bolletje Geplaatst 22 september 2012 Rapport Share Geplaatst 22 september 2012 Dank Bo. Kouwe schotel Je hebt nodig Rund of kalfsvlees. Mergpijpje. Aardappelen. Gesnipperde uien, Nootmuskaat. 1 pakje Bouillonsoep. Lavas. Laat het kalfs of rundsvlees samen met het mergpijpje een paar uur lekker trekken. Voor dat de bouillon heet geworden is doe je er het pakje bouillonsoep door. En even goed roeren. Schil de aardappels en snij ze in vieren. Als de bouillon klaar is haal je het vlees en de mergpijp eruit en kook er de aardappelen in gaar. Snij intussen de uien samen met de lavas klein. Als de aardappelen klaar zijn doe je de bouillon even appart. Doe de aardappelen in een grote kom en schenk er wat vocht bij. Maak het met de mixer fijn tot een romig geheel Doe ook een flink kwakkie Mayo bij ( denk er aan dat, als de brij afgekoeld is, hij steviger wordt.) doe er dan de uien en lavas door en intussen heb je het draadjesvlees fijn gemaakt. Ik trek er altijd sliertjes van. Veel lekkerder dan blokjes vlees. Je kan er nog wat druppeltjes magi bij doen en peper en flink wat noot. laat het geheel afkoelen. Daarna kan je de schaal opvullen met tomaat, aspergers, hard gek. ei (eventueel gevuld) Je kan het rundvlees vervangen door een blikje cornetbeef. Ook erg lekker. Gevuld ei. Eieren hard koken door midden snijden, eigeel eruit halen, dat fijn prakken met mayo, gesnipperde bieslook en heeeeeel lekker, flink wat zwiterse strooikaas) en dan weer opvullen mmmmm jammie. Succes en smakelijk eten. Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Madelief Geplaatst 23 september 2012 Rapport Share Geplaatst 23 september 2012 Bol! Heerlijk lijkt het me! Gelukkig kan ik dit gaan proeven als de volgende meeting er is.:D Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
bolletje Geplaatst 29 september 2012 Rapport Share Geplaatst 29 september 2012 Iets nieuws ondekt. Ik heb vandeweek brocoli gegeten. Daar heb ik een papje bij gemaakt van zo'n pakje allesbinder. En daar heb ik ook een flinke klodder franse créme kaas met knoflook doorheen gedaan. Die heb je al van E 0,59. Denk dat dit ook kan met bloemkool. Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Lenie Geplaatst 29 september 2012 Rapport Share Geplaatst 29 september 2012 oeh, goed idee Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Madelief Geplaatst 29 september 2012 Rapport Share Geplaatst 29 september 2012 Provencaalse quiche met geroosterde groenten 4 personen ca 30 minuten + 1 uur wachttijd Vulling •1 rode paprika •1 gele paprika •1 courgette •1 aubergine •2 rode ui •4 teentjes knoflook •1 takje rozemarijn •1 takje tijm Eimengsel •200 ml crème fraîche •4 eieren •150 g geraspte kaas •1 el provençaalse kruiden •75 g zachte geitenkaas Extra nodig •ovenschaal doorsnede 24 cm •kwastje •boter om in te vetten 1 pak filodeeg olie om te bestrijken Vulling Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika, courgette en aubergine. Verwijder de harde kern uit de venkel. Pel de uien en snijd alle groenten in gelijke delen van circa 3 centimeter. Pel en snijd de knoflook. Ris de rozemarijn en tijm en hak deze fijn. Leg alle groente op een bakplaat. Besprenkel met wat olijfolie, bestrooi met peper, een beetje zout en de gehakte kruiden en rooster de groenten circa 15 minuten in de voorverwarmde oven. Eimengsel Meng de crème fraîche met eieren, de helft van de gerapte kaas, Provençaalse kruiden en een beetje zout en peper. Quiche Breng de oventemperatuur terug tot 180 ºC. Bestrijk de ovenschaal met boter. Haal de vellen filodeeg los en drapeer ze schuin, elkaar overlappend rondom in de ovenschaal. Laat ze over de rand hangen. Bestrijk met olijfolie. Voeg de helft van de groente toe. Giet het eimengsel over de groente tot ze net onder staan. Brokkel de helft van de geitenkaas erover en strooi de overgebleven geraspte kaas erop. Herhaal dit proces nogmaals tot de massa op is. Maak van de overhangende filodeegvellen een rand op de quiche, bestrijk met wat olie. Bak de quiche in het midden van de oven in circa 45 minuten goudbruin en gaar. Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Lenie Geplaatst 29 september 2012 Rapport Share Geplaatst 29 september 2012 MJAMMIE!!!! Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
lady jane Geplaatst 2 oktober 2012 Rapport Share Geplaatst 2 oktober 2012 kookroom(light) vd Lidl uitgebakken spekjes idem:P of blokjes gerookte kipfilet Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
bolletje Geplaatst 2 oktober 2012 Rapport Share Geplaatst 2 oktober 2012 I.p.v. créme fraiche zou je misschien kwark of Griekse Yoghurt kunnen pakken met wat kruiden erdoor zoals hele fijne knoflook, maggi, of bieslook. Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Madeleine Geplaatst 2 oktober 2012 Rapport Share Geplaatst 2 oktober 2012 Een ontzettend vet recept, maar ik blij het heel erg lekker vinden. Benodigdheden: Afbakpistolets Kruidenboter Kaas Salami of Chorizo Tomaat champignons Uien Mozzarella Bereidingswijze Oven voorverwarmen op 180graden. Pistolet insnijden, zodat de zijden plat komen te liggen. En binnenkant besmeren met kruidenboter. Plakjes kaas, salami of chorizo, tomaat, uien, champignons en beetje mozzarella erop. In de oven 8-10 min. Heerlijk! Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
lidia Geplaatst 15 december 2012 Rapport Share Geplaatst 15 december 2012 Is er soms een apart draadje van alternatieve drankjes? Meen ik me te herinneren, kan in ieder geval mijn recept voor karkadeh niet terugvinden. Zou ergens begin van dit jaar moeten zijn. Ik was nu weer in Egypte en ontdekte dat daar zakjes karkadeh zijn, die dan gebruikt worden voor warme thee. Best lekker, maar er zijn al zoveel soorten warme thee, dus ik blijf maar bij de koude variant. Heb 2 bolletjes meegenomen, mss krijg ik daar bruikbare zaadjes uit, het is een lage plant die in de verte op onze hibiscus lijkt. Het groene blad dan, de bloem totaal niet. Van de chauffeur en kok kreeg ik een zak karkadeh cadeau toen ze hoorden dat ik die wilde kopen om mee naar Ned. te nemen. Aardige mensen, Egyptenaren en gevoel voor humor. Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Lenie Geplaatst 5 januari 2013 Rapport Share Geplaatst 5 januari 2013 oke... komt ie! mijn pasta saus. men neme.... 2 pakjes gezeefde tomaten pond gehakt 3 uien 4 knoflookteentjes vers basilicumplantje oregano ( gedroogd) vleeskruiden zout en peper uien en knoflook fijn snijden... dan bakken, als ze glazig worden het gehakt erbij en rul bakken ( als je wilt kan je ook een zakje fijne soepgroente erbij doen) dan die tomaten erbij.. half plantje basilicum fijn gesneden en de oregano erbij ( ongeveer een eetlepel) op smaak brengen met zout/ peper/ en een eetlepel vleeskruiden. dan nog een half uurtje pruttelen en klaar!!! Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
