Musashi Geplaatst 9 mei 2021 Rapport Share Geplaatst 9 mei 2021 Ik zou eerst een postpakket krijgen...het is al onderweg! Vandaag wel veel (keuken)kruiden gezaaid. Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Musashi Geplaatst 16 mei 2021 Rapport Share Geplaatst 16 mei 2021 Haha beide heb ik ervaring mee ja! Gyokuro is ook mijn special treat. Ik dacht dat mijn duurste ooit deze was maar weet niet meer wat ik dat toen betaald heb... http://www.bhutanwildcordyceps.com en gebruikte theeblaadjes opeten doe ik dus ook maar niet zo fancy en gepimpt als jij hoor @knakker mss wel s proberen... Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Yana Geplaatst 16 mei 2021 Rapport Share Geplaatst 16 mei 2021 Bij mij doet de link het wel... iets over paddenstoelen die uit de kop van rupsen groeien en dat je daar dan thee van zet Musashi reageerde hierop 1 Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
bumperjim Geplaatst 17 mei 2021 Auteur Rapport Share Geplaatst 17 mei 2021 (bewerkt) 16 uur geleden zei knakker: . Hele mooie fijne groene blaadjes. Die eet ik wel eens op na afloop. Een minisalade met sesamzaad en een druppel sojasaus. Mijn vrouw denkt dan dat ik gek ben. Lol daar heb ik nog nooit aan gedacht. Mag dat zomaar? Leuke chinese theewinkel (zowel met als zonder koppelteken) geweest in Parijs en o.a. gele sencha meegenomen. Is mij nog niet echt duidelijk wat precies gele thee is, maar we zullen het later vandaag weten. Ik zit nu aan de russische earl grey. Die van lipton smaakt naar afwasmiddel, die van de chinese winkel is dan wel weer lekker. T blijft wonderbaarlijk Veel chinese theeën hadden ze, maar ik weet er niet genoeg van om te kunnen kiezen. Long Jing ken ik wel maar die begon bij hun bij 25 euro voor 100 gram, dat vind ik een beetje pittig, bij mn webwinkel betaal ik de helft. Ze hadden ook thee van 150 euro Het voordeel van een webwinkel met uitgebreide beschrijvingen is dat je kunt neuzelen tot je een ons weegt (en je thee dus ook ) zonder wachtende klanten achter je. 17 mei 2021 bewerkt door bumperjim Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Musashi Geplaatst 17 mei 2021 Rapport Share Geplaatst 17 mei 2021 smakelijk @bumperjim benieuwd naar je bevindingen over gele thee! Keep us posted! Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
bumperjim Geplaatst 17 mei 2021 Auteur Rapport Share Geplaatst 17 mei 2021 Ik weet nog niet wat gele thee is, maar het is wat zachter kennelijk, de algen zijn uit de sencha, beetje jammer. Ik heb veel liever de groene. Niet dat het niet lekker is, maar minder speciaal. Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Musashi Geplaatst 20 mei 2021 Rapport Share Geplaatst 20 mei 2021 Heb me voorgenomen om elke avond 8-9u een uurtje te studeren...dus zal er eens aan beginnen se, al een kwartier voorbij! Gele thee was ik net tegen gekomen bij de intro over verschillen in productieproces tussen de soorten: zwarte, groene, gele, witte en dan nog een paar dacht ik...studeren dus want mijn geheugen is er de laatste jaren ook niet op vooruitgegaan... Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
bumperjim Geplaatst 20 mei 2021 Auteur Rapport Share Geplaatst 20 mei 2021 Blauwe = oolong Zwarte thee noemden ze in de Chinese theewinkel rood Zwart is dan de echt donkere zoals pu erh Nou dan hebben we ze allemaal wel, wat mist er, misschien oudhollandse oranje thee voor koningsdag Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Musashi Geplaatst 20 mei 2021 Rapport Share Geplaatst 20 mei 2021 Even terug gebladerd. Hier spreken ze van witte, groene, gele, olong, zwarte, pu erh en jasmijnthee Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
bumperjim Geplaatst 21 mei 2021 Auteur Rapport Share Geplaatst 21 mei 2021 ik ook niet maar het zal qua volume wel zo veel zijn dat je (alleen) op die basis een aparte groep kan verzinnen. Ik moet ook wel zeggen dat ik geen enkel bloempje ken dat zo mooi bij thee past als jasmijn. Sowieso jasmijn, we hebben hier een jasmijnplant op het terras, als die bloeit dan ga je haast van je stokje zo uitbundig lekker ruikt dat. Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Musashi Geplaatst 21 mei 2021 Rapport Share Geplaatst 21 mei 2021 Gek hè vind ik ook! Ik zou ook denken dat dat gewoon een melange is...maar de plant ruikt Idd heerlijk! Het hoofdstuk gisteren ging over de productieprocessen maar nog niet welke soort daarbij hoort...ik kan dus helaas nog niet meer vertellen... Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Musashi Geplaatst 21 mei 2021 Rapport Share Geplaatst 21 mei 2021 Mmm intresting...nieuwe ontdekking.... lady jane reageerde hierop 1 Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
