Spring naar bijdragen

afzien


Kanarie

Aanbevolen berichten

Hallo Pammetje. Hartstikke goed dat je dit forum hebt gevonden en de ontwenningsverschijnselen herkent.En natuurlijk heel goed dat je al een heel eind op weg bent met afbouwen.  Ik heb ook benzodiazepines geslikt door een burn-out en veel te lang gebruikt. Mijn ervaring is dat de verschijnselen van de burn-out misschien tijdelijk verdwijnen door medicatie, maar zodra je stopt blijkt dat je de burn-out helemaal niet verwerkt hebt en komt hij des te heviger terug. Maar het is allemaal goed te overwinnen door geduld te hebben en vertrouwen in het proces dat nu eenmaal erg lang kan duren. Dat is overigens bij iedereen anders. Ik heb al vaak hier op het forum geschreven dat ik maandenlang op benzobuddies.org heb gelezen in duizenden berichten en nog niemand tegen ben gekomen die niet genezen is. Ik neem aan dat je de Ashton Manual kent? Welke slaapmedicatie gebruikte je naast de Oxazepam?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Gaba, fijn dat je reageert. Ook jouw verhaal heb ik vaak gelezen en ik bewonder je vanwege jouw doorzettingsvermogen en steun aan iedereen.

Ja, ik ken de Ashton Manual maar mijn arts niet. Ik bouw elke 5-7 dagen 1/4 oxa af. Nu nog 1/4 oxa en 1/2 zolpidem te gaan.  Lichamelijk kan ik dit aan omdat ik niet, zoals veel van forumdeelnemers,  enorme last heb van hoofdpijn, maagpijn, spierpijn, tandpijn, zweten en noem maar op. Ik ben in staat om te sporten en alles rond en in huis te doen. Dus dat is een enorm geluk. Bij mij gaat het in mijn hoofd gewoon niet. Het gegier en gesuis in bijna ondragelijk en slapen is momenteel een probleem aan het worden. Met moeite kan ik 3 a 4 uur slapen en bij het wakker worden is er direct herrie. Alsof er een hele dikke miststorm door mijn hoofd giert. Een geluid dat met een achtergrond muziekje niet te maskeren valt. Je zou denken dat een mens toch eens zou moeten kunnen slapen na zoveel korte nachten, maar niet dus. Inmiddels word ik er paniekerig door. Wat betreft mijn burn-out: ik heb momenteel therapie en hierdoor zijn mijn valkuilen zeer inzichtelijk geworden. Sterker nog, ik heb juist weer zin om te gaan werken. Het is de bedoeling om zeer binnenkort het re-integratieplan op te maken. Maar nu twijfel ik zeer of dit wel verstandig is. Bij mijn arts vind ik geen gehoor. Zijn antwoord is: "het zijn je gedachtes". Maar zo voelt het niet. Ik sta positief in het leven en heb weer zin om de draad op te pakken.....alleen die herrie verstoort de boel vreselijk op dit moment. Ik ben gewoon heel erg benieuwd of dit ook onder de ontwenningsverschijnselen valt. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Welkom Pammetje. Goed dat je je al ingelezen hebt hier en op andere sites! Je bent goed bezig! Veel succes!

Hier zelf terug wat minder goed. Een wave volgens mij. Heel ontustig en angstig vanbinnen. Wel iets minder hard als ervoor. Dus denk echt wel dat het klopt dat de waves minder erg worden en hopelijk ook korter. En dat de Windows steed langer blijven.

Hoe gaat het met iedereen hier?

Liefs,

Ellendig

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Pammetje, je staat er positief in en dat is erg belangrijk in het proces. Voor zover ik weet is Zolpidem iets minder verslavend dan de meeste benzo's en heeft het minder bijwerkingen, ze noemen het wel de Z-drugs. Maar ook hier gaan de nodige verhalen over rond met de meest afschuwelijke bijwerkingen. Moet je trouwens Zolpidem ook afbouwen? De combinatie van Oxazepam met Zolpidem ken ik niet en kan wellicht bijdragen aan het feit dat je veel last ervaart. Overigens bleef ik ook redelijk mobiel tijdens de afbouw. Ik deed nog van alles en werkte ook nog erbij, hoewel dat niet echt goed ging. Maar als er een zogenaamde wave kwam, lag ik ook wel te rillen in m'n bed en was uitgeschakeld. Fysiek had ik niet zoveel last als wat velen beschrijven, bij mij waren het meer de angstaanjagende gedachten, paniekaanvallen en depressie die me ziek maakte.

