Spring naar bijdragen

afzien


Kanarie

Aanbevolen berichten

Ik heb wel Gaba in huis, maar het nooit ingenomen.

Wat jij zegt Pammetje, ik heb ook een hekel aan pilletjes gekregen en Gaba vond ik een beetje eng.

Neem wel af en toe wat magnesium.

 

Heb nu veel meer last van de warmte dan normaal. De hele dag binnen gezeten. Gordijnen dicht, ventilator aan. Niet echt gezellig.

Mijn hele lijf doet weer zeer en steken overal. Ook benauwd, pijn op de borst.

Alleen net een kort wandelingetje.

 

Hoe gaat het met iedereen?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Voor mij is het ook te warm! Maar ik ben redelijk ok.

Gaba, kreeg ik ooit van de homeopaat, maar ik denk dat dit op dezelfde receptoren werkt als benzo's. En die laat ik liever met rust, niets meer voor mij, dat rommelt met mijn brein!

Moedig, het komt allemaal goed hoor! Ik ben aan 5 maanden en voel echt een verschil met vorige maanden. Ben er nog niet, maar voelbaar beter! Leefbaar!

Hoop dat jij dit ook snel mag gaan voelen!

Liefs,

Ellendig

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank je Ellendig, voor je hoopgevende woorden.

 

Fijn dat jij toch echt verbetering merkt.

 

Nou vandaag maar weer ramen en gordijnen dicht voor de zon. Normaliter geniet ik van zomerse dagen, maar nu mogen ze voor mij weer snel voorbij zijn. Het is ook zo druk en veel kabaal buiten en schreeuwende kinderen. Zo raar, ik kan daar nu allemaal niet tegen.

 

En het cirkeltje klachten, stress, meer klachten, meer stress, enz. gaat maar door.

Probeer mijn rust te vinden, maar dat gaat moeilijk. Net of ik na die diazepam niet meer kan ontspannen. Nou was ik met de diazepam ook niet ontspannen trouwens en voor de diazepam ook niet. Echte ontspanning is al weer even geleden.

Ook de rustgevende kruidentheeën en Passieflora helpen niet tegen de spanning.

 

Fijne dag iedereen !    :sun:   

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het is stil op het forum de laatste dagen.

 

Gaat het goed met iedereen?

 

Aan het genieten van het warme weer?

Of juist last van de warmte?

 

Pammetje, hoe gaat het met je darmen? En ben je aan de Gaba begonnen?

Mereltje, hoe gaat het met jou?

En Ellendig, gaat het met jou nog steeds redelijk of misschien wel beter?

 

Ik had vanochtend weer veel last van licht en geluid, mijn maag en benauwdheid.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Moedig,

Het gaat nog steeds redelijk goed met mij. Denk echt dat ik al een eind op weg ben. Ben niet meer zo diep geweest sinds enkele weken, nu al. Dus de ergste hel is voorbij ( hoop ik). Tuurlijk heb ik nog wel last van sommige ontwenningsverschijnselen, maar niet heel erg en vooral minder hard.

Kom elke dag wl eens kijken, vind het ook heel stilletjes de laatste tijd. Hopelijk is dat een goei teken voor iedereen.

Zelf schrijf ik niet elke dag, omdat het redelijk stabiel blijft. Maar blijf posten hoor.

Hoop dat je ook snel verbetering mag ondervinden!

Liefs,

Ellendig

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Fijn dat je even reageert Ellendig. Ik schrijf altijd graag op het forum en vind het ook fijn als er gereageerd wordt.

 

Goed om te horen dat je stabiel blijft en de ontwenningsverschijnselen veel verminderd zijn.

 

Hoop zelf ook langzaamaan die kant op te gaan.

 

Groetjes van Moedig

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo allemaal, het is inderdaad erg stil geworden op het forum. Best jammer. Ik las hierboven iets over het supplement/aminozuur Gaba. Het is officieel verboden in Nederland maar het wordt op veel websites wel aangeboden. Ik vertrouwde maar 1 merk en dat is Solgar. Solgar Gaba kun je niet in NL bestellen. Ik heb het vorig jaar via een Spaanse website besteld en het een aantal weken geprobeerd. 