lady jane Geplaatst 21 mei 2021 Rapport Share Geplaatst 21 mei 2021 dan vind je dit misschien ook interessant https://www.yerbamate-thee.nl/wat-is-yerba-mate Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Artemis Geplaatst 22 mei 2021 Rapport Share Geplaatst 22 mei 2021 Op 8-5-2021 om 13:09 zei Musashi: Met trots kondig ik aan: ik heb de inschrijving voor de cursus theesommelier net voltooid...ik dacht f* it, ik denk er nu al zo lang over, doe het gewoon ineens, and so I did! wat leuk! ik zocht het gelijk op, vind het wel duur, maar dan heb je ook wat . Leuk draadje dit, ga ik helemaal lezen Musashi reageerde hierop 1 Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Musashi Geplaatst 22 mei 2021 Rapport Share Geplaatst 22 mei 2021 Tx! Die had ik vroeger eens gedronken, koud geloof ik, maar was ik Idd al even uit het oog verloren/ vergeten... dankjewel voor de herinnering! lady jane reageerde hierop 1 Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Musashi Geplaatst 22 mei 2021 Rapport Share Geplaatst 22 mei 2021 Blijkbaar is het eten van theeblaadjes toch niet zo raar dus...het bestond in China mss al eerder dan combi met warm water: zowel rauw in salades als gekookt in soep met andere groenten... Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
lady jane Geplaatst 22 mei 2021 Rapport Share Geplaatst 22 mei 2021 Ik heb de Lapacho besteld, jammer wel dat de verzendkosten in geen verhouding staan steeds t.o.v. de bestelling, ik houd niet zo van online kopen eigenlijk. Maar kon geen winkel vinden zo gauw. Er worden veel goede eigenschappen aan toegeschreven en ik wil toch wat minder koffie drinken. Musashi reageerde hierop 1 Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Musashi Geplaatst 25 mei 2021 Rapport Share Geplaatst 25 mei 2021 Wie tips en tricks of recepten heeft voor homemade ice teas - please share! Wie weet kunnen we zo de zon ook in actie laten komen!? Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Lonster Geplaatst 25 mei 2021 Rapport Share Geplaatst 25 mei 2021 Dat doet de vraag rijzen wanneer je iets een ijsthee noemt, of thee met een smaakje. Ik maak de zomer water met citroen, munt, kaneel, komkommer, rode peper, gember, kruidnagel, koriander... niet allemaal tegelijk hè. Musashi reageerde hierop 1 Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Musashi Geplaatst 26 mei 2021 Rapport Share Geplaatst 26 mei 2021 15 uur geleden zei Lonster: Ik maak de zomer water met citroen, munt, kaneel, komkommer, rode peper, gember, kruidnagel, koriander... niet allemaal tegelijk hè. Thx! En wat combineer je met wat? Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Lonster Geplaatst 26 mei 2021 Rapport Share Geplaatst 26 mei 2021 Het hangt er een beetje vanaf wat ik in huis heb. Komkommer met rode peper vond ik lekker. En laatst heb ik een virgin bloody mary gemaakt, met tomatensap dus, dat vond ik ook heerlijk. Lekker een paar uur laten trekken. Of gember, met kruidnagel en een klein beetje suiker. Dat laat ik in weinig water trekken en doe er dan bruiswater bij. Dan maak je gemberbier. En soms is het helemaal niks, als ik teveel smaken bij elkaar doe. Net als met koken. Je kunt niet overal kaneel bij gooien. Citroen meestal wel. Gisteren maakte ik pasta met blauwaderkaas en daar heb ik citroen bij gedaan, heel smakelijk. Maar dat moet in een ander draadje. Musashi en lady jane reageerden hierop 1 1 Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
lady jane Geplaatst 26 mei 2021 Rapport Share Geplaatst 26 mei 2021 nou die gember met kruidnagel ga ik zeker proberen lijkt me heet ook lekker trouwens. Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
lady jane Geplaatst 27 mei 2021 Rapport Share Geplaatst 27 mei 2021 De thee net ontvangen (Lapacho) weinig smaak nog, volgend potje maar wat sterker lekker zacht vanille achtige geur. Musashi reageerde hierop 1 Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Artemis Geplaatst 29 mei 2021 Rapport Share Geplaatst 29 mei 2021 Echte theeleut, ik dus blij met deze draad zag iemand deze film met Thom Hoffman https://www.imdb.com/title/tt0095997/ Rituelen over theerituelen, tenminste wat ik ervan onthouden heb. Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Artemis Geplaatst 29 mei 2021 Rapport Share Geplaatst 29 mei 2021 (bewerkt) Mijn thee rituelen. s morgens waterkoker aan, dan heb ik een glazen thermosfles met zo'n metalen zeefje en warmhoudhoes Alles uit elkaar schroeven. zeefje vullen met losse thee, Yogi Tea losse blaadjes of andere thee blaadjes, alleen kruidenthee. Alles in elkaar schroeven, warmhoudhoes er om heen, water opgieten. Yoga doen, na de yoga eerste kop thee, na werk opnieuw opgieten, tweede en derde kop thee. ik houd dus van rituelen. Thee rituelen. later op de dag theezakje yogi thee, heb meestal 3 smaken in huis. zakje in mooie speciale beker, water opgieten en warm opdrinken. En dank voor alle vorige post, genoeg nieuwe thee ideeen. 29 mei 2021 bewerkt door Artemis Claudius reageerde hierop 1 Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Aanbevolen berichten
Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen
Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten
Account aanmaken
Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!
Registreer een nieuw accountAanmelden
Ben je al lid? Meld je hier aan.
Nu aanmelden