Spring naar bijdragen

Gipsy even voorstellen


Gast Gipsy25

Aanbevolen berichten

Kohtje omschrijft het zoals ik ook het idee heb. Uiteindelijk het beste is voor nu echter wel heel verdrietig voor je. En over je mooie :heart:  en ; tattoo, ik begrijp de betekenis en vind het mooi. Door jou heb ik de betekenis van de ; geleerd. Dat jou verhaal maar een heel mooi en dik boek mag worden. Het begon ergens in een klein huisje op Kijkduin na een lange emotionele reis.......mooi begin voor de rest van het boek toch.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Gipsy. Wat een lijst zeg. Ik heb geen ervaring met coke, alleen met alcohol eigenlijk.

Daar heb ik een vergelijkbare exercitie ondernomen met het beschrijven van de voor- en de nadelen. Na een tijdje niet meer te hebben gedronken waren de voordelen van drank eigenlijk allemaal verdwenen. Ik hecht tegenwoordig veel meer waarde aan hoe ik me zonder drank voel, ook al is dat niet altijd even fijn. Het is nog eens veel minder vermoeiend ook.

 

Het is een open deur voor je, denk ik, deze reactie. Het probleem is volgens mij, dat ik mezelf niet met jou kan vergelijken. En andersom ook niet.

Jouw problematiek is volgens mij behoorlijk anders. Ik kan dus niet zoveel zinnigs zeggen. Ik kan alleen maar hopen dat je vandaag of morgen de geest krijgt en wél van al die rommel kunt afblijven. En daar op termijn dan ook nog tevreden en blij over zijn.

 

Ga goed Gipsy.

Voor onder de riem :heart:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Gipsy

 

Een van de nadelen van het gebruik van drugs is dat het je psychotischer maakt. Het heeft iets te maken met dopamine regulatie. De achtergrond ervan ben ik een beetje kwijt. Maar als je stabiliteit zoekt dan moet je ver weg blijven van de alcohol en de drugs.

 

En wil je iets betekenen voor een ander in een relatie, dan doe je dat door heel goed voor jezelf te zorgen. Zo kun je jezelf geven aan een ander. Tenminste, dat is mijn opvatting. Dat geldt ook voor de ander in een relatie.

 

Coke de deur uit doen, is niet gemakkelijk, maar wel de beste keuze voor jou, Gipsy.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dappere lijst, respect dat je dit deelt.

Dat je buurman het merkt: who cares? Mensen roddelen toch wel, of je nu nuchter of high/dronken bent.

Maar dat allereerste woord in je lange lijst: is dat niet een verschrikkelijke constatering? Ik weet nog dat het besef dat ik echt verslaafd was/ben, en dat ik zo ongelovelijk veel tijd, geld en moeite in drinken stopte echt een openbaring was. En je lange lijst met voordelen: redelijk samen te vatten met 1 woord: verdoving..

hopelijk levert de lijst je wat inzichten op..

Link naar opmerking
Deel via andere websites

extra nadelen;

je verliest vertrouwen van je fam/vrienden

je verliest je zelfvertrouwen

je neemt geen verantwoording

je gedraagt je onvolwassen

je schaamt je kapot na afloop (mag ik hopen☺)

je had veel leukere en betere dingen kunnen doen met je tijd en geld

je vlucht in iemand die je niet bent

je accepteert dus de echte Gipsy niet

niet eten is heel ongezond

gewichtsverlies dus drog-manier

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Je durf om zo open te zijn is een grote kracht van je!

 

Een puntje; impulsiviteit wordt minder door coke? Is dat werkelijk zo?

 

Je schrijft zelf minder nadenken/piekeren. Betekent dat niet juist impulsiviteit. Je noemde jou gedrag eerder op je draad wisselend tussen depressief en manisch. Lijkt me dat coke je eerder manisch maakt, zoals we je soms zien. Alles meteen en tegelijk en niet eerst even denken, prioriteiten stellen, plan maken....uitvoeren.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dat is absoluut zo. Denk maar aan medicatie voor ad(h)d, dat is pure speed/coke!

