Spring naar bijdragen

Het gaat me lukken!!


Beatrix

Aanbevolen berichten

zolang het je triggert of uitdaagt is het niet slim om het in huis te hebben,
heb ik na een test van 7 maanden ondervonden. Ik was weer jaren de klos.
Nu hoef ik niets meer te bewijzen, gaf ik eerder overgebleven wijn mee met de drinkers,
nu geef ik het weg als het maanden onaangeroerd blijft. Anderen drinken ook vaak niet meer hier
en dan heb ik het voor niets gekocht.  Het gaat er om met je eigen gebruiksaanwijzing om te leren gaan
en gaandeweg zag ik dat het geen issue meer was, omdat ik er niet eens meer aan dacht.
Als het zou triggeren en ik toch een goede gastvrouw wilde zijn, kocht ik het last minute en besteede im meer
en betere tijd aan andere voorbereidingen. 
Dit jaar vierde ik mijn verjaardag gespreid met mensen, allemaal buitenshuis, want 70 geworden. Zussen/ drinken
wel alcohol, ik een heerlijke Tessels Skuumkoppe 0%, i.p.v. mijn eeuwige koffie/thee.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank voor al jullie reacties en fijn dat jullie meedenken. Mijn besluit is genomen:

Dit jaar zorg ik nog dat er - ondanks dat het wel een trigger voor mij is- drank in huis is.

Hopelijk is dat het volgend jaar niet meer :D en maakt het niet meer uit of er drank aanwezig is.

Maar dit jaar is toch wat anders. Ik zou mijn verjaardag ( 70 jaar) buitenshuis en groots vieren. Maar door omstandigheden wordt het nu klein en thuis gevierd. Ik heb geen zin - want toch wat betweters erbij - om op mijn eigen feestje een discussie te "moeten" voeren waarom ik dit besluit genomen heb en allerlei argumenten ( ach, je moet het gewoon bij 2 glaasjes houden, schijnt ook nog best gezond te zijn, doe nu niet zo flauw, je wordt maar 1 x 70 jaar blablabla....) te moeten aanhoren en trachten te weerleggen. Niet echt bevorderlijk voor de feestelijke sfeer......

Dus nee, ik drink zelf niet en ja, er is voor de liefhebbers bier/wijn in huis en het restant gaat ceremonieel door de gootsteen :D

Had ik al gezegd  dat het vandaag dag 7 is :D:D:D:D:D:D:D

Ik wens iedereen een fijne, droge zaterdag toe:rose:

Beatrix:lips:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen iedereen :rose:

@lady jane Zo, jij bent een echte patissier !! Wow, wat prachtig. Eigenlijk te mooi om op te eten:D

Dank voor de verjaardagwensen. Alleen dat getal........Opeens komt het wel binnen hoor:huh: Gisteren nog een jonge "spring in het veld" van 69 en nu al 70.......Gelukkig kreeg ik van de week nog een compliment van iemand, die me veel jonger schatte ( een echte charmeur waarschijnlijk haha) dus daar hou ik me maar aan vast !

Nee hoor, ik voel me goed en vooral nu ik een belangrijke beslissing heb genomen qua alcohol, ga ik vol energie deze nieuwe fase in. Zoals ik al schreef toen ik vorige week hier terug kwam :

Nu ik wat ouder ( en ook hopelijk wat wijzer....) word, ga ik steeds vaker nadenken over hoe ik deze laatste fase wil gaan beleven. Wat wil ik nog gaan doen, welke positieve ontwikkelingen wil ik een handje helpen, welke minder positieve zaken wil ik nu eindelijk eens gaan loslaten. 

Dus : hier ben ik !!! en dat getal doet er niet toe:D

Vandaag al weer dag 8 :D:D:D:D:D:D:D:D en ik ga genieten !!

Ik wens iedereen en fijne, droge dag toe:rose:

Beatrix:lips:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lieve Beatrix, 
Ook op dit draadje, jouw eigen persoonlijke draadje, wil ik je even feliciteren. 
Ik heb heel veel bewondering voor je, voor jouw manier waarop je knopen aan het doorhakken bent. 
En ja, dat getal 70.... ik kan me er wat bij voorstellen, ik zit daar inmiddels ook aardig dichtbij, en ieder jaar heb ik nog het gevoel van: nou, ik ben nog precies dezelfde als de dag hiervoor.... dusssss. Maar als je dan 'opeens' die 7 bereikt...
Nee hoor, ook dan maakt het niets uit. 
Ja, we zitten in de nazomer van ons leven. 
Mooi dat je aan het nadenken bent over hoe je die fase wilt invullen en invult..... 
Vandaag dus genieten, dubbel genieten....

