Spring naar bijdragen

Benzozat

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    118
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door Benzozat geplaatst

  1. Benzozat

    Lorazepam

    1/8 afbouw per 5 dagen is mij gelukt paar jaar geleden.
  2. de angst om niet te kunnen slapen is vreselijk en stress verhogend, helaas is bij mij door o.a. Corona na 5 jaar helaas weer terug. Zit nu om 1,25 mg lorazepam na mentale breakdown, de verleiding is groot om te verhogen maar de afbouw vorige keer viel niet mee dus ik probeer hier bij te houden. Na nacht geheel niet te hebben geslapen vannacht weer krap 5 uur gepakt.
  3. Benzozat

    afzien

    Goed om te horen Ellendig! Ja het is rustig, kijk zelf ook minder, gaat goed, alleen nog wat rommelig slapen in mijn 3e week zonder lorazepam. Wel 2 weken (ook) last van verkoudheid die moeilijk weg gaat. En enkele dagen last van buikpijn en opgezwollen buik gehad. Vrijwel geen last van angst, alleen als niet snel inslapen dan moeilijk moment. Herken mijzelf terug en weer langzaam werk aan oppakken. Stress steeds beter mee omgaan maar is nog dun. Hoop dat iedereen de opgaande lijn heeft!
  4. Benzozat

    afzien

    Goed bezig Ellendig, je hebt de opgaande lijn te pakken, fijn!!!!
  5. Benzozat

    heftig

    Nog steeds goed, slapen om ca 3 uur wakker, dat is enige. Nou ja, verkoudheid is hardnekkig. Soms nog wat spierin in benen. Krijg meer energie en beter voelen zet door. @Mamma, is nog vol te houden de 1/8 vermindering?
  6. Benzozat

    heftig

    Ja, gelukkig wel, enige is nog wat vaker wakker worden maar mag niet klagen. Overige klachten na 5 dagen over en lijken weg te blijven. Kan nog weinig stress hebben, dat wel. Al begonnen met 1/8 minder?
  7. Benzozat

    heftig

    S6, goed op reactie lichaam Letten. Bij iedere stap was 3 dag ergst, de 5e hersteld ik en dan ging weer af, dus best heftig omdat je dan iedere 5 dagen ontwenning meemaakt. Dit gold voor mij maar Iedereen reageert anders zoals je leest op forum. Heb je wel begeleiding van arts (ben ik niet)?
  8. Benzozat

    heftig

    Ik kom uiteindelijk van 4 mg..... Ieder lichaam reageert anders, persoonlijk zou ik de 1 mg afbouwen en geen diazepam overstap doen obv eigen ervaring. De Ashton manual is een handleiding die ik er naast heb gebruikt maar keek Hoe mijn lichaam reageerde . Ik bouwde 1/8 mg per 5 dagen af, dit is wel de kleinste hoeveelheid die van 1 mg tablet lorazepam is te snijden. Daarnaast had ik begeleiding van arts. S6 met de afbouw! !!!
  9. Benzozat

    heftig

    Jep, begin mijzelf weer te worden. Lorazepam is potent middel wat ik in kleine stapjes heb afgebouwd. Ook ik heb crisis opname achter de rug door vervelende gedachten, had enorm slaaptekort. Ben weer in ritme gekomen, maar de afbouw is wel een dingetje, de Ashton manaual heb ik als leidraad genomen wat je op dit forum tegenkomt. Maar ieder lichaam is anders. Ik heb nooit voor overstap naar diazepam gekozen omdat ik dit trok, maar voor iedereen aniets. Ben blij dat af ben, nu verder herstellen!
  10. Benzozat

    heftig

    Mamma, ik heb lorazepam afgebouwd, echt enorm lastig om af te komen, vooral de stap van 1 mg naar nul en specifiek van 0,25 mg naar einde. Sinds bijna 1 week vanaf, en voel hele mist optrekken! Slapen gedurende afbouw vrij goed gehouden, wel romelig in de zin van Veel wakker worden. Deze week eerste paar dagen op nul wel serieus slaap moeilijk gehad, sinds vannacht weer kunnen doorslapen na wakker worden. Enorme hoofdpijn gehad en gevoel in lichaam of ik in de 6e versnelling stond. Is nu weg na 6 dagen. Pff. Probeer zsm van die lorazepam af te komen.
  11. Benzozat

    afzien

    Jep, ThX, volledig vanaf!!! Wat een opgaaf. Ja, het is wel stil geworden, ik hoop dat met iedereen goede kant opgaat. Hoop nu op verder herstel, minder romelig slapen zou fijn zijn, maar gezien de omstandigheden mag ik niet klagen . Als je ziet wat met je doet is nog behapbaar gebleken hoewel wel momenten zijn geweest date op of over randje was, maar gelukkig ook weer verdwenen. Gisteren vrij onrustig maar nu weer zo goed als weg, net als de spierpijn van 2 dagen terug, zat zowat vast. Bagger is het!
  12. Benzozat