Officieel is het verhaal dat deze Gaba niet door de bloed-hersenbarrière kan komen.  Maar ik kwam zoveel lovende recensies tegen dat ik het toch geprobeerd heb.

Pas bij een grote hoeveelheid sliep ik redelijk goed maar echt helpen tegen de ontwenningsverschijnselen deed het niet.

Het is overigens niet verslavend want het is een lichaamseigen stof, net zoals melatonine.

 

Ben blij te lezen dat het jullie wat beter af gaat inmiddels. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi iedereen,

We zijn september, alles loopt terug zijn gewone gangetje ondertussen. Man werken, kids naar school en begin zelf ook terug te werken binnen 14 dagen. Is wel maar een dag in de week. Maar ben blij dat ik dit terug kan gaan doen. Voel me nog steeds redelijk ok. Niet 100% , maar laat ons zeggen, toch al 75%. Ben niet echt meer terug gevallen. Dus hoop dat het nu alleen nog bergop gaat. Als ik terug kijk op het laatste half jaar, ben ik nu al redelijk goed.

Wat een hel is dit geweest! Nooit gedacht dat je zo diep kon gaan en dat dan nog door medicijnen! Ik heb weken gehad, dat ik het echt niet meer zag zitten. Dagen dat de engste gedachten door mijn hoofd gingen! Maanden verschijnselen die bleven aanhouden, met af en toe een iets beter momentje. Nooit, nooit, nooit meer wil ik dit meemaken! Nooit zal ik dan ook nog een of ander benzo nemen, of eender welk medicijn dat met je brein rommelt! Niemand weet hoe dit voelt, buiten degene die het zelf meemaken. Dit wens je je ergste vijand nog niet toe!

Dagelijks lees je in het nieuws over zelfmoord, moord, ... Ik vraag me af hoeveel van deze mensen aan de benzo zaten en geholpen hadden kunnen worden. Het is triest dat men niet meer doet aan dit probleem! En dat geld belangrijker is dan mensenlevens. In wat voor wereld leven wij? Word hier zo verdrietig en boos om! Hoop echt binnenkort een steentje te kunnen bijdragen aan dit probleem. Alleen weet ik nog niet goed hoe.

Hopelijk gaat het met jullie ook wat beter ondertussen!

Liefs,

Ellendig

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goed Ellendig dat je weer terug aan het werk gaat. Wat fijn dat het zo goed gaat. De laatste restjes, slijten waarschijnlijk vanzelf wel.

 

Ik had afgelopen week een hulpverlener van de GGZ aan de lijn. Die had ik in een eerder gesprek al verteld over de verschikkingen van het afbouwen van de diazepam, wat een hel dat was. Ik gaf hem aan dat ik op dit moment nogal aan het piekeren was en onrustig of hij een tip had. Zijn advies was wat muziek te gaan beluisteren en anders een oxazepam of diazepam nemen, want die had ik toch nog. Mijn broek zakte er van af. Er word gewoon niet naar je geluisterd. En als makkelijke oplossing willen ze je weer een benzo door de strot duwen. Terwijl ik net mijn zware afbouw en ontwennings verhaal  aan hem had verteld. Ongelooflijk is het. Hulpverleners begrijpen er maar steeds niks van! Heel triest!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Moedig,

Idd hulpverleners noemen ze zichzelf dan. Ze weten niet waarover ze spreken! En ik heb begrip, dat ze niet alles kunnen weten, maar dan moeten ze ook eerlijk zijn en dit zeggen of doorsturen naar iemand die er wel verstand van heeft. Al denk ik dat er niet veel hulpverleners zijn die echt weten wat benzo's kunnen aanrichten bij een deel van de gebruikers, zoals wij. Het is echt triestig dat men hier zo weinig van af weet of dat men dit allemaal in de doofpot steekt! Hopelijk komt er hier ooit een ommekeer in!!!

Hoop dat je stilletjes aan begint te beteren, dag per dag, maar het komt goed hoor!

