Spring naar bijdragen

Even voorstellen dan maar


Garuda

Aanbevolen berichten

Inderdaad herkenbaar al ken ik het traject niet qua zorg herken ik het schaamtegevoel en het zien "Van de voordelen" absoluut. Ook de zin dat je na een tijdje nuchter je fitter voelt en dat je dan denkt dat je met een drankje op nog fitter bent.. Idem hier! Heb je afgelopen weekend weer een strijd gevoerd? 

Pittige beslissing ontslag nemen! Had je er veel last van in je werk omgeving?

 

bewerkt door Lieselotje
Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Lieselotje  Dank voor je reactie!  Mijn werkomgeving was met recht ziekmakend te noemen, bijna wekelijks conflicten. Het is spijtig dat ik, net nu 'het kindje volwassen wordt' vertrek, maar het gevoel van vrijheid dat ik nu ervaar is gigantisch (en daarmee ook wel een beetje eng..)

Echt een strijd was het weekend niet.. Ik heb zelf bewust het besluit genomen te gaan drinken en het voor mezelf goedgepraat met k*tsmoesjes. 

Iemand hier op het forum heeft het boek "De grote verdoving" aangeraden.. Die ben ik nu aan 't lezen, wat een herkenning zeg! 

Die schaamte ben ik nu bij mezelf aan 't onderzoeken.. Waar zou ik me eigenlijk voor moeten schamen?  Als ik naar AA meetings zou gaan zou ik dat niet aan de grote klok hangen. En als ik straks 'Nee dank je, ik drink niet meer' kan zeggen zal ik dat met trots ipv schaamte doen. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Klinkt dat je dus wel een weloverwogen beslissing hebt genomen qua werk. Ik dacht te lezen dat je als ZZP'er werkt? 

Oh ja die k*smoesjes, erg he! Waar zou je je voor moeten schamen! Goede vraag... Ik denk dat het met name voor mij is dat het elke keer weer swichten is voor de drank en je er veelal geen leuker mens van wordt. Eisen die ik mezelf stel hoe andere over me denken. Ik zou het erg vinden als mensen me zien als een alcoholist. Dat besef moet nog vallen..

Je drinkt nu weer niet doordeweeks? 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik kom hier ook eventjes lezen, en ik vind dat je echt wel bewust bezig bent. Je zet het in gang, en je doet je best. Ik dacht dat door me ziek te melden dat dan de rust vanzelf zou komen, maar helaas. Misschien gaat het bij jou wel beter nu je je baan hebt opgezegt, want stress is inderdaad een flinke trigger. Maar....verveling ook. 

Zelf ga ik 'de grote verdoving' ook maar eens bestellen, dat is iets wat ik nog niet heb geprobeert. 

En die rotsmoesjes...iedereen hier herkent ze :D, en het is moeilijk om daar weerstand aan te bieden, want ze zijn oooow zo geniepig! Je komt op mij eerlijk over hier, blijf dat vooral doen en vertel wat er in je omgaat, ook bij de therapie. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Lieselotje Stukje ZZP deed ik er nog naast, maar dat maanden terug al in de ijskast gezet. Komt qua werk wel weer goed, ben blij nu even niets te hoeven (droom al jaren van een sabbatical ;-)   

Ik drink nu niet meer.  Ik probeer ook a.s. weekend niets te drinken. Er bestaat een kans dat dat niet gaat lukken vanwege de omgeving.  

Wanneer denk je dat mensen je zien als alcoholist? Op 't moment dat je zegt niets meer te drinken of op 't moment dat je bij de supermarkt twee flessen een halfje wit afrekent?

@Klaske Dankje!! Vervelen doe ik me niet gelukkig.. heb echt nog een waslijst met dingen die de afgelopen maanden zijn blijven liggen. 

