Spring naar bijdragen

Anne01

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    49
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

Anne01's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. Anne01

    Geus meldt zich...

    Proficiat Geus! Goed voorbeeld doet goed volgen, hoop ik.
  2. Merci Kohtje.. Herstel, wat een zorgen. Sterkte.
  3. Heel fijne dag allemaal, voor zover mogelijk. Hier derde alcoholvrije dag, slecht geslapen en knetterende hoofdpijn.
  4. Heel veel sterkte..wat kun je ze missen. Ik heb zelf vier honden, en het zijn geen kinderen maar toch echt wel gezinsleden. Afgeven doet heel erg pijn.
  5. Nou, dit zijn perfecte ontbijtartikelen voor een droge dag..super!
  6. Met je geouwehoer..hahaha..onderschat jezelf maar niet. Ik ga op zoek naar een alcoholvrij drankje dat ik echt lekker vind, die thee komt ook je neus uit aan het eind van de dag. Crodino vind ik wel lekker maar ik ben hartstikke dik en die suiker heb ik niet nodig..light vind ik vies in alles. Ik ga weer eens recepten bedenken. Pasta da Nicky ofzo.. Enfin, vandaag wordt de tweede droge dag.
  7. Tja, mijn pap is overleden een half jaar terug. Ik heb hem beloofd voor mam te zorgen, maar het is niet de gemakkelijkste dame. Dat zijn van die middagen dat ik snak naar een wijntje (of liever gezegd een flesje) om het vol te houden. Ook moet ik vanuit mijn werk nogal eens een praatje houden ergens. Geen probleem, ik mag dan gewoon praten over iets waar ik wat van weet, maakt me niet uit hoe groot de zaal is. Maar dan die verplichte borrel achteraf, doodongelukkig voel ik me daar maar moet echt even blijven. Dan zijn er ook de familiedingen die soms echt moeten. De natuur..ja, vaak geen zin om met de honden te lopen (leve de kater, bah) maar als ik eenmaal in het bos ben, is het heerlijk..is een fijne hond niets voor je? Lezen doe ik ook graag en ik hoop koken (met plezier dan) weer op te pakken. Zonder wijntje in de keuken. Die rust en gebrek aan schaamte die je beschrijft..ja. Dat klinkt heel, heel goed. Inderdaad, dat je in de ochtend denkt van, oh jemig, heb ik een beetje normaal gedaan. Vreselijk. Fijn dat de somberheid ook weg is. Die zit nog heel diep in me. Hoop dat dat snel slijt. En dat ik het volhoud. Maar dankzij fijne ondersteunende mensen zoals jij, die echt ff de tijd nemen, zou het kunnen lukken. Dankjewel.
  8. Dankjewel. Het zijn goede vrienden waar ik mee uit eten ga en met name mijn vriendin kent mijn probleem. Ik zal dus geen raar commentaar krijgen. En met hen kan ik denk ik ook wel een fijne avond hebben zonder drank, tenminste, daar ga ik even van uit. Ik verheug me nu in ieder geval al op het wakker worden morgenochtend, zonder de kater. Wel een heel goede opmerking, dat je ontdekt wat je wel en niet graag doet. Ik kom vaak niet onder sociale verplichtingen uit en ik weet dat ik ze eigenlijk niet leuk vind. Niks aan te doen, maar misschien ga ik wel meer ontdekken wat ik wel leuk vind. Dat is momenteel niet zo heel veel, eigenlijk. Maakt best somber hè, die drank en die katers. Heb jij hele nieuwe dingen ontdekt die je leuk vindt en waar geen alcohol bij komt kijken?
  9. Anne01

    Voorstellen!

    Wat ontzettend goed, echt al heel lang, anderhalve maand..Heb je goede behandeling voor je PTSS
  10. Anne01

    Boekendraadje

    Zojuist besteld..kan wel wat ondersteunend leesvoer gebruiken. Bedankt voor de tip. Vier dagen niet drinken en ik heb het er weer uit, financieel, denk ik dan maar.
  11. Het was een indringend maar goed gesprek. Ik ga komende week naar een soort zelfhulpgroep, niet de AA maar ze werken met dezelfde stappen. Het kan zo echt niet meer. Ik heb zeker voordelen van drinken. Ben eigenlijk heel introvert en de alcohol maakt me wat losser, ik praat wat gemakkelijker. Maar inmiddels weegt dat helemaal niet meer op tegen de nadelen. Het wordt steeds gekker. Ik ben gewoon een beetje jaloers als ik jouw houding tegenover alcohol lees. Dat wil ik ook, zo leven. Maar dat verslavingsbeest is sterk. Ik moet het maar even per dag bekijken. Vandaag, ondanks een etentje met vrienden, ga ik niet drinken. Zo, dat is gezegd. Kijken of ik morgen wat frisser opsta (dat zal wel) en er iets meer ben voor mijn honden. Mijn huis weer schoonhou, de strijk weer doe, weer een beetje tevreden kan zijn met mezelf. Lief dat je informeert naar me, doet goed.
  12. Heel veel succes..Ik heb zelf nog geen succesverhaal, ben ook nog in gevecht. Hoop dat jij het jouwe wint, sterkte!!
  13. Anne01

    refusal en diarree

    Dat ga ik zeker doen..dankjewel.
  14. Dankjewel Nicky. Ik vraag me wel eens af wat de absoluut minimale dosering zou zijn. Misschien wel gewoon de dosis waarop je nog bang genoeg bent en niet drinkt uit angst voor de onaangename verschijnselen van de Refusal bij drinken. Ik ga maar overleggen wat ik zal gaan doen bij het Novadic en denk ook over de AA. Zie alleen zo tegen de feestdagen op zonder wijn. Heb jij dat ook of ben je al zover dat je het zonder ook leuk kunt hebben?
  15. Anne01

    AA

    Dankjewel voor de fijne reactie, Kruidenthee. Het klinkt goed. Ik ga maar eens kijken daar.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...