    Lorazepam

    Lariepam, en Maro, lezen jullie nog mee? Ik ben er af!!! Pittig, ik heb nog wel rest verschijnselen, maar ben blij dat ik afbouw heb gedaan, veel frisser in hoofd en ervaar weer als vanouds. Aandacht is slapen maar vrij goed tot nu toe. @Maro, begonmen met afbouw?
  13. Benzozat

    afzien

    Het is absolute bagger die benzo, laatste dosis genomen en nu verder herstellen. Pff, 4 maanden over gedaan om zo'n 5 maanden af te bouwen, wel dagelijks gebruik. Hopelijk ben je weer aan de betere hand Ellendig! De opgaande lijn is toch in gang geet als ik de berichten zo lees.
  14. Ha Arie, hoe gaat het met je / afbouw? Ikzelf zit op NUL sinds kort, de laatste stappen waren pittig, vooral onrust, rommelig slapen (vaker wakker), spierpijn, hoofdpijn en brainzappen, meeste na dag of wat weer weg. Ben blij van de lorazepam af te zijn, nu nog verder herstellen. VNl slapen, rust lijkt terug te keren. Heb de Jump van omgerekend 1 mg diazepam gedaan, 1e nacht kwam moeilijk in slaapritme, maar dat kan ook de spanning van 1e nacht zonder zijn geweest. @José, jij bent er ook bijna af????? Ben nu snip verkouden, vraag me af of door afbouw komt ongewoon verkouden is....
  15. Benzozat

    afzien

    Ben de afgelopen weken min of meer afgesloten geweest van Internet door een vakantie, ging goed en heb afbouw doorgezet. Zit inmiddels op 0,25 mg lorazepam en vandaag weer 1/8 vanaf en kan bedoeling is dan in weekend te stoppen. Heb vooral last gehad van gevoelens van onrust, trillende handen en vaker wakker worden, bij vlagen wat meer last met (weer) inslapen. Afleiding heeft mij goed gedaan, maar was pittig maar nog behapbaar. Op een gegeven moment wate moeite met coördinatie en tintelingen door hoofd, beangstigt mij wel. Maar goed, einde lijkt in zicht, ben helemaal klaar mee. De angst en onrust of nog goed komt en vanaf geeft ook stress, dat herken ik goed wat Ellendig schrijft. Tja, ik bouw ook af in of na burn out, ik wil hier echt af, soms moeilijk te ondersteiden of klachten afboouw of burn out zijn, maar ik denk bij mij vooral eerste. Heb jullie berichten gelezen, heel veel sterkte allemaal! Het is pittig, maar moeite waard, merk dat ik weer oude wordt en mist optrekt. Hulpverlening weet ook niet, kijkt hoe lichaam reageert, de Ashton houd ik ook aan en dat is volgens mij beste.
  16. Goed bericht Arie! Begrijp ik nu goed dat ondanks paar keer wakker worDen je zo'n 6 uur slaapt? Dat is vo ookr dit moment toch prims, heb ik ook bij vlagen maar nu maar 2X, het wordt beter! Angst en paniek onder controle? Wat zegt je arts over afbouw Mitrazepine? De Jump in zicht man! Zelf overmorgen weer 1/8 mg af, voel mij nu stabiel genoeg. Wel vanmiddag ineens paar uur wat onrustig maar zakt nu weg. Iedereen rustige nacht gewenst.
  17. Benzozat

    afzien

    Ik las over je schrijven wat arts ervan vind, ik sluit mij aan bij Gaba. Wellicht iets langzamer tempo om te stabiliseren voordat je laatste stappen zet?
  18. Benzozat

    afzien

    Ook ik ben door burn out aan de pam geraakt, lorazepam in dit geval, en bezig met afbouw, van een vrij hoge dosis 4 mg inmiddels op 0,75 mg beland. Om de 5 dagen op dit moment 1/8 mg af. Bij mij wisselen klachten van buikpijn, diarree, hoofdpijn, prikkels, en zware ademhaling, laatste nog meeste last van. Slapen is rommelig, 2X per nacht wakker maar over algemeen haal ik wel uren. Kan mij je angst goed voorstellen Pammetje, heb ik ook, nl dat mega slaapproblemen terugkomen. Er is soms niks van te zeggen, 2X met afbouw slechte nacht gehad en daarna wel weer ok. Welicht heeft met tempo van je afbouw te maken? Ik volg Ashton. Mogelijk dat ik nu iets langer dan twee dagen moeten aanhouden hoorde ik vandaag op eind maar wil zsm vanaf. Ook ik begin meer zin in werk etc te krijgen maar wil eerst hier af want nu te grillig. Net als jij kan ik begin september er af zijn! Helaas reageert ieder lichaam anders. Van Gaba zijn verhaal geleerd en gekozen om niet op diazepam over te stappen en op eind niet te snel te gaan. Ik zal blij zijn als klaar is, dan kan echte herstel beginnen.... S6 met laatste afbouw, je staat er positief in. Wat vind je arts eigenlijk van je tempo en klachten?
  19. Benzozat

