Spring naar bijdragen

Hallo allemaal, ik ben Anne en stel me voor...


Anneflow

Aanbevolen berichten

Zo, de eerste week zit erop! 

Valt me eigenlijk best mee tot nu toe. De eerste dagen waren het moeilijkste. 

Nu hbe ik vanmiddag een verjaardag en die zal misschien niet zo makkelijk zijn, gelukkig gaat vriendje mee en heb ik wel steun! 

@Jozette gaat het goed met jou? 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

@Lonster

Wat lief dat je aan ons denkt. Ben best veel te vinden hier en lees nu de verhalen en ervaringen van oudgedienden... Die zijn best verhelderend. Verder voel ik me eigenlijk een vreemde eend in de bijt en dan haka ik eigenlijk een beetje af. 

Maar, met trots kan ik meedelen dat ik al 19 dagen nuchter ben en me dat vrij weinig moeite kost. Heb vitamines voorgeschreven gekregen en start over twee weken met een GZ psycholoog. Kon ook nu maar dan moet ik straks weer opnieuw beginnen aangezien mijn psych pas over twee weken start met haar nieuwe baan... 

Nogmaals lief dat je een berichtje stuurt. Niet alle momenten zij makkelijk maar ik kan het aan het houdt het vol! 

Liefs Anne

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Morgen al drie weken, netjes hoor. 

Het is inderdaad best lastig om hier je weg te vinden. Het is wel fijn om een soort interactief dagboekje te hebben hier, vond ik eerder. Dan kun je zelf teruglezen hoe je proces ging, en je krijgt tips en aanmoedigingen van mensen hier. Jammer genoeg gaat al snel de aandacht uit naar personen die drama zoeken. Maar ook dat waait weer over. Over het algemeen is de sfeer goed en de mensen ok. Als je wat meer wilt aanhaken kun je ook meeschrijven onder 'ditjes en datjes', daar valt iedereen die iets kwijt wil binnen. Soms gaat het over het weer of over wat je eet. Maar vaak genoeg ook over omgaan met lastige situaties.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@lonster

@Cleo66

Jullie hebben gelijk en dat weet ik wel... Toch blijft het iets van jezelf wegcijferen een ding in mijn leven. Beetje rode draad denk ik. 

Als ik al die discussies hier lees, word ik af en toe woedend. Je kan niet in het leven van een ander kijken... Ieder huisje heeft zijn kruisje, al hebben sommige huisjes wel heel veel kruisjes!

Jullie aanmoediging had ik misschien wel nodig. Van me af schrijven, ik ben gek op schrijven en lezen ook! Ik lees alles wat los en vast zit en heb zelfs afgelopen week een voorpublicatie mogen lezen van mijn favoriete schrijfster. Haar boek moet officieel nog uitkomen. Straks even een review schrijven en dan krijg ik ook het daadwerkelijke boek in huis! Zo blij mee...

Al valt dat vandaag een beetje in het niet. Ik zit in de WSNP en krijg een reiskostenvergoeding van 360 euro, dit is echt veel! Nu met de Corona en het thuiswerken eigenlijk niet bij stilgestaan dat ik dit stop had moeten zetten. Mijn werkgever heeft maar en april nog netjes uitgekeerd en voor mij de helft ingehouden. Ik heb hier geen problemen mee en uiteraard begrip voor. Toen ik dat doorgaf aan mijn bewindvoerder kwam er ineens een nieuwe berekening van het vrij te laten bedrag. Nou daar ben ik wel even van geschrokken. Moet nu de helft van maart, heel april terugbetalen en mijn vrij te laten bedrag van mij is ineens 360 euro lager. Ik hoef nog maar zes maanden en heb het nu best zwaar. Dat ik ben gestopt met drinken is wel even goed geweest. Het bespaard toch veel geld in de week. Wijn is niet goedkoop en (aub begrijp me niet verkeerd) ik ben niet van de goedkope pakken en zoete meuk. Het liefst drink/dronk ik een Chardonnay of een Viognier. Niet de meest goedkope... Maar goed, ik dwaal af. 

