Spring naar bijdragen

Basta


basta

Aanbevolen berichten

want zo blij als jij er mee bent dat je niet meer drinkt, daar spat de inspiratie vanaf!

 

Oh, dat vind ik héél leuk om te lezen!

 

En inderdaad Etty, ik moet vertrouwen op de kracht van herhaling, dat moet na verloop van tijd iets gaan doen met die ingesleten breinpatronen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik wil er graag op die manier naar kijken, het spreekt me erg aan.

Techniek aanscherpen en je conditie op peil houden.

Juist omdat ik steeds zo bang ben om weer voor de bijl te gaan, geeft deze invalshoek me vertrouwen. Ik vrees het moment dat ik ineens weer blijk te drinken, maar dat is vooral een kwestie van blijven trainen. Elke dag.

Ik ga hem ook even aan Lieve melden, voor in haar actiedoos.

Dank je wel, mijnGerrit!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik vond het hunkeren zo erg. In gezelschap zitten, en alleen maar bezig zijn met het volgende glas:

Wat drinken ze langzaam allemaal!! Pas op, pas op, niet te snel, je valt op. Zal ik het gewoon vragen: mag ik nog een wijntje? Nee, dat is echt verslaafd. Gewoon wachten. Mensen, drink nou toch door, ik wil de tweede ronde!

En ondertussen is er een leuk gesprek gaande, mensen zijn gericht op elkaar. Misschien is er iemand die hetzelfde denkt, maar dan over de bitterballen:

Zal ik er nog een nemen? Nee, ze hebben gezien dat ik er al twee op heb, en iedereen weet dat ik op dieet ben. Hou je in. Eentje dan, gewoon achteloos opeten, dan ziet niemand het.

Verslaving gijzelt je hersenen. Afschúwelijk!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik pakte soms gewoon de fles en schok mezelf bij.. moet kunnen hé.. Het ligt bij mij ook nog altijd op de loer hoor.. hoewel het met periodes is wel.. Ben vandaag gewoon druk geweest en weinig tijd gehad om eraan te denken. Zat wel te denken dat ik toen ik dronk dan deed ik gewoon geen bal.. alleen op en neer naar de winkel natuurlijk.

 

Stiekem drinken, daar was ik wel goed in.. was er niet fier op hoor, maar kon het wel goed. Liegen kon ik ook goed en eromheen draaien, nu flap ik alles er gewoon uit. De laatste tijd denk ik echt wel eens had ik nu niet beter mijn mond gehouden. Eigenlijk is het fijn om niet meer te hoeven, heb er nog niet zo bij stilgestaan

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja, dat stiekeme, zó vernederend om dat jezelf aan te doen. Ik dacht het vaak: ik ben een volwassen vrouw, ik heb veel respect voor mezelf, daar zit geen probleem. En toch moet ik dingen verborgen zien te houden, als een puber die stiekem rookt. Ik schaam me dood voor een belangrijk deel van mezelf, ik heb een geheim.

Zo beschamend. Oh, wat zalig om daar gewoon vanaf te zijn!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Grappig!

Terwijl ik me al zo inhou om mijn dokwerkerstaal beschaafd te houden, want anders krijg je strafpunten!

Is mijn geslacht niet zichtbaar? Hier, daar heb je het al. Ik bedoel: er staat toch geslacht man/vrouw?

bewerkt door basta
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik kan er me bij jou iets bij voorstellen, Etty, nog steeds, niet omdat je hard bent (schrijft) maar het zijn scherpe analyses, rationeel, helder taalgebruik... Berichten met kloten.

Ik ben te jong voor die taalzuiveringsperiode, heb dit ook niet eerder meegemaakt. O nee, je moet een androgyne naam hebben, anders kan het überhaupt niet.

Lady Jane is volgens mij ook een kerel hoor, want hij schrijft best intelligente dingen. En dat camoufleert hij met die haakwerkjes.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...