Spring naar bijdragen

Wie missen we al een tijdje?


smart

Aanbevolen berichten

Beth, het is jammer als je je gekwetst voelt hier
eigenlijk is wat er hier geschreven wordt zelden
persoonlijk, want we kennen elkaar niet. Bij de
meeste mensen heb ik een beeld gevormd en op de meetings blijken die dus
niet te kloppen. Wat hier verschijnt is dat deel van mensen wat ze kwijt willen
en zegt meer over die het schrijft dan degene voor wie het bedoeld is, snap je?
Gewoon blijven komen, het helpt je ADB te worden en daar gaat het om:present:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

Hier alles kee zoals ik al schreef maar heb het ff zwaar met de sterfdag van mijn man, de val met de scoot en het niet kunnen aarden hier. Komt wel kee maar dan is het hier voor mij wat heftig door zoveel gesprekken die ik dan niet bij kan houden.
Heb nooit het gevoel gehad hier voor mezelf te zijn maar samen dus ook voor een ander en dat laatste gaat ff niet maar kom heus terug hoor want drupje is net onkruid hahaha.

Beth als je nu eens begint je mobiel aan te zetten dan kan ik je bereiken. Kijk je mail eens goed na want ik reageer wel op je. Meis je kan mij ook bereiken als je wilt en weet dat ik er nog altijd voor je ben hoor.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo kanjers / knokkers / strijders / lotgenoten:present:

Ben inderdaad al lang niet meer hier geweest, enorme terugval waar ik niet over uit wil wijden... Gewoonweg slecht. Problemen in de familiesfeer, financiële tegenvallers, mijn nichtje van 20 jaar wordt nu uitgebreid onderzocht omdat ze vrezen dat ze MS heeft... zo'n jonge meid...

Ik voel me vreselijk, vandaag ga ik het weer proberen, geen alcohol in huis en haal er ook geen. morgen naar de huisarts samen met mijn man. De knop MOET echt weer om.
Ik voel me vreselijk, lusteloos, depressief, leeg, schuldig, verdrietig, en dat vreselijk transpireren weer.
BAH!

Wat is alcohol toch een vreselijk monster:devil:

Wanneer laat ie me nou gewoon met rust???

Maar ik ben er nog. Dus laat ik even weten dat ik nog steeds niet op heb gegegeven.

Liefs, Tobber:present:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Tobbertje,
Ik hoop dat je van de huisarts hulp krijgt bij het stoppen. Ontzettend goed van je dat je samen met je man morgen naar de huisarts gaat, dat getuigd van moed en doorzettingsvermogen!:present:
Steeds die uitglijders of terugvallen die je maakte maken je ook somber en vermoeid. Als een muisje in een emmer die tegen de zijkant probeert op te klimmen. Je doet je best maar het lukt je niet. En nu op naar je huisarts voor een laddertje! :heart:

Succes morgen!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Toppie ik denk dat je het om moet draaien, niet de alc. moet jou met rust laten want daarmee maak je het een soort persoon die het leven voor jou lastig maakt maar jij moet de alc. met rust laten. JIJ bent zelf degene die je hand uitsteekt naar het glas, en het naar je mond brengt, niemand anders dwingt jou. Je bent geen hulpeloos zielig wezentje dat door een monster aangevallen wordt, Nee JIJ en alleen JIJ bent zelf verantwoordelijk voor jouw doen en laten.
Ik heb je een tijdje geleden voorgesteld om ook eens te denken over refu. maar je zei nee, je wilde het toch zelf proberen. Nou je ziet het resultaat, en dit is hard wat ik nu zeg MAAR JE KUNT HET NOG NIET:angry: Jij kunt nog niet stoppen met drinken, zonder hulp van een pilletje, en dan nog ben jij degene die dat tabletje in moet nemen. Net zo als je dat glas naar je mond brengt.
Ik voel dat ik een beetje kwaad ben en dat komt omdat ik het idee heb dat je denkt dat je er zelf geen schuld aan hebt, dat je jezelf zielig vind en als exuus aan jezelf dan mag drinken maar zo steekt het niet in elkaar. wil je wel van de drank af???? nou laat het dan zien. Laat zien dat je een sterk wijfie bent die tegen een stootje kan en vraag hulp als je het moeilijk hebt, maar kom niet naderhand klagen als het kwaad geschied is. Daar schiet je geen moer mee op. Wil je van de drank af??? Ga er dan mee aan de slag, samen met ons, wij willen je graag helpen meis.:heart:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lieve knokkers/kanjers, etc.:heart:

Bedankt voor jullie eerlijke, oprechte, confronterende en lieve reacties.
Ik heb gisteren niet gedronken, dat was dan weer dag 1. Vanmiddag naar de dokter met mijn man, ik ben heel benieuwd. Maar raar is het, ik voel me een stuk rustiger vandaag. Dat komt misschien door het prachtige weer? Ik heb al een wandeling van 1,5 uur met de hond erop zitten, en heb al een uur in de tuin genoten van het zonnetje; HEERLIJK!! Heb vannacht toch verbazend goed geslapen, al was ik wel vroeg wakker maar dat geeft niet, zo'n mooie dag moet je benutten.

