Spring naar bijdragen

Mereltje

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    71
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door Mereltje geplaatst

  1. Mereltje

    Erg genoeg?

    Dank je voor de tip Klaske! Dan heb ik de juiste keus gemaakt
  2. Mereltje

    Erg genoeg?

    Dank je Kruidenthee! Ik heb net ff met mn zus gebeld (n uur lang maar gelijk aangezien ze psycholoog is nogal wiedes lekker de diepte in). Het doet me goed dat je dit nog ff schrijft. ☺
  3. Mereltje

    Erg genoeg?

    Supermotiverend.
  4. Mereltje

    Erg genoeg?

    Geen reactie op mn update. Jammer. Nou toedels
  5. Ook jij had n voorspellende gave door mij niet te noemen in de dagpact... Hoe ging jouw dag?
  6. Sterkte Lars! Ikzelf moet bekennen dat ik mij niet aan mijn dagpact gehouden heb. Door frustratie 2 blikjes bier (toch zonde om weg te gooien dacht mn verslaving) leeggedronken... Zie mijn update in t draadje 'erg genoeg?' bij wie is wie.@Francoise; hoewel ik mij hier vanochtend had aangemeld heb je me niet genoemd in t lijstje van droogblijvers van vandaag. Je had n soort voorspellende gave Hopelijk gaat t jullie beter af.
  7. Mereltje

    Erg genoeg?

    ohja van frustratie nog 2 blikjes bier leeggezopen... Nu in bed met n grote fles spa. Ben toch tot half 3 wakker gebleven en om 9u opgestaan... Hakt erin.
  8. Mereltje

    Erg genoeg?

    Update: vanmiddag met een psychologe (tevens praktijkondersteuner van mn huisarts) mijn intra&interpersoonlijke struikelblokken besproken en n mogelijk behandelplan. Ze begon eerst over haar eigen instantie (waarvan ikzelf nog nooit gehoord heb maar welke wel in Amsterdam zit). Ggz plus. Ik vervolgde met mijn eigen plan van aanpak: een relatief jonge ggz voor verslavingsproblemen en ten 2e een 2e lijns ggz opname ergens in noord-limburg. De psychologe was erg enthousiast en zei dat ik naar de geplande intakes bij de 2 laatste instanties gewoon moest gaan en dat als n soort vangnet zij met haar organisatie voor de langdurige zorg ook klaarstond. Echter ik kreeg al snel na het bezoek aan de psychologe een email van de huisarts; meerdere aanmeldingen voor verschillende ggz instanties kan niet. Ik schreef haar terug dat ik dan voor interne opname te Limburg koos. Zij belde mij vervolgens weer. Ze uitte haar zorgen omdat ze bij persoonlijkheidsproblematiek niet gelooft in tijdelijke opname maar eerder in vinger aan de pols... Toen ik haar voorstelde om na de opname mij nog evt aan te melden voor de ggz plus instantie waarin zij zoveel vertrouwen heeft, reageerde ze afkeurend. Dat kan niet, want dan ben je aan het 'shoppen'. Pfff... Wat n toestand. Ik verdedigde me nog door te zeggen dat dat het idee vd psychologe was. Maar goed. Ik moest kiezen. Ik koos voor Limburg. Als ik na de intake twijfel, kan ik nog bijsturen. Wat n toestand... Nu weet ik weer waarom ik zo lang geen ggz hulp meer heb ingeschakeld. Geen pretje die bureaucratie. Nb de ggz plus in Amsterdam heeft n ellenlange wachtlijst (de uiteindelijke behandeling laat 6 tot 8 maanden op zich wachten na aanmelding. Wat zou jij doen?)
  9. Mereltje

    Stoppen

    Hay, Ik heb n erg voorzichtige huisarts. Zij is niet zo snel van t voorschrijven van medicatie. Ik heb slechts 2x 5 tabletten (10 mg) oxazepam voorgeschreven gekregen toen ik een aantal verstandskiezen moest laten trekken bij de kaakchirurg waar ik n enorme fobie voor blijk te hebben (tijdens de eerste 'trekking' zwaaide ik met mn armen in t rond en trilde ik als n rietje)... Zodoende zal dat niet gebeuren. Dank voor de tip!
  10. Mereltje

    Ging stoppen te gemakkelijk?

    Oeps serieus? Ok nja anyhow t was wel gemeend!
  11. Mereltje

    Ging stoppen te gemakkelijk?

    Hi Lady Jane, Bewonderingswaardig dat je na 7 jaar 'droog staan' toch nog zo actief en bemoedigend bent voor de mede alcoholisten hier!! Chapeau! En Bob, knap van je dat je na zoveel jaren de knop wil omzetten! Veel sterkte!
  12. Heel veel plezier!! Dat t droog mag blijven
  13. Goedemorgen! Helaas lag ik wederom tot 2:30u wakker maar ik kan trots zeggen dat ik al sinds n uurtje of 8 wakker ben Wellicht is dit dan t moment dat mijn dag en nachtritme er weer wat gezonder eruit zal zien! Nu heerlijk aan de koffie op de bank. De katjes inmiddels gevoerd en vooral rustig aan. Iedereen n fijne stabiele dag gewenst! Incl dierenpark en huisartsbezoek.
  14. Mereltje

    Erg genoeg?

