Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Marguerite

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  58
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Marguerite

 • Rang
  Forummer

Profile Information

 • Geslacht
  Vrouw

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Marguerite

  Voorstellen

  Hoi, ik heb het boek ook pas aangeschaft. Vind dat er veel nuttige informatie in staat, zoals over dopamine en cravings. Ik vind ook de opvatting dat "verslavingsgevoelig" zijn eigenlijk niet van toepassing is, terecht. Ook ben ik het ermee eens dat als je "anderen" alcoholist noemt (de dakloze met zijn blikjes bier op straat), dat dat voor veel mensen reden is om hun eigen drankprobleem niet serieus te nemen (bij mij valt het nog reuze mee....). Kortom deze benadering helpt mij enorm. Ook Craig Beck, (stopdrinkingexpert.com en Alcohol lied to me) heeft dezelfde benadering. Bij hem vind ik het allemaal net iets te macho en een beetje oppervlakkig, maar het uitgangspunt is terecht: het ligt aan de alcohol zelf!
 2. Marguerite

  Alcohol en seks

  Mijn seksbehoefte is na de menopauze behoorlijk afgenomen, maar is er nog wel. Seks zonder drank op is veel intenser vind ik, je bent er veel meer "bij" en de orgasmes zijn ook veel intenser. Met drank op ben ik meer verdoofd, voel ik minder al zijn er minder remmingen het is toch minder fijn vind ik.
 3. Marguerite

  Wat was jullie aanpak met stoppen?

  Hallo Sly, fijn dat je niet meer drinkt. Ik ben ook weer gestopt, na een terugval dit najaar. Mijn aanpak is nu: alle "voordelen" van alcohol doorprikken. Er zitten namelijk helemaal geen voordelen aan. Alles wat je denkt te winnen met alcohol, ontspanning, slapen, losser worden, gezelligheid, klopt voor geen meter. Je wordt er gestresster van. Je zet je leven op "pauze" in plaats van echt iets met je stress te doen. Je slaap wordt veel minder van kwaliteit. En die gezelligheid? Als je de drinkers om je heen ziet lallen en dom lxllen, is dat gezellig? Laat staan die dronkelap die zichzelf steeds herhaalt en niet meer normaal kan praten...... Succes!
 4. Marguerite

  Gevallen en nu weer opstaan

  Hallo Cleo ja ik ben er inmiddels wel achter dat ik mijn eigen weg moet zoeken. Wat wel fijn is, is dat de feestdagen niet overgoten waren met alcohol. Er logeerde iemand bij ons die al 2,5 jaar droog staat na een verleden vol drankproblemen. Ik kon het er met die persoon wel over hebben. Mijn man heeft hem ook wat minder geraakt en is zich bewust geworden van het feit dat hij echt moet minderen. Het is echt zo dat als je zelf niet drinkt anderen bewuster worden van hun eigen inname. Soms resulteert dat in het afwenden van het probleem op ons, als niet-drinkers: - jij bent geen alcoholist, stel je niet aan, je overdrijft zo - waarom neem je niet 1 glas? je kunt toch ook matig drinken - hoe kom je de feestdagen door zonder alcohol? en zelfs: - je bederft de stemming als je niet meedoet - drink je nooit? wat zonde!! Dat laatste heb ik zelf gelukkig nog niet meegemaakt. Maar die peer pressure sterkt me juist in mijn overtuiging dat er zo ontzettend veel mensen zijn die zelf een probleem hebben met drank en er ongemakkelijk bij worden als er iemand in de omgeving is die ze met de neus op de feiten drukt. Ik las ergens dat op de wereld elke 10 seconden iemand dood gaat aan de directe of indirecte gevolgen van alcohol. Ook las ik dat 80% van de mensen die alcohol drinken, te veel drinkt. Dat geeft toch wel te denken. In plaats van onszelf naar beneden te halen en het onszelf kwalijk te nemen dat we problemen hebben gekregen met alcohol kunnen we maar beter dit spul ontmaskeren: het is een gevaarlijke, verslavende drug die veel slachtoffers maakt en nog steeds wordt gepresenteerd als iets onschuldigs.
 5. Marguerite