 

Wat je beschrijft qua herrie in je hoofd herken ik goed. Ik ben 2 jaar geleden bij een specialist geweest en die constateerde dat er sprake was van Hyperacusis en of Tinnitus. Wat me toen opviel was dat de meest geschikte medicatie Rivotril was, terwijl ik dat juist gebruikte en aan het afbouwen was.

En zoals zoveel klachten is het ook weer gewoon verdwenen.

 

Je arts heeft op zich gelijk als hij zegt dat het je gedachten zijn maar deze worden opgeroepen door de chemie van de medicijnen. Net zoals een antidepressivum die gedachten kan beïnvloeden. 

 

Wees gerust want het gaat allemaal weer voorbij. Bij de een duurt het wat langer dan bij de ander maar op een dag ben je weer de oude. Hooguit heb je dan deze ervaring meegemaakt en die is zeker niet mals.

 

Veel succes met verder afbouwen!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ook ik ben door burn out aan de pam geraakt, lorazepam in dit geval, en bezig met afbouw, van een vrij hoge dosis 4 mg inmiddels op 0,75 mg beland. Om de 5 dagen op dit moment 1/8 mg af. Bij mij wisselen klachten van buikpijn, diarree, hoofdpijn, prikkels, en zware ademhaling, laatste nog meeste last van. Slapen is rommelig, 2X per nacht wakker maar over algemeen haal ik wel uren. Kan mij je angst goed voorstellen Pammetje, heb ik ook, nl dat mega slaapproblemen terugkomen. Er is soms niks van te zeggen, 2X met afbouw slechte nacht gehad en daarna wel weer ok. Welicht heeft met tempo van je afbouw te maken? Ik volg Ashton. Mogelijk dat ik nu iets langer dan twee dagen moeten aanhouden hoorde ik vandaag op eind maar wil zsm vanaf. Ook ik begin meer zin in werk etc te krijgen maar wil eerst hier af want nu te grillig. Net als jij kan ik begin september er af zijn! Helaas reageert ieder lichaam anders. Van Gaba zijn verhaal geleerd en gekozen om niet op diazepam over te stappen en op eind niet te snel te gaan. Ik zal blij zijn als klaar is, dan kan echte herstel beginnen....

S6 met laatste afbouw, je staat er positief in. Wat vind je arts eigenlijk van je tempo en klachten?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Vannacht redelijk goed geslapen (6 uur!!) en yes.....iets minder geruis en gegier door het hoofd. Eigenlijk stond voor vandaag weer een mindering op de agenda maar ik geloof, mede door jullie tip, dat ik deze nog 2 dagen uitstel. Lastig, want je wilt er zo snel mogelijk af maar 2 dagen meer of minder maakt uiteindelijk ook niet uit. 

Wat een overeenkomsten trouwens. Benzo's, burn-out en allemaal zo enorm gedreven (om er snel af te komen). Heel wat issues om te overwinnen maar als het ons gelukt is dan kunnen wij ons met recht ook "gouden medaille winnaars" noemen. Ik heb in ieder geval de laatste maanden een enorm leerproces doorlopen waarbij het uiteindelijk allemaal draait om meer te luisteren naar ons kostbare lichaam. Want dit nooit meer! 

Veel succes iedereen......en hoe moeilijk soms ook.......die "plak" gaan we pakken!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het is hier stilletjes de laatste tijd. Hopelijk,alles ok met iedereen.

Met mij gaat het iets minder goed terug. Heb een antibioticakuur achter de rug en ben erg, erg moe! Veel last van spieren ook. En een schimmelinfectie in mond er gratis bijgekregen. Dus weer medicijnen voor de schimmel. De zenuwirritatie is ook weer enorm storend. Licht depressief en angstig, niet zo erg als ervoor. Wel heel onrustig vanbinnen. Ik heb een schildklierziekte, hashimoto, waardoor mijn schildklier te traag werkt. Maar ik denk dat ze te snel werkt momenteel. Ik vermoed dat mijn keelpijnen voort kwamen uit een infectie van de schildklier. Morgen toch weer even terug langst de arts. Ook moet ik morgen een emg laten nemen voor de zenuwirritatie. En zie hier erg tegen op. Bang en geen zin in ziekenhuistoestanden. Geeft me steeds een angstig, onbehagen gevoel.

