu onder de 4 Mg. Dus elke dag is weer een dag dichter bij de 0.  

    Fijne dag allemaal!! En hoor jullie graag. 

  8. 11 uur geleden zei Deligaf1:

    Goed bezig leen! 
     

    Nog een paar maanden en dan ben je er vanaf jij gaat dit varkentje wassen! 

    Succes!

    @Deligaf1 thanx. Het is toch bizar wat een paar rotpillen voor invloed kunnen hebben op heel je leven. Maar we zetten dapper door. En dan kijken wat erover blijft. EMDR heeft mij tot op heden ook heel erg geholpen. Ik krijg het nu nog voor angst voor een terugval in mijn depressie en de afbouw van de medicatie. Ik hoop dat dat nog de scherpe randjes eraf haalt. 

  9. 5 uur geleden zei mevrouwtje54:

    Ik snap wat je zegt, en die strips zijn zeker weten een uitkomst, ik hoop ook dat dat beter gaat bij je.Maar ik blijf het een raar gegeven vinden dat artsen niet mee denken.Ik mag dan van geluk spreken dat mijn arts mij me gang laat gaan.Volgens onze afspraak had ik er nu al 2 maanden vanaf moeten zijn .Dat vijlen is ook niet zijn eerste keuze,maar hij vind het prima als ik er maar vanaf kom.

    Hi! Vandaag ook bij mijn psychiater geweest en was ook tevreden dat ik nu op de 4 Mg zit! Zij steunt mij ook om het op mijn eigen manier te doen. Zij zegt ook als je maar naar beneden gaat. Dat geeft vertrouwen. 

  10. 16 uur geleden zei Annie87:

    hallo allemaal, 

    vanmiddag bij Jellinek geweest en wel een uur een gesprek gehad met een verslavingsarts. Ik heb mijn hele verhaal verteld. Ook welke klachten ik nog ondervindt. Ze erkennen alles en ze zegt ook; er zijn echt mensen wel 2 jaar bezig met weer tot zichzelf komen. Het duurt gewoon heel lang, veel langer als bij alcohol. Ze zei ook dat het vaker wordt gezien bij mensen die ook heel gevoelig reageren op medicatie (check). Ze raadt af om medicatie er tegen te nemen omdat er eigenlijk niks is wat de ontwenningsklachten gaat verminderen helaas. Het enige wat ervoor staat is tijd. Ze gaat mijn nieuwe huisarts informatie toesturen. Daar ben ik heel blij om gezien alle onwetendheid van de artsen hierover. Het was een erg fijn gesprek. 
     

    @Meisjeamsterdam die enge beelden en extreme nachtmerries zijn vreselijk! Ik had ze ook! Heb ook nachtmerries over horror clowns gehad. Zo extreem. Over brand, kernaanslagen, vliegtuig ongelukken, ben super vaak vermoord in mijn nachtmerries. Ze waren zo ontzettend extreem, maar het trekt weg echt! Mijn slaap is nog steeds niet geweldig maar die echte afschuwelijke nachtmerries (ze leken wel hallucinogeen) die zijn weg. Wel droom ik nog veel, maar niet heel eng, de dromen zijn weer gewoon geworden. Dus weet dat het over gaat! Ik hoop snel voor je want het is vreselijk. Ik kreeg gewoon een hekel aan slapen erdoor en zag op tegen de nachten. 
     

    @Leen negatieve gedachtes is heel herkenbaar. Bedoel je meer dat je het niet ziet zitten of bedoel je dwanggedachtes/intrusieve gedachten? Die heb ik heel erg gehad ook. Afschuwelijk vond ik dat. Nog nooit eerder last gehad daarvan maar dat is bijna helemaal verdwenen. Dus weet; het gaat weg! Het is een bekende klacht! 
     

    ik wens iedereen een fijne avond en goede nachtrust

    Hi @Annie87 ja ik bedoel zware depressieve gedachtes en som ook een soort van tunnel denken. Die overprikkeling is er gewoon meer dan voorheen. Wat fijn dat het helemaal verdwenen is. Ik hoop dat het bij mij ook minder gaat worden. Het is maar raar hoofd zo’n benzooi hoofd. 

  11. 5 uur geleden zei mevrouwtje54:

    Hoi @Leen Ik heb daar de laatste 2 weken steeds meer last van, i.i.d heel naar, maar hoort er helaas ook bij, maar ik ben ook compleet uitgeschakeld.Ik doe 0,04 van het tabletje schaven, 22 dagen over 1 mg en kijk hoelang ik dat volhoud, ik denk dat ik iets langer ga doen over de laatste 2 mg.Maar ben ook bang dat ik alles langer in stand hou.

    Ik doe ook 0,04 Mg per dag en zit dus zaterdag op 4 Mg. Nog een kleine 3 maanden te gaan. Ik begrijp precies wat je bedoeld met het in stand houden. Het gaat  niet leuker worden dan dit, ben ik bang.  Ik kan nog redelijk functioneren als moeder van 3 kinderen. Ik heb niet zoveel lichamelijke klachten sinds de dia overzetting voornamelijk psychisch zoals angst,onrust, zwaar en wazig overprikkeld hoofd en dus stemmingswisselingen. Ik kan daar de ene keer beter mee omgaan dan de andere keer. 

  12. 4 uur geleden zei mevrouwtje54:

    @doorbijter De diazepam was bij mij niet goed gevallen,ik had het gevoel dat ik platgespoten was,ben al die maanden al uit de running,ben nu wel uit die waas en weer terug in mijn hoofd, achteraf had ik waarschijnlijk beter de Lorazepam kunnen afbouwen,maar dat is achteraf, alle ontwenningsklachten vind ik vreselijk alsof er niets meer van mij over is.Ik hoop hoe lager ik ga dat er steeds meer gaat opklaren, en dat het lang kan duren tja ik hoop het niet.Het is tenslotte voor iedereen anders.

     Ik heb deze troep 10 jaar geleden voorgeschreven  gekregen n.a.v een hevig medisch voorval waarvan ze dachten dat ik er zwaar neurologisch beschadigd uit zou komen, ben er niet jofel uitgekomen anders zat ik hier dus niet.Dus vind het rete spannend soms een beetje angstig wat er overblijft.

     

     

     

    @mevrouwtje54 ik vind je echt ontzettend dapper. Dit zal zeker beloond worden. Je hebt zo’n ontzettende wilskracht om af te bouwen. Echt heel knap. 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...