Spring naar bijdragen

ekstertje

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    2.606
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Alles door ekstertje geplaatst

  1. Stella..zie nu je berichtje pas. Ik heb geen gouden tip vrees ik, wat voor de 1 werkt werkt voor de ander niet en visa versa. Ik kan wel noemen wat voor mij gewerkt heeft, maar ook ik ben er gekomen door vallen en opstaan. Wat werkte voor mij: Meedoen aan een dagpact. Probeer dag voor dag te kijken: VANDAAG drink ik niet Vroeg naar bed bij trek Geen drank in huis, maar wel koelkast vol met alc. vrije drankjes. Jezelf een kadootje geven bij een behaald mijlpaal (doe ik nu nog steeds) Bij trek nagaan waar de trek vandaan komt: H=Hungry A=Angry L=Lonely T=Tired En zelf vulde ik dat aan met beloning (ik krijg ook trek als ik vind dat ik het verdient heb). Ik kijk dus volgens het bovenstaand schema (halt+beloning) waar de trek vandaan kom en zoek dan een vervanger voor de drank. Bv. bij honger eet ik iets, bij boosheid schrijf ik in mijn dagboek, bij eenzaamheid bel ik iemand, bij vermoeidheid ga ik naar bed en bij beloning eet ik een berg chocolade:) Verder heb ik zoals ik al zei een ticker op mijn mobiel. In het begin (de eerste 4 maanden waren voor mij het moeilijkste) kwam ik erg veel op het forum. Ook heb ik aan een paar mensen verteld waarmee ik worstelde en ook nu ik niet drink ben ik er open over dat de alcohol en ik niet zo'n goed setje zijn... De eerste weken is het doorbijten en niet te optimtimistisch worden na een paar maanden, blijf allert! Dat ben ik nu nog.. Hoop dat je er wat aan hebt Stella, succes!
  2. Wow! Zoveel rozen heb ik nog nooit gehad Spud...bloos.. Lief! Bedankt allemaal! Weet je wat mij ook helpt trouwens (en daarom weet ik ook precies op hoeveel dagen ik zit) een ticker op mijn mobieltje. Zie elke dag een dag erbij komen op mijn schermpje:) Hier op het forum hielp die ticker bij mijn handtekening me ook op die manier. Vraag me niet hoe ik die eronder heb gekregen want het was een heel gedoe met codes en zo:( Maar zo'n App-je op je mobiel is peanuts! Alle goeds iedereen!
  3. Weer even hier op het forum... Komende zondag ben ik 1000 dagen ADB om die reden dus meer met mijn gedachten bij het niet meer drinken. Met mij gaat het prima en ik ben nog steeds hartstikke blij dat ik me ooit hier met hangende pootjes heb gemeld. Dronk al jarenlang teveel en ik kwam op het punt dat ik echt hulp in moest schakelen. Dronk bijna iedere avond en wist dan de volgende dag niet meer hoe en wanneer ik in mijn bed was beland... Al vaak geprobeerd om zelfstandig te stoppen, maar dan begon ik na een paar weken toch weer... Hier ben ik middels een pact gestopt. Hoop dat mijn verhaal een steuntje is voor andere forumleden. Iedereen die mij nog kent van vroeger: bedankt en de groetjes van Ekstertje.
  4. Wilde net vertellen dat het bij 1 vandaag over Baclofen gaat. Maar zie dat het al gemeld is. Mooi! Groetjes Ekstertje.
  5. Hallo allemaal, Een beetje laat, maar hier nog een geslaagde. Ik ben de feestdagen weer droog door:) Merk dat hoe langer dat ik gestopt ben, hoe gemakkelijker het wordt. Gelukkig maar! Nu ruim 2 jaar niets gedronken, voelt goed! Mijn kinderen, mijn partner en ikzelf verdienen een nuchtere ekster;) Groetjes aan Witte, Yajala, Bol, Bolletje, Harry, Jane, Josje, Blondie, Igor en de vele anderen die ik vergeten ben... Liefs Ekstertje.