Hopelijk knap ik snel terug op! En jullie ook allemaal!!!

Vandaag

Net bloed laten nemen bij de arts, het kon idd mijn schildklier wel eens zijn. Even afwachten op de resultaten. Mijn hartslag is heel hoog en slaagt soms over. Heel eng gevoel! Ook last van droge ogen en huid. Pff,... Het mag wel eens gaan stoppen!

Momenteel ook weer lastige periode met zoon, die zich depri voelt, hij heeft ass. Hij heeft problemen met sociaal contact. Hij wil dit meer, maar weet niet goed hoe dit aan te pakken. Hij heeft zijn eerste liefje en is heel onzeker. Hij is 17 jaar. Hij voelt zichzelf een mislukkeling, omdat hij dit niet goed kan. Dus op zoek naar een goede coach voor hem. Ook mijn man, die alcolieker is, heeft weer een lastige periode. Hét maakt het er niet makkelijker op, om door deze tijd door te komen!

Moedig, kanarie, benzoslachtoffer, benzonooitgeweest, benzozat, shakemarieke, sneeuwhoen, snoes, ... Hoe gaat het met jullie?

Liefs,

Ellendig

bewerkt door Ellendig
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Ellendig,

Omdat je aangeeft dat het hier zo stil is, reageer ik even.

Ook jouw verhaal heb ik regelmatig gelezen en jouw manier hoe je deze periode doorkomt en de bemoedigende woorden naar iedereen, zijn zeer opbeurend. Jouw gezinssituatie,  bijkomende andere lichamelijke problemen en de ontwenning zijn bij elkaar nogal wat. Ook zonder ontwenningsverschijnselen. En daarnaast ook nog eens moeilijk om alles in 1x op te lossen. Een depri zoon is vreselijk om aan te zien voor een ouder en jouw keuze om een therapeut te zoeken lijkt mij een hele goede. Het feit dat jouw man overmatig alcohol gebruikt is heel vervelend. Alleen, hoe los je dit op? Net als onze afbouw is dit een zaak van een lange adem, lijkt mij. Waarschijnlijk los je dit niet zo maar op, hoe graag je dat ook willen. Misschien moet je in deze periode ook aan jezelf denken. Je hebt het al zwaar genoeg!

Tijdens mijn oxa gebruik heb ik ook een antibiotica-kuur moeten volgen ivm een darmontsteking. Deze heb ik vroegtijdig moeten afbreken omdat deze veel te veel impact had op mijn lichaam en ik er super onrustig van werd en hartkloppingen van kreeg. Misschien komt jouw onrust hier ook gedeeltelijk van. Goed dat je naar jouw lichaam luistert en jouw emg hebt afgezegd. 

Vanaf gisteren ben ik gestopt met de oxa. De dag ging redelijk goed. Vanmorgen alleen met extreem geruis en gesuis in mijn hoofd wakker geworden. Enorme paniek dus! Kan even niet rustig worden dus ik denk dat ik  naar het zwembad ga om wat baantjes te trekken. Water heeft op mij een rustgevend effect. Ik weet niet of jij in staat bent om te zwemmen of een zwembad in de buurt hebt, maar misschien is het voor jou ook een optie. Even kiezen voor jezelf! 

Heel veel succes met alles.

Pammetje

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goeiemorgen iedereen,

 

Voorlopig stel ik het al een paar dagen vrij goed. Slaap weer redelijk goed ook : een 7 tal uurtjes ongeveer ! Dus genoeg om beizg te blijven en te functioneren. Het diep ademen daar blijf ik regelmatig last van hebben. Maar ik blijf de ganse dag met allerlei dingen bezig en voel dat dit me wel helpt. Het enige wat ik nog heb is dat ik van vriendinnen een duwtje moet hebben om ergens naartoe te gaan maar ze snappen me wel en als ze voelen dat ik aarzel sleuren ze me gewoon mee en dan amuseer ik me wel.

Heb vandaag voor de eerste keer in een jaar met de auto tot aan mijn ouders gereden (25 min rijden van mijn thuis) Niemand zei 'r wat van maar ik vond het een superinwendige overwinning van mezelf, zeker omdat ik onderweg geconfronteerd werd met wegenwerken en omleidingen enzo wat toch wat stress met zich meebrengt maar dit viel al bij al goed mee. Dus al bij al ga ik nu niet klagen. Was het maar zo de hele weg naar beneden...