    afzien

    Komt goed Kanarie, heel veel sterkte! Hoop dat je iets beter voelt Sneeuwhoen? Fijn dat met Ellendig nog steeds de goede kant opgaat. Zelf stabiel dus morgen weer wat er af zodat, op nog 3/4 pil te gaan.. Slaap nog steeds rommelig, maar verder ok op wat onrust na. Kan niet wachten tot ik eraf ben!
  20. Blijf lastig keuze, ik Houd wel ff bij valdispert... ik zit op 0,75 mg lorazepam, omgerekend 7,5 mg diazepam, dus met 1 mg ben jij verder Arie. Echter, voor ons beiden is einde inzicht (hopelijk). S6 vannacht en goede nacht gewenst.
  21. Benzozat

    afzien

    Fijn om te horen Sh! Wat ik op Amerikaanse site heb gelezen is dat als je stabiel voelt je de volgende dis u s vermindering kan doen. Niet ideaal, maar behapbaar en beheersbaar, zo die ik dat nu al paar maanden. Moet wel zeggen dat ik minder heftig dan jij reageer, hoewel ik ook de symptomen heb gehad en nog wel zullen opduiken. Meestal in dag of wat over hoewwel zwaardere ademhaling langer duurde maar nu weg is. Ben nu vooral verkouden... over 2 dagen knal ik er weer 1/8 mg vanaf, wel ff spannend zo vlak voor de vakantie.
  22. Precies. Dit houd mij ook bezig, of het allemaal weer goed komt. Ik houd mij vast aan verhaal Gaba, hij is nog nooit iemand tegengekomen die niet is hersteld van benzo afbouw. Bij mij is begonnen met zware overspanen, deed geen oog meer dicht voor maanden, vandaar lorazepam, en nu wil ik er graag af maar angstig dat niet lukt (vanaar ik 1e nacht op 1 mg niet sliep) , maar goed in principe is einde inzicht bij dit tempo voor mij en afgelopen 3 maanden ook gelukt. Ben er helemaal klaar mee. Ook voor relatie is dit niet goed. Goede dag en nacht gewenst☺!
  23. Goed bericht Arie! Minder piekeren helpt ook, ik merk dat dit wisselend is bij mij gedurende afbouw. Deels komt dit volgens mij hierdoor, ik merk als ik rustiger in hoofd (en lichaam) ben ik ook beter slaap. 6 uur is prima in afbouw, daar zit ik ook meestal op en 2X wakker worden. Het vaker wakker worden schijnt teken van herstel te zijn. Wellicht kan je nog magnesium aanvulling nemen, doe ik ook, 1 glas en smeer mijn lichaam in met olie vlak voor het slapen ter ontspanning van de spieren.
  24. Ik sluit mij aan bij Ellendig, dit kan je van de regen in de drup brengen. Ook moet je dit weer afbouwen. Probeer iets van melatoline of valdispert. Ik gebruik laatste. Ook ik slaap niet geweldig, paar keer wakker maar uren gaan wel. Naar mate ik dichter bij nul kom lijkt het iets rommeliger te worden. Dit hoort erbij, ws als je hebt afgebouwd wordt beter. Mss ga je te snel met afbouw waardoor lichaam niet voldoende hersteld tussentijds? Dat niet goed slapen angst oproept herken ik, heb ik ook, als de dood dat mega slaaprobleem weer terugkeert maar aan de andere kant is patroon redelijk constant door afbouw heen ij mij. Maar goed, je bent al ver en mss dat laatste 2 mg niet veel meer uitmaken, herstel volens mij pas na de laatste stap... Sterkte.
  25. Benzozat

    afzien

    77 dagen is meer dan 2 maanden, goed bezig Moedig! Hopelijk gaat het met jou snel de goede kant op zoals bij Ellendig. Ik denk dat je keerpunt hebt bereikt Ellendig! Zelf vannacht aardig geslapen, wel 2X wakker en wat licht maar hoort blijkbaar bij afbouw. Zit bijna op 0,75 mg en als zo blijft gaan dan eind van de zomervakantie vanaf..Pff, ik ben er klaar mee, als die klachten die komen en gaan is echt afzien maar blijkbaar moeten wij er allemaal doorheen. @sneeuwhoen, @ kanarie, Hoe Gaat Met Jullie? Iedereen rustige dag en komende nacht toegewenst!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...