Spring naar bijdragen

Donderdag 6 maart 2014


Yvonne

Aanbevolen berichten

Vandaag is toch wel even een dag waarbij ik weer even stil wil staan. 6 maart 2011, alweer drie jaar geleden ben ik gestopt. Niet dat ik dat die dag al wist. Ik was in die tijd een periodieke stopper. Die elke keer weer als ik het me toestond te drinken weer veel meer dronk dan ik me voornam en zelfs wel meer dan toen ik dagelijks dronk. 4 dagen nuchter was mijn record. Ik dacht laat ik het eens weekend doorzetten. Dat ging. Ik ging een keer naar het café zonder te drinken, ook dat lukte. Ik kreeg er een positief gevoel bij. Ondanks dat die avonden helemaal niet zo ontspannen waren voelde het als een overwinning. Na een week of drie heb ik een knoop doorgehakt en tegen mezelf gezegd dat ik maar eens moest stoppen met drinken wat er op neerkwam dat ik moest stoppen met de gedachte aan dat ik op een later moment wel weer kon drinken. Gek genoeg werkte die gedacht ook wel geruststellend, maar even snel draaide ik het om met de gedachte als het overmorgen kan, waarom nu dan niet? Om dit besluit kracht bij te zetten had ik Shahire maar even een PB gestuurd. Ik zou er immers zo weer op terug kunnen komen. Want ik ben goed in dingen beloven aan anderen maar aan mezelf breek ik een belofte toch snel. Hoe vaak had ik ’s ochtends niet al gezegd dat ik minder zou drinken deze dag.

Dus lekker door, langzaamaan ontdekte ik dat ik van dagdingen steeds meer kon genieten en het gemis van het drinkgelag daardoor naar de achtergrond ging. Ik heb me toegelegd op het telen van wat groente. Ik heb me nog een tijdje sufgefietst op  mijn ligfiets voor de adrenaline. (Verslaving?) En ik veel te veel rond op het forum, zou ik nu zeggen. Maar zolang het minder was dan de tijd die ik zou besteden aan het drinken vond ik wel prima.

Ondertussen was mijn leven nog steeds een puinhoop. Verdiende geen geld meer, leefde op het inkomen van mijn vriendin, en hier en daar een klusje, maar dat schoot niet op. Steeds op het nippertje konden de deurwaarders betaald worden of net voorkomen worden dat ze ingeschakeld worden. Erg vermoeiend. Dus werk zoeken.

Dat viel nog niet mee werk zoeken. En eerlijk gezegd ik merkte dat ik echt een deuk in mijn zelfvertrouwen op dat vlak had opgelopen. Waardoor ik ook de boot een beetje af hield uit angst voor afwijzing denk ik nu. Maar toch doorgepakt. In augustus was het voor de eerste keer raak. Het was een prulbaantje beetje saai en onder mijn niveau maar je moet ergens beginnen.

Het was een tijdelijk baantje voor 4 maanden en ben nog een enkele keer terug geweest. Ik was wel bevallen. Maar het hield toch echt op. Weer solliciteren, en dat betekende wel weer even tik. Heb je net weer wat zelfvertrouwen wordt dat de grond ingeboord door afwijzingen. Ik vind dat werkelijk een vreselijke bezigheid. Ik kan daar niets aan doen. Maar het hoeft maar een keer raak te zijn relativeer ik dan maar en die keer kwam ook wel. En nu ook leuker, meer op mijn vakgebied. En gek genoeg werk ik daar nog, ondanks dat het flexwerk is. Kennelijk ben je als flexwerker tegenwoordig zekerder dan met een vast contract. Heel jammer nu van die ontslagen collega’s maar mijn werk vind ik nu leuk om te doen.

En dan ben ik ook nog verhuisd en heb een samenlevingcontract en een testament. Er is in die drie jaar best veel veranderd als ik er zo op terugkijk. Ik heb wel het gevoel in de juiste richting. Of het allemaal komt door het niet drinken, dat weet ik niet. Vanzelf gaat het niet. En ik heb ik de periode dat ik wel dronk ook veel goede en leuke dingen gedaan. Maar ik verloor wel steeds meer het initiatief. Ik deed maar wat er op mijn pad kwam. En als er niets kwam kon ik altijd nog drinken. En dat is veranderd.

 

En natuurlijk een goede morgen en een heerlijke dag gewenst. Ik zal af en toe eens uit het raam kijken naar het mooie weer.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen mooi Jaap echt een verhaal waar ik me aan kan optrekken want ik denk ook nog steeds acht elk moment dat ik wil kan ik drinken, het lijkt een proces dat zn eigen tempo kiest en af en toe verbaas ik me over hoe het verloopt, met baclofen lijkt het wel wat makkelijker afstand te nemen waardoor ik meer denk/groeiruimte krijg.

nu aan de koffie, fijne dag allen

Link naar opmerking
Deel via andere websites

hahaha, je hebt dus een heerlijke dag gehad gisteren..... 

ik blijf belgie heerlijk vinden... 

 

Aak, inderdaad je niet druk maken, gewoon inderdaad (hoevaak kun je inderdaad in één zin zeggen?) even langs de garage rijden.Inderdaad. 

En goed dat die wafels op zijn, niks niet goed voor ons, Inderdaad. 

 

Luitjes, ik word heel melig nu. 

Ga snel wat rommelen hier in huis.... 

 

De zon die beloofd was en om zeven uur scheen is inmiddels weer verdwenen. 

maar dat geeft niet. 

We maken er een mooie dag van he? 

Luitjes.... later icon_yes.gif

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen, 

 

6 maart, een speciale dag om even inloggen

 

Jaap, ja vandaag een bijzondere dag voor je!

3 jaar droog staan is iets waar je toch zeker trots op mag zijn 

gefeliciteerd, een mooie prestatie!!

I will follow  :)

 

:heart:  :)  :musicnote:  :lips:  :rose:  :heart:  :)  :musicnote:  :lips:  :rose:  :heart:  :)  :musicnote:  :lips:  :rose:  :heart:  :)  :musicnote:  :lips:  :rose:  :heart:  :)  :musicnote:  :lips:  :rose:  :heart:  :)  :musicnote:  :lips:  :rose:  

bewerkt door Shahire
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Moggûh, 

 

met zulke mooie verhalen van Joop en Jaap (onze eigen twee J's) hou ik het niet droog hoor, zo mooi om te lezen. Thumbs up!

 

Kopje koffie, mascara opnieuw aanbrengen en dan kijken of we nog wat van de zon kunnen meepikken, die verdwijnt hier ook langzaam maar gestaag. Maar ach, het is  nog droog (jaja, ik word nog wel eens een positivo).

Geestelijk voorbereiden op t jaarlijkse weekend op een eiland voor een darttoernooi...slecht jaar voor de horeca aangezien ik van plan ben geen liters witte wijn achterover te tikken  :P, sleep de icetea en rosébier 0.0% maar aan!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...