Spring naar bijdragen

Goede Vrijdag, 30 maart 2018


jowan

Aanbevolen berichten

15 minuten geleden zei kruidenthee67:

Kunsie...ik heb toch een lach erbij gezet...dat was mijn eerste reactie toen ik m las....maar ik snap wat je bedoelt.

Dat was mijn eerste reactie ook hoor:)....totdat ik er even bij stil stond en mij probeerde te verplaatsen in die persoon. Maar dat had jij ook lees ik....mooi toch?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

1 uur geleden zei kunsie:

Goeiemorgen allemaal 

Gisteravond genoten van de Passion. Ik ben 2 jaar geleden naar een life optreden geweest in den Haag van Jesus Christ superstar met de echte "Jesus" oftewel Ted Neely uit de rockopera van meer dan 40 jaar geleden. Dat was echt onwijs mooi...ik heb de hele uitvoering zitten snotteren. Hij komt dit weekend in Amsterdam maar de kaartjes zijn vrij duur dus ga ik deze keer niet. Ik heb in plaats daarvan de dvd besteld voor 9,95.

Ted Neeley is ondertussen ongeveer twee keer zo oud als Jezus ooit geworden zou zijn.. :wacko:

Ik heb destijds Jesus Christ Superstar in Londen gezien in het Palace Theatre. 1974 Was dat, helemaal 'hot'... Ik was met school
toen een weekje in London. Jesus stond op het programma. Leuk.
Later thuis met een cassetterecordertje met microfoon de LP opgenomen bij de buurvrouw die 'm had. Op die cassette hoorde je de buurvrouw
vragen of ik koffie of thee wilde... :wacko:  SSSSSSSSSSSSTT.........:angry: Was bijna aan het eind, dus ben niet overnieuw begonnen toen..
Heb nu de cd met de filmmuziek en een uitvoering waar Ian Gillan (Deep Purple) Jezus zingt...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

1 uur geleden zei jowan:

Alcohol verandert je brein en z'n functies.

jowan ik geloof gerust dat alcohol niet goed is voor het brein. Maar met alle respect... zoals ik jouw hier al jaren lees op het forum en hoe jij je verwoorden kan en bovendien een cursus Italiaans doet, valt het allemaal nog wel mee. Jij bent daar het levende bewijs van.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

10 minuten geleden zei Bor:

Nee. Jezus vond het geen goede vrijdag. Jezus heeft geleden voor onze zonden omdat hij ervan uit ging dat het nodig was..  en ten derde dagen opgestaan van de doden, waardoor Hij de dood overwonnen heeft en de weg naar God voor ons vrij gemaakt heeft.

Abracadabra voor deze grijze geitenwollensok. :heart:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dacht dat het de Romeinen waren die besloten dat hij dood moest omdat hij een oproerkraaier was. Een Puigdemont zeg maar. Dat hij aan het kruis gehangen werd was vast niet Jezus zn eigen idee.

Om dat vervolgens symbool te stellen voor de zonden van de mensheid vind ik wel een mooi statement, maar wat wil dat eigenlijk zeggen. 

En over dat opstaan uit de dood, fake news of niet dat mag iedereen zelf geloven ;) 

Wel lekker lang weekend zo

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Heerlijke schilderles gehad. Erop uit weer met een nuchtere kop, onder de mensen, en niks depri. Gaat goedkomen. Maar wel dag voor dag voor mij. Dat kan ik nog net overzien. Ik hoop vanavond te kunnen en mogen zeggen dat ik er dan 25 dagen op heb zitten. Of nee, dat ik dag 25 succesvol mag afsluiten (= droog). . Maar das pas aan het einde van de dag. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik geloof niet in jezus of in god. Vind het ook veel te gemakkelijk je zonden worden vergeven want jezus draagt ze voor ons. Hij heeft toen vast niet geweten hoe zondig de wereld zou worden anders had die zich wel bedacht. Maar ik kan me wel voorstellen dat mensen er baat bij hebben in dat geloven. Vooral dat zondigen bij elk biertje denken daar voor heeft jezus nu aan dat kruis gehangen maar zo zal het ook wel weer niet werken. Hou dat zondigen maar gewoon bij jezelf en allereerst moet je jezelf vergeven 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

En dan even terugkomend om het feit dat alcohol je brein verandert: moedwillig doorzuipen terwijl je wéét dat je je dood zuipt, je geliefden en omgeving onvoorstelbaar leed aan doet, dat je je hele omgeving zoals je werk manipuleert om maar te kunnen gebruiken, dat je liegt tegen de klippen van de hel op omdat je je eigen ding wil doen, je ego zo enorm opblazen en de mensen om je heen minkukelen omdat je vindt dat je het grootste gelijk hebt.