Hopelijk gaat het jullie allemaal een beetje ok ?

Laat gerust iets weten !

Groetjes x Sh 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Net bloedwaardes gekregen, alles is in orde. Schildklier perfect. Ijzer ook goed. Over twee maanden nog veel te kort. En eigenlijk geen ijzer bij ingenomen. Mss de zafranpure die dit mee in orde kreeg? Enkel een leverwaarde, gamma gt is verhoogd. Maar dat heb ik nogal wel gehad.

Raar, voel me in ieder geval niet goed, dus zullen het dan ook weer wel de ontwenningssymptomen zijn.

Zal blij zijn dat alles eindelijk eens gaat over zijn! Ben wel verbeterd tegenover het begin, maar ben er nog lang niet! Ook de stress doet me telkens de das weer om.

Zou zo graag eens ontspannen, gelukkig zijn!

Hoop dat jullie ook ok zijn!

Liefs,

Ellendig

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Net terug van mijn wandelingetje. Vannacht nauwelijks geslapen.

Opgestaan met maagpijn, spierpijn, suizende oren en last van geluid en geuren.

Toen ik diazepam ben gaan afbouwen zat/kwam ik in een ernstige burnout.

Ik lees dat klachten van een burnout (stress) en ontwenningsverschijnselen heel erg overeenkomen.

Nu ik bijna 3 maanden ben gestopt en nog zoveel klachten heb, nog erg gestresst ben, denk ik dat er ook

veel klachten van de burnout zijn. Een burnout kan ook lang duren.

Om ontwenningsverschijnselen te verhelpen kun je niets doen, dat moet je doorstaan.

Maar bij een burnout kun je wel dingen verhelpen, met therapie, mindfulness of zo, dat soort dingen.

Niet dat ik daar al aan toe ben, want zelfs dat is me nu nog allemaal te druk en te veel.

Maar ik ga daar wel rekening mee houden en eens naar kijken.

 

Shakemarieke, fijn dat je vriendinnen je op die manier ook helpen om toch wat te gaan doen. En goed dat je al zo'n eind auto hebt gereden.

Ik heb al een half jaar niet gereden en ben daar nog niet aan toe.

 

Pammetje, ben je wat ontspannen geworden door het zwemmen? Het erge oorsuizen herken ik heel goed. Heel akelig vind ik het.

 

Ellendig, gelukkig dat je bloed in orde is. Gelukkig ben je in het geheel al een stuk beter. Stress doet geen goed he, dat ervaar ik ook steeds. Vind het erg

moeilijk om te ontspannen. Hoop dat je gauw weer de goede kant verder op gaat.

 

Groetjes aan iedereen

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Deze nacht hier ook niet zo goed ... was te verwachten na een paar goeie dagen hé... bijna geen oog dichtgedaan.. veel happen naar adem en nadien bijgevolg alle pijn vandien, ribben, schouderbladen, borstkas... Ik denk niet dat ik grote stappen zou moeten nemen met mijn afoouw als ik met deze slakkengang al last heb zou het alleen maar veel erger worden denk ik mocht ik sneller willen gaan. Probeer nochtans veel in beweging te blijven, gisteren 2 wandelingen gedaan, 2x gedanst. En vanmorgen ondanks de vermoeidheid toch nog gaan wandelen met de hond en nog wel een toertje van een half uur. Ik zou echt alles geven voor een goeie massage nu.

Hopelijk gaat het met jullie snel beter en maken jullie vooruitgang met veel positieve dingen in het vooruitzicht.

Liefs x Sh 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Shakemarieke, wat doe jij het goed, je blijft bezig!
Die pijn in ribben, schouderbladen en borstkas herken ik heel goed!
Vannacht had ik om 3 uur nog niet geslapen door de Chronische hyperventilatie. Mijn man is toen een ijsje gaan halen uit de vriezer en hebben we opgegeten en daarna viel ik toch in slaap en werd pas om half 10 wakker dus toch nog wat uurtjes gepakt. Daarom gaat het nu best redelijk vandaag en het mooiste is(nog) geen hoofdpijn die me de afgelopen dagen enorm tergde.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank je Suffy ! 't Is niet gemakkelijk hé en zwaar om te dragen soms !

Wat lief dat je man dat voor je doet.