Ik moet mezelf wel dagelijks een schop geven en alle voordelen blijven herhalen van de beslissingen die ik heb genomen, om zo de positiviteit vast te houden. Doorslaan naar het negatieve en depressief worden is wel een gevaar.. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik herken wel wat je zegt over de groepstherapie. Ik ergerde me vaak aan ellelange kletsverhalen en geleuter. En vond maar bij een enkeling echt aansluiting. Maar toch werkte het wel als een goede spiegel om eventuele smoesjes bij mezelf te ontmaskeren. En ja, het is een lastige positie waar je in zit tegenover de verslavingszorg want elke mening die je hebt kan ook gezien worden als verslaafd gedrag, ontkenning van je verslaving en smoesjes. En dat zal soms ook wel kloppen. 

Dus als je echt langere tijd wilt stoppen moet je dit misschien toch uithouden en eruit halen wat jou helpt. En naar jezelf kijken.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat zijn jullie streng (maar eerlijk) vandaag..  Met omgeving bedoelde ik letterlijk de omgeving; het is een gebied met elke 10 meter een cafe, slijterij of iets anders wat met drank te maken heeft. Bier is er goedkoper dan water.

De trip was al lang geleden geboekt, ik twijfelde deze week.. gaan of niet gaan. Besloten om gewoon te gaan en los proberen te komen van alle heftigheid v/d afgelopen tijd.

@Lente en @Gypsy jullie hebben wel helemaal gelijk.. ik ben zelf verantwoordelijk.  Begrijp wel dat dit de eerste keer wordt dat ik me midden tussen de 'triggers' ga begeven.  Heb wel al met een vriendin daar (die niet drinkt) afgesproken dat ze op me let. En verder, inderdaad, moet ik het zelf doen. :blush:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

27 minuten geleden zei Garuda:

Wat zijn jullie streng (maar eerlijk) vandaag..  Met omgeving bedoelde ik letterlijk de omgeving; het is een gebied met elke 10 meter een cafe, slijterij of iets anders wat met drank te maken heeft. Bier is er goedkoper dan water.

Zo geredeneerd ben je reddeloos verloren als je naast een kroeg of een slijterij woont:face-icon-small-shocked:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

pfff rotsmoesjes en drogredenen... :( 

Ik ga er naar toe en ga al die mensen, die speciaal het vliegtuig hebben genomen om zich goedkoop te vergiftigen, zien voor wat het werkelijk is. 
Ik ga me voorbereiden, een lijst met plekken maken waar ze b.v. goede mocktails hebben of restaurants met sterrenchefs of speciaal eten.
Ik ga gewoon lekker vroeg naar bed, geen pubcrawls of clubhopping.. 
Met het geld dat ik bespaar kan ik me elke dag lekker laten masseren in de spa.

Bam! Dit gaat goedkomen :)

pfff.. ben wel verschrikkelijk moe vandaag.. goed geslapen enz, maar zooooo moe!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Superstoer dat je het aangaat! En die vriendin waar je mee hebt afgesproken, is een goede zet. 

Ik ben benieuwt hoe je dit gaat ervaren, ik heb tot nu toe nog geen vakantie aangedurft zonder alcohol. Wel een weekendje weg geweest met een vriendin, toen 1 glaasje gluhwein gedronken op de kerstmarkt, voor de rest niks. Ik heb dat weekend wel gezien dat heel veel gelegenheden aangegrepen worden om te kunnen vreten en zuipen, onder het mom van: dat is gezellig.... dus ik begrijp je triggers.

Maar je bent al bezig met het zoeken naar alternatieven, om het zo leuk mogelijk te maken zonder alcohol. Vroeger als kind zijnde had je het ook niet nodig. Soms vraag ik me wel eens af, waar is het misgegaan in deze wereld ;)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Een prachtgelegenheid als je het goed bekijkt. Als het je in zo'n omgeving lukt om niet te drinken kun je het voortaan overal met groot gemak, toch? 

Toen ik twee jaar geleden stopte had ik het eerst ook tot na mijn vakantie uit willen stellen, totdat ik op het idee kwam wat ik hierboven beschrijf. Dat heeft precies het gewenste effect gehad. Wie weet kan jij ook die draai maken nu.