Zelf nog steeds ok, met af en toe wel een dipje. En de spierpijnen zijn momenteel wel weer erger. Vrijdag toch emg laten doen. Niets op te zien. Moet wel een nmr laten maken nu, omdat het niet normaal was dat de zenuwirritatie al vijf en een halve maand duurt. Mss een hernia. Hoop van niet! Denk zelf nog steeds dat dit aan de benzo ligt, omdat het begon toen ik een paar dagen gestopt was. Kan heel mss toeval zijn, maar denk het niet. De huisarts denkt hernia, de kine denkt zenuwirritatie, die langzaam zal genezen omdat heel mijn zenuwstelsel overhoop ligt door de benzo, de specialist van de emg zegt dat dit mijn fybromyalgie is en dat ik hypermobiel ben en vind verder onderzoek nodig, omdat het al te lang duurt. Hij zegt nmr laten nemen.

Iedereen zegt wel iets anders, allemaal hulpverleners met een andere mening. Ik word er stilletjes aan zo moe van! Wil gewoon weten wat het is en wat ik er aan kan doen!

Al maanden, tintelende vingers, arm en pijn bij bewegen nek, arm.

Ook heb ik de laatste tijd veel rugpijn. Denk echt dat dit allemaal toch nog een gevolg is van de benzo.

Maar ben echt nog steeds blij dat ik vooral psychisch veel beter ben. Niet helemaal ok, maar echt veel beter. Er zijn veel ontwenningssymptomen verdwenen. Maar af en toe merk ik iets nieuw op. Maar draagbaar!

Zal het nog wel tijd moeten geven voor dat alles echt terug ok is, maar goed, daar kan ik mee leven.

Hoop dat het met de anderen ook beter gaat!

Vind het spijtig dat er zo weinig reacties komen de laatste tijd! Zelf heb ik het iets minder nodig momenteel, maar weet dat toen ik echt diep zat, dit het enige was dat mij kon gerust stellen! Dit forum heeft mij enorm gesteund! Al de mensen hier, die hetzelfde voelden en die elkaar opbeurden! Hoop dat dit snel terug wat beter loopt voor al degene die er nog middenin zitten of voor degene die een babbel nodig hebben, ...

Ook de mensen die hier samen met mij veel hebben gepost, hoe gaat het met jullie ondertussen? Sneeuwhoen, snoes, benzozat, benzonooitgeweest, benzoslachtoffer, kanarie, Bert, ... Het is zo stil langs jullie kant? Hoop echt dat jullie allemaal beter zijn, ben benieuwd hoe het jullie vergaat momenteel, laat nog eens iets van jullie horen! Van moedig en shakemarieke en gaba lees ik regelmatig nog iets, dank jullie!

Heel veel liefs,

Minder Ellendig

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nog even over hulpverleners. Want ik lees hier op een andere draad dat de moderater er ook al van uit gaat dat de ontwenningsverschijnselen 14 dagen zijn.

Natuurlijk wil je (als hulpverlener) iemand wel zo positief mogelijk advies geven. Als je zegt dat kan nog maanden duren, schrikt die persoon (of client) natuurlijk erg.

Maar soms moet je ook wel eerlijk en realistisch zijn, dat dit bij veel mensen echt langer duurt en dat ze veel problemen/klachten ondervinden.

Mijn huisarts zei zelf dat iedereen die ze een benzo had voorgeschreven er niet meer vanaf komt.

En dan houden de hulpverleners ook elkaar nog de hand boven het hoofd. Als de huisarts haar onwetendheid niet wil toegeven zegt ze gewoon: maar dat zei de (onwetende) verslavingsarts toch ook. Niemand wil onwetendheid toegeven en geeft de "schuld" van de ontwenningsverschijnselen aan de client zelf.

Want dan is de client psychisch niet in orde, dan is het een paniekstoornis of dan zijn het de oude klachten die weer terug komen, terwijl je die klachten helemaal niet had voor het nemen van de benzo.

Terwijl je er zo verschrikkelijk ziek van kunt zijn en psychisch van slag kunt raken, wordt dat helemaal niet gehoord en gezien of genegeerd.

 

Het is inderdaad heel erg fijn en ook belangrijk om hier op het forum steun en geruststelling te krijgen.

