bumperjim Geplaatst 11 maart 2021 Rapport Share Geplaatst 11 maart 2021 Gegiste thee? Maak je die zelf? Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Musashi Geplaatst 11 maart 2021 Auteur Rapport Share Geplaatst 11 maart 2021 @bumperjim ja, gefermenteerde thee! Je hebt er wel een ‘scoby’ voor nodig, dit is een soort zwam die aangroeit en die de suikers in de thee omzet in zuur (of zoiets, ik begrijp heel het wetenschappelijke proces ook niet zo goed, dat is te moeilijk voor mij) maar het zou dus wel boordevol (on)bewezen gezondheidsvoordelen zitten! Johan55 reageerde hierop 1 Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
bumperjim Geplaatst 11 maart 2021 Rapport Share Geplaatst 11 maart 2021 (bewerkt) https://www.fermitable.be/product/1495069/kombuchastarter-kefirko-bio Interessant! Maar je moet suiker toevoegen aan je thee begrijp ik? Thee zonder suiker bevat geen suiker voor zover ik weet 11 maart 2021 bewerkt door bumperjim Musashi reageerde hierop 1 Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Musashi Geplaatst 11 maart 2021 Auteur Rapport Share Geplaatst 11 maart 2021 Zou zeggen: probeer/ experimenteer mee (dan kunnen we tips en (kruiden)smaakjes uitwisselen)! Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Musashi Geplaatst 11 maart 2021 Auteur Rapport Share Geplaatst 11 maart 2021 8 minuten geleden zei bumperjim: Maar je moet suiker toevoegen aan je thee begrijp ik? Thee zonder suiker bevat geen suiker voor zover ik weet Klopt maar dat zet zich dan tijdens het proces om in zuur...het uiteindelijke drankje bevat dan eigenlijk geen suiker meer en is absoluut niet meer zoet maar zuur Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
brazer Geplaatst 11 maart 2021 Rapport Share Geplaatst 11 maart 2021 56 minuten geleden zei Musashi: Klopt maar dat zet zich dan tijdens het proces om in zuur. én alcohol Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Musashi Geplaatst 11 maart 2021 Auteur Rapport Share Geplaatst 11 maart 2021 37 minuten geleden zei brazer: én alcohol Volgens mij alleen in eerste fase? En Max 0,5% (als ik me niet vergis - zoals rot fruit ongeveer had ik onthouden) om die reden moet het % voor prefab komboucha (die je ook kan kopen) ook niet vermeld worden... maar ja, Idd wel oppassen voor iemand die vb geen tiramisu eet omwille van die reden... Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
brazer Geplaatst 11 maart 2021 Rapport Share Geplaatst 11 maart 2021 voor mij een no-go Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
brazer Geplaatst 11 maart 2021 Rapport Share Geplaatst 11 maart 2021 wil op het jaarpact blijven Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Musashi Geplaatst 11 maart 2021 Auteur Rapport Share Geplaatst 11 maart 2021 (bewerkt) @brazer snap ik wel, maar ik heb er in elk geval geen ‘alcohol’ gevoel van gehad in die zin dat het me niet stimuleert tot meer... (drink een borrelglaasje per dag nu ongeveer) heb je de film ‘drunk’ gezien? Ik nog niet maar ik had daarover gelezen dat er gesteld werd dat we een ‘natuurlijk’ alcohol % van ongeveer 0,5% in ons bloed hebben? Of is dat echt gewoon gezwets? zit ook op maandpact maar ik vind dit nu echt geen zonde daartegen. Beschouw mezelf nog steeds als niet-drinker momenteel. 11 maart 2021 bewerkt door Musashi Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
brazer Geplaatst 11 maart 2021 Rapport Share Geplaatst 11 maart 2021 dat is zeker gezwets. Musashi reageerde hierop 1 Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Musashi Geplaatst 11 maart 2021 Auteur Rapport Share Geplaatst 11 maart 2021 @brazerwat ik me dan nog afvraag: zit er dan in alle gefermenteerde producten alcohol of niet en waarvan is dat dan afhankelijk? (Zoals ik al zei snap ik zelf niets van die chemische processen... Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Adrian Geplaatst 11 maart 2021 Rapport Share Geplaatst 11 maart 2021 39 minuten geleden zei brazer: dat is zeker gezwets. Ja, dat is gezwets. 0.5% = 5 promillle. Dan zou iedereen dronken rondlopen. Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
