Spring naar bijdragen

pactdraadje voor baclofen, Refusal en Antabusgebruikers


bolletje

Aanbevolen berichten

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Hallo Allemaal,

Ik ben nieuw hier, lees al een tijdje mee. Een paar weken een flinke terugval gehad en gisteren besloten om Refusal te gaan slikken. Vandaag mijn tweede tabletje. Wat een rust, vraag me af waarom ik er nooit eerder aan heb gedacht. Kan ik gewoon deodorant en bodylotion gebruiken met alcohol erin? Heb vandaag voor de zekerheid deo gekocht zonder alcohol. Vind het best eng allemaal.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het stoppen met drinken geeft vaak ook enorme moeheid die lang kan aanhouden. Hoeft niet perse een bijwerking te zijn van de Refusal. Maar overleg inderdaad even met een arts, daar zijn ze voor immers.

Ik gebruik zelf één tablet van 250 mg per dag. Heb eigenlijk niet echt last er van. Diarree heb ik soms ook wel, maar niet zó dusdanig dat het mijn functioneren belemmert. De alcohol deed dat wél (terwijl ik dacht dat dat niet zo was, daar kom ik pas achter nu ik niet meer drink) dus voor mij is de keuze simpel :)

Hoop dat je je gauw wat beter voelt!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Anne,

Ik slikte 2 halve per week en dat was meer dan voldoende. Die (ijzer) smaak in je mond daar hebben veel mensen last van. Dat kan weg gaan, maar soms blijft het. Daarom is twee x per week slikken genoeg en heb je ook minder last van die smaak. Succes.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ha Bolletje, bedankt voor je reactie. Ik ben nieuwsgierig hoe je weet dat het voldoende is. Ik vraag het maar gewoon, "dat gaat je niks aan" is ook een prima antwoord. Maar heb je wel eens geprobeerd te drinken met 2 maal een halve refusal, of is de dreiging qua ziek worden ook voor jou voldoende?

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Even een vraagje aan de gebruikers hier. 

Ik slik nu 2 maanden een dagelijkse dosis van 250 mg. Ondanks dat ik steeds beweer geen enkele bijwerking te hebben, denk ik nu toch dat ik dat wel al die tijd heb. Ik wil hier even mijn verhaal doen en hoop op herkenning (of juist niet) en wat tips.

Ik ben en blijf maar moe, kan makkelijk 10 tot 11 uur slapen per etmaal en doe dit ook meermaals per week. Nu schuif ik al die vermoeidheid steeds op de burnout, maar ik vermoed dat de Refusal hier misschien ook wat mee te maken heeft.

Verder merk ik dat mijn stoelgang maar niet normaliseert. Ik ben nu zelfs helemaal gestopt met koffie en nog blijft het rommelen.

Ik vraag me af of meer mensen hier last van hebben. Ik zit er zelf aan te denken om misschien terug te gaan naar 2 maal per week 250 mg. Dan heb ik volgens mij alsnog die stok achter de deur in geval van 'acute drang'. Het spul werkt immers best even door. 

Iemand tips of ervaring hiermee? Helemaal stoppen is op zich natuurlijk ook mogelijk. Ik sta op het moment heel stevig in mijn schoenen qua niet drinken. Ik weet echter uit ervaring dat dat gevoel razendsnel weg kan ebben en ik wil eigenlijk deze stok achter de deur voorlopig niet opgeven. Maar ik wil denk ik wel even uitvogelen of een lagere dosering een wat gunstiger effect heeft op de 'ongemakken'

Link naar opmerking
Deel via andere websites

er is een afdeling vraag het de hulpverlener en je kunt het vragen aan degene die het voorschrijft.
Ik heb er geen ervaring mee, maar zoals jij beschrijft lijkt me wat dratisch om meteen te doen; je kunt ook de hoeveelheid eerst halveren of om de dag slikken,
en dan kijken wat dat doet. Dan houd je toch de regelmaat en discipline om met je verantwoording bezig te zijn en psychisch is bij mij zeker zo belangrijk als fysieke
resultaten. Ik denk dat Bolletje ook zo iets heeft gedaan ooit, maar als ze nog/weer leest hier zal ze dat zelf vast schrijven.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik heb op dit moment helemaal geen behoefte om te drinken dus de huisarts gaf aan dat ik ook gewoon kon stoppen. Maar dat wil ik zelf absoluut nog niet. Wat je zegt, het doet vooral ook iets 'psychisch'. Ik heb geen enkele behoefte om nu overmoedig te raken en wil dus gewoon met een bepaalde regelmaat blijven innemen. Better safe than sorry is mijn idee. Ik wil eigenlijk pas in 2019 eens gaan bedenken of ik er mee zou willen stoppen.  Lekker vooruitschuiven, voorlopig geeft dat rust.