Ik heb eerder op deze draad nogal sarcastisch geschreven over het veranderen van de wereld om je heen, wat wel niet zou lukken. Dat was omdat je toen bij alles en iedereen (behalve bij je zelf, leek het wel) de oorzaak zocht dat je maar niet bereikt wat je wilt. Ik vind dat je nu al een stuk beter bezig bent door je eigen gedrag ook onder de loep te nemen. Daar zit hem natuurlijk inderdaad de sleutel, al mag je uiteraard ook naar hulp van anderen zoeken. Ga zo door!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Vandaag is mijn dag van clichés en spreuken en zo...dusse...

 

'zachte heelmeesters maken stinkende wonden'...

Eerlijkheid, directheid..ja dat kan soms wat hard overkomen...toch...als je bereid bent echt te kijken naar waar het omgaat...heb je er wat aan. Meer aan dan de verzachtende praatjes. Fijn om te lezen dat jij het kun ontvangen zoals het bedoeld is allemaal..helpend, vanuit eigen ervaringen....succes met je vakantie! Het kan echt, alcoholvrij! Nog leuk ook..wel anders.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Jaaaaa @Garuda daar wordt een mens toch blij van als ik je laatste post lees, thats the spirit! Je kunt je ook altijd melden op de dagpact als extra zetje? Je andere post vergeet ik eventjes want daar zijn al (terechte) opmerkingen over gemaakt. Je vertrekt morgen/vrijdag? 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Klaske Haha lees dat boek de grote verdoving, die heeft een prachtige theorie waar 't mis is gegaan in de wereld! En dank je :)

@Bob Ja, meteen maar in het diepe.. Focus blijven houden, dan komt het vast goed. Bedankt voor de aanmoediging!

@kruidenthee67 Als ik denk aan al die vakantiedagen die ik voorheen katerig doorbracht kan 't alleen maar leuker worden!

@Lieselotje Goeie! ga ik doen.  Vertrek morgen, einde v/d dag. Maandag weer terug. Zit dan precies (weer) op een week alcoholvrij :P 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Inderdaad @kruidenthee67. Die zachte heelmeesters...

Al ben ik blij om te zien dat het wel op een normale manier eraan toe gaat, en niet om iemand finaal de grond in te stampen. 

@Bob, vind nog steeds superknap dat jij zo kan genieten van vakanties zonder alcohol! En ik hoop dat Garuda op dit draadje ook een succesverhaal gaat delen hier, want dat geeft mij ook weer hoop en kracht, om zelf dat drempeltje over te gaan. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gisteren aangekomen in hotel. Tip v/d vakman, altijd direct boeken via website van het hotel, dan krijg je vaak leuke extratjes..  Zoals een flesje champagne dat op me stond te wachten op de hotelkamer.. Snel in de (doorzichtige en goedgevulde) minibar geflikkerd, tas ervoor geparkeerd (issie tenminste uit het zicht) en gaan relaxen.

Eerste echt goede nachtrust gehad sinds ik weer gestopt ben.

Me net anderhalf uur laten masseren :heart: Straks maar ff ergens gaan lunchen, hopelijk hebben ze van die huisgemaakte limonade!

Fijne dag iedereen!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

1 uur geleden zei Garuda:

Gisteren aangekomen in hotel. Tip v/d vakman, altijd direct boeken via website van het hotel, dan krijg je vaak leuke extratjes..  Zoals een flesje champagne dat op me stond te wachten op de hotelkamer.. Snel in de (doorzichtige en goedgevulde) minibar geflikkerd, tas ervoor geparkeerd (issie tenminste uit het zicht) en gaan relaxen.

Eerste echt goede nachtrust gehad sinds ik weer gestopt ben.

Me net anderhalf uur laten masseren :heart: Straks maar ff ergens gaan lunchen, hopelijk hebben ze van die huisgemaakte limonade!

Fijne dag iedereen!

Absoluut! Nooit met boeking ;) 

Ruil die champ maar in voor limonade of ongelimiteerde wifi :) 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...