Spring naar bijdragen

Jaap

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    8.756
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Gewonnen dagen

    4

Profile Information

  • Geslacht
    Man

Recente profielbezoeken

1.438 profielweergaven

Jaap's Achievements

Ervaren Forummer

Ervaren Forummer (3/4)

  1. Jaap

    Tuinperikelen

    Inderdaad, een schande is het om potgrond weg te gooien. Voor die aarde worden er in de Baltische staten natuurgebieden afgegraven. Hoogveen. In een fabriek hier wordt er nog het een en ander bijgemengd, voornamelijk (kunst)meststoffen anders groeit er niets op. En dan mikken wij het gewoon weer weg. Die grond kan echt wel wat langer mee hoor door bij te mesten. http://keuringsdienstvanwaarde.kro.nl/seizoenen/2014/afleveringen/16-01-2014
  2. Jaap

    Vrijdag 17 april

    Valt dat stukje groningen ook onder het aardbevingsgebied? Dan zie ik er zeker van af! Maar mijn huis is heel leefbaar hoor. Badkamer en keuken zijn af. En het lekt niet, wat ik ook erg belangrijk vind.
  3. Jaap

    Vrijdag 17 april

    Ik ga even wat warm water over me heen laten lopen. Vaak helpt dat wel tegen de stramheid en ik voel me ook wel een beetje vies. En misschien wel gelijk naar bed.
  4. Jaap

    Vrijdag 17 april

    Deze leek me wel wat, maar is een beetje ver van waar ik nu woon: http://www.vanderploeg-makelaardij.nl/huis/numero-dertien-9/ Het is echt een koopje, beetje achterstallig onderhoud dat wel.
  5. Jaap

    Vrijdag 17 april

    Kkruidenthee, mijn huis is ook bijna altijd wel een beetje een rommel. En dan af en toe ruim ik alles eens lekker op en neem me voor het zo te houden, maar dat gebeurd nooit. Een huis is ook om in te leven, niet om netjes te houden. Dat is een bijkomstigheid. En als ik niet uitkijk kan ik ook heel chaotisch werken, met allemaal dingen beginnen, maar niets is af. Voordeel, altijd wel wat te doen. In de tuin is al een jaar een gat dat een vijver moet worden, 2 jaar geleden begonnen met verbouwen. Zolder half af maar we slapen er al dus er werken gaat bijna niet, dus een verdieping lager verder. Ondertussen nog mijn groentetuin, die is nooit klaar. En ik heb al weer ideeen voor een tuinhuisje waarin ik zin heb om te beginnen. En ik wil nog een nieuwe dakkapel en veranda en stiekum kijk ik op Funda al voor een nieuw huis. Gelukkig kan ik het op mijn werk wat beter structureren.
  6. Jaap

    Vrijdag 17 april

    Zo lekker fysiek gewerkt vandaag, voel mijn lijf een beetje, dat er spieren in zitten en botten. Ook wel eens goed na al dat zitwerk.
  7. Jaap

    Tuinperikelen

    Ik weet eigenlijk niet of ze donker moeten staan Jane. Ik denk dat ze wel vochtig genoeg staan. Het is in een tajine met de deksel er op en een laagje water er in. Misschien is het wel te warm in huis. Ik ga nog wat speuren. En anders is het pech. Ik heb over anderhalf jaar nog een herkansing met shiitake, die zitten in een eikenstam en die moet een tijdje in de schaduw buiten in de tuin liggen.
  8. Jaap

    Tuinperikelen

    Beetje gedroogde koemest er bij kan je er volgend jaar weer mee aan de gang. Kan toch gewoon op het balkon blijven? Of zeg ik nu iets geks? Mijn corgette en pompoen achter het glas komen nu ook op. Lijken ook nog sprekend op elkaar. Het is dat er een kaartje bij staat.
  9. Jaap

    Donderdag 16 april

    Probeer je op degene te focussen die het wel leuk vinden dat je er bent zou ik zeggen. Zijn er vast meer dan 2 en de meeste stemmen gelden.
  10. Jaap

    Donderdag 16 april

    Maar goed, je klinkt vastberaden in je doel, Plof, ik hoop dat je er van kan genieten op jouw manier. Ik ga mij 2 verdieping hoger leggen. Welterusten allemaal.
  11. Jaap

    Tuinperikelen

    De paddestoelen zijn inmiddels verdroogd. Jammer. Ik wist al wel dat het lastig was ze te kweken. Jane, ze groeien op een mengsel van koffie en stro, dat heb ik een plastic zak gedaan met schimmelbasis. Na een paar weken was het helemaal wit, dat is wat je ziet. Lijkt een beetje op camenbertkorst. Nu komen er ook blauwe schimmels op dus ben bang dat het aan het mislukken is.
  12. Jaap

    Donderdag 16 april

    Ik hou eigenlijk helemaal niet van luxe restaurants. Niet om het eten, dat zal best lekker zijn, maar de ambiance daar voel ik me dan niet op mijn gemak bij. Zo was ik laats een wandeling aan het maken en had gepland om op landgoed groenendaal bij Heemstede te lunchen. Toen ik naar binnen keek was ik gelijk klaar. Een eind verder op bankje gesmeerde broodjes kaas gegegeten, bij 4 graden. Prima te doen. (Vroeger met een waterig blikje B-merk pils nu met zuiver water, wel met bubbels)
  13. Jaap

    Donderdag 16 april

    De eendagsvliegen zijn in bij mij in huis ook al weer gearriveerd en ben 's nachts al weer gestoken ook. Net terug van mij vrijwilligerswerk, was weer druk maar leuk. Sommige van die gasten blijven maar praten, ook als je met iemand anders bezig bent. Ze kunnen er niets, of bijna niets aan doen. (Werk met verstandelijk beperkten op de hout hobbyclub) Morgen een dagje extra werken. Mijn baas heeft een casco pandje gekocht voor het bedrijf, had zich iets verkeken op de inbouw. We zouden er 1 mei in maar de verbouwing is misschien net 20% af. Mijn bijdrage zal daar misschien ene half procentje aan toevoegen.
  14. Jaap

    Jaarpact

    Ha die Jan, jij zit al weer met je kop bij de 17e maar voor mij is het nog gewoon 16 april. Mooi 4 jaar vol, en al weer bijna 3 en half jaar de aanvoerder van dit jaarpact. Petje af voor dat je dat maar stug blijft volhouden. Van harte gefeliciteerd ook want daar gaat het nu natuurlijk om.
  15. Jaap

    Maandag 13 april

    Kortom kijk af en toe als ander naar jezelf, dat maakt het een stuk eenvoudiger. Misschien een onmogelijke opdracht, en toch welterusten.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...