  6. Zet mij er ook maar weer bij:) Alles gaat goed met mij trouwens, nu al 2 jaar alcoholvrij. Maar ik kan best wat steun gebruiken rondom de feestdagen! Groetjes Ekstertje. Ps. Weet iemand hoe het met Yajala gaat?
  7. Wil me even melden Gewoon even een update over hoe het met me gaat...Met mij dus alles goed. Heb voor de 2de keer een vakantie zonder drank overleeft. Ik blijf af en toe trek houden, maar dit is goed uit te zingen. Meestal heb ik trek in stress situaties wanneer ik het moeilijk vind om me te ontspannen. En ja, dan maar chocolade....dat helpt voor mij Nu dus alweer ruim anderhalf jaar geen alcohol gedronken en daar ben ik erg blij mee natuurlijk. Geen katers meer, vergeten avonden of hevige trek. Geen schaamte meer over stomme dronkemansacties Geen stiekeme wandelingen meer naar de glasbak. Geen verstopte wijnflessen achter de bank...etc. Gewoon een rustiger eerlijker leven!
  8. Wil me even melden:) Gewoon even een update over hoe het met me gaat...Met mij dus alles goed. Heb voor de 2de keer een vakantie zonder drank overleeft. Ik blijf af en toe trek houden, maar dit is goed uit te zingen. Meestal heb ik trek in stress situaties wanneer ik het moeilijk vind om me te ontspannen. En ja, dan maar chocolade....dat helpt voor mij;) Nu dus alweer ruim anderhalf jaar geen alcohol gedronken en daar ben ik erg blij mee natuurlijk. Geen katers meer, vergeten avonden of hevige trek. Geen schaamte meer over stomme dronkemansacties:) Geen stiekeme wandelingen meer naar de glasbak. Geen verstopte wijnflessen achter de bank...etc. Gewoon een rustiger eerlijker leven!
  9. Doe dat maar Jane:present: Leuk je ff gesproken te hebben.. Ik ben er ook weer vandoor. Ik kom wel weer eens langs over een tijdje. Iedereen heel veel kracht om te bereiken wat je wilt: minderen of stoppen:present:
  10. Weet je, eigenlijk zou ik hier best graag vaker willen komen....Gewoon omdat ik anderen tot steun zou willen zijn. Net zoals ik indertijd ben geholpen door forumleden die al wat verder in het stopproces zaten. Maar ik merk inderdaad dat wanneer ik hier vaker kom mijn hoofd weer met de alcohol aan de slag gaat en dat wil ik niet. Dus voor jou alleen maar fijn dat je daar geen last van hebt en wel hier kan zijn toch?
  11. Met mij alles goed Jane en met jou? Ik drink niet en geniet van het leven zoals het komt. Binnenkort krijgen we hier een pup dus dan wordt het nog gezelliger;)
  12. Jane:present: Leuk jou ook nog even te zien!
  13. Ha kanjers! Lang niet geweest hier... Bol, Borretje...en andere bekenden:present:
  14. Hallo Dinah en anderen:) Lief dat je naar me vroeg Dinah! Met mij gaat alles goed. Ik ben nog steeds erg blij dat ik me indertijd hier bij het forum heb aangemeld. Ik drink nu al anderhalf jaar niet meer en dat bevalt erg goed. Ik heb zelden trek en als ik trek heb denk toch geen haar aan mijn hoofd erover om er eentje te nemen. Op het forum kom ik niet meer zo vaak omdat ik merk dat ik dan meer met alcohol bezig ben en dat wil ik niet. In die zin kom je er denk ik nooit meer van los, maar zoals het nu is vind ik dat prima om mee te leven. In die zin blijf je denk ik inderdaad je hele leven lang alcoholist. Verder gaat het ook goed in het leven:) Ik werk, heb het druk met mijn gezin en geniet van de dingen die op mijn pad komen... Alle goeds:present: En nu ik er toch ben....eens even bij de ditjes en datjes neuzen;)
  15. ekstertje