                                     image.png.40abd7c89d802b44f3ed9b23e3ee84a0.png

bewerkt door Yvonne
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen iedereen :rose:

Heb zalig geslapen. Ik realiseer me nu pas sinds kort dat mijn slechte slapen echt helemaal veroorzaakt werd door de wijn. De ene nacht ging het beter dan de andere nacht, maar ja, ik dronk de laatste tijd (gelukkig) ook niet elke dag. Nu ik al weer 10 dagen gestopt ben, slaap ik als een roos:rose: Nu alleen nog de wallen en rimpels weg :D ( weinig slaap is toch één van de oorzaken hiervan ???).

Vandaag weer mijn maandelijkse crea-dag. Heb er zin in. Gezellig bezig zijn en leuke en vaak ook diepgaande gesprekken met 2 vriendinnen. Ik kom altijd weer met veel energie hier vandaan !

Het is vandaag dus dag 10  :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Wens iedereen een fijne, droge dag toe:rose:

Beatrix:lips:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen ( zegt zij met loopneus, keelpijn, waterogen en algehele malaise :wacko:). Vannacht al een beginnende keelpijn ( voelt als een open wond bewerken met schuurpapier......)Maar ach, gaat vanzelf weer over ( hoop ik dan :unsure:)

Het is hier in het diepe zuiden waarschijnlijk de laatste warme dag, dus wie weet toch nog even genieten van het zonnetje :sun:. Ach, de herfst heeft ook zo zijn charme. Maar die laatste zon pakken ze me - ondanks de algehele malaise - niet af. Gewoon een beschut plekje in de tuin opzoeken. Ik ga genieten !!

Het is vandaag dag 11  :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Ik wens iedereen een fijne, droge dag toe :rose:

Beatrix:lips:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

16 uur geleden zei Beatrix:

"voelt als een open wond bewerken met schuurpapier....

@Beatrix  Wat mij goed helpt (áls ik ziek ben is het vaak mijn keel die als eerste opspeelt), is gorgelen met een oplossing van backing soda: in een glaasje lauwwarm water 1 theelepel backing soda oplossen en gorgelen! Best zo lang als dat je het volhoudt en 3/4 keer herhalen. Na één gorgelsessie voel je al verlichting. Als je het een dag of 2 enkele keren per dag doet is de keel vrij van bacteriën en kun je weer dansend een aria zingen! :D

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen iedereen:rose:

Schreef op de dagdraad al dat je veel zelf in de hand hebt. Dus als je vandaag, vanwege vrijdag de dertiende, het tegendeel hoopt, maar twijfelt, bang bent dat vandaag het lastig, haast onmogelijk zal zijn om de alcohol de baas te blijven, dan heb je de deur dus eigenlijk al op een kier gezet !! 

Ook ik heb zo nu en dan best wel eens last van bijgeloof, ben wel eens bang dat negatieve gedachtes uit kunnen komen, maar van de andere kant : je hebt veel zelf in de hand !!

En vandaag, vrijdag de dertiende stond ik op en wist zeker dat IK vandaag de alcohol de baas ben/blijf en indien nodig met verve zal bevechten !! ( zo, die staat :D)

De lichamelijke mankementen ( zere keel, loopneus, waterogen, vervelende hoest, slecht slapen ) lijken langzaam te verdwijnen. Misschien gewoon een vorm van loslaten !

Vandaag toch nog maar een rustige dag. Misschien lekker de infraroodsauna in. Even het restant ziektekiemen er uit zweten en daarna met goed boek op de bank, lekker weggekropen onder een dekentje. Goed plan :D

Ik wens iedereen een fijne, droge dag toe :rose:

Beatrix:lips:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen iedereen:rose:

Lekker geslapen en klaar voor deze zaterdag! Er moet het een en ander gebeuren. Eerst maar eens naar het tuincentrum voor de nodige plantjes en dan starten met het winterklaar maken van de tuin. Het is tijd voor een nieuwe fase !!

En dat laatste geldt voor meerdere zaken : loslaten en verder gaan :heart:

Gisteren een gesprek met een goede vriendin en ook daar kwam naar voren dat het goed is om een oude, vaak toch wat  klemmende deur te sluiten en een nieuwe deur te openen en te kijken wat dit je brengt en wat er allemaal op je pad komt. Ik ben reuze benieuwd !!

Nu ik weer op het alcoholvrije pad loop, weet ik in ieder geval wat het me brengt : een betere gezondheid, lekker slapen, een heldere blik op de toekomst, een positievere kijk op alles, een beter zelfbeeld en zo kan ik nog wel even doorgaan !