Mijn man probeert het te begrijpen maar het lukt 'm niet. Hij kan moeilijk begrijpen dat pillen voor spierpijn zorgen, dat ik de ene dag ok ben en de andere dag absoluut niet en geen zin heb om iets te doen en iemand te zien. 

Vertelde 'm vandaag nog dat ik enkel 's wou dat hij een weekje zou voelen wat ik voel en dat hij dan wel zou begrijpen dat ik harder vecht dan hij beseft 

Begrip en een gewone knuffel van iemand dat je dit wel kan doet veel ! Maar ik stop geen energie meer in het uitleggen ervan. Het maakt me alleen maar verdrietiger al dat onbegrip dus handel ik het alleen en huil het r wel ff uit als er niemand bij is.

Ik hoop Suffy dat je nacht beter mag zijn en dat morgen een betere dag mag worden !

Ooit komt de dag dat we ons geluk weer vinden en dan is de wereld te klein !

Liefs x

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik had een burnout en merk dat ik hier uitkom daar ik weer zin heb om dingen te doen... wat ik supergraag deed (dansen) probeer ik weer thuis maar voel door de strijd die mijn lichaam moet leveren om de benzorommel uit mijn lichaam te krijgen ik niet genoeg energie heb. Meer als 2 dansjes (en dan nog niet elke dag) en 2-3 wandelingen krijg ik 'r niet uit. Had ik de benzo's niet gehad dan weet ik zeker dat ik al lang weer ah dansen was gegaan maar deze rommel heeft 't allemaal verprutst. Maar ja geen terugkijken naar... alleen maar hopen dat de moeilijkere tijden minderen en dat ik wat sneller kan afbouwen. Benzo's zijn geen oplossing voor een burnout ! Daar zijn andere oplossingen voor maar meestal weten wij dat nu het te laat is en denken de meeste dokters dat slaapgebrek het gevolg is van depressie en zijn ze supergretig om deze voor te schrijven. Ben blij dat ik van die rotzooi af ben gebleven, alhoewel dit niet veel beter is maar meestal geven ze dan direct de 2 .. depressie als gevolg van benzo dus zullen we er nog wat AD bovenop gooien en kan je bijgevolg 2 dingen afbouwen. Laat hen eens een maand in onze schoenen staan , het zou veel minder over de toonbank worden geschoven. Mijn enige voordeel is dat ik door de rust 12 kg ben bijgekomen en dit was echt wel nodig want vorig jaar deze tijd woog ik maar 48 kg meer.

Hou jullie sterk allemaal xxx

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Moedig, ik ben inderdaad aan de oxa geraakt door een burnout. Na maanden van slapeloosheid en allerhande lichamelijke klachten was de batterij in 1x op en een paniekaanval het gevolg. Achteraf bekeken hebben alleen de eerste oxa's hun werk gedaan. Ik werd iets rustiger maar als snel veranderde dat. Mijn hoeveelheid werd opgeschroefd maar de onrust bleef. 2 a 3  maanden heb ik de opgehoogde dosis geslikt, totdat het woord "verslaafd" viel. Vanaf dat moment ben ik na elke 5-7 dagen met 1/4 ( soms 1/2) gaan afbouwen. Ik werd meer helder, kon weer plannen maken voor de toekomst. Had weer zin om te gaan werken. Deze week heb ik mijn laatste 1/4 afgebouwd. Of mijn burnout is verdwenen? Ik kan daar nu nog niets van zeggen. Afbouwen gaf best wel lichamelijke klachten en na 4 dagen vaak een somber gevoel. Het vervelende afbouwproces vond voornamelijk plaats in mijn hoofd. Tijdens het gebruik vd oxa had ik opeens oorsuizen (of door stress). Tijdens het afbouwen vaak erger dan normaal maar ik hield mij voor dat als ik mijn laatste oxa zou nemen, ik ook minder oorsuizen zou hebben. Mijn herrie in het hoofd  is niet gereduceerd maar verergert. Een akelig snerpend geluid. Nu voel ik dus weer veel van de oude onrust/paniek. Misschien is dit deels ook te wijten aan het afbouwen en/of burnout maar zelf denk ik dat mijn grote onrust/paniek nu door mijn oorsuizen wordt veroorzaakt en blijf ik maar zoeken naar antwoorden die er waarschijnlijk niet zijn. (Van jou zou ik graag willen weten of jouw suizen na een aantal maanden afgenomen zijn.)   Dus of mijn burnout is verdwenen of dat het last is van de ontwenningsverschijnselen/oorsuizen. Wie zal het zeggen. De tijd zal het leren................

