Spring naar bijdragen

Vrijdag 24 oktober 2014


jowan

Aanbevolen berichten

Dat kan Agnieta, maar je bent meer dan je alcoholisme.

 

Maar laat ik voor me zelf spreken, ik heb in de periode dat ik dronk dingen gedaan waarmme ik mensen pijn en verdriet heb gedaan, waar ik me ook schuldig over heb gevoeld. Maar ik heb ook goede dingen gedaan, ik ben er voor mensen geweest, heb dingen kunnen bereiken. Die kant is er ook.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Morgen Agnieta,

En wat nou, stel nou, dat je door je alcoholisme, door alle ellende die erbij hoort, een "beter mens" bent geworden? Puur door de negatieve ervaringen uit het verleden, door alles wat je hebt geleerd, nu beter de schoonheid van dingen kan zien, milder bent geworden, minder oordeelt, en anderen beter begrijpt en kunt helpen?

Ik projecteer vanuit mezelf hoor. Is een thema waar ik erg mee bezig ben.

bewerkt door Yogajuf
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik weet bijna we zeker dat er mensen zijn die wel een paar positieve dingen over jou, jou handelen, kunnen zeggen, ook over de tijd dat je dronk.

 

Verder hou ik over op, maar ik vind dat net zo goed dat je vervelende dingen niet moet wegmoffelen, je ook goede, positieve kanten niet moet wegstoppen.

Ook een niet alcoholist kan een morele balans opmaken als hij dat zou willen. En ook een niet alcoholist kan zich schuldig voelen en dat wegstoppen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik weet het ook niet precies Agnieta, ik denk dat de werking van persoon tot persoon verschilt, de één gaat na 14 dagen nog over zijn nek van drank, de ander kan  na een dag weer drinken. Dus voor de zekerheid eerst één per dag en later afstemmen naar behoefte. Zoiets. Het werkt in ieder geval tussen de 24-48 uur.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik was uitgevochten Agnieta, alles geprobeerd , 30 jaar lang en ik moest en zou het zelf doen. Nu ik het eenmaal slik geeft het een hoop rust, het kan gewoon niet. Ik had niet gedacht dat die rust zo snel zou komen. Tot nu toe bevalt het prima. Het is nu vrijdag, altijd een triggerdag, net één geslikt en ik hoef er verder helemaal niet meer over na te denken. Einde gevecht!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

"De sukkel kon de fles niet laten staan".

DE mensen die zo tegen of over me praten, spreken mijn taal niet. Zijn dus geen gesprekspartners die ik serieus betrek in mijn leven.

Mijn geloof en overtuiging is dat alcoholisme een ziekte is. Elke verslaving overigens.

Mensen die de openheid van geest hebben hiervoor open te staan, daar wil ik wel mee aan de praat.

 

Met andersgezinden verspil ik geen energie en tijd om daar " moe van te worden; boos op te worden" 

Ik kan die energie beter aan mezelf besteden.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja Agnieta, als het geen 40 is. Ik ben op mn 23e voor het eerst gestopt, ik zoop als een ketter, ben daarmee aan het ploeteren geweest tot nu aan toe (nu 60).

Opnames, Add medictie, therapie, zelfdodingspoging, stoppen, weer beginnen en ga zo maar door. Ik heb het opgegeven, het zit sterk in mijn familie. Ik ben een gelukkig mens , niks specifieks weg te drinken, maar drank komt altijd weer terug. Dus nu maar zo. Mn eigen chemie met chemie bestrijden. Last chance!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...