laura Geplaatst 7 januari 2013 Rapport Share Geplaatst 7 januari 2013 Hoi, Wat een lekkere dingen allemaal! Die quiche klinkt echt super Madelief. Die pastasaus van Lenie ook trouwens! Ik maak zelf wel eens broccolisoep. Heel simpel: Broccoli stronkjes koken in bouillion Die met de bouillon in een blender doen en als je wilt ook zongedroogde tomaatjes erbij voor een wat pittigere smaak. Is zowel warm als koud erg lekker! Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Lenie Geplaatst 8 januari 2013 Rapport Share Geplaatst 8 januari 2013 lust je ook vast wel Courgette soep?? ;-) Cougettesoep eenvoudig recept. 1 pot kippenbouillon + 2 kipbouillontabletten 2 kleine of 1 grote courgette 2 uien (middelmaat) 2 tenen knoflook 1 prei (niet te groot) Verse selderij 2 aardappels 2 gekookte eieren 1 laurierblad Kookroom, en naar smaak zout (meestal niet, even proeven), peper, nootmuskaat en heel veel kerrie. Zeef de bouillon(zoveel water toevoegen als op pot staat) en warm dit op met de grof gesneden uien, laurierblad, bouillontabletten. Na een half uur toevoegen: knoflook, grof gesneden aardappels (schone eieren even 8-10 minuten mee laten koken) Als de aardappels gaar zijn de grof gesneden courgette, selderij en prei toevoegen. Na totaal +/- 1 uur laurierblad verwijderen, gepelde eieren toevoegen en dit alles met de staafmixer fijn maken. Op smaak brengen met de kruiden en binden met de room, fijn gesneden stukjes kip toevoegen. Eet smakelijk. Uitgebreid recept. Bouillon trekken van 2 a 3 kippenpoten met laurierblad, uien, zout, peper en bouillontabletten Als dit gaar is de bouillon zeven en afmaken zoals ander recept na een half uur etc. Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Lenie Geplaatst 8 januari 2013 Rapport Share Geplaatst 8 januari 2013 wij noemen dit "Heet" lekker bij een stukje kaas...etc men neme 6 tenen knoflook 1 madam chanet ( geel) sap van 1 citroen half bosje peterselie ( vers) beetje zout en peper en wat suiker. alles door elkaar stampen in een vijzel en klaar!!!! lekker een ( heel) klein plukje op een stukje kaas. Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
lidia Geplaatst 20 januari 2013 Rapport Share Geplaatst 20 januari 2013 Lofsalade een klein struikje lof klein snijden kaas in blokjes snijden een banaan in plakjes vervolgens alles of wat je in huis hebt toevoegen: kiwi handje gewelde rozijnen (kwartiertje in warm water en dan uit laten lekken) Halve sinaasappel of mandarijn Alles doorroeren met 2 lepels mayo en bestrooien met cashew-of walnoten. Bloemkoolsalade Zoveel bloemkool als je normaal eet 5 min. koken en direct afspoelen met koud water, dan blijft het knapperig.In kleine roosjes verdelen Dikke plak ham (of een paar gewone) in blokjes snijden] 2 hardgekookte (8 min.) eieren In laagjes in een kom doen en, daar komt ie weer! mengen met mayo. Zelf maak ik er wat meer van: mayo mengen met wat room of yoghurt of kwark een scheut ketchup peper,zout en paprikapoeder scheutje worchestersaus en smullen maar. Zalm/tonijnsalade Neem een blikje zalm of tonijn, open het, hou het omgedraaid, terwijl je de deksel naar binnen drukt, zo loopt het vocht eruit. Verwijder graten en vellen, maak fijn.Snij 2 augurken klein en 2 hardgekookte eieren. Alles mengen met mayo en wat peper. Je kunt een halve overgebleven aard. erdoor doen of een lepel fijngesneden ui. Als je sla in huis hebt, leg je dat op een bord en drapeer daarop de rest. Heb je tomaten, garneer het dan met partjes tomaat. Je kunt hier geroosterd brood ofzo bij eten. Zo, dat was het voor nu, gewoon proberen in een kwartier ben je klaar om te smullen. Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Lenie Geplaatst 25 januari 2013 Rapport Share Geplaatst 25 januari 2013 Gepofte aardappels met vulling voor 4 personen 4 pof aardappels 250 gr. Huttekase 3 el fijn gesneden bieslook 200 gr tonijn ( uit blik,uitgelekt) 1 selderijstengel in kleine stukjes 3 lenteuitjes fijn gesneden beetje tabascosaus beetje zout en veel peper el mayonaise of creme-fraishe voor de sjeuiigheid pofaardappels klaar maken in de magnetron. alles door elkaar mengen en 1 a 2 scheppen op de aardappels leggen voila...klaar! Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Lenie Geplaatst 25 januari 2013 Rapport Share Geplaatst 25 januari 2013 gamba's met koude macaronisalade en krieltjes benodigdheden: voor 4 personen 1 groot pak ingevroren gamba's ( uit supermarkt) 1 spaanse peper 5 teentjes knoflook olijfolie pakje verse selderijblad macaronie ( net zoveel als je nodig hebt....ik had een half pak voor 4 personen en ik had over) blikje zalm bakje cherrytomaatjes uitje mayo verse peper ( uit een molentje bv) krieltjes peterselie (vers bakje) zout/peper komt ie: de knoflook en spaanse peper in de vijzel fijn stampen ( of superklein snijden)....een koffiekopje olijfolie erbij doen en wat zout. dat meng je door je inmiddels ontdooide garnalen ( dat gaat het snelst in de gootsteen in lauw water..+- 15 minuten) die zet je weg en laat je een uurtje trekken. dan kook je je macaroni beetgaar...die giet je af en laat je koud worden. maak dan in een schaal het mengsel van de zalm...tomaatjes ( doormidden gesneden)..en de helft van de peterselie...schepje mayo en veel verse peper. roer daar de afgekoelde macaroni in en zet het koud weg. Bak je krieltjes en doe er ( als ze bijna klaar zijn ) zout/peper en de rest van de peterselie bij als je macaroni en krieltjes klaar zijn dan pas bak je de gamba's. ik heb het in een grillpan gedaan. geen boter of olie erbij want daar hebben ze al een tijd in gelegen. om en om bakken ( ongeveer 4 minuutjes per kant) lekker de gamba's op je bord met de salade en de krieltjes en eten maar!!!!!! EET SMAKELIJK!!! Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
kunsie Geplaatst 5 februari 2013 Rapport Share Geplaatst 5 februari 2013 GEVULDE COURGETTES 2 personen, 1 courgette 2 ons half om half gehakt (of runder, net waar je van houdt) 1 grote ui 2 teentjes knoflook klein blikje tomaten puree handje doperwten uit diepvries plakjes oude of belegen kaas kruiden zoals vijfkruidenmix of kurkuma, marsala, koriander,kerrie ketjap chilisaus rijst of mie, net waar je van houdt Halveer de courgette in de lengte en snijd hem dan door de midden zodat je 4 stukken hebt. Hol de stukken uit met een lepel en bewaar het vruchtvlees. Snijd dit aan blokjes. Kook de uitgeholde stukken ongeveer 5 min in kokend water. (niet helemaal aan snot, want moet nog in de oven) Ondertussen water opzetten voor de rijst en de oven 10 min. voorverwarmen. rul de gehakt (zonder olie) in een wok. Daar de uitjes en de knoflook bij. dan de doperwtjes en het gesneden vruchtvlees erbij. Dan niet het hele blikje puree, maar de helft daarvan, erbij Dan op smaak maken met ketjap, chilisaus en kruiden, Doe de uitgelekte courgettes in een ovenschaal en het gehaktmengsel daarbovenop. Evt. afdekken met een plak kaas maar kan ook (als je aan de lijn doet) met cherrytomaatjes (gehalveerd) Ongeveer 10 min in de oven. Ondertussen kook je de rijst gaar. Smakelijk eten Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Rickert Geplaatst 10 februari 2013 Rapport Share Geplaatst 10 februari 2013 Pannenkoeken!! Maar dan gezonder en niet uit een schudfles of mix vol e-nummers..... Voor ongeveer 0,4 liter beslag 125 gram volkoren speltmeel (bevat meer voedingsstoffen dan tarwe en ik vind het lekkerder voor pannenkoeken) 0,25 liter karnemelk (proef je niet terug in de pannenkoek en geeft mooier, luchtiger beslag) 1 ei Snuf zout Beetje suiker of zoetstof Het beslag is iets dikker dan van een mix maar in een goed hete pan vloeit het door de pan te draaien mooi uit. Laat het beslag nog even rusten voor je het gebruikt... sommigen zeggen laat het de nacht rusten in de koelkast, dan is het nog beter. Dat weet ik morgen pas:-) maar tot nu, lekkerste als ik ze heb gehad! Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Zeppelin Geplaatst 28 mei 2013 Rapport Share Geplaatst 28 mei 2013 Voor de liefhebbers mijn maaltijd van de dag: MaÂcaÂroÂni met chamÂpigÂnon-noÂtenÂsaus Benodigheden: 300 g elleboogjesmacaroni + 2 uien 2 teentjes knoflook 1 bakje champignons (250 g) 1 bakje walnoten (100 g) 2 eetlepels walnotenolie 2 cups Buitoni Salsa con Funghi (gekoelde maaltijden ` 200 g) zout en peper Bereiden: Macaroni koken volgens gebruiksaanwijzing. Uien en knoflook pellen en snipperen. Champignons schoonvegen en in plakjes snijden. Walnoten grof hakken. In braadpan olie verhitten. Ui en knoflook ca. 3 minuten fruiten. Champignons toevoegen en ca. 5 minuten bakken. Saus en gehakte walnoten toevoegen en goed doorwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Macaroni serveren met saus. Lekker met tomatensalade. Bron: De appie Oordeel: Vond het een vreemde combinatie maar ik hou van macaroni en van champignons . Het smaakte lekker bij elkaar en het is zeker voor herhalingvatbaar Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Gast Geplaatst 29 mei 2013 Rapport Share Geplaatst 29 mei 2013 je vergeet een heerlijk glas helder water om het weg te spoelen Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
VM1 Geplaatst 29 mei 2013 Rapport Share Geplaatst 29 mei 2013 Doet me dan weer denken aan Romaldus, DE specialist van de lekkere watertjes. Waar zit ie ? (als je nog leest Rom. ik heb ze allemaal opgeschreven. Weet je (ja dat weet je vast) dat er vele Franse resto's nu ook naast de wijnkaart een waterkaart is?) Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Gast Geplaatst 29 mei 2013 Rapport Share Geplaatst 29 mei 2013 voor de rest ziet het er goed uit, smakelijk eten zou ik zeggen Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Nadia Geplaatst 16 augustus 2013 Rapport Share Geplaatst 16 augustus 2013 dus...de sperziebonen zijn spotgoedkoop op dit moment. flink inslaan dan maar! maar wat doe je ermee, behalve koken, invriezen en bij een aardappeltje eten? alvast 2 receptjes, misschien hebben jullie er meer? sajoer boontjes: fijngesneden uitje, teentje knoflook aanfruiten met een theelepel sambal en theelepel laos. water toevoegen, boontjes erin. zout/ half bouillonblokje naar smaak en als de boontjes gaar zijn een stuk santen van ongeveer een centimeter breed erbij. sperziebonen/kidneybonen slaatje gekookte en gesneden sperziebonen mengen met een (klein) blikje uitgelekte/afgespoelde kidneybonen gesnipperd uitje erdoor dressing van olie/azijn/zout/peper en mosterd evt. een geperst teentje knoflook erdoor Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Nadia Geplaatst 25 augustus 2013 Rapport Share Geplaatst 25 augustus 2013 vast goedkoop, maar ik hou het bij mijn kruiden tomaatjes, overal goed voor, maar dit is wel een hele lekkere: sambal goreng tomaat ui/knoflook/sambal evt. trassi 2 of 3 blaadjes daoen salam 3 of 4 peteh bonen pond tomaten 1 dikke prei kokosmelk ui/knoflook fijnsnijden en fruiten sambal erbij en evt. de trassi de peteh bonen fijnsnijden en erbij prei in ringetjes en mee laten bakken tomaten halveren en erop leggen en dan laten smoren op het laatst de kokosmelk erbij en als je geen trassi hebt gebruikt een beetje extra zout. ik gebruik vaak geen trassi omdat het van garnalen is gemaakt en ik hier een vegetarier heb rondlopen Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Aanbevolen berichten
Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen
Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten
Account aanmaken
Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!
Registreer een nieuw accountAanmelden
Ben je al lid? Meld je hier aan.
Nu aanmelden