Ook op een ander vlak sta ik open voor iets nieuws : ik heb mijn hutje op de hei verkocht en ga op zoek naar nieuwe ervaringen. Lang getwijfeld, maar nu de beslissing gevallen is, voelt het goed ! Er zijn hier mooie herinneringen gemaakt, ik heb het er naar mijn zin gehad, maar er kleven ook wat minder mooie zaken aan en die laatste gingen steeds meer "wringen". Wegstoppen heeft dan geen zin meer, dus loslaten en verder gaan :heart:

Net zoals de alcohol : loslaten en verder gaan ! Na diverse ( korte en langere) pogingen weet ik nu dat ik deze nieuwe fase in mijn leven zonder alcohol wil beleven.

Het brengt me zoveel :heart: Ik bloei op, de negatieve gedachten gaan naar de achtergrond ( die zullen heus nog wel verschijnen hoor, maar dan kan ik ze helder tegemoet treden).

Het is inmiddels dag 14 ::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart:

Ik wens iedereen een fijne, droge dag toe 

Beatrix:lips:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen iedereen:rose:

Als jullie verstandig zijn, liggen jullie nog op één oor. Hier is het 6 uur en ik ben klaarwakker.

Nee, niets gedronken, maar eens in de zoveel tijd heb ik zo'n kort nachtje.  Last van kriebelhoest en na uurtje liggen bulderen was ik klaarwakker.....

Het is vandaag dag 15 ::D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D en still going strong !! Misschien een beetje saai, maar ik voel me er goed bij !! Ik ben helder, er komt veel meer uit mijn handen, ben aardiger voor mezelf en sta weer meer open voor een ander. En inderdaad @lady jane: 70 is zo gek nog niet :lol:

Vandaag weer verder in de tuin. De herfst heeft toch ook wel zijn/haar charme ! 

Wens iedereen een fijne, droge dag toe ( hier klettert de regen tegen de raam, maar verder sta ik met plezier en vol overtuiging droog:D)

Beatrix:lips:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen iedereen:rose:

Het is vandaag al weer dag 17  ::D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Net even een ommetje gelopen en voor het eerst een wat warmere jas aan en sjaal om. Brrr:face-icon-small-shocked:

Wordt een beetje saai, maar ik voel me goed. Met name de steeds langere nachten ( oke, zo nu en dan een woelige korte nacht....)zijn echt fijn. Nu merk ik pas dat ik dit al die jaren toch wel gemist heb. Heb al die tijd gezegd dat ik niet kon uitslapen, dat ik een echt ochtendmens was. Maar dat lijkt nu toch echt te veranderen....... Dus misschien lag het toch aan de wijn :face-icon-small-shocked::blush::o

Ben nog druk bezig met het leeghalen van mijn hutje op de hei, kijken wat ik wil bewaren en de rest naar kringloop/kliko. Ook dit is echt een nieuw begin, het afsluiten van een periode. Ben benieuwd wat het me allemaal gaat brengen, ik wandel met een positieve blik deze  nieuwe fase in !!

Ik wens iedereen een fijne, droge dag toe:rose:

Beatrix:lips:

 

bewerkt door Beatrix
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Spannend @Beatrix een nieuwe fase met zo veel open ruimte om helemaal zelf te bepalen hoe je het gaat opvullen! Heb je al een andere woning in de stad gevonden? Dat zal ook wel weer een omschakeling zijn. Ikzelf denk ook dat juist als je ouder wordt/bent dat de levendigheid, bewegingen met culturele en kunstzinnige  uitingen van een stad veel leuker is dan een hutje op de hei. Ik ben dol op de hei, het bos en de zee, zou er dan ook nooit té ver van willen wonen. Zolang dat allemaal binnen behapbare afstand ligt en de grote stad als basis ziet het leven er toch wel heel leuk uit! Heel veel succes met de voorbereidingen.

Jouw saaie verhaal klinkt goed! Houd dat erin want je lijkt er een blijer mens van te worden!

Wat het weer betreft: ik heb vandaag meteen mijn dikke winterjas aangetrokken: koud vanmorgen! Weer in de fase beland van met donker opstaan en met donker pas weer thuis. Rustig de maanden doorstaan tot eind januari wanneer het allemaal weer begint te herstellen. De gordijnen vroeg sluiten, binnen kaarsjes aan en dekentjes weer tevoorschijn halen vind ik toch ook heel gezellig. En kerstmis! Ik ben al begonnen met het verzamelen van cadeautjes! Zo leuk, die voorpret; ik kijk er weer reikhalzend naar uit! :heart:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen iedereen:rose:

@Wijntjeofmeer Nee hoor, ga niet verhuizen. Ik heb/had naast mijn woning in de stad een hutje op de hei voor met name de zomermaanden, waar ik me terugtrok en genoot van de natuur, de rust. Toen ik nog werkte was dat mijn toevluchtsoord om met name de stress los te kunnen laten en nu ik al jaren gepensioneerd ben was het mijn tweede huisje, waar ik lekker in mijn tuintje aan het wroeten was, mooie fietstochten maakte in de omgeving en uren in een luie stoel kon wegdoezelen. 