 

Ellendig, wat leuk jouw groet met: Minder Ellendig.

Fijn dat het zo goed gaat nog steeds. Ik hoop dat de andere klachten ook snel duidelijk worden en verminderen.

Een zenuwirritatie kan natuurlijk best te maken hebben met de benzodiazepine. Maar toch goed dat je het na laat kijken.

 

Hoe gaat het met alle anderen?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ben de afgelopen weken min of meer afgesloten geweest van Internet door een vakantie, ging goed en heb afbouw doorgezet. Zit inmiddels op 0,25 mg lorazepam en vandaag weer 1/8 vanaf en kan bedoeling is dan in weekend te stoppen. Heb vooral last gehad van gevoelens van onrust, trillende handen en vaker wakker worden, bij vlagen wat meer last met (weer) inslapen. Afleiding heeft mij goed gedaan, maar was pittig maar nog behapbaar. Op een gegeven moment wate moeite met coördinatie en tintelingen door hoofd, beangstigt mij wel. Maar goed, einde lijkt in zicht, ben helemaal klaar mee. De angst en onrust of nog goed komt en vanaf geeft ook stress, dat herken ik goed wat Ellendig schrijft. Tja, ik bouw ook af in of na burn out, ik wil hier echt af, soms moeilijk te ondersteiden of klachten afboouw of burn out zijn, maar ik denk bij mij vooral eerste.

Heb jullie berichten gelezen, heel veel sterkte allemaal! Het is pittig, maar moeite waard, merk dat ik weer oude wordt en mist optrekt. Hulpverlening weet ook niet, kijkt hoe lichaam reageert, de Ashton houd ik ook aan en dat is volgens mij beste.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Ellendig,

 

Ik ben onder een steen gekropen en blijf daar voorlopig maar ...

 

@Moedig,

 

Dat is triest.

'Mijn huisarts zei zelf dat iedereen die ze een benzo had voorgeschreven er niet meer vanaf komt.'

Is ze dan gestopt met het voorschrijven van benzodiazepines ? ...

Ik vind dat toch wel erg extreem gesteld, dat moet dan toch zeker deels aan die huisarts liggen. Ik zou zeggen dat voor meer dan 50 % van de mensen het stoppen met benzodiazepines best te doen is, als de voorgeschreven dosis tenminste niet te hoog was, ook na langdurig gebruik. Wat niet wil zeggen dat het niet problematisch kan zijn ...

 

Betreffende 'En dan houden de hulpverleners ook elkaar nog de hand boven het hoofd.' en de rest van dat verhaal : ik heb zelf ook vervelende ervaringen met artsen. Met name twee huisartsen, pakweg één verslavingsarts die er de ballen verstand van had en ééntje die eerst hulp aanbood maar dat later introk omdat hij ander werk ging doen.

Met name de huisarts neem ik zoveel kwalijk, hij deed alsof hij mij serieus nam maar later kwam de aap uit de mouw "het is psychisch". Ik heb het er zo ongeveer uit moeten trekken. Zoveel verloren tijd, pakweg drie waardeloze verwijzingen.

Nu heb ik ook wat andere fysieke problemen die ik voor het hele Rivotril gebeuren niet had, maar alles wordt afgeschoven op de benzo "dan stop je er toch gewoon mee" of "het is psychisch", enige serieuze medische ondersteuning krijg ik niet.

Door die man heb ik keuzes gemaakt die ik anders niet gemaakt had. Iatrogene schade.

En artsen houden elkaar de hand boven het hoofd. Misschien verandert dit op een dag, maar ik moet het doen met de consequenties van de gemaakte medische fouten.

 

Ik kruip maar weer onder mijn steen ...

bewerkt door Bert2
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo,

 

Bert2, de huisarts gaat gewoon door met voorschrijven hoor. Want problemen met benzo's liggen altijd aan de patient.

Van afbouwen, afbouwschema's en ontwenningsverschijnselen, wist ze niets af. Dus het zal zo zijn als iemand dan stopt met een benzo en daar klachten door heeft, dat wordt

uitgelegd als: dat zijn toch psychische klachten die je al had of zie je wel het gaat nog niet goed met je. Dus dan wordt er weer opnieuw voorgeschreven !