    dinsdag 20 maart

    Goedemorgen iedereen! Blauwe lucht, zonnetje...zalig! Vandaag maar n's van genieten. Met mij alles ok, hoop met jullie ook. Aan de drukte op het forum te zien is het nog steeds lekker bedrijvig hier. Zag ook nog steeds veel bekende namen. Aan iedereen die me nog kent: een dikke knuffel en alle onbekende een Maak er een mooie droge dag van! Liefs Ekstertje:heart:
  16. ekstertje

    aanmelden

    "Hoe hou je dit vol?", vraag je in een stukje hierboven Pebles. Mijn ervaring is dat ik het de eerste 4 maanden het lastigste had qua trek en onrust. Vanaf die periode werd het steeds gemakkelijker. De onrust probeerde ik wat te temperen door mijn aandacht af te leiden middels computerspelletjes, wandelen, op het forum komen, ergens op bezoek gaan, etc. Vroeg naar bed gaan omdat ik anders bang was de avond niet "droog" door te komen deed ik ook wel.
  17. ekstertje

    aanmelden

    Welkom hier Pebles:present: Herken je gevoel "met de billen bloot" te moeten bij je eerste berichtje alhier. Mijn eerste berichtje hier schreef ik met rode wangen en ik heb ook heel lang getwijffeld of ik er wel goed aan deed om het te plaatsten! Maar nu kan ik daar alleen maar blij om zijn en ik hoop jij over een tijdje ook. Ik drink mede dankzij het forum nu al ruim 1 jaar niet meer en ben daar heel gelukkig mee. Ik herken je onrust en de zeeen van tijd die je nu ineens lijkt te hebben...Ik vulde die toen met potten kruidenthee en chocolade...Alles beter dan de alcohol. Na een tijdje wordt die onrust minder constant is mijn ervaring en komt het meer bij vlagen. Nu heb ik nog zelden trek, alleen bijzondere dagen als Kerst of een vakantie vind ik nog wel lastig. Maar ook daar valt goed mee om te gaan voor mij tot nu toe. Hoop dat je er iets aan hebt en heel veel succes!
  18. Even een mooi liedje toevoegen: Heerlijk relaxed en mooi!
  19. Bolletje: Bedankt, maar voel me niet zo'n doorzetter..Niet dat ik niet blij ben of trots op mezelf hoor. Maar de doorbijter was ik in de begintijd. Toen ik iedere keer stopte en opnieuw begon en dan weer stopte...Dat steeds vallen en opstaan, dat kostte zoveel energie! Maar nu glijdt de tijd voorbij. Ik tel de dagen niet meer, de alcohol zit niet meer dagelijks in mijn hoofd...Nu hoef ik niet meer door te bijten, tenminste zo voelt dat. Kate: Ik herken dat:) Bij trek las ik boeken van mensen die schreven over hun extreme alcoholgebruik. Dan dacht ik: daar wil ik nooit (meer) heen en dan kon ik beter met mijn trek omgaan.
  20. Weer even niet geweest hier;) Met mij alles ok overigens! Ik kom even lezen, tijd zat: kids hebben vakantie en ik dus ook een beetje... Drink nog steeds niet en kan eigenlijk wel zeggen dat de drank ver uit mijn systeem is. Ik ben erg blij dat ik heb doorgezet indertijd. Ik vond het erg moeilijk om definitief te stoppen, met als gevolg dat ik steeds opnieuw door die voor mij moeilijke 4 maanden grens moest. Maar al dat doorbijten had resultaat. Voel me nu zoveel beter! Relaxter ook. Zal echt niet zeggen dat een alcoholvrij leven zaligmakend is. Ook nu heb je mindere dagen, een echt leven dus;) Zo...en nu even lezen....
  21. Wijffie:present: had je bijna gemist! Bedankt! En nu echt weg, heb een zieke dochter thuis: snotverkouden!
  22. Zo, kwam nog even lezen...Yajala, jij ook alles ok? Still going strong? Hoop het! Jane, gefeliciteerd met je nieuwe huis! Succes met alle rompslomp, maar het levert uiteindelijk als het goed is een fijn thuis op! Alle anderen die ik nog ken: take care! Ik kom over een tijdje weer n's langs...
  23. Kwam even PB lezen en ff dag zeggen:) Hier alles ok! Heb mijn moeilijke momenten, maar zit deze uit en ga dan weer lekker verder... Nog steeds erg blij dat ik de knop om heb kunnen zetten. Het is goed zo.
  24. ekstertje

    Even opnieuw

    Ha meis:sun: Hou vast en niet loslaten!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...