Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Marguerite

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  62
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  1

Over Marguerite

 • Rang
  Forummer

Profile Information

 • Geslacht
  Vrouw

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Heel interessant artikel dat een ander perspectief opent. http://www.stewardshipreport.com/why-i-will-never-call-myself-an-alcoholic/?fbclid=IwAR3TdZiGUVUIJxTFsbTJP6ZGqv3Tb-SwhneTq5xgcEZpRIYM93fBhQHRg7s
 2. Ha dat is ook een denkertje. Ik vind het lastig om van die avondjes te hebben waarop het gezelschap stroef op gang komt en dan om een uur of tien steeds harder gaat schreeuwen en zichzelf gaat herhalen, met speekseldruppels en zogenaamd lollig. Tegenwoordig begin ik de avond lollig en vol goede moed, broodjenuchter, en knap dan om een uur of tien af - dan heb ik het wel weer gezien, de dronken kudde. Gelukkig zijn ze niet altijd dronken of beschonken, dus blijft er genoeg leuk contact over. Zelf voel ik mij nu niet meer ongemakkelijk als niet-drinker. Ik ben er eigenlijk trots op dat ik het spul links laat liggen en het écht niet meer wil. En natuurlijk is er altijd een beetje de angst om erbuiten te vallen. Is dat niet een existentiële angst van ons mensen, roedeldieren? Het is alleen wel jammer als je zelf het gevoel hebt weer écht te gaan leven, vrij van verslaving, terwijl je "kudde" doordrinkt en jou het gevoel geeft dat jij een beetje gênant probleem hebt, terwijl het duidelijk is dat jij juist het probleem niet meer hebt en zij nog wel. Uiteraard is het niet de "schuld" van alcohol. Ethanol is een chemisch stofje, dat kan geen schuld hebben, dat "is" gewoon. Wat wel kwalijk is, is dat van jongs af aan iedereen in de westerse wereld met de paplepel ingegoten krijgt dat alcohol "gezellig" is, dat je er heel sexy van wordt, of heel stoer, of dat het je laat ontspannen, of dat het feestelijk is, of juist een oppepper na een begrafenis of een ander naar trauma... Dat de hele maatschappij ervan doordrenkt is, terwijl jaarlijks wereldwijd miljoenen mensen sterven aan de gevolgen, en dat alcohol geassocieerd wordt met meer dan 60 ernstige ziekten....
 3. Dit is een interessant artikel en geeft helemaal weer hoe ik erin sta. https://medium.com/s/story/leaving-the-herd-ab6c02560496?fbclid=IwAR3mMw_PgzaefraVywUukErCAOoVnL_U3GTasbJbcxvUOAtffFwzMg4daJQ
 4. Ik ben al een jaar of 8 in de overgang dus ik weet er veel vanaf, haha. Alcohol verhoogt je oestrogenenniveau, terwijl dat in de overgang juist minder wordt. Misschien dat er daarom zo veel vrouwen in de overgang naar de fles grijpen...
 5. Marguerite

  Voorstellen

  Hoi, ik heb het boek ook pas aangeschaft. Vind dat er veel nuttige informatie in staat, zoals over dopamine en cravings. Ik vind ook de opvatting dat "verslavingsgevoelig" zijn eigenlijk niet van toepassing is, terecht. Ook ben ik het ermee eens dat als je "anderen" alcoholist noemt (de dakloze met zijn blikjes bier op straat), dat dat voor veel mensen reden is om hun eigen drankprobleem niet serieus te nemen (bij mij valt het nog reuze mee....). Kortom deze benadering helpt mij enorm. Ook Craig Beck, (stopdrinkingexpert.com en Alcohol lied to me) heeft dezelfde benadering. Bij hem vind ik het allemaal net iets te macho en een beetje oppervlakkig, maar het uitgangspunt is terecht: het ligt aan de alcohol zelf!
 6. Marguerite

  Alcohol en seks

  Mijn seksbehoefte is na de menopauze behoorlijk afgenomen, maar is er nog wel. Seks zonder drank op is veel intenser vind ik, je bent er veel meer "bij" en de orgasmes zijn ook veel intenser. Met drank op ben ik meer verdoofd, voel ik minder al zijn er minder remmingen het is toch minder fijn vind ik.
 7. Hallo Sly, fijn dat je niet meer drinkt. Ik ben ook weer gestopt, na een terugval dit najaar. Mijn aanpak is nu: alle "voordelen" van alcohol doorprikken. Er zitten namelijk helemaal geen voordelen aan. Alles wat je denkt te winnen met alcohol, ontspanning, slapen, losser worden, gezelligheid, klopt voor geen meter. Je wordt er gestresster van. Je zet je leven op "pauze" in plaats van echt iets met je stress te doen. Je slaap wordt veel minder van kwaliteit. En die gezelligheid? Als je de drinkers om je heen ziet lallen en dom lxllen, is dat gezellig? Laat staan die dronkelap die zichzelf steeds herhaalt en niet meer normaal kan praten...... Succes!
 8. Hallo Cleo ja ik ben er inmiddels wel achter dat ik mijn eigen weg moet zoeken. Wat wel fijn is, is dat de feestdagen niet overgoten waren met alcohol. Er logeerde iemand bij ons die al 2,5 jaar droog staat na een verleden vol drankproblemen. Ik kon het er met die persoon wel over hebben. Mijn man heeft hem ook wat minder geraakt en is zich bewust geworden van het feit dat hij echt moet minderen. Het is echt zo dat als je zelf niet drinkt anderen bewuster worden van hun eigen inname. Soms resulteert dat in het afwenden van het probleem op ons, als niet-drinkers: - jij bent geen alcoholist, stel je niet aan, je overdrijft zo - waarom neem je niet 1 glas? je kunt toch ook matig drinken - hoe kom je de feestdagen door zonder alcohol? en zelfs: - je bederft de stemming als je niet meedoet - drink je nooit? wat zonde!! Dat laatste heb ik zelf gelukkig nog niet meegemaakt. Maar die peer pressure sterkt me juist in mijn overtuiging dat er zo ontzettend veel mensen zijn die zelf een probleem hebben met drank en er ongemakkelijk bij worden als er iemand in de omgeving is die ze met de neus op de feiten drukt. Ik las ergens dat op de wereld elke 10 seconden iemand dood gaat aan de directe of indirecte gevolgen van alcohol. Ook las ik dat 80% van de mensen die alcohol drinken, te veel drinkt. Dat geeft toch wel te denken. In plaats van onszelf naar beneden te halen en het onszelf kwalijk te nemen dat we problemen hebben gekregen met alcohol kunnen we maar beter dit spul ontmaskeren: het is een gevaarlijke, verslavende drug die veel slachtoffers maakt en nog steeds wordt gepresenteerd als iets onschuldigs.
 9. Marguerite

