Spring naar bijdragen

Even voorstellen dan maar


Garuda

Aanbevolen berichten

Hee Garuda,

dapper besluit om met de hulpverlening te beginnen. Hoe lang moet je nog wachten voor je begint? En lukt het om te minderen in de tussentijd? Spannende periode, lijkt me. Ik hoop echt dat je je leven weer een beetje op de rit krijgt. Een bedrijf on hold moeten zetten lijkt me echt wel een zware beslissing (en een beetje in tegenspraak met de 'voordelen' van de alcohol die je opsomde, toch? ;) )

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Beter Ik hoop dat 't toch vrij spoedig gaat starten, vorige week m'n adviesgesprek gehad, ze gaven aan dat als ik na 2 weken nog niets had gehoord ik aan de bel moest trekken.  Minderen lukt wel redelijk, al zijn de slapeloosheid en nachtmerries wat minder..   Ja, van het idee dat er voordelen zijn moet ik af... 

@Lika Ik zat al naar zo'n apparaat te kijken idd, scheelt een hoop gesjouw met flessen :)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Eventjes op jouw draadje zitten lezen, en het is inderdaad een hoop herkenning!

Mooi dat we ongeveer gelijk opgaan qua stoppen en hulpverlening, al ben ik een jaar geleden al 'gestopt' maar door ziektewet, gedoe allemaal op het werk, fellows van meetings waar ik mee om ging die terug vielen, die 'stemmetjes' in mijn hoofd die zeggen: ach, je leeft maar een keer en dat soort irritante gedachten (die ik blijkbaar serieus neem en geloof) dronk ik heel af en toe de afgelopen tijd.

Maar goed, bij mij begint nu ook serieuze hulp, en dat geeft me wel een extra stok achter de deur: geen alcohol meer! 

Succes!! En komende tijd gaan we mekaar aanmoedigen!!!

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Klaske Dank je!     En let's do this!     Ik moet helaas wat langer op de hulp wachten dan in eerste instantie verteld was.. Vandaag contact gezocht omdat ik maar niets hoorde.. Bleek de wachtlijst inmiddels zo groot dat ik pas eind Juli terechtkon.. Na wat geklaag van mijn kant hebben ze me nu voor eind Juni ingepland.. Nog even anderhalve maand 'voorbereiden' hier dus.. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Francoise Yup!

Gelukkig, vandaag de uitnodiging voor behandeling ontvangen, en toch sneller plek dan ik dacht; 5 juni mag ik verschijnen. 

31 mei wil ik op eigen kracht stoppen en dit tenminste 6 maanden volhouden, zodat ik met oud en nieuw kan besluiten waar ik mee wil proosten.

Nog 2 weekjes dus om 'afscheid' te nemen..

Link naar opmerking
Deel via andere websites

1 uur geleden zei Francoise:

We gaan ervoor Garuda . Eindelijk van die * verslaving af, die zogenaamde vriend die je de afgrond mee intrekt.  

Minderen zou ik echt zwaar vinden. Maar ieder doet het op zijn manier . 

 

Het is niet zozeer het minderen, meer het afscheid nemen..  ik ben de afgelopen tijd erg "mindful" aan 't drinken.. Dus erg bewust van 't hoe, wat en waarom.. 

Kweeniet, deze tactiek heeft goed gewerkt voor me bij het stoppen met roken.. dus probeer 't nu op dezelfde manier voor te bereiden.  Spontaan "nu is 't genoeg, ik stop ermee" werkt slecht bij mij..

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ieder zijn eigen manier Garuda. Ik ben nu nog steeds afscheid aan het nemen, hoewel ik niet drink.

En als deze manier jou al van het roken af heeft geholpen dan heb je al een hoop winst! Ik drink niet, maar ik rook nog steeds, omdat ik dat de hele dag door doe en de ergste verslaving is voor mij. Qua gezondheid zou ik denk ik beter kunnen stoppen met roken dan met drinken, maar goed...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hey Klaske, ik denk dat ik 't roken net iets langer zat was dan 't drinken.. In eerst instantie met beiden gestopt, dit een week of 6 volgehouden. 

Het boek van Alan Car heeft me er doorheen getrokken.. heb ook z'n alchohol boek, maar die vind ik wat minder sterk.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Garuda en @Klaske ik ben vandaag tien dagen gestopt met roken, 2 boeken gelezen die me echt de ogen hebben geopend, misschien ook iets voor jou Klaske? Nederland stopt van Pauline Dekker en Wanda de Kanter en Stoppen met roken in 3 simpele stappen van kristina Ivings. Hoewel ik soms een paar dagen niet rookte, merk ik hoe moeilijk het is om het helemaal op te geven. Eerst de wijn en nu dit, zo van 'ik heb nu niets meer om me aan vast te houden' (belachelijke onware gedachte).

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi @Rosee!  Haha herkenbaar.. ik vertelde vandaag nog aan iemand; ik heb het roken al opgegeven, straks ook nog het drinken, wat blijft er over voor me..   (hmmm.. een gezond en vrij leven!)

Ik was eerder gestopt geweest met roken (jaar of 6), dat ging toen vrij makkelijk eigenlijk. Deze laatste keer was wel een ander verhaal, godnondeju!

Wat ik mooi vond van 't Allen Car boek was 't hoofdstuk 'Voordelen van roken' .. een lege bladzijde.. Dat geeft me tot de dag van vandaag kracht! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wow @Garuda 6 jaar gestopt. En dus toch weer begonnen wat n *verslaving. Ik heb het boek stoppen met alcohol van allen car wel gelezen maar zijn boek stoppen met roken niet, ook maar eens doen. Ik rookte altijd heel veel als ik dronk. En dan de dag erna niks. Gelukkig drink ik niet meer anders zou stoppen met roken me zeker niet lukken.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Vreten.. pff oppassen! Na de eerste keer stoppen met roken was ik 10 kilo aangekomen..  Deze keer dus ook een strict dieet er aan vastgeplakt..  Had wel even een piek van +9kg deze keer, maar 'bottom line' 2 erbij.. 

Ik heb besloten niet te wachten tot de behandeling start, maar nu al te gaan stoppen.. 

Gisteren dag 1, 's nachts geen oog dichtgedaan.. nu zo gaar als wat..  

Vanavond, onder het motto patronen doorbreken en uit je comfortzone stappen, naar de bios.. alleen.. Nog nooit gedaan (waarom eigenlijk niet?!)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dankje Francoise!  Ben wel 'ns vaker enkele weken gestopt geweest, dus weet wat me te wachten staat..   Bij eerdere pogingen haakte ik de eerste week af vanwege de slapeloosheid, of juist toen alles achter de rug was en ik me weer fit voelde (ik voel me zo goed nu, met een drankje erbij voel ik me vast nog beter).. 

Ufff... :P 

Nee idd, eigenlijk is samen naar de film helemaal niet zo sociaal.. Raar dat 't nooit in me opgekomen is om alleen te gaan. Ga naar "Unsane", een thriller/horror

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Beviel me prima, beter dan met een fles op de bank hangen. 

Vanochtend m'n mountainbike maar weer 'ns uit de schuur gehaald (na zo'n 2 jaar...).. OMG wat is m'n conditie er slecht aan toe.. :blush: Zal me de komende tijd daar maar op gaan focussen, weer lachend 20KM kunnen fietsen!

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Vandaag dag 5? Nog even en je eerste week zit er op Garuda! Ging het fietsen een beetje? Kan zo lekker zijn om even het koppie leeg te maken door jezelf even goed af te matten. Even de focus op jezelf, het fietsen, je conditie, je gezondheid. 

:rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...