Huisarts gaf aan dat er verschillende opties zijn, halveren van de dosis of minderen in frequentie. Elk lichaam is anders dus liet hij de keuze eigenlijk aan mij. Vandaar dat ik hier hoopte wat ervaring van andere gebruikers te lezen (ook al zegt dat niets over wat het vervolgens bij mij doet maar toch...) 

Zal eens kijken bij dat draadje wat je noemt, daar kijk ik eigenlijk nooit. Het zal een kwestie van uitproberen en uitvogelen zijn dus!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goeie morgen Nicky,

Ik denk, gewoon blijven slikken, desnoods slik je (dat heb ik jaren gedaan) 2x per week een kwart of een halve. Voor mij was dat meer dan voldoende. Waarom stoppen als dit werkt?

Als je weer gaat drinken brengt dat je meer schade dan het slikken.;)

 

Anne ik heb vaak geprobeerd om toch te gaan drinken en iedere keer had ik er ontzettend veel last van. Maar beter is, het niet weten of het helpt en gewoon blijven slikken. Ik heb negen proefdronken gehad om een aversie te krijgen tegen drank. Drinken met refusal. Nou ik kan je zeggen dat dat vreselijk is, dat gun je niemand. Dus is die onzekerheid niet verkeerd.

bewerkt door bolletje
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Precies mijn idee Bolletje, gewoon blijven slikken.  Ik wil nog helemaal niet stoppen, het geeft me rust.

Ik heb vrijdag een tablet van 250 mg genomen en wil dat maandag ook weer doen. Dat worden dan de vaste dagen.  Ik heb het gevoel dat ik al minder last heb van mijn darmen. Ik ga deze frequentie even volhouden en kijken wat dat in mijn lichaam doet.

Dank voor jullie reacties hoor!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 1 month later...

Anne wat naar! Ik ben zelf ook inmiddels drastisch verminderd met Refusal, ook vanwege de diarree en buikklachten. Als ik een tablet slik, weet ik dat ik die dag last heb. Maar waarom helemaal stoppen Anne? En niet eerst een lagere dosering geprobeerd of een vermindering in frequentie? Heb je dit met de huisarts besproken al? Ook dat je nu weer drinkt?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ha Nicky, ik ga morgen naar het Novadic, naar mijn "alcoholdame". Ze weet dat ik gestopt ben en ik zou het drie weken zelf proberen (niet drinken). Dat lukt dus niet. Ik kan mezelf wel voor mijn kop slaan dat het weer zo uit de hand loopt. Misschien toch maar weer beginnen maar ik slikte om de dag een kwart tablet. 

 Hoeveel slik jij nu en gaat dat beter met je buik?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Eerlijk gezegd doe ik maar wat nu. Afgelopen maandag ingenomen en dus de hele dag diarree. Ik slik dan gewoon een hele tablet van 250 mg. Ik neem in als ik de buikklachten kan hebben (dus als ik niet een uur moet rijden) en als ik er aan denk of als ik ergens een risico in zie. Niet drinken lijkt al goed in mijn systeem te zitten, heb geen drang. Hoop dat ze je kunnen helpen Anne!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dankjewel Nicky. Ik vraag me wel eens af wat de absoluut minimale dosering zou zijn. Misschien wel gewoon de dosis waarop je nog bang genoeg bent en niet drinkt uit angst voor de onaangename verschijnselen van de Refusal bij drinken. Ik ga maar overleggen wat ik zal gaan doen bij het Novadic en denk ook over de AA. Zie alleen zo tegen de feestdagen op zonder wijn. Heb jij dat ook of ben je al zover dat je het zonder ook leuk kunt hebben?

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Tja, ik denk dat de minimale dosering voor iedereen anders is. Ik kan bijvoorbeeld nog gewoon gerechten eten waar een scheutje alcohol in zit, terwijl een ander hondsberoerd wordt van een bonbonnetje. Ik ben dus niet zo zeer bang om ziek te worden, ik wil gewoon echt niet meer drinken nu en dit is een stok achter de deur. 