  Boekendraadje

  Is "Alcohol lied to me" al genoemd? Auteur Craig Beck. Die heeft ook een online hulpprogramma. Het spreekt mij wel aan - vooral het feit dat hij weigert mensen voor wie alcohol een probleem is "alcoholisten" te noemen. Hij legt het probleem bij alcohol als substantie in plaats van bij de gebruiker en dat staaft hij met allerlei cijfers.
 10. Marguerite

  Omgaan met triggers

  Goed dat je niet de oplossing van een slok hebt genomen, Wendy. Nu aan de slag met je schoondochter.... sterkte.
 11. Hallo Rosee, Dank voor het meedenken. Ik ga proberen hier iets vaker te lezen en schrijven en met andere draadjes mee te kijken en te schrijven. Ik heb de laatste dagen veel nagedacht over dat chagrijn en over wat alcohol met ons doet. Het chagrijn is er, reëel, en inderdaad verdoofde ik dat altijd met een paar glazen en dan werd ik wel weer de goeiige sul. Ik zal nu dus moeten leren om anders en volwassen met mijn onvrede om te gaan. Ach ja, het is nooit te laat... Verder ben ik toch wel steeds meer tot de conclusie aan het komen dat verantwoord alcoholgebruik eigenlijk niet bestaat. Net zo min als verantwoord lijm snuiven en verantwoord heroïne spuiten. Het is zulk * en het doet zulke enge dingen met je brein - alleen al het feit dat je niet meer de baas bent over je inname als je eenmaal door het eerste glas heen bent. Welke andere drank heeft dat? Thee, koffie, limonade? Ik ken echt niemand die daarmee een probleem heeft. Zelfs wie te veel koffie drinkt kan daarmee meestal makkelijk stoppen of minderen. Het maatje waarmee ik optrek gaat pas 6 januari stoppen, tot die tijd wil ze nog doordrinken. 5 januari is er een feest waarop ze dronken wil worden, net als iedereen. Dat wordt een vervelende avond.... ik denk dat ik vroeg kom en vroeg wegga. Ze drinkt veel meer dan ik deed, en was laatst volkomen aangeschoten toen ik langskwam. Ik hoop dat we wat aan elkaar hebben, maar ik weet nog niet zeker of we hetzelfde doel hebben. Ik zal het echt zelf moeten doen. Jammer dat de mensen waarmee ik omga allemaal zo ongemakkelijk worden als je niet meer drinkt en ze met hun eigen inname worden geconfronteerd. Zelfs een van mijn vrienden die net uit het ziekenhuis is na een zware hartoperatie vierde zijn thuiskomst met een glas champagne.... ik heb mijn tong afgebeten, het is zijn leven, maar ik zat lekker aan de Spa.
 12. Het begin is er weer. Ik heb een maatje gevonden, een vriendin hier die ook best wel een drankprobleem heeft en kattig wordt als ze niet drinkt.... we gaan er samen voor om niet te drinken. En nu dan verder. Misschien toch AA. Het vervelende is dat iedereen elkaar kent hier, dus die ene A kun je hier wel weglaten.... het is hier meer van de Openbare Alcoholisten... Novadic lijkt me wel wat, maar ik heb uiteraard geen NL ziektekostenverzekering dus dat wordt vrij kostbaar. Wellicht is er hier zoiets beschikbaar Ik ga ernaar op zoek.
 13. Hoi ja, hoofdpijn hoort er wel een beetje bij helaas. Je kunt het verminderen door veel water te drinken, maar dan moet je oppassen dat je niet te veel zouten en mineralen verliest. Deze eventueel aanvullen. Het gaat over, maar hoe lang dat duurt is verschillend... Sterkte.
 14. Yep, dank. Idd een gedachte "ach, het lukt zo wel...". Ben er nog niet, maar ben in elk geval weer nuchter en dat is een begin. Van een vriend kreeg ik een pakje Selincro. Hij neemt het niet omdat hij liever doordrinkt. Het ligt nu hier in de la voor als ik nog eens dreig terug te vallen. De bijwerkingen schijnen nogal heftig te zijn dus ik weet het niet met die Selincro - het is volgens mij vooral bedoeld voor als je "matig" wilt drinken. Ik blijf er liever helemaal vanaf en ga mij beraden op een traject.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...