Spring naar bijdragen

Zaterdag 17 februari 2018


Yvonne

Aanbevolen berichten

16 minuten geleden zei Lika:

Tis heel fijn dat we gaan. We hebben een heel oude hond die we maandag in laten slapen. Het is goed de zinnen te verzetten. Hond is jaar of 17. De kinderen weten niet beter dan met hond. Ik ook eigenlijk niet.....

Oooh :( :(

Dat is moeilijk...

Dikke knuf :heart:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Soms snap ik totaal niet waarom iemand boos reageert, en nu dus ook niet. Maar mij is het in ieder geval gelukt meer dan 10 minuten hier mee te doen zonder woordenwisseling. 

Bor, Ik was dit aan het componeren voordat jouw bericht hierboven verscheen. Dus dat heeft geen betrekking op jou. Ik heb je nog steeds lief hoor.

bewerkt door Gast
Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Bor, Ik voel mij totaal niet aangesproken. Ik raad je aan te LEZEN wat ik Schreef. Ook ben ik niet  boos, lees nou maar gewoon mijn update en latere posts op deze dagdraad. . Ik ga mijn maaltje nuttigen en een lekker kalm avondje houden, bovendien is teveel internetten met mn hersenschudfing nu ff niet zo'n goed idee. Groetjes 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik realiseer me ineens dat ik Kohtje óók altijd met een kleine 'j' schrijf.
Heeft niets te maken met ego maar met hoe ik heb geleerd dat je persoonsnamen normaal gesproken schrijft.
Altijd beginnend met een kapitaal, de rest in onderkast. Dus dat doe ik dan maar gewoon.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

29 minuten geleden zei jowan:

Ik meld me vrolijk en droog af voor de dagpact, welterusten.

Ik ook. Ik vond het fijn een update te geven, ben enorm dankbaar met de pracht uitslag van mn longen en dankbaar dat dat de aanrijding met zo'n sisser is afgelopen na zo'n enorme salto. En vooral ook dankbaar dat ik alles nuchter meemaak ( nou ja beetje suffig door het hersenletsel, maar dat gaat over:))

dus vandaag maar weer es een droge afmelding. Bevalt goed. Gaat me de afgelopen tijd steeds beter bevallen. Dag voor dag!  Morgen maar weer, denk ik zo. :)

alle goeds en tot volgende keer. 

 

bewerkt door Herstel
Link naar opmerking
Deel via andere websites

5 uur geleden zei hub:

Mijn einddoel is het liefhebben van mijn schoonmoeder, maar dat zal nog wel de nodige levens vergen, vrees ik. Maar ik kan wel beginnen met oefenen hier op het forum. Bij deze:niemand hier krijgt vandaag ruzie met me. 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lieve, lieve Bor. Wat mooi toch dat onze zielen hier op dit forum in liefde en harmonie versmelten. Als dit kan, dan is mijn doel ooit zelfs mijn schoonmoeder lief te hebben wellicht ook bereikbaar.

Ik ben een moeder.
Ik ben ook een schoonmoeder.

(Ik denk dat mij schoonzoon mij wel oké vindt)
En ja, ik ken de (flauwe) grapjes over schoonmoeders. 
En ja, ik ben best 'in' voor cynische humor, 
maar de grapjes over schoonmoeders... sorry, die zijn 
wat mij betreft echt ver over de datum heen Hub. 
Misschien een ander einddoel zoeken, zodat jouw leven weer iets meer leefbaar wordt? 
Ik wens je sterkte ..... 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

20 uur geleden zei jopie:

Dat geldt niet voor iedereen jowan en ook niet altijd. 

Ik heb ook veel niet-stront-ervaringen met alcohol, zeker daar waar ik het gewoon bij 1 of 2 kon houden. En er zijn er meer, ook hier, voor wie dat geldt.

Voor mij persoonlijk was zien wat de voordelen van alcohol waren, wat t mij bood, wel degelijk onderdeel van het herstel. Ik geloof niet zo in demoniseren.

Maar goed (en vergeef me deze wellicht wat sarcastische klinkende opmerking): ik ging dan ook voor herstellen, waar jij ervanuit gaat dat je eeuwig ziek bent en blijft. Beide uitgangspunten hebben recht van bestaan. Naast elkaar. 

@jopie: Ik zie het nu pas, dus daarom late reactie.
Ik heb het de laatste dertig jaar van mijn zuipperiode nooit bij twee, drie of zes biertjes kunnen houden. Ja, misschien tot het einde van een receptie of zo, maar daarna subiet naar huis en tanken zonder grenzen. Ik heb nooit 'voordelen' van alcohol gehad of gezien. Afgezien van de idiote waanzin in mijn kop dat ik het nodig had om niet te hoeven voelen, het allemaal niet mee hoefde te maken. Waarmee ik mezelf ontzettend veel tekort heb gedaan. En daarmee zeker ook mijn naasten en de verdere omgeving.
Waarschijnlijk lijden we dan aan een verschillende ziekte. Of komen we beiden heel ergens anders vandaan.
En mijn verhalen hier hebben niks met 'demoniseren' van doen, het zijn authentieke ervaringen van mezelf. Helaas. Van de ene kant.  Van de andere kant bieden die ervaringen me nu een bewust en heel erg aanvaardbaar leven op.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...