Spring naar bijdragen

nieuw hier. Ik wil zo graag stoppen!


mikki

Aanbevolen berichten

Op die manier is trek een signaal en wijst op een leerpunt. Mooi toch dat het zo werkt?

En goed dat je ziet dat stoppen met drinken niet het einde van een proces is, maar het begin van een nieuw, een nieuwe reis naar nog onbekende bestemmingen.

Je schrijft dat anderen zo veel van je verwachten. Dat gevoel had ik ook voor mijzelf en ik had de verwachtingen ook wel opgeroepen door eerder gedrag. Het bijstellen is ook weer een leertraject; mij is echter gebleken dat mijn omgeving het veel minder moeilijk had met mijn veranderende opstelling dan ik had verwacht.

Ga goed Mikki!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Jane; daar heb je helemaal gelijk in.

Met " een dingentje" bedoel ik meer als een soort gezegde, slogan.

Zo van: " dat is toch ook een dingentje he" .

 

Voor mij is het stoppen en gestopt blijven absoluut een groot ding. En uiteraard een enorme basis van waaruit veel komt om mee verder te gaan.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank jullie voor de mooie reflecties :)

 

Het pad wat ik nu aan het bewandelen ben is soms moeilijk, maar ook heel goed voor mijn zelf.

Ik heb nieuwe grenzen en die voelen voor mij goed en ook noodzakelijk om te blijven waar ik sta. In contact met mijzelf.

Andere zullen daar ook aan wennen. En het is hier en daar ook logisch dat er mensen zijn die van mij ander gexrag nog verwachten. Dat ligt niet aan andere. Ik ben lange tijd instabiel geweest en mensen hebben daar ee nhouding in aangenomen. Het is aan mij te laten zien dat ik nu ander ben in contact en andere grenzen heb. Dat zal ook voor andere wennen.

Daarnaast zullen er ook contacten anders worden en zelfs afnemen. Maar dat is oke.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

.....

Ik heb nieuwe grenzen en die voelen voor mij goed en ook noodzakelijk om te blijven waar ik sta. In contact met mijzelf.

........

Daarnaast zullen er ook contacten anders worden en zelfs afnemen. Maar dat is oke.

 

Er valt zoveel te ontdekken, we raken nooit uitgeleerd. Maar hoe fijn is het om dat met je volle bewustzijn te kunnen doen?

Je merkt nu verschil tussen je oude en 'nieuwe' zelf. Door te stoppen met drinken ben je iemand geworden die bewust kiest, iedere dag weer. Naarmate alcohol verder op de achtergrond verdwijnt zul je merken dat je vergeleken met 'anderen' sowieso bewuster in het leven staat. Eerlijk gezegd ben ik daar voor mezelf blij mee, hoewel het niet makkelijk gaat. Ik leer nu om wat anderen van mij denken, of over mij praten, te laten voor wat het is omdat ik er simpelweg geen invloed op heb.

 

In het begin van mijn stoppen hield ik me in situaties vaak aan die keuzen vast: kan ik iets veranderen dan doe ik het, kan ik niets veranderen dan laat ik het voor wat het is. Dat scheelt vervolgens een hoop stress, wat uiteindelijk minder trekmomenten oplevert.

 

Wat MijnGerrit schrijft over trek als signaal geldt ook voor mij. Inmiddels word ik er niet meer door overvallen maar wel kan het in perioden veel door mijn hoofd spelen - ingefluisterd door depressiegeest, die een bondgenoot is van de trekduvel. Ik kan er van balen maar het is geen optie. Drinken is geen optie voor mij. Drinken betekent de weg terug.

 

Regelmatig kan ik zelfs 'blij' zijn met de verslaving, omdat ik door die in de kern aan te pakken op een pad ben geraakt dat mij het leven voller en intenser toont.

Keep walking Mikki!

bewerkt door urania
Link naar opmerking
Deel via andere websites

ja Urania. Dat soms blij zijn dat de verslaving op mijn pad is gekomen herken ik hier en daar heeeeel soms ook.

Dankbaar voor wat er nu is en hoe ik hierdoor aan het leren ben mezelf te " lezen" . Maar ook vooral mezelf te voelen en in contact blijven met mijn diepere zelf.

Ik ben er nog lang niet. Want ik ben gestopt en wil ook niet meer drinken. Maar mijn gedrag, denkpatronen en grenzen opnieuw leren kennen en afstemmen op mezelf. Echt op mijzelf! Dat is mijn nieuwe pad.

En dat nieuwe pad dat is nog een  hobbelig pad met hier en daar wat stenen om over te struikelen. Ooit wordt het een netjes en pad. Met mooie begroeiingen erom heen . De steentjes om over te struikelen zullen er blijven liggen, maar ik zal ze steeds beter zien. De ene oppakken en weggooien. De ander lekker laten liggen, naar kijken en gemakkelijker over heen stappen. Zoiets, daar wil ik naar toe ;-)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

....De steentjes om over te struikelen zullen er blijven liggen, maar ik zal ze steeds beter zien. De ene oppakken en weggooien. De ander lekker laten liggen, naar kijken en gemakkelijker over heen stappen. Zoiets, daar wil ik naar toe ;-)

 

Beeldend en toepasselijk Mikki.