    Vraag maar raak maar dan t liefst via n persoonlijk bericht! Welterusten
  15. Vandaag droog gehouden! Lkkr aan de (ijs)thee geweest en heerlijk gewandeld!
  16. De documentaire Alcoholism van Louis Theroux was vanavond op tv hoorde ik via facebook! Op nlziet / npo terug te zien!! Ik ga m zeker kijken
  17. Mereltje

    Stoppen

    Hay daar! Klinkt heel goed hoe je het nu doet met dat gezonde eten en rustigere sporten! Kheb zelf n burn out nu sinds maart. Gaat t ook goed zonder alcohol? Of is t meer n afkicken van rustgevende medicatie? Succes en hou vol!
  18. laat je ons weten wat de EMDR als resultaat heeft?
  19. Mereltje

    Erg genoeg?

    Hey Klaske, Fijn dat je de moeite neemt om me zo n uitgebreid en supportive bericht te sturen. Morgen heb ik n afspraak bij de huisarts. Maandagmiddag bij n verslavingsinstantie (kennismaking) en op vrijdag 6 juli staat n intake voor n evt interne opname gepland ivm mn onderliggende problematiek (onzekerheid, ad(h)d, depressie). Het hangt dus even vd gesprekken af welke route voor mij de beste is. Ik houd jullie sowieso op de hoogte! Nu lekker aan de thee. Met n tevreden gevoel door n lange wandeling en terras (voor mij zonder alcohol) met n goede vriend van me vanmiddag. Dat doet me goed. Ik heb vertrouwen dat ik vannacht op tijd slaap
  20. Mereltje

    Erg genoeg?

    Er komt zo n vriend van me die met me mee gaat wandelen in t grote natuurpark! Tijd om me te douchen en aan te kleden na mn mok thee
  21. Mereltje

    Erg genoeg?

    True! Dank voor je support. Ik voel me al n beetje welkom nu.
  22. Mereltje

    Erg genoeg?

    Enne ohja, ik wil dus verder zonder alcohol. Wie wil mij helpen mij te overtuigen dat deze verslaving echt link is ook voor mij? Zelfs dat ene biertje?
  23. Mereltje

    Erg genoeg?

    Ik ben n 38 jarige alleengaande vrouw met 2 lieve katten. Nooit kids gehad nooit getrouwd geweest. Geen relatie. Altijd al n matige depressie en te laag zelfbeeld gehad. Ook ad(h)d en borderline trekjes (zonder de auto mutilatie). Altijd ben ik in sociale gelegenheden degeen die teveel drinkt. Thuis lust ik m ook wanneer ik alleen ben. Heb gelukkig nooit 24-7 gedronken, maar de ernst is er wel omdat ik drank gebruik om me minder angstig/ rot te voelen. Niet dat dat werkt. Ik begon dit jaar met n stevige kater. Toen kwam ik op facebook de Dry Januar tegen dus die ben ik gaan doen. Daarna nog eentje erachter aan uit België. Toen was t opeens makkelijk en heb ik er zelf nog 2 maanden achter geplakt. Nu in n burn out. Lamlendig en veel te passief. Het abonnement aan de sportschool loopt zonder mijn bezoekjes door. Ik denk vaak in extremen: ik ga elke dag! Wanneer die lat veel te hoog ligt is mijn motivatie plots ver te zoeken. Gelukkig wil n dorpgenoot binnenkort s kennismaken om te kijken of wij n sportschoolmatch zijn... Had uit wanhoop n oproep geplaatst op nextdoor hiervoor. Binnen 24u antwoord vind ik dan wel weer opbeurend. Gisteren 2 bier op. Ben nu op de bank met op mn schoot mn favo kat. Vannacht tot half 3 wakker (wat n vooruitgang is van 1,5uur met de nacht ervoor). Ik hoop hier steun te krijgen. Voel vaak te weinig aansluiting omdat mijn verslaving niet de ergste vorm heeft aangenomen. Daardoor bedrieg ik mezelf weer... De AA is niks voor mij. Kheb t gevoel dat mensen maar n verhaaltje afdraaien en de aandacht geweldig vinden maar verder niks doen aan hun verslaving... Dit was mn onsamenhangende verhaal. Liefs
  24. Hi allen, Ik ben 38 jr en kom ook uit n familie waar ze m wel lusten. En dat al vroeg in de middag. Dat vind ik ook altijd n tricky punt. Als ik weer op bezoek ga bij mn ouders in n weekend dan denk ik altijd dat t 'gezelliger' is om 'mee te doen'. Zelf nu in n burn out. Ik dacht laatst: laat ik s leuk naar dat gratis festivalletje gaan... Weer slopen de zenuwen erin. En vond ik dat ik n biertje aan de lopende band nodig had... Ben begin dit jaar 4 maanden gestopt. Maarja nu dus weer dik erin... Ik wil weer stoppen ook met roken. Dit is zo destructief!
  25. Mereltje

    hoi

    Sleepy time tea vind ik heerlijk! Wel vrij prijzig...
×
×
  • Nieuwe aanmaken...