Spring naar bijdragen

Donderdag 18 juni 2015


Anette69

Aanbevolen berichten

hai, ik kom vast afsluiten

drukke werkdag gehad met intensieve 'uitdaging' zal ik maar zeggen. Net wel een mail van de manager; die complimenten wilde doorgeven die ze van haar collega-manager over mij hoorde n.a.v. vandaag

 

wow :)

 

 

trusten

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik heb niks met het woord nederigheid.

Ik geloof wel in een grotere, liefdevolle intelligente kracht. Als ik het niet meer weet dan vraag ik: help me, wat is de bedoeling.

En dat wordt me uiteindelijk altijd duidelijk gemaakt. Het is een helpende kracht. Ik word er altijd beter van. In de zin dat dingen goed uitpakken, of dat ik wat leer, terwijl ik dat eerst misschien niet zo zag.

Mijn eigen overtuigingen of die van anderen zaten me dan in de weg. Maar uiteindelijk ben ik ook onderdeel van die kracht.

En juist veel groter dan ik vaak denk. Zonder dat dan weer groot te hoeven maken.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Kaboutertje, er zitten nu meerder onderwerpen in je gedachten, waar je wat mee moet om verder te kunnen. Wat je zelf allemaal hebt meegemaakt is in een keer waarschijnlijk onverwacht naar boven gekomen. Daar kun je niet meer omheen.

Ik denk dat er geen regels zijn voor waar je mee bezig "moet". Moeten, van wie? Ik denk dat wat je op dit moment het meest dwars zit ook je aandacht het meest opeist en dat dat dan het onderwerp is dat het beste voorop kan staan.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lastige dag vandaag . Voor het eerst in langere tijd echt de behoefte aan een glas wijn of 2 .... Of 3 .... Of meer....

Even alles van je af laten glijden en de ontspanning voelen.

Het gevoel is een stuk minder nu maar niet weg.

Ik denk dat het voor mij dan ook beter is om mijn mandje op te gaan zoeken.

Hierbij meld ik me droog af.

Weltrusten.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik meld me nuchter af voor de dagpact.

Een dag waarop ik me op meerdere momenten erg onzeker begon te voelen over mijn bijdragen aan dit forum. Dat is goed, onzekerheid en twijfel zorgen ervoor dat de balans de juiste waarde aangeeft. Een vastgeroeste balans doet dat immers niet meer. Nu, op het einde van deze forumdag, alles nog eens op mijn gemak nagelezen en geëvalueerd. Ik ga met een goed gevoel en vertrouwen de nacht in, niets meer aan doen.

Het is goed zo.

Ik blijf misschien nog even, maar voor straks: welterusten en wellicht tot morgen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik moet wel een beetje glimlachen om je berichtjes, Agnieta.

"Ik voel een hele hoop!" 

"Oei, ik groei!" 

"Bijna eng."

 

Allemaal leuk en aardig om te weten, maar het wordt toch wat informatiever als je er bij vertelt wát het doe en wát  je voelt? Of vraag ik nou teveel? Het is geen opdracht, het is slechts een suggestie....

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik vond dat ik wel een avond sauna verdient had. Niet verder opgeruimd en begonnen met pakken maar even niets, langzaam werd het denken ook minder hectisch. Wat Kohtje zei; de rustknop treedt vanzelf in werking als je andere knoppen met rust laat. Ja die klopt wel.....

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Weer veel drogerds vandaag, mooi. Dat gaat allemaal niet vanzelf, maar het gaat.

 

Ik had zelf vanavond ook wat trek. Ik wist dat ik niet zou gaan drinken, hoewel er volgens mij wel wat zal staan hier in huis.

Omdat mijn vrouw ziek is, wat ze echt nooit is, was mijn dagindeling anders dan ik gisteren had gedacht. Ik denk dat het vreemde aan de situatie me dan toch even een zetje heeft gegeven. Goed om te weten.

Ik heb wel lekker zitten knutselen vanavond; prutsen aan iets dat niet echt af hoeft. Net zoiets als vissen.

 

Verder heb ik hier wel geschreven dat ik slecht nee kon zeggen, met name in mijn werk. Dat ik boos kon worden als ik me niet serieus genomen voelde, of mijn zin niet kreeg. Daar heb ik aardig aan gewerkt; ook toen ik stopte met drinken en bleek dat deze zaken ook in mijn persoonlijke leven een rol speelden. Het gaat een stuk beter met dit soort dingen. Maar.

De "maar" is, dat ik nu het idee heb dat ik soms teveel afstand neem van dingen of zelfs mensen. Ik lijk wat te zijn doorgeschoten. Ik stap te makkelijk over sommige dingen heen. Dat was nou ook de bedoeling niet. 

Ik denk dat het een kwestie van balans is. Aandachtspunt voor mij in de komende periode.

 

Ik ga zo afsluiten hier. Welterusten beste mensen, tot morgen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het is goed om je zo te lezen Agnieta.  Ook bij mij heeft het lang geduurd dat ik aan anderen vroeg, bad en smeekte:" Zeg me in Godsnaam wat ik moet doen! Geef me een oplossing!"

Ik zeg nog wel eens zoiets. Op meetings bijvoorbeeld. Maar nu niet meer met een verwachting dat ik daar een antwoord op ga of wil krijgen, maar meer om mijn gevoel van machteloosheid te uiten.

Die machteloosheid is een emotie die ik moet en wil aanzien, nu ik niet meer zuip om mijn emoties te verdoven, om niet meer te willen voelen. Ik wil het nu voelen. Niet altijd even leuk en comfortabel, maar ik ben niet meer alleen. Ik heb lotgenoten om me heen die me begrijpen als ze mijn achternaam horen"jowan, verslaafd". Dan hoef ik aan de meesten niet veel meer uit te leggen, die andere verslaafde begrijpt me en ik begrijp hem.

 

Als je bang bent dat je het niet kunt, niet meer kunt, dat het te erg wordt: BEL

Zoek iemand op die weet wat verslaafd zijn is en lucht je hart, scheld, schreeuw, huil, maar doe het met een ander samen. Die kan dan een arm om je heen slaan en je laten weten dat je het niet alleen hoeft te doen.

 

Als je zegt: "Jij weet hoe het moet": nee, ik weet het niet. Ik heb geen recept voor jou of voor een ander. Alhoewel we allebei verslaafd zijn, blijf jij een Fries en in ik een Limbo (geintje). Ik heb de oplossingen niet.

Ik kan je alleen vertellen wat mijn ervaringen waren en zijn. Ik kan je alleen vertellen dat ik vandaag droog ben gebleven en dat me dat ontzettend goed bevallen is. Nee, het was niet op alle momenten gemakkelijk, maar het was het dubbel en dwars waard! Daarvan kan en wil je laten meegenieten als dat jou helpt in je proces. Ik kan begrip tonen en naar je luisteren, geen oordeel hebben. En je over mijzelf vertellen als je dat wil.

 

Het voetenwerk moet je zelf doen, dat weet je al want dat schrijf je. Maar je hoeft het niet alleen te doen. En als je dingen tegen komt die je liever niet had: wees eerlijk tegen je leven en tegen jezelf, er is niets anders. Drank mag het even anders doen lijken, maar je gaat er dood aan. Dat weet je.

 

Je kunt het. Ik kan het, jij kunt het. Dat is de belofte van de AA en de NA. En inmiddels ook van mij. Fijne nacht!

 

 

Edit: bijzin weggehaald.

bewerkt door jowan
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...