  Boekendraadje

  Is "Alcohol lied to me" al genoemd? Auteur Craig Beck. Die heeft ook een online hulpprogramma. Het spreekt mij wel aan - vooral het feit dat hij weigert mensen voor wie alcohol een probleem is "alcoholisten" te noemen. Hij legt het probleem bij alcohol als substantie in plaats van bij de gebruiker en dat staaft hij met allerlei cijfers.
 6. Marguerite

  Omgaan met triggers

  Goed dat je niet de oplossing van een slok hebt genomen, Wendy. Nu aan de slag met je schoondochter.... sterkte.
 7. Marguerite

  Gevallen en nu weer opstaan

  Hallo Rosee, Dank voor het meedenken. Ik ga proberen hier iets vaker te lezen en schrijven en met andere draadjes mee te kijken en te schrijven. Ik heb de laatste dagen veel nagedacht over dat chagrijn en over wat alcohol met ons doet. Het chagrijn is er, reëel, en inderdaad verdoofde ik dat altijd met een paar glazen en dan werd ik wel weer de goeiige sul. Ik zal nu dus moeten leren om anders en volwassen met mijn onvrede om te gaan. Ach ja, het is nooit te laat... Verder ben ik toch wel steeds meer tot de conclusie aan het komen dat verantwoord alcoholgebruik eigenlijk niet bestaat. Net zo min als verantwoord lijm snuiven en verantwoord heroïne spuiten. Het is zulk * en het doet zulke enge dingen met je brein - alleen al het feit dat je niet meer de baas bent over je inname als je eenmaal door het eerste glas heen bent. Welke andere drank heeft dat? Thee, koffie, limonade? Ik ken echt niemand die daarmee een probleem heeft. Zelfs wie te veel koffie drinkt kan daarmee meestal makkelijk stoppen of minderen. Het maatje waarmee ik optrek gaat pas 6 januari stoppen, tot die tijd wil ze nog doordrinken. 5 januari is er een feest waarop ze dronken wil worden, net als iedereen. Dat wordt een vervelende avond.... ik denk dat ik vroeg kom en vroeg wegga. Ze drinkt veel meer dan ik deed, en was laatst volkomen aangeschoten toen ik langskwam. Ik hoop dat we wat aan elkaar hebben, maar ik weet nog niet zeker of we hetzelfde doel hebben. Ik zal het echt zelf moeten doen. Jammer dat de mensen waarmee ik omga allemaal zo ongemakkelijk worden als je niet meer drinkt en ze met hun eigen inname worden geconfronteerd. Zelfs een van mijn vrienden die net uit het ziekenhuis is na een zware hartoperatie vierde zijn thuiskomst met een glas champagne.... ik heb mijn tong afgebeten, het is zijn leven, maar ik zat lekker aan de Spa.
 8. Marguerite

  Gevallen en nu weer opstaan

  Het begin is er weer. Ik heb een maatje gevonden, een vriendin hier die ook best wel een drankprobleem heeft en kattig wordt als ze niet drinkt.... we gaan er samen voor om niet te drinken. En nu dan verder. Misschien toch AA. Het vervelende is dat iedereen elkaar kent hier, dus die ene A kun je hier wel weglaten.... het is hier meer van de Openbare Alcoholisten... Novadic lijkt me wel wat, maar ik heb uiteraard geen NL ziektekostenverzekering dus dat wordt vrij kostbaar. Wellicht is er hier zoiets beschikbaar Ik ga ernaar op zoek.
 9. Marguerite

  Langdurige hoofdpijn na stoppen

  Hoi ja, hoofdpijn hoort er wel een beetje bij helaas. Je kunt het verminderen door veel water te drinken, maar dan moet je oppassen dat je niet te veel zouten en mineralen verliest. Deze eventueel aanvullen. Het gaat over, maar hoe lang dat duurt is verschillend... Sterkte.
 10. Marguerite