Verder merk ik dat ik steeds meer een afkeer krijg van de alcohol. Vooral andere mensen die net iets te veel drinken. Die vind ik namelijk helemaal niet zo gezellig, eerder strontvervelend. Gezelligheid tijdens de feestdagen (en trouwens ook daarbuiten) maak je toch echt zelf, dat doet de alcohol niet voor je. Onze feestdagen zijn niet 'gezellig' volgens de geldende normen. Oud en nieuw bijvoorbeeld gaat vriend lekker buiten de deur vieren met vrienden, mét veel drank. Ik blijf lekker thuis met mijn dochter van 7 en lig hoogstwaarschijnlijk om 10 uur in bed, net als vorig jaar. De volgende ochtend ontwaken wij saampjes, vroeg, nuchter, fris en vrolijk in een nog slapende wereld. Dát vind ik genieten en heerlijk gezellig zo aan de ontbijttafel.

Ik beleef het leven nu gewoon anders nu ik niet meer drink. Ik ben altijd vroeg op tegenwoordig en heb geen katers meer te verwerken. Ik vind dat fris opstaan en bewust leven gewoon meer waard dan die avonden drinken tot ik dronken ben. Voorheen had ik het ervoor over. Nu niet meer. Niet nu ik ook zie hoe heerlijk het is voor mijn dochter om een vrolijke moeder te hebben. Zij doet het beter met een moeder waar ze veilig bij is en die ze kan vertrouwen. Die niet kattig reageert vanwege hoofdpijn.

Ik ben nu in staat problemen te bespreken en ze direct op te lossen. Bevalt me veel beter dan mijn ergernissen weg drinken en uit de weg gaan zodat ze blijven sluimeren.

Anne, Refusal helpt echt, maar het 'geneest' niks. Je moet het écht zelf willen. De voordelen van drinken moeten verdwijnen. Dat kost tijd en is soms echt een hele kluif. Jij hebt nu blijkbaar toch nog een voordeel van het drinken, anders zou je het niet doen toch? Wat is dat voordeel? Waarom drink je? Misschien helpt het om dat 'voordeel' ergens anders uit te halen? 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het was een indringend maar goed gesprek. Ik ga komende week naar een soort zelfhulpgroep, niet de AA maar ze werken met dezelfde stappen. Het kan zo echt niet meer. 

Ik heb zeker voordelen van drinken. Ben eigenlijk heel introvert en de alcohol maakt me wat losser, ik praat wat gemakkelijker. Maar inmiddels weegt dat helemaal niet meer op tegen de nadelen. Het wordt steeds gekker. Ik ben gewoon een beetje jaloers als ik jouw houding tegenover alcohol lees. Dat wil ik ook, zo leven. 

Maar dat verslavingsbeest is sterk. Ik moet het maar even per dag bekijken. Vandaag, ondanks een etentje met vrienden, ga ik niet drinken. Zo, dat is gezegd. Kijken of ik morgen wat frisser opsta (dat zal wel) en er iets meer ben voor mijn honden. Mijn huis weer schoonhou, de strijk weer doe, weer een beetje tevreden kan zijn met mezelf. 

Lief dat je informeert naar me, doet goed. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Niet jaloers zijn hoor. Ik ben al járen met de verslaving bezig. Het is en blijft gewoon hartstikke lastig. Maar ik vind het leven zónder alcohol wel steeds fijner worden. Ik hoop dat je een fijne groep treft volgende week en dat het je ook helpt.

Ook ik ben (erg) introvert en ik heb een uitgesproken hekel aan 'feestjes'. Die overleefde ik echter prima met alcohol want inderdaad, het maakt je een stuk losser en dan heb ik het tenminste gezellig. Pas nu besef ik wat een idioterie dat is. Waarom zou ik in hemelsnaam iets doen waar ik geen zin in heb om vervolgens te gaan drinken om die bezigheid te kunnen doorstaan. De wereld op zijn kop.

Door de voordelen van alcohol steeds te ontleden en analyseren, kom ik er dus eigenlijk achter wat ik wel en niet graag doe. En de dingen waar ik geen zin in heb, doe ik dan dus ook gewoon niet (wel in redelijkheid natuurlijk, mijn baas ziet me aankomen:D).

En je krijgt er commentaar op hoor. Ik tenminste wel. Als je anders gaat doen dan mensen gewend zijn, dan vind iedereen daar ineens wat van. Logisch. Vervelend soms. Maar hé, ik drink niet;)

Heel veel plezier vanavond. Bereid je voor. Bedenk wat je antwoord is bij vragen of je ook wat alcohol wil. Houd vast aan je voornemen en vooral...geniet!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...