Het is nu echter tijd voor een nieuwe omgeving, een nieuw begin. Het afgelopen jaar zijn er veel mooie dingen gebeurd, heb ik mooie stappen gezet en kijk ik uit naar de volgende fase !!

Nu ik weer aan het leven ben, hoort daar ook een nieuw stekkie bij :D Ging ik eerst voor de rust, het terugtrekken uit het drukke leven ( misschien was het zelfs een soort van wegkruipen....)  nu wil ik me openstellen voor een nieuwe, meer bruisende omgeving, nieuwe mensen, mooie natuur. Het wordt een mooie zoektocht !!

Vandaag is het dag 18::D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Gisteren liep ik door de super en vermeed ik  in het verleden toch vaak heel bewust de wijngang om maar niet in de verleiding te komen, nu doet het me eigenlijk niets meer :lol: Leuk om weer te ervaren. Nu ging het in het verleden de eerste tijd ook goed, dus ik wil zeker alert blijven, maar voor nu is het wel kicken alsof ik tegen al die flessen mijn tong uitsteek haha.

Ik wens iedereen een fijne, droge dag toe :rose:

En ga nu de verwarming aandoen. Brrr !!

Beatrix:lips:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen iedereen:rose:

Het is vandaag al weer dag 22 :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Wat vliegt de tijd, over ruim een week kan ik al weer de eerste AV maand neerschrijven en het ging eigenlijk best wel "gemakkelijk": gewoon elke dag een besluit nemen en je er aan houden :D Nee hoor, na de eerste euforie, merk ik dat de eerste lastige momentjes er weer aan komen. Dus nu extra alert zijn !!

Het voordeel van de laatste wel erg natte dagen is dat ik er echt niet meer uit ga om nog naar de super te lopen :D dus dan is zo'n moeilijk momentje snel voorbij. En zoals gezegd elke dag een stapje zetten !!

ik ben dit jaar begonnen met een lange alcoholvrije periode en ik wil dit jaar ook zo eindigen, dus ook vandaag schrijf ik er weer een dag bij !!

Ik wens iedereen een fijne, droge dag toe :rose:

Beatrix:lips:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen iedereen:rose:

En ook vandaag zet ik weer een stapje en het wordt "vanzelf" een mooie wandeling:D

Het is vandaag dag 23  :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

En ook ik "moet" er aan geloven : de verwarming staat aan. Ik had gehoopt het nog tot november uit te stellen, maar het moet ook nog wel een beetje aangenaam blijven. En voor het bezoek van vandaag  is het ook wel prettig ;) anders lijkt het bijna alsof ik ze het liefst zo snel mogelijk weer weg wil hebben haha.

Ik wens iedereen een fijne, droge dag toe :rose:

Beatrix:lips:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank je @Yvonnevoor je lieve berichtje !

En inderdaad, dag 25 komt er aan  :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D.

Ik zet het er nu al vast maar neer omdat ik morgen al vroeg weg ben. De laatste stukken ophalen uit mijn hutje op de hei en daarna de overdracht aan de koper. En  hiermee komt er dan ook een einde aan een mooie periode. Een periode waarin ik met name het laatste jaar aan de gang ben gegaan met nodige trauma's uit het verleden en o.a. ook de beslissing nam mijn drankinname aan te pakken.

Alles behalve makkelijk en ik ben er nog niet, maar ik mag toch best wel trots zijn op hetgeen ik tot nu toe bereikt heb ! En elke dag komt er weer een stap bij op deze mooie ontdekkingstocht en ondanks dat ik ook op de nodige hobbels op het pad tegenkom, ik blijf doorgaan !! En zoals mijn draadje heet : Het gaat me lukken !!

Voor nu lekker slapen

Beatrix:lips:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

En ik ben weer thuis !!

In de stromende regen zijn de auto's uitgepakt, en alles staat nu verspreid  in de hal/woonkamer/keuken/trappenhuis/overloop/slaapkamer/zolder.........

Koopovereenkomst is getekend, de sleutels zijn ingeleverd en nu zit ik een beetje leeg thuis :(

En dan krijg ik opeens een enorme trek in een groot glas wijn.........

Gelukkig komt de regen nog steeds  met bakken uit de hemel, dus vooralsnog ben ik veilig........

Eerst maar eens koken en nu de uur-voor-uur aanpak en dan wordt het vanzelf 21.00 uur en is de super dicht.

Pfff, ik had het weliswaar verwacht, maar toch komt het even binnen........

Mocht het moeilijker worden, dan meld ik me weer even.......

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...