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Pammetje, bedankt voor jouw verhaal. Mijn klachten blijven zich de hele tijd afwisselen. Zo ook met de oorsuizingen, dan weer een paar dagen heel erg, dan is het weer even wat minder en ben ik weer meer benauwd en maagpijn bijv. en dan komt het weer in hevige mate terug. Dus geen peil op te trekken.

Het navragen over de burnout doe ik, omdat ik zelf vooral de oorzaak van mijn klachten heb gezien in de afbouw en ontwenning van diazepam, maar dat burnout en stress ook een rol spelen. Alle klachten van de ontwenning gaven mij nog extra stress en bijv. een aantal weken heftige angst- en paniekaanvallen.

Dus de combinatie heeft voor mij gezorgd voor extreme uitputting en instorting in januari. Pas sinds kort wandel ik wat meer. Dat is het enige wat nog lukt.

Wat ik al eens schreef: gaan afbouwen met een benzo tijdens een ernstige burnout is niet zo slim. Dan gaat alles dubbel op, daar is dan geen energie voor.

Maar goed dat is allemaal gebeurd, dus ik probeer nog steeds mijn rust en zelfvertrouwen weer terug te vinden. Een lange weg...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gisteren 5 maanden benzo vrij! Al een hele weg, maar ben er nog niet.

Het is iets beter, maar had eergisteren een hele slechte dag! Paniekaanvallen en heel depressieve gevoelens. Had wel te maken, denk ik, met nieuws dat ik te horen kreeg die dag. Ben zo gevoelig en slecht nieuws kan ik missen! Geeft direct enorme stress en angst.

Hopelijk is het ok met jullie allemaal!

Liefs,

Ellendig

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Kanarie, hoe gaat het met jou? Zou graag nog eens van je horen! Hoop in elk geval,dat je al wat beter mag zijn. Of op zijn minst toch meerdere vensters gehad mag hebben!

Zelf nu 5 maanden vrij. Elke maand erbij, voelt als een overwinning! Heb ups and downs, maar over het algemeen, denk ik, dat het stilletjes aan beter aan het worden is.

Snoes, lees jij nog mee? Hoe gaat het met jou?

Benzoslachtoffer, benzozat, benzonooitgeweest, sneeuwhoen, gaba, hoor zo weinig van jullie? Hopelijk alles goed!

Moedig en shakemarieke, fijn dat jullie wel nog regelmatig dingen neerschrijven. Hopelijk ook alles goed met jullie!

Liefs,

Ellendig

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo Ellendig, goed te horen dat het over het algemeen toch beter met je gaat. Proficiat met je 5 maanden benzo vrij.

 

Ik ben morgen 3 maanden benzo vrij. En in het geheel kan ik ook wel zeggen dat het een heel klein beetje beter gaat. Ik wandel nu al drie keer op een dag en heb een stukje gefietst. Wat is dat dan ineens druk en alles doet pijn. Had al 7 maanden niet gefietst.

En wat ik al eerder schreef: ik hou er nu rekening mee dat ik ook nog te dealen heb met burnout/stress klachten.

Maar goed waar de klachten ook precies vandaan komen, ik moet het toch rustig aan doen en langzaam opbouwen.

En dat is lastig voor een ongeduldig mens als ik. Aan de andere kant hou ik het toch al 7 maanden vol met al deze ellende.

Mede door jullie hulp en steun hier op het forum.

 

Voor iedereen: geniet van de komende warme dagen    :sun:  

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Vandaag naar een natuurgeneeskundige geweest ivm mijn chronische darmontsteking. Dit omdat ik geen antibioticakuur kan verdragen. Mijn darmen zijn door haar behoorlijk verbeterd dmv bioresonantie. Super fijn dus. Nu had zij het er vandaag over dat het handig is om in deze fase van afbouw/ontwenning GABA te gaan slikken. Ik wilde hier even over nadenken maar kan eigenlijk nergens vinden of het nu verstandig is of niet. Daarnaast heb ik inmiddels een super hekel gekregen aan pilletjes. Heeft iemand van jullie kennis en/of ervaring met het slikken van GABA?

 

Hoop dat iedereen vandaag van het zonnetje kan genieten. Een wandeling in de zon is in ieder geval fijner dan door de regen!

 

Pammetje

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...