 

En wat erg Bert2 dat je ook nog schade hebt opgelopen door medische fouten.

 

Veel sterkte gewenst,  Moedig

bewerkt door Moedig
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi,

Sinds gisteren ben ik terug slechter. Pff, ... Dacht dat het over was, de ergste klachten dan toch. Voel me weer heel depressief, huil veel, heb hoofdpijn die vanuit nek komt, ...

Moet,wel.zeggen dat ik weer in mijn maandelijkse vrouwen periode zit, waarschijnlijk heeft dit er toch wat meet te maken. En heb ik enkele dagen wat meer stress gehad.

Hoop dat het terug snel opklaart!!! Was zo blij met de laatste weken.

Mss is het toch een wave? Weet het niet. Maar het is niet fijn!

Hoe gaat het met jullie?

Liefs,

ellendig

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Ellendig, ik ben Suffy, kan niet echt met je mee praten want ik gebruikte maar relatief kort diazepam( en niet echt elke dag) en later oxazepam waar ik nu ook probeer van af te komen. Jullie hebben een veel grotere strijd als ik het zo lees. natuurlijk heb ik ook hinder gehad van het stoppen met de diazepam. Ik nam het een paar jaar af en toe en toen ging ik over een grens, ook een paar keer avonden achter elkaar. En ineens had ik het gevoel dat ik er te afhankelijk van was. Op eigen houtje geminderd en over gestapt op het mildere oxazepam en een aantal weken was dat zeer heftig, hartkloppingen ,zweten en vooral erge hoofdpijn en nu neem ik af en toe een halve oxazepam om nog te slapen. Maar ik zie hier hoe jullie langdurig en vreselijk veel afkickverschijnselen hebben.. Heb veel bewondering voor jullie verhalen en ik wens jullie alle mogelijke sterkte om er helemaal los van te komen. Want als je lang en hoge dosissen van de pammen hebt geslikt wat is het dan megamoeilijk om er los van te komen!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Net gelezen in het laatste nieuws: xanax is erger dan drank en drugs samen. Zo zegt een lid van Triggerfinger. Blij dat hij hier mee naar buiten komt! Hij heeft vanalles genomen en zegt dat hij dit het ergste vond.

Hopelijk volgen er meer artikels over wat benzo's kunnen aanrichten!!!

Redelijke dag gehad, maar nog niet goed!

Liefs,

Ellendig

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ben je er helemaal vanaf nu, benzozat? Goed gedaan!!!

Ja, vandaag weer wat beter. Denk wel dat het idd berg op aan het gaan is. Maar telkens zo'n terugslag, doet je soms twijfelen. Zullen wel de bekende waves zijn. Maar ze zijn precies minder lang en wat minder heftig.

Hoop dat de anderen ook berg op aan het gaan zijn! Het is hier echt zo stilletjes geworden.

Liefs,

Weer iets minder Ellendig

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Jep, ThX, volledig vanaf!!! Wat een opgaaf.

Ja, het is wel stil geworden, ik hoop dat met iedereen goede kant opgaat.

Hoop nu op verder herstel, minder romelig slapen zou fijn zijn, maar gezien de omstandigheden mag ik niet klagen . Als je ziet wat met je doet is nog behapbaar gebleken hoewel wel momenten zijn geweest date op of over randje was, maar gelukkig ook weer verdwenen. Gisteren vrij onrustig maar nu weer zo goed als weg, net als de spierpijn van 2 dagen terug, zat zowat vast. Bagger is het!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

Goed te lezen dat mensen ook weer opknappen! Ik zit nu op de 1 mg Diazepam sinds zaterdag en dat bouw ik met 0,1 mg per dag af. Dus nog n paar dagen en dan ben ik eindelijk benzo vrij. Heb nog langer over afbouwen gedaan, dan over dezelfde dosering gebruiken.

Wat n klus! Had ik nooit verwacht, maar hier is t feest als ik helemaal klaar ben en me weer n beetje de oude voel

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...