Spring naar bijdragen

Mijn Zuid-Afrika draad


Gestopt

Aanbevolen berichten

Hopelijk is het toegestaan door Tactive dat ik hier een nieuwe draad aanmaak voor mijn ervaringen mbt afkicken in Zuid Afrika.

Het is de bedoeling dat ik hier mijn ervaringen ga neerzetten. De beslissing is genomen, 6 mei vertrek ik ´s morgens vroeg naar Kaapstad. Het maakt nu al veel los in mij. Wekelijks zal ik een verslag neerzetten.

Groetjes,

Gestopt

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Antwoorden 78
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Helemaal super Gestopt!!!!!!

Ik ga zeker jouw stappen in Afrika hier volgen.

Dank je wel voor het delen :present:

Ik wens je enorm veel sterkte en succes.

Alleen dit al is een geweldige stap VOOR UIT!

:rose:

Coco

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Je bent een goed voorbeeld voor hoe

creatief je kunt zijn om op de manier die bij jou

past ADB te worden. Natuurlijk verdient dat een

eigen draad; op de gewone draden zakt het weg.

En fijn dat je de voorbereidingen al mailt, maakt het kompleter.

Ik denk dat dit "week"boek ook jou kan stimuleren, ook in zwaardere tijden,

het feit dat je alles vastlegt geeft je een extra stok achter de deur alles zo goed

mogelijk aan te gaan, toch?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gestopt,

ik ga je ook volgen hoor, vind het zó knap van je!

Ik lees je al vanaf je begin hier, kon vanwege techn. problemen

niet op je reageren, maar heb enorm veel bewondering

voor je.

Jij gaat ervoor, helemaal, ik wens je dan ook heel

veel succes in Kaapstad en fijn dat je dit draadje hebt geopend,

kunnen we je allemaal volgen!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi,

Dank jullie wel allemaal. Ik ga niet uitgebreid reageren omdat ik de draad overzichtelijk wil houden.

Mijn plan is om werkelijks op vrijdag even een verslag te doen van mijn week. Eigenlijk is Zuid Afrika nu al begonnen omdat er nu een concreet doel weer is waar ik naar toe kan leven. Het e-ticket is binnen, ik heb diverse lijntjes uitgezet om te kijken of ik mijn huis kan verhuren gedurende mijn verblijf in Zuid-Afrika en een verzekering is afgesloten. Dit is allemaal heel goed geregeld met goede tips vanuit de organisatie. Omtrent de financiering vanuit mijn ziektekostenverzekering heb ik mij ook in het geheel niet druk te maken. Dat wordt allemaal gewoon geregeld. Alleen maar een handtekening zetten en zij doen de rest. Dat haalt ook heel veel innerlijke stress weg. Nu wel zorgen dat ik die twee maanden volledig volmaak anders kost het mij geld. Maar ik denk ook als ik op het punt kom dat ik daar weg wil gaan dat ik tegen iets zwaars binnen in mijzelf aanloop wat moeilijk is om onder ogen te zien. Dat bedenk ik mij NU. Maar als ik er straks midden in zit is het een heel ander verhaal.

Verder ben ik erg onrustig. Ik merk dat die hersenen nog helemaal niet goed werken en dat maakt mij moe. Mijn handen trillen ook nog altijd..... Ik ben de hele dag alleen maar bezig met het leren zorgen voor mijzelf in de basis nog en geen dingen van mijzelf eisen. Alleen maar droog blijven, goed eten en de kop een beetje erbij houden dat ik mijzelf niet weer verwaarloos en af en toe nog een pijnstiller voor de kaak.

Ja, klinkt leuk, Kaapstad. De praktijk is dat je 1 keer in de week er tussen uit mag onder supervisie. Dus veel zal ik niet zien van Zuid Afrika. Maar dat is ook mijn bedoeling niet. Ik wil beter worden.

Gestopt

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goh Gestopt, ik vind het zo ontzettend knap dat je dat durft zeg. Ik hoop echt dat je er heel veel aan zal hebben en dat je kan genieten van het adb. zijn.:sun:

Hoop tegen die tijd ook dat het met je kaak beter gaat, want dan is de reis en het verblijf toch wat prettiger voor je.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dag Gestopt, alles wat je aanpakt om je verslaving te overwinnen is toe te juichen.

Ik hoop dat je in Z-Afrika leert je leven weer in eigen handen te nemen om uiteindelijk te ontdekken wie Gestopt werkelijk is.

Het zal een verblijf worden met een lach en een traan, nieuwe mensen zullen je pad kruisen en een helpende hand toe steken waar dat nodig is.

Vertrouw en pak die handen vast want een verslaving op afstand zetten is niet mogelijk zonder de hulp van mensen om je heen.

Ik wens je veel moed en wijsheid toe en zal nu en dan dit draadje aanklikken om te kijken hoe het verder met je gaat.

Gestopt, ga goed.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Gestopt,

Heel grote stap die je daar gaat nemen, mijn complimenten!

Dat is niet GESTOPT maar BEGIN!

Ik zou graag willen weten wat je daar zoal gaat doen, is het alleen

therapie of ga je daar ook werken?

Hoe zit het program een beetje in elkaar?

Ik begrijp uit je verhaal dat je bijv. op vrijdag de tijd hebt om achter

de pc te zitten om ons een verslag te versturen.

Ik ben in een grijs verleden ook opgenomen geweest in een verblijf waar

ik in een project zat waar ik 3 mnd verbleef om af te kicken. Kan ik het

daar mee vergelijken?

Zo ja wat is dan de meerwaarde van het project in zuid Afrika (wat zegt

daar de organisatie over?)

Ben je eerder in behandeling geweest?