brazer Geplaatst 11 maart 2021 Rapport Share Geplaatst 11 maart 2021 Tja, dit is ook niet mijn specifieke deskundigheid, maar in het algemeen is het zo dat bepaalde gisten suikers omzetten in alcohol. En die gisten kunnen zomaar in je 'brouwsel' terecht komen. Zuurkool, ook een product van fermentatie, zou geen alcohol bevatten. Musashi reageerde hierop 1 Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
brazer Geplaatst 11 maart 2021 Rapport Share Geplaatst 11 maart 2021 geen 5 promille dus, maar zelf helemaal niets. alcohol is toxisch voor lichaamsweefsel, ook in lage dosering. niet drinken dus dat spul. Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Musashi Geplaatst 11 maart 2021 Auteur Rapport Share Geplaatst 11 maart 2021 Voor mij persoonlijk wegen de (schijnbare) gezondheidsvoordelen momenteel zwaarder door. Al ben ik nog maar 3 dagen bezig....Will keep u posted over de evolutie! brazer reageerde hierop 1 Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
bumperjim Geplaatst 11 maart 2021 Rapport Share Geplaatst 11 maart 2021 4 uur geleden zei Musashi: Volgens mij alleen in eerste fase? En Max 0,5% (als ik me niet vergis - zoals rot fruit ongeveer had ik onthouden) om die reden moet het % voor prefab komboucha (die je ook kan kopen) ook niet vermeld worden... maar ja, Idd wel oppassen voor iemand die vb geen tiramisu eet omwille van die reden... Max 0.5% is voor mij geen punt (pint schreef ik haast ) van discussie. Overigens bevat de huisgemaakte tirumisu in huize bumperjim geen alcohol, wel koffie Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Musashi Geplaatst 11 maart 2021 Auteur Rapport Share Geplaatst 11 maart 2021 7 minuten geleden zei bumperjim: Overigens bevat de huisgemaakte tirumisu in huize bumperjim geen alcohol, wel koffie Amai nu begon ik ineens keihard te twijfelen! Maar inderdaad koffie en amaretto dan...toen we laatst afhaalden bij de Italiaan smaakte de laatste toch wel heel hard door...had er eerst niet bij stilgestaan en toen ik het zo proefde even getwijfeld mss maar toch opgegeten...toch geen last van gehad naar ik weet...en Idd die mogelijke % van kombucha lig ik eigenlijk echt totaal niet van wakker hoor... Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
brazer Geplaatst 11 maart 2021 Rapport Share Geplaatst 11 maart 2021 49 minuten geleden zei Musashi: Amai nu begon ik ineens keihard te twijfelen! Maar inderdaad koffie en amaretto dan...toen we laatst afhaalden bij de Italiaan smaakte de laatste toch wel heel hard door...had er eerst niet bij stilgestaan en toen ik het zo proefde even getwijfeld mss maar toch opgegeten...toch geen last van gehad naar ik weet...en Idd die mogelijke % van kombucha lig ik eigenlijk echt totaal niet van wakker hoor... Uiteraard hoeft dat geen probleem te zijn, al is er ook bij de die lage concentraties die tinteling van alcohol die... maar goed ik reageerde alleen omdat je suggereerde dat alcohol 'natuurlijk' in het lichaam voor zou komen, dat is niet zo, het is uiteindelijk een lichaamsvreemd gif, dat dranken houdbaar maakt, en zo is het gekomen. Musashi reageerde hierop 1 Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
bumperjim Geplaatst 12 maart 2021 Rapport Share Geplaatst 12 maart 2021 (bewerkt) 10 uur geleden zei Musashi: Amai nu begon ik ineens keihard te twijfelen! Maar inderdaad koffie en amaretto dan...toen we laatst afhaalden bij de Italiaan smaakte de laatste toch wel heel hard door...had er eerst niet bij stilgestaan en toen ik het zo proefde even getwijfeld mss maar toch opgegeten...toch geen last van gehad naar ik weet...en Idd die mogelijke % van kombucha lig ik eigenlijk echt totaal niet van wakker hoor... Er zijn verschillende scholen denk ik, voor tiramisu, en omdat mijn vrouw niet van alcohol houdt gaat er geen druppel in. Toch is hij lekker vooral de dag erna. 12 maart 2021 bewerkt door bumperjim Musashi reageerde hierop 1 Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Musashi Geplaatst 13 maart 2021 Auteur Rapport Share Geplaatst 13 maart 2021 Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Johan55 Geplaatst 13 maart 2021 Rapport Share Geplaatst 13 maart 2021 Je gaat goed @Musashi Goed alcoholvrij weekend! De zoveelste