  Gevallen en nu weer opstaan

  Yep, dank. Idd een gedachte "ach, het lukt zo wel...". Ben er nog niet, maar ben in elk geval weer nuchter en dat is een begin. Van een vriend kreeg ik een pakje Selincro. Hij neemt het niet omdat hij liever doordrinkt. Het ligt nu hier in de la voor als ik nog eens dreig terug te vallen. De bijwerkingen schijnen nogal heftig te zijn dus ik weet het niet met die Selincro - het is volgens mij vooral bedoeld voor als je "matig" wilt drinken. Ik blijf er liever helemaal vanaf en ga mij beraden op een traject.
 11. Marguerite

  Gevallen en nu weer opstaan

  Na ja eerlijk gezegd denk ik dat iedereen allergisch is voor wijn/alcohol.... of althans dat het voor iedereen giftig is. Dat denk ik niet alleen, dat weet ik zeker. en idd begrijpen waarom ik terugval - dat heeft uiteraard niet 1 reden.
 12. Marguerite

  Gevallen en nu weer opstaan

  Yep, sinds gisteren weer droog. Ik heb me bedacht dat ik misschien wel allergisch ben voor sulfiet (in wijn) en dat ik me daarom zo afschuwelijk voel als ik heb gedronken. Ff gegoogled. Ik heb vannacht weer veel beter geslapen en voelde me vrolijker vanochtend. Naar de AA weet ik niet, is in dit land toch wat ingewikkelder dan toen ik in de grote stad woonde in NL. Ik ga eens nadenken hoe ik het verder ga doen zodat ik over 3 of 4 maanden niet weer terugval. Dank voor de steun alledrie. Wordt vervolgd.
 13. Marguerite

  Gevallen en nu weer opstaan

  Hele erge terugval gehad. In alle opzichten: eten, drinken, depri.... Ik heb zelfs gereden met drank op en heb de bumper van de auto aan gort gereden. Ik schaam me dood.Het had veel slechter kunnen aflopen, als ik iemand zou hebben aangereden bijvoorbeeld. Het was vrij druk in het dorp, er was iets aan de gang, en het was mistig en heel donker. Gelukkig is het bij de bumper gebleven, toen ik bij iemand vandaan kwam en probeerde te keren waar een stenen muurtje stond.... Gisteren wilde ik de draad weer oppakken maar ben toch weer voor de bijl gegaan. Niet eens heel veel, maar ik merk dat ik er niet meer tegen kan. Hartkloppingen, onrustige nacht, zweten, en vanochtend de bekende kegel die niet weggaat met tandenpoetsen. Het helpt echt niet dat mijn partner doordrinkt en er dus altijd ladingen wijn in huis zijn. Lekker goedkoop hier. Ik weet wel dat het mijn eigen beslissing is of ik wel of niet drink, maar als je er dagelijks mee geconfronteerd wordt maakt dat het er niet makkelijker op. Wat ook niet helpt is dat ik erg chagrijnig was in de periode dat ik niet dronk. Ik was de hele tijd boos op mijn man, om van alles en nog wat, de kleinste dingen gingen me irriteren, waardoor ik een hekel kreeg aan mezelf. En aan hem. Dat is wel een van de moeilijkste dingen van niet-drinken: jarenlang heb ik als een goeiige sul veel te veel over mijn kant laten gaan, omdat ik er gewoon niet helemaal bij was. Alcohol verslapte mijn wil en ik werd er moe van, de energie ontbrak gewoon om van dingen een punt te maken. Ben ik nuchter, dan zit ik er veel meer "bovenop", maar die kant ken ik van mezelf eigenlijk niet goed en kan ik eigenlijk niet goed hanteren. Ik probeer weer van mezelf te gaan houden, maar dat lukt nog niet erg. Hellup.
 14. Marguerite

  Gevallen en nu weer opstaan

  Ook wel fijn om nu te weten wat het is; hij heeft zich zijn hele leven anders gevoeld dan anderen en dat is ie eigenlijk ook. Net als ik. Dat volle hoofd altijd... nu snap ik ook waarom die behoefte aan verdoving er soms zo sterk is. Soms werkt het, dan vertraagt en verdooft drank al die drukke gedachten, maar vaak ook eigenlijk niet en worden ze nog chaotischer.
×