Ik noem dat geen gezonde geest, verre van dat. 
Het kan herstellen, wellicht niet helemaal, maar dan moet er wel hard aan gewerkt worden. Ik wil dat omdat ik zo niet meer wil leven. Dat is voor mij het hardste werk, harder dan die eerste laten staan. Wat wel de alleereerste vereiste is, want met drank in mijn brein gaat er niets meer. Ik zie alcoholisme als een ziekte in mijn brein. Een deel fysiologisch, omdat er zaken stuk zijn gegaan die niet meer te repareren zijn (beloningssysteem) en het andere deel spiritueel. Met dat laatste kan ik wel wat. Daar zijn een hoop mensen mee bezig en die helpen me daarbij.
Voor mij begon het met zelfreflectie, mijn eigen aandeel bezien. Eerlijkheid, openheid van geest en bereidwilligheid.

Die laatste eigenschappen waren juist in mijn gebruikerstijd absoluut afwezig.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

7 uur geleden zei bolletje:

Moghu Supertjes,

Lente bijna iedereen heeft last van slecht slapen in het begin. Met drank op val je in een soort namaakslaap, nu moeten je leren om ( normaal) te leren om te slapen. Dat heeft z'n tijd nodig.

Vandaag gaat het gips er af. Heeeeerlijk.

En? Hoe voelt het? Heel slapjes zeker, maar wel lekker fris eindelijk. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Even voor iedereen die het nodig vindt om grapjes te maken die naar mij linken: Ik wil jullie niet op mijn draadje en ik wil niet dat jullie op mij reageren. Ik heb niets aan mensen die het lollig vinden grapjes te maken ten koste van anderen. Jullie hebben het blijkbaar nodig een ander naar beneden te halen om je zelf beter te voelen. Dat is toch echt jullie probleem en wil daar niets mee te maken hebben. Het is maar dat je het weet.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

1 minuut geleden zei Liefje:

Goeiemiddag inmiddels.. beetje teveel gedaan vandaag in mijn huis dan weliswaar. Super netjes geworden wel in elk geval beneden. 

Is een opluchting zeker Bolletje, gips eraf.. geen jeuk meer en een verlichting. 

Nu even rustig aan dan maar? Lekker lang weekend, dat scheelt kan je bijkomen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Pffft altijd dat mateloze hé, ken je dat? Kan gewoon niet stoppen dan. Wat is er Gypsy? Ik ben het met je eens hoor dit forum moet mensen helpen en niet kleineren.. heb jij dat gevoel ? want ik denk dat de meeste mensen het hier wel goed bedoelen hoor. Probeer het je niet teveel aan te trekken, want dat is het niet waard hoor :rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nou @Liefje Ik denk niet dat ze het lief bedoelen. Er worden diverse opmerkingen geplaatst over mijn opmerkingen van 'wel goed is niet slecht'. Vinden ze blijkbaar heel erg leuk. De meeste mensen bedoelen het wel goed heb ik wel door, *  Die mensen mogen van mij van mijn draadje verdwijnen en hoeven niet op mij te reageren. Ik heb liever contact met mensen die steunend zijn en eerlijk. Zoals jij. :rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Begrijp je wel, ik probeer ook (met name op aanraden van Lars) wel te filteren op het forum hoor. Soms kunnen stomme dingen je gewoon enorm raken, herken dat. Ik denk dat de meeste onder ons gewoon wel hard aan het werken zijn om om te gaan met gaan met stoppen, minderen of nuchter te blijven en daar gaat het voor mij om. Kom probeer het je niet te laten raken, en te focussen op jezelf want dat heb je momenteel nodig. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...