Je ziet ze inderdaad steeds beter naarmate je meer helder wordt (en dat vergt tijd... ;))

En of je pad wel of niet ooit netjes wordt, of zoals jij zou willen, gaat er steeds minder toe doen naarmate je het leven meer en meer kunt aanvaarden zoals het is, en ontdekt wat jij kunt doen. Dat kun je alleen maar ontdekken via het 0%-dieet - in geval de rem niet werkt, zoals bij ons. Balen, chagerijn, tegenslag en andere ongemakken horen er ook bij, en vragen van jou nu een andere aanpak. Ook je vervelen heeft een nut, in die zin.

Succes Mikki, geniet van alles wat om je heen groeit net zoals jij dat nu via ontnuchtering doet!

bewerkt door urania
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank je Urania. Dat ongeduldige is misschien ook iets wat nog over is van mijn verslavingsgedrag: " ik wil het en ik wil het nu!"

De leer zit hem dat willen niet meer buiten mijzelf te zoeken, maar hoe kan ik een fijner gevoel genereren voor mijzelf. Mediteren helpt. Maar ook daarin heb ik nog een lange weg te gaan.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 5 weeks later...

Het is stil bij je aan het 'front' Mikki, hoe ga je ondertussen?

Kun je de vernieuwde levensmodus behapstukken?
Mocht je iets kwijt willen dan lees ik je.

 

Alle succes!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ha Urania.

Ja. Klopt. Ik schrijf hier niet veel meer.

Lees wel af en toe mee. Soms dagen niet, soms heel regelmatig.

Ik ben nog steeds alcoholvrij. Ik denk soms dagen niet aan drank. Andere dagen wel en heb ik het hier en daar moeilijk. Dan moet ik weer goed terug denken aan waar ik vandaan kom etc etc en weer al het geleerde aanhalen . Bijzonder How mijn geest het slechte soms wil doen vergeten!

Mijn nieuwe leven invulling geven is niet iets wat nu "af" is hoor. Ik begin nog maar net lijkt het.

Ik rust nog veel en kan niet veel prikkels aan. Dat is wat ik tot nu toe toepas in mijn nieuwe leven. Steeds terug naar mezelf. De wijn mis ik soms vreselijk ! Dat is een rouwproces en dat vind ik niet erg. Het is gewoonweg niet meer voor mij. Ik wil het niet meer. De koppijn, schuldgevoelens etc etc. Dus hoe gaat het? Goed, leven , ups and downs, leren , lopen , stilstaan etc etc.

Wat fijn dat je ernaar vraagt. Doet me veel goeds

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Fijn om je te lezen Mikki, ik vind je een kanjer omdat je het volhoudt terwijl die eerste maanden echt helemaal niet gemakkelijk zijn. Waarschijnlijk zul je nu beter in de gaten hebben wat jouw triggers zijn.
Eerlijk gezegd heb ik er soms nog last van maar het fungeert nu meer als signaal voor mij om te bekijken wat ik dan kan veranderen om te voorkomen dat het zeurend wordt. Zo heb ik bijvoorbeeld vrijdag veel last tegenwoordig. Ik kom van werk, een leuke dag buiten, en heb dan zin om te praten, te lachen etc. Maar ik kom thuis, er is niemand en er belt niemand (en ik ken niemand die ik dan even kan bellen, absurd maar waar). Ik heb er nu een paar huilweekenden op zitten maar uiteindelijk zorg ik er wel voor dat ik het ritme doorbreek, en ga bijvoorbeeld nu zelf eerst in het park op een bankje zitten, waar altijd wel een praatje te maken valt. Ook heb ik een oppashond gevonden zodat ik gezelschap heb.

 

Voor ieder zijn dergelijke momenten verschillend, maar een creatieve geest helpt om het nuchtere leven opnieuw vorm te geven.

En accepteren he? K-buien, -dagen, komen en gaan. Dat was nooit anders, nu beleef je dat bewust. Wie zich daardoor niet uit het veld laat staan vind ik echt een kanjer.

 

Beste Mikki, ga zo door! Geniet van je oogstmomenten, want die zullen er ook zijn - ookal zijn die mss alleen voor jou waarneembaar. Door terug te kijken, en daarmee te vergelijken, blijf je je vooruitgang zien. En anders... standhouden, overeind  blijven staan. Want nee..... terug gaan we niet meer!!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Hoi Happiness,

 

Hier gaat alles goed.

Ik drink nog steeds niet. Inmiddels al weer ruim 5 maanden en daar ben ik erg blij om.

Ik kom niet vaak meer op het forum. Ik heb inmiddels mijn weg gevonden en ga wekelijks naar meetings en werk aan mijn 12 stappen.