Ik hou jullie op de hoogte van de uitslag bij de huisarts.
Ineens voel ik toch weer vechtlust, dankzij jullie!:lips: THANKS!!

Ik ga voor dag 2 droog!

Liefs, Tobbertje:present:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Kijk zo ken ik je weer meid. Toppie de knokker. ja misschien heb ik je pijn gedaan met m'n berichtje maar ik was echt een beetje kwaad. Dat komt ook omdat ik zo graag zou willen zien dat het je lukt. Dat jij ook gewoon een fijn leven krijgt zonder alc. en dat moet lukken maar ik moet misschien niet zo ongeduldig zijn.
Laat je vanmiddag nog weten hoe het afgelopen is lieverd?:sun:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lieve Dinah,

bedankt voor je bemoedigende woorden, erg lief van je:present:
Het gaat best goed, dag 3 droog zonder medicatie, want ik start pas in het weekend i.v.m. bijwerking zoals diarree in het begin... niet handig op mijn werk... zaterdag vrij tot woensdag dus dan ben ik vier dagen thuis. Wel zo fijn:D Tja, stoppen met alcohol gaat niet zonder slag of stoot, daar ben ik intussen wel achter... het is een flink gevecht...
We hebben een Akita Inu kruising met Amerikaanse Akita. Inderdaad een geweldig ras, maar wel eigenwijs, en ze hebben maar 1 echte baas en dat is helaas mijn man... Voor mij heeft ze niet dat respect. Ze luistert redelijk naar mij, maar dat zou ik wel anders willen zien. Komt misschien nog, ze is nog jong... beetje aan het puberen. Maar ik zou haar niet meer kunnen missen hoor.

Lieve Bol. ik wist niet dat Jopie uit beeld is...?
Gaat het nog wel goed met haar dan?
Jij ook hartstikke bedankt voor je lieve woorden, je bent ook een schat!:heart:

Liefs, Tobbertje:present:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Beste Mensen,
ik ben té lang weggeweest van dit forum om gemist te worden...-;).
Een aantal jaren gelden heeft Opa2 op dit forum zijn bijdragen geleverd. Het programma heeft indertijd zeker zijn nut gehad, maar mijn ervaring was wel, dat al dat gesjoemel met 'minder' en 'maximaal' bij mij niet werkte: gewoon stoppen, was dus het devies, dat mij tot juli vorig jaar niet lukte; sindsdien sta ik 100% droog.
Reden: ernstig hartfalen, deels door apneu (ademstilstanden tijdens de slaap), en een nare luchtweginfectie, die ook zijn effect op het hart heeft gehad.
Daarnaast is mijn overtuiging, dat mijn 40-jarig alcoholgebruik van zeg maar 1 fles port per dag, en daardoor weer overgewicht, niet bepaald hebben mee-gewerkt aan het voorkómen van mijn beide kwalen, die als sluipmoordenaars zijn opgekomen.
Kon ik vorig jaar september geen 10 meter meer lopen, inmiddels is door mijn volledig stoppen met alcohol, en mijn voorzichtig zijn met andere koolhydraten, en vooral ook betere voeding, mijn gewicht met 20 kg afgenomen, kan ik weer 1,5 uur wandelen, zijn de apneu's afgenomen (van gemiddeld 41 per uur per nacht naar zo'n 15), en heeft de cardioloog mij bestempeld tot 'medisch wonder': als hij aan zijn collega's vertelt wat ik met mijn beroerde hartfunctie nog doe, geloven ze hem niet...

Zo, tot zo ver deze samenvatting.

Ik hoop van harte dat jij, lezer(es), er je voordeel mee zult doen.
Want alcohol verknalt naar mijn ervaring nog véél meer, dan er momenteel 'in de boeken' staat. Het is een sluipmoordenaar, die weliswaar de realiteit (zeer tijdelijk!) verzacht, maar tegelijkertijd zijn tol op het lichaam heeft. En da's wel zo logisch, want je geest valt nu eenmaal niet te voeden met welke stof dan ook, óók alcohol niet...
Om je geest te voeden is er zó veel betere voeding beschikbaar, dan alcohol!

Succes, niet alleen met je stoppen met alcohol, maar vooral ook met het invullen van de vrijheid die je daardoor verkrijgt, en met je zoektocht naar échte voeding voor je geest!

Hartegroet,
John

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 1 month later...

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...