Spring naar bijdragen

Kurkdroog

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    239
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Gewonnen dagen

    3

Profile Information

  • Geslacht
    Vrouw

Recente profielbezoeken

754 profielweergaven

Kurkdroog's Achievements

Forummer

Forummer (2/4)

  1. Kurkdroog

    Kurkdroog

    Ik heb ook heel veel rust gevonden. Niet alles wat kan, moet... En wat ik hier ook geleerd heb is: hou het klein. Kleine en overzichtelijke stapjes nemen en de tijd nemen. En Ree, wat dat betreft staan we quitte...ik ben ook vorig jaar gestopt Mooie bloem he, Gerrit...zijn er tegenwoordig ook in miniformaat en dan voor binnen...dank je wel!
  2. Kurkdroog

    Kurkdroog

    Goedemorgen! En met recht een heel góéde morgen. Vorig jaar om twaalf uur het glas geheven op een heel nieuw jaar waarvan ik wist dat die anders, mooi, intensief, woelig zou worden. En ik kreeg gelijk. Een heel jaar zonder alcohol. Met in de eerste maanden regelmatig momenten waarvan ik dacht dat ik die alleen met alcohol kon doorkomen. Gelukkig weet ik nu beter en besef ik nu des te meer dat ik sterker en fitter ben zonder alcohol. Hierdoor heb ik ook een ingrijpende beslissing kunnen nemen, afscheid nemen van mijn grootste trigger, het huwelijk. We zitten er middenin en dit brengt nogal wat emoties te weeg die ik in vol ornaat ervaar. Ik groei en bloei, laat het kopje hangen, krijg water van lieve mensen om me heen en bloei weer. Sinds kort werk ik ook weer en wat is dat toch fijn! Lange dagen door wat reistijd en vaak meerdere dagen achter elkaar maar ik merk wel dat het zo belangrijk is voor mij om te werken. Gevoed worden met informatie, een dolletje op zijn/mijn tijd, mensen om me heen met hun eigenaardigheden...wat heb ik dat gemist. Wekelijks ga ik naar een meeting van de AA. Een fijne avond met fijne mensen, gelijkgestemden met tijd voor een lach en soms een traantje. Daar heb ik het jaar nog niet volgemaakt, dat is een volgende mijlpaal. De directe omgeving is er inmiddels helemaal aan gewend en meldt af en toe nog dat ze het zo knap vindt. En dat is het ook. De wilskracht is er. En omdat ik heb ervaren dat het zo ontzettend veel positieve dingen oplevert, hou ik die wilskracht ook. Nou ja, met mij gaat het dus goed en dat wilde ik even delen op deze toch wel bijzondere dag
  3. Kurkdroog

    Jaarpact

    Yes! Kijk mij nou eens staan...1 jaar zonder alcohol! Zal even updaten op mijn draadje. Bedankt voor jullie reacties, Lady Jane, Mijn Gerrit en Jan
  4. Kurkdroog

    Jaarpact

    Negen maanden...wat vliegt de tijd! En we gaan door...
  5. Kurkdroog

    Kurkdroog

    Dank je wel Peet Het leven heeft nog zoveel leuke dingen in het verschiet dus kom maar op met de tweede helft!
  6. Kurkdroog

    Jaarpact

    Yoehoeeee, ik heb vanmorgen naar mijzelf gelachen in de spiegel en mijn duim opgestoken! En de duim is voor iedereen die (vindt dat hij/zij) goed bezig is! Ik zet mijn joker in...op naar een jaar!
  7. Kurkdroog

    Kurkdroog

    Ik wil er nog wat aan toevoegen. Ik word zelf zo ongelofelijk gelukkig en sterk van de mensen die samen met mij hier blij en vrolijk en enthousiast en gestimuleerd door raken! En dat is ook een belangrijke drijfveer naast dat ik het in de eerste plaats allemaal voor mezelf doe.
  8. Kurkdroog

    Kurkdroog

    Dank jullie wel voor de enthousiaste reacties, doet me echt goed! En goed voorbeeld doet goed volgen hè
  9. Kurkdroog

    Tuinperikelen

    Dit kun je met recht pláátjes noemen, wat mooi!
  10. Kurkdroog

    Kurkdroog

    Hoi Peet, leuk dat je ernaar informeert Je weet niet half hoe droog...als iemand een sigarettenpeuk naast me neer gooit, is er brandgevaar! Geintje natuurlijk want je moet je goed nat houden met dit weer maar niet met alcohol. Het gaat eigenlijk gewoon heel erg goed. De laatste tijd heb ik erg weinig trekmomenten gehad. Ik geniet van een klein aantal mensen om me heen, van de kinderen (we zijn trots op elkaar), van de ontluikende natuur, van mijn tuin die (heel) gestaag vordert, van de kuikentjes in het kanaal, van de concerten van de merels als ik de hond uitlaat, van de geur van vers gemaaid gras, van mijn stralende ogen 's morgens in de spiegel, van de doos met glaswerk die niet elke week uitpuilt, van alle andere soorten frisdrank die ik ontdek, van het bitterballetjes op het terras die zo heet zijn dat je moet blussen maar dan met fris en niet met rosé, van mijn energie, kortom...van het leven. Ik ben net terug van een droge, zonnige, warme/hete vakantie en zelfs dat ging me goed af. Alles klein gehouden. Net zoals de hotelkamer. Niet met vrienden na 't dagje strand op het terras zitten pimpelen, niet 's avonds bij het eten het drinken belangrijker vinden dan de lokale specialiteiten, niet 's avonds nog eindeloos de rekening op laten lopen omdat ik nog niet genoeg gedronken had. Maar fris en fruitig het bed vroeg in...en uit! Genoten van een zonsopgang (de natuur blijft toch mijn grootste held van de afgelopen maanden!), boottochtjes, mensen en vissen kijken, energie om dingen te ondernemen, de warmte aankunnen omdat ik geen kater had...alleen maar rust qua geen drank hoeven scoren. Het kistje staat nog steeds op tafel. Onlangs nog een keer alles eruit gehaald en doorgenomen. Op zo'n moment breek ik even maar ben hetzelfde moment, met recht, trots op mezelf. Ik hou 'm in ere want ik ben er van overtuigd dat er nog veel meer dingen gaan volgen die de moeite van herinneren waard zijn. Deze week nog een paar feestmomenten voor de boeg vanwege de TTspeedweek en die ga ik vol vertrouwen tegemoet en allemaal meemaken. Heb wel jaren gehad dat ik dagen moest overslaan vanwege een kater. En dannnnn....zit ik al bijna op een half jaar kurkdroog. En dat gaan we herhalen, kijk nu al uit naar de jaarwisseling maar eerst...ik hou het klein en ook vandaag drink ik niet!
  11. Kurkdroog

    Jaarpact

    Yeaaaaaaaaaah, weer een maand erbij en wat vliegt de tijd als je plezier hebt! Medefeestgangers vandaag, van harte gefeliciteerd met deze dag!
  12. Kurkdroog

    Jaarpact

    Sowhat, mijlpaal bereikt, joepieeeee! Hangt de vlag al uit?
  13. Peet...een jaar kurkdroog, daar log ik even voor in, chapeau !
  14. Nou Suiker, ik kan nu alvast vertellen dat Anouk niet heeft gewonnen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...