 

Ik ben zeer blij met mijn nieuwe leven en alle rust er in. Mijn zelfvertrouwen is weer terug en ik ben elke dag blij dat ik niet meer hoef te drinken :-)

Het maakt het leven een stuk aangenamer, rustiger en veel beter om alles rustig te ervaren. Gewoon...leven! :-)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 3 months later...

Goedemorgen allen,

Het is al weer een tijd terug deat ik hier was. Helaas ben ik weer uit de bocht gevlogen en terug gevallen in mijn verslaving.

Jammer, want ik was zo goed bezig en nu ben ik weer terug bij af.

Ik wil toch proberen de draad weer op te pakken en te stoppen. En niet te vergeten dat verslaving de ziekte is van de terugval, maar het eerder geleerde niet voor niet is geweest. Weer oppikken en toepassen dus!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hey Mikki, 

 

Gewoon uit interesse hoelang heb je het volgehouden om niet te drinken? Is dit de eerste x dat je gestopt bent? Inderdaad het is bij de meeste onder ons een

kwestie van vallen en opstaan en weer doorgaan. Ikzelf ben enkele x-en hervallen.. Nu al even droog, maar het blijft bij momenten toch een gevecht. Ik probeer extra goed naar

mijn lichaam te luisteren en mezelf goed te verzorgen. Maar als ik het druk heb zoals nu.. is het zwaar en besef ik opnieuw dat hervallen altijd dichtbij is. 

 

Het is inderdaad niet voor niets geweest Mikki. Grijp je moed weer bij elkaar en ga er weer voor.. je kunt het. 

 

Lieve

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Mikki,

 

Goed dat je je hier weer meldt.

Heb je je introductietekst nog eens teruggelezen?

 

Stoppen is nog wel te doen, daarna volgt het aanpakken

van een aantal zaken die extra zichtbaar worden.

Heb je hulp gehad bij het stoppen de laatste keer?

 

In ieder geval kan het heel ondersteunend zijn om hier te lezen en schrijven.

 

Ik wens je veel succes!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik ben 6 1/2 maand gestopt geweest.

Ik begon weer met af en toe een drankje, maar dat liep weer op en nu zit ik sinds een maand weer op een fles wijn per dag en in het weekend wel 2.

Weer foute boel dus! 

Ik ga de draad weer proberen op te pikken want ik voelde mij heel goed toen ik niet dronk. Ergens werd dat ook een gewoonte en kwam in het nuchter zijn een bepaalde leegte en eenzaamheid die ik weer wilde opvullen met drank. stom. Maar ik ga weer van start vandaag.

En kruidenthee, ik ben gestopt met behulp van een behandeling, dus ga ik deze zondag alles weer uit de kast trekken en lezen!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

laat dat woordje proberen maar weg mikki

dat is de achterdeur

die open blijft

hup, dicht ermee en stoppen

vandaag drink je niet

en spaart 2 flessen troep uit

je lichaam zal je dankbaar zijn

je geest later ook.

 

welkom terug

(ik ben ooit na 7 maanden teruggevallen,

zat er voor jaren weer aan vast en had

nog nooit van van dit forum gehoord, ben

dus best wat sjaloers op je met deze kans)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

"Terug bij af" Onzin! Je eerdere ervaring van vijf en een halve maand zonder drank geeft je een veel beter uitgangspunt dan je toen had. Fluitje van een cent om dat weer op te pakken, zou ik zeggen. Als je maar echt wilt.

Je schrijft echter: "ik wil toch proberen (...)" waarmee je de achterdeur voor een terugval wagenwijd open houdt zoals Jane ook al opmerkte. Kom op, wat let je nou eigenlijk om vanaf nu gewoon weer nuchter te blijven, en wat wil je nu eigenlijk echt voor je zelf? Schakel die knop toch weer gewoon helemaal om. Dat is immers veel gemakkelijker vol te houden dan allerlei geneuzel van af en toe kan wel. Zet je onnodige angst aan de kant of nog liever buiten de deur. Wij helpen je door de eerste moeilijke fase heen als dat nodig is.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Je bent teruggevallen, maar niet helemaal weer tot op die bodem. Daar zit je minstens één laag tussen, je grijpt alweer terug naar je behandeling, weet nog heel goed wat je wel en niet wilt en gaat er weer voor. Dus hup, opkrabbelen en omhoog klimmen.

 

Edit: o, Bob was me net voor.

bewerkt door Quinn
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank jujllie wel!

Zeker neem ik vandaag de eerste niet. Dank voor mij bij de les trekken! Gewoon duidelijk en kortdaad zijn.

Ik merk dat ik al weer allerlei gedachten krijg : Wat dan met de feestdagen? etc etc.

 

Voor nu eerst maar weer in het ritme komen van herstel. Vandaag drink ik niet!

Nu maar eerst eens flink opruimen, mezelf wat taken opleggen en afleiding zoeken voor vanavond.

Dag voor dag.

Dank voor de steun.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...