Met mijn werkgever heb ik afgesproken om nu weer iedere ochtend op kantoor aanwezig te zijn. Ik heb een ondersteunde functie voor een team en moet daarbij ook vaak contracten printen van wel zes ordners vol. Dinsdag vol goede moed voor de meeting naar kantoor. Bij aankomst zijn er meerdere mensen en die wonen verder weg. Die vonden dus dat ze recht hadden op ons kantoor. (wij zitten daar met zijn vieren). Ik vond het wel prima, kan ook best vanuit huis werken. Zo gezegd, zo gedaan. Afgelopen woensdag ook thuis gewerkt aangezien dochter naar school gaat van half negen tot elf uur. Vandaag was dus de dag voor mij om weer eens gewoon naar kantoor te gaan en lekker aan werk. Wat denk je? Juist ja, auto wil niet starten. Met het omdraaien van de sleutel sloeg het hele dashboard op hol en begon hij nog te piepen ook. Mijn vriend heeft gelukkig verstand van auto's maar na een telefoongesprek van anderhalf uur waren we er nog niet uit.... Uiteindelijk de buurman maar gevraagd of hij wilde kijken. Is het de accu die plots overleden is. Al goed nieuwe accu gekocht (56 euro) geplaatst en hij doet het weer tot mijn grote vreugde. Nog even koffie gedronken bij de buren maar weer snel naar huis.

Ik heb lekkage in de keukenkastjes en deze trekken krom. Vandaag werd er door de Woningbouwvereniging een bedrijf gestuurd om die lekkage op te lossen. Ik heb dus alle keukenkastjes leeggehaald zodat deze goede meneer erbij kon. Wat denk je? Nergens vochtplekken en alles doet wat het moet doen... Kringen omcirkeld en volgende week komen ze weer kijken. Wel veel muizenkeutels aangetroffen, dat is een probleem van de buurman waar ik gek van word en de Woningbouw al aan werkt. Nu alle kastjes toch leeg waren, goed moment om even schoon te maken. Ook de oven met kookplaat was naar voren geschoven en ik besloot om de oven dan ook maar mee te nemen. Bij het afnemen van het binnenglas van de oven, druk ik zo de glasplaat eruit...  

Ik ben er inmiddels zo klaar mee, dat ook ik gezwicht ben voor de wijn. Het stomme is nog wel dat ik weet dat ik dit niet moet doen! Toch heb ik net een fles rosé gekocht en ben nu aan mijn tweede glas bezig. Het huilen staat me nader dan het lachen. Het leek zo goed te gaan met mij... Ik heb behoefte aan structuur en een vaste indeling van de dag. Dat vanochtend mij bolide/ scheurijzer niet startte was al een domper. Ik ben een zelfstandige vrouw en vraag niet snel en graag om hulp. Het heeft dus ook even geduurd voor ik de buum het ingeschakeld. Het zijn zulke lieve mensen en ik wil geen misbruik van ze maken. Na alles met de auto bedacht ik me dat ik wel een kruidcake voor de buurman kon bakken als bedankje, mol ik ook nog de oven... Zo klaar met vandaag!!! 

Wat ik met de wijn ga doen weet ik nog niet... Voel nu al dat ik last krijg van slijm in mijn keel. Dat komt denk ik omdat ik ook rook. De afgelopen dagen, zonder alcohol, had ik daar totaal geen last van. Lijk het nu een beetje voor lief te nemen. 

Het is wel een heel verhaal geworden zo maar ben ergens blij dat ik het van me afgeschreven heb. Nu toch maar even eten maken voor de kleine (zelf vindt ze van niet) en mijzelf en dan maar met een kop thee op de bank voor de tv. En tja die wijn... Misschien moet ik de fles wel in het zicht zetten en haar eens confronteren vanavond met wat ze met me doet. Denk dat ik haar veel verwijten ga maken en ga uitschelden. Wie weet lucht ook dat op.......

Morgen een date met marktplaats denk ik, op zoek naar een nieuwe oven met kookplaat. 

Voor nu, nogmaals bedankt dames! 

Zal me wel weer melden hier 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Anneflow het is natuurlijk allesbehalve grappig maar kreeg de slappe lach van je verhaal over die glasplaat van de oven...Zo herkenbaar allemaal. Maar helemaal niet leuk natuurlijk. En snap helemaal dat je er klaar mee was. Hoop dat het je lukt om het bij een paar glazen te houden en niet de hele fles. En hier schrijven helpt.:rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hahaha! Ja heerlijk verhaal, hoewel jammer van de rosé natuurlijk. 

Tsja een fles gekocht... oei als ik het was zou die toch wel op gaan vanavond vrees ik. Zou het beresterk van je vinden om daar nog wat restanten van weg te gieten.

3 uur geleden zei Anneflow:

Het stomme is nog wel dat ik weet dat ik dit niet moet doen!

Weten en doen, dat zijn helaas twee verschillende dingen.