Veel vragen he? Maar ik ben dan ook heel benieuwd naar het project,

naar jou persoonlijk, jou ervaringen, en zeker zo belangrijk of het voor

jou gaat werken.

Of we nadien een nieuwe gestopt zien.

Dan misschien met een nieuwe naam? bijv. nieuw begin ?

Ik wil je heel graag volgen hier op het draadje!

veel liefs en sterkte, Myriam

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik hoop overigens dat het mij toegestaan wordt om daar deze draad bij te houden. Het is daar internet onder supervisie.

Ik ga naar Zuid Afrika (ik verwacht niet veel van het zelf land te zien) omdat de behandeling daar stukken goedkoper is. De helft van wat normaal een reguliere behandeling in Nederland kost. Ik heb nog gevraagd met mijn nieuwsgierige hoofd naar de kosten. Het is voor twee maanden rondom de 15.000 euro (nu deed degene die dat zei enigszins een slag in de lucht) terwijl in Nederland een dergelijke opname 30.000 euro kost. Dit scheelt omdat Zuid Afrika qua basisbehoeften een stuk goedkoper is en het (Nederlandse) 1personeel is hoog opgeleid en gekwalificeerd. Als ik de twee maanden volmaak dan wordt het volledig vergoed vanuit de basiszorg. Zorgverzekeraars zijn verplicht om te betalen omdat het hoog gekwalificeerd is. Als ik de twee maanden niet volhoudt en eerder vetrek ik eerder, zit ik WEL met 9.000 euro kosten. Goede reden dus om het helemaal vol te houden. Zelf vind ik, tot nu toe, dat de intake zorgvuldig is verlopen en heb een goede indruk van alles. Hiernaast vind ik het belangrijk voor mijzelf dat ik twee maanden volledig los te maken uit mijn eigen omgeving en alle sores die ik hier heb. Het lukt mij niet om hier uit allerlei gedachtenmolens te ontsnappen en ik blijf als een hond die in haar eigen staart bijt allerlei kringetjes maken. Zucht.

Wat ik weet is dat er dagelijks een programma is van 's morgens 08.00 uur tot 22.00 uur 's avonds. Tussendoor is wel vrije tijd beschikbaar. Iedere ochtend wordt gestart met een wandeling en vervolgens deelname aan individuele therapie (iedere dag !) en groepstherapie. Verplichte deelname of je moet wel een verdomd goede reden hebben om niet te gaan. Tussendoor ontspanning door meditatie, paardrijden, zwemmen. Slapen gebeurt met drie of vier mensen in een vertrek. De regels zijn uitermate streng opgesteld. Maar goed, dat moet ook wel. Als ik er naar toe ga ben ik 38 dagen droog, als ik het volhoudt allemaal. In het weekend mag je er op uit onder supervisie.

Ik heb er goede verhalen over gehoord. Het zijn natuurlijk wel specialisten op verslavingsgebied en ik verwacht stevig met het verleden en de oorzaken geconfronteerd te gaan worden en alle ondergesneeuwde emoties. Maar het is en blijft afwachten al met al hoe het gaat verlopen. Uiteindelijk moet je het zelf doen. Maar er zijn ook ervaringsdeskundigen en je zit met zijn allen allemaal in het zelfde schuitje.... verslaafd aan wat voor zooi dan ook.

Ik moet het nu nog 2 weken in mijn uppie volhouden met droog blijven. Op dit moment heb ik het erg moeilijk en gilt mijn hele lijf weer om verdoving.

Ik weet werkelijk niet waar ik mij in ga storten..... maar goed, ik ga er voor. Want alles is al kapot in mijn leven. En des te langer ik nu droog ben des te meer ik de funeste invloed zie van alcohol op mijn gevoelsleven, brein, functioneren en lichaam. Ik ben er nu net een beetje toe in staat om in de basis voor mijzelf te zorgen. In mijn hoofd blijft het nog een chaos. Alsof de gedachten te snel zijn voor het lichaam of zoiets. Soms realiseer ik mij nog geen eens dat ik echt ga. Oef.

Gestopt

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Weet je wat ik eigenlijk een van de ergste dingen vindt. In feite ben ik een jaar geleden al gestopt met drinken. Althans dat hele ruige drinken van alleen maar zuipen en nog eens zuipen. Maar ik had telkens gemiddeld om de drie / vier dagen een terugval van beugels zuipen. En daardoor haalde ik telkens ook mijn hele lijf onderuit en komt het fysieke herstel er maar niet in omdat ik gewoon in feite overgevoelig / allergisch ben geworden voor alcohol. Man, wat een zooi is het toch ook. Nu goed, ik ga happen, want ik ben hyper.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Je was een jaar geleden " begonnen" met het stoppen!

Een inleiding zal ik maar zeggen naar de stappen die je nu aan het zetten bent.

Is toch geweldig! Is toch niet het ergste.....

Het ergste was toen je niets anders kon als zuipen.

Dat heb je nu al lang weer achter je....

Je gaat nu alleen nog maar vooruit!

:sun:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

Hoi Gestopt

Je zult het momenteel wel heel erg druk

hebben met van alles en nog wat

daar in het verre en mooie Zuid Afrika.

Ik denk aan je en kijk uit naar je berichten.

Groetjes, sterkte en succes,

Coco.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik was te laat voor het uitzwaaien

dus hier maar even een welkomszwaai

(((:heart::):heart:)))

of iets wat er op lijkt.

Hoop dat je je gauw thuis voelt op je

nieuwe stek daar. ga het aan meis en

haal eruit wat er uit te halen valt, je bent een Hollander of

je bent het niet he.

Hopelijk mag je geregeld online, als je dat niet afleidt

van het programma en van jezelf. Knuff voor de paarden.!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...