alweer. En dat was nog niet zolang geleden heeeeel bijzonder. Netjes hoor Musashi reageerde hierop 1 Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Musashi Geplaatst 13 maart 2021 Auteur Rapport Share Geplaatst 13 maart 2021 Ja dat is maf hè, de oude gewoontes begint toch zo stilaan plaats te maken voor nieuwe! Woop woop!! Johan55, lady jane en Artemis reageerden hierop 2 1 Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Musashi Geplaatst 13 maart 2021 Auteur Rapport Share Geplaatst 13 maart 2021 Een grote vooruitgang is ook dat de behoefte om (roes) uit/ bij te slapen ih weekend is verdwenen...vroeg opstaan ih weekend wordt ook zowat het nieuwe normaal...positief voor het gezinsleven en het huishouden vs vrije tijd! Sjir reageerde hierop 1 Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Musashi Geplaatst 18 maart 2021 Auteur Rapport Share Geplaatst 18 maart 2021 (bewerkt) Over angst en dronken waarheid Nav de gebeurtenissen hier gisteren en eerdere discussies die ik aan mij voorbij liet gaan maar waar ik wel over maalde probeer ik mijn gedachten hierover te bundelen als volgt: 1. Ik heb geen probleem met mensen die hier schrijven als ze gedronken hebben, integendeel, het motiveert mij om dit net niet te doen, een bevestiging dat ik op het goede pad zit. 2. Wat ik wel heel erg vind is dat ‘dronken zijn’ precies een vrijgeleide is voor onacceptabel gedrag: respectloos, geen begrip, onbeleefd, kwetsend tov andere mensen. Ik vind niet dat alcohol een excuus mag zijn om dat te ‘mogen’ doen. Integendeel, ik zou vb zelf express niet hier komen moest ik toch dronken zijn en hiervoor de behoefte voelen op dat moment. Uit bescherming voor mezelf en de ander. Om dezelfde reden heb ik bewust nooit geappt en getelefoneerd wanneer ik dronken was, net omdat ik daar ook veelvuldig het slachtoffer van ben geweest. 3. Dronken waarheid is niet meer waarheid. Het is een (bezopen/ verwrongen/ nep) waarheid, enkel in het hoofd van die dronken persoon maar niet DE waarheid 4. ik heb een reële angst dat zoiets mij hier zou overkomen. Daardoor voelt het hier met momenten echt niet veilig. Als men dronken hier eender welke aanval mag doen, tja zie ik echt geen nut van adb-forum, integendeel dan lijkt alcohol hier de baas! 5. Sowieso ben ik (te) gevoelig voor de mening van anderen maar tegen dronken meningen bestaat geen verweer, argumentatie maw het is zinloos. Ik weet niet wat ik zou doen moest mij dat hier overkomen: boos worden, verdrietig zijn, gekwetst,...het zou voor mij een reële optie zijn om dan weg te vluchten, hier nooit meer te komen. 6. Het kan ook een les zijn voor mijn echte leven, meer bepaald om te leren omgaan met het dronken gedrag (verwijten) van mijn verwekker: beseffen dat de woordenkots niet DE waarheid is maar een dronken (valse) mening die je best negeert, naast je neerlegt, zeker niet aannemen als waar. Het zegt meer over de (verborgen) emoties van de dronken persoon dan over de ontvanger. 7. Wat ik het ergste van al vind is als zo’n dronken verwijten nuchter niet worden bijgestuurd/ overdacht worden nadien, in nuchtere toestand. Dan is een excuus vaak op zijn plaats maar dat die dan niet komt, is vooral een gemiste kans voor de ‘dronkaard’, enige zelfreflectie is op dat moment op zijn plaats. Dat dit niet gebeurt zegt weer meer over de ‘gever’ dan over de ‘ontvanger’. Ik hoef dan dus geen excuses te (ver)wachten want dan stel ik me op als slachtoffer van de dronkaard en eigenlijk is die het dan gewoon niet waard! ik hoop deze lessen te kunnen meenemen moest ik ooit weer geconfronteerd worden met zo’n dronken verwijten en niet te vervallen in mijn oude gedrag (zelftwijfel, zelfhaat, het is allemaal mijn schuld, ik ben slecht enz. Enz.) 18 maart 2021 bewerkt door Musashi Sjir, Von, Jannigje en 6 anderen reageerden hierop 7 2 Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Aanbevolen berichten
Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen
Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten
Account aanmaken
Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!
Registreer een nieuw accountAanmelden
Ben je al lid? Meld je hier aan.
Nu aanmelden