Maar blijf vooral schrijven. Drie weken min een dag. Schade een fles rosee. Pak het weer op, dat kun jij. 

3 uur geleden zei Anneflow:

voorpublicatie mogen lezen van mijn favoriete schrijfster.

Wie dat is zet je dan natuurlijk hier niet neer, maakt wel nieuwsgierig.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hey dames,

dank voor jullie reacties! De fles is wel opgegaan en uiteraard ben ik op de bank in slaap gevallen... Balen doe ik wel maar vandaag gaan we gewoon opnieuw beginnen. Geen wijn meer halen en gelukkig ben ik het weekend niet alleen. Dat scheelt ook altijd een stuk, dan maak ik me niet zo snel druk om van alles. 

We gaan maar met frisse moed ertegenaan!!

Nu nog even werken en dan heerlijk weekend. Ik vind de regen eigenlijk helemaal niet erg. Straks thuis lekker de kachel aan en met een joggingbroek op de bank... 

Fijn weekend mensjes!! 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

goed zo Anne ,  een uitglijder mag en is heel normaal , belangrijk is hoe , je hier  meeomgaat en je lessen eruit leert.

Mijn behandelaar vertelde mij dat je juist je lessen kan leren uit , uitglijders om er een volgende keer anders mee om te gaan en vooral het schrijven er over.

Wat ze mij ook leerde is een veiligheidsplan te maken voor je zelf hoe je volgende keer met deze gevoelens om kan gaan.

Is het alleen je tegenslagen of zit er iets gekoppeld aan vast.

Het klinkt heel ver , maar ik ben nu na ruim 1,5 jaar in behandeling dat  de lichte  tegenslagen gevoelens geworteld zitten in diepere gronden.

je doet het goed !! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 1 month later...

Beste allemaal, 

het is wel weer eens tijd om van me te laten horen! 

Nu vier weken in therapie en sinds een week houd ik een dagboek bij. Ik heb zo nu en dan een behoorlijke uitglijder gehad en zojuist besloten om opnieuw te stoppen met drinken. 

Net even een paar draadjes gelezen van mensen en wat voor mij nu heel herkenbaar is, is het onderhandelen met jezelf. Afgelopen weekend met een vriendin uit eten geweest en ik heb me twee dagen van te voren al druk lopen maken over wat ik zou doen, wel, niet, een of twee (uiteindelijk waren het er vier). Op de een of andere manier lukt het mij maar niet om een duidelijke afspraak met mezelf te maken! Hoe moeilijk kan het zijn. Dat vroeg mijn psycholoog mij vanochtend ook en ik kan er nog steeds geen antwoord op geven. Het lijkt wel of ik de deur maar niet dicht kan krijgen en altijd maar op een kier laat staan...

Nu houd ik netjes mijn dagboek bij en ik moet zeggen dat me dat bevalt en best al wel inzicht geeft in mijn gedachtestroom en gevoel. Ook wordt langzaam zichtbaar waar mijn valkuilen zitten en waar ik echt aan moet werken. Ik zal me dan ook weer regelmatig laten horen hier. Ook denk ik erover om mezelf maar eens op het dagpact te melden. Dat heeft me in het begin ook goed gedaan. Ook popt de gedachte om te stoppen met roken regelmatig op! Tijd voor nieuwe uitdagingen dus, maar ja wanneer rook ik die laatste? 

iemand trouwens nog tips voor een alternatief drankje? De Radler en de 0.0 komen mijn neus zo ongeveer wel uit en ik drink eigenlijk geen prik of sapjes. Wel thee, liters!!! Dan wel de kruidenthee want zwarte thee vind ik inmiddels zo vies. Hoop dat het met de wijn ook die kant op gaat. Ben wel toe aan iets nieuws, dus alle suggesties zijn welkom!

Dat was het voor nu! Tot snel!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

We hebben sinds kort ook weer een weekpact. Voor mij werkt dat prima. Het is net iets meer vooruitkijken dan een dag en aan de andere kant ook wel weer te overzien. Staat ook onder Ditjes en Datjes.

Lijkt het je niet een beetje veel om tegelijkertijd te stoppen met drinken en roken? Ik vond het stoppen met roken alleen al een hele klus. Het stoppen met drinken ook overigens:D.

Ik drink vaak Wieckse Witte 0.0. Net wat langer vol te houden dan Radler omdat het minder zoet is. Of water met verschillende smaakjes. Ook lekker.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 1 month later...
  • 2 months later...

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...