 

Als je ADD/ADHD hebt wellicht. Het is bekend dat mensen met die stoornis ook anders reageren op coke of speed. Ritalin is specifiek voor mensen met die stoornis of slaapziekte. Voor mensen met een manische periode is er een regelrechte contra indicatie voor Ritalin en helemaal speed en coke. Zie link contra indicaties

Logisch ook, iemand die lithium nodig heeft als stemmingsstabilisator (zoals Gypsy vaker schreef) moet never nooit een middel nemen dat stimulerend werkt op het centrale zenuwstelsel in de mate zoals een amfetamine doet.  Als iemand met een manie en impulsiviteit als gevolge van manische periode ritalin of coke of speed neemt met als doel minder impulsief te worden trigger of vererger je de manie en daarmee de impulsiviteit.

bewerkt door erik
Link naar opmerking
Deel via andere websites

En daarom stelde ik dus een vraag aan Gipsy. Dan zeg ik dus niet dat het niet zo is maar vraag of het werkelijk zo is. Want iedereen die lijstjes met voor en nadelen gemaakt heeft weet dat bij nader inzien de perceptie van een voordeel een nadeel blijkt. Werd alleen maar duf van blowen terwijl goed slapen bij voordelen van blowen stond bij mij.

 

Jij stelt zomaar zonder nuances dat je door coke en speed minder impulsief wordt onafhankelijk van een ziektebeeld of type persoonlijkheid, onafhankelijk of iemand op dat moment in een depressieve of manische fase is.

 

Maar ik vroeg dus wat aan Gipsy....

bewerkt door erik
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik vind het ook goed dat je, Gipsy,  het zo benoemd want het is heel nuttig die lijstjes voor en nadelen en de verschuivingen daarin over tijd. Voor en nadelen die bij nader inzien anders liggen. Daar stelde ik een vraag over.

 

Interpretatie en invullen is er niet of nauwelijks van mijn kant. Jou stelling is dat het absoluut (=in alle gevallen, elke omstandigheid) zo is dat coke/speed voor minder impulsiviteit zorgt. Dat is wat absoluut namelijk betekent. En dat relativeerde ik.

 

Juist omdat dergelijke middelen heel gevaarlijk zijn voor mensen die op dat moment in een manische periode zitten zoals Gipsy zelf zegt dat het geval soms is. Ik vul volgens mij niks in. Ik stelde een vraag omdat ik benieuwd ben hoe het voor haar is, hoe het voor haar is in het hele spectrum tussen depressieve en manische perioden of het voor alle stemmingen zo geldt dat coke impulsiviteit remt en of het wellicht een vermeend gevoel zou kunnen zijn dat anders is als ligt bij nader inzien?

 

Op deze draad zie ik haar niet minder impulsief worden in de perioden dat ze coke gebruikt. Ik zie haar rustiger, meer overdenkend zijn zonder coke (of ander middelen gebruik) en met gebruik zie ik haar helemaal alle kanten op schieten. Dat is wat ik denk te zien en ik vraag aan Gypsy of dat zou kunnen kloppen wat ik zie of dat ze toch werkelijk minder impulsief als voordeel van de coke ervaart?

 

Sorry Gips, ik wist ook niet dat een simpele vraag of iets werkelijk zo is zoveel voeten in de aarde zou krijgen. Ben vooral benieuwd hoe de behandelaars reageren op dit hele duidelijke en heel eerlijke lijstje.

 

Hoe is het nu met je Gipsy?

bewerkt door erik
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dus coke voorkomt dat je dingen aanpakt en via die weg dus zowel noodzakelijke stappen of leuke dingen als ondoordachte/minder doordachte impulsieve stappen niet meer doet. Dus het voordeel dat het impulsiviteit remt heeft er een nadeel bij gekregen dat je nu alleen gebruikt en eigenlijks niks onderneemt. Daarmee heb je volgens mij toch weer een extra stap gezet in het overzicht van voor en nadelen EN je hebt de balans opgemaakt dat je wil stoppen.

 

Zoals ik die lijstjes voor en nadelen zie bij verslavingen; bij de voordelen staan je behoeften en verlangens. Hoe ga je die punten bereiken zonder het middel coke. Hoe kan je uit jezelf halen of hulp bij vragen om je behoeften te bevredigen zonder het kunstmatige middel. Je wil minder verdrietig zijn, huilen, piekeren wanhopige gedachten....en je wil meer open en makkelijker contact, je lekker voelen, in staat zijn tot intieme gevoelens (seks) met iemand.....waaraan je wil werken staat er grofweg al. Nu bedenken hoe je het precies wil gaan doen en vooral het DOEN. Succes Gips!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ook van mij veel succes Gyps!

Zeker dat je dat stoppen niet liever in opname wil doen?

Het is maar dat ik de indruk heb dat je wel hulp kan gebruiken. Die week in het vakantiehuisje heeft je niet echt gebracht waar je toen heen wilde.

Wat ik zeker niet schrijf als verwijt. Ik